Manžel ma nikdy nemiloval a teraz čaká dieťa s inou
Ahojte,
pred pár mesiacmi som tu pridávala príspevok, kde som písala, že sa manžel chce rozviesť, pretože môj brat odhalil jeho neveru (bozkávanie v aute s inou ženou a neustále chodenie na zoznamky)...a jeho toto obvinenie a že to vie celá rodina doviedli po týždňoch ignorácie k záveru že sa chce so mnou rozviesť, že v manželstve pokračovať nechce a chce sa rozviesť.
To všetko sa teda stalo a teraz k súčasnej situácii. Po celý čas (asi od septembra) odkedy mi toto oznámil sa nejak menil, všímala som si zmeny, predal auto, ktoré bolo jeho srdcovkou, rozprávali sme sa o jeho starostiach v práci, pýtal sa na moju rodinu a podobne. O nás nie. Stále bol však v práci, cez víkendy preč,nikdy nespal mimo domu, hoci chodieval domov neskoro večer. Ja som veriaca a manželstvo pre mňa veľa znamená, tak som si povedala, že sa ho skúsim opýtať, či si to s tým rozvodom definitívne, či nie je žiadna šanca, že skúsime popracovať na manželstve, že ho mám stále rada...Bola som rozhodnutá, že mu to poviem, ale na druhý deň mi zavolala jeho mama a okrem iného sa mi v telefóne rozplakala a povedala, že sa prespal s nejakou babou a čakajú spolu dieťa......ja som zrútila a vracala som. Z práce som hneď odišla a ostala doma, lebo mi nebolo dobre. Vlastne mi doteraz nie je dobre, psychicky už nevládzem. On mi to nepovedal, ani keď som sa ho pýtala, či mi nemá čo povedať. A on že nevie o ničom. Na štvrtý deň som to nevydržala a keď ležal na posteli, prišla som k nemu a pogratulovala som mu k dieťaťu...Zostal ako obarený, ani s na mňa nepozrel, ani pol slova nepovedal...keď som sa ho opýtala, či mu už nestojím ani za to, aby m,i to do očí povedal, tak bol stále ticho a len si rukami zakrýval tvár. Až na ďalší deň keď prišiel z práce domov (stále býval so mnou) tak ma len pozdravil a to bolo všetko, ja som nevydržala a povedala som mu že obyčajný hajzel a chrapúň, že ani teraz mi nevie nič povedať, ani či ho to mrzí alebo nie...a on, že ho to mrzí, že nevedel ako mi to má povedať, že mi nechcel ublížiť....no a ja som sa ho začala vypytovať, tak mi len povedal, že to spolu ťahajú od augusta, že je v 3.mesiaci...
Viete, mne sa zrútil svet, lebo som s ním pokúšala o dieťa ja...nedá sa to ani opýtať čo sa vo mne vnútri odohráva....rozplakala som sa pred ním a povedala, že som ho mala úprimne rada, chcela som vedieť prečo to všetko urobil, že v tej dobe, keď si spolu začali, tak sme spolu ešte boli spolu, žiadny rozvod ani odhalenie môjho brata sa ešte neodohrali, ale ja som cítila, že tam niečo nie je v poriadku....zistila som, že tá baba je od neho o 4 roky staršia, tiež vydatá a má dvoch malých synov...pýtala som sa ho prečo si s ňou začal, či sa jej sťažoval, že v manželstve so mňou trpí a či sa mu ona sťažovala na svojho manžela....vypytovala som sa ho dlho a na veľa vecí, nakoniec odišiel na nočnú a na druhý deň prišiel znovu domov. Viete, v tom mojom minulom príspevku som písala, že mal niekoľko exekúcií, že mi nedával peniaze na domácnosť a celá starostlivosť o domácnosť je na mne...a hlavne finančne...ked som na neho na ďalší deň išla s tým, že mi nedal na základné výdaje (polovica na úver, energie, TV) tak mi povedal, že nemá...do mňa vošli nervy a opýtala som prečo je stále tu, prečo nie je s ňou, veď sa tu len vyvaľuje a po večeroch chodieva kade tade (teraz už viem kade chodil)...urazený odišiel...nakoniec vyšlo na svetlo božie, že peniaze dával jej, pretože jej našiel prenájom, kde ju ubytoval, nakúpil veci, začali si kupovať vecičky pre dieťa. Ja som ostala sama v dome, utrápená a odkopnutá, so zlomeným srdcom a duchom...stále premýšľam, čo som robila zle, čo sa to vlastne všetko stalo....už ich videli ako spolu nakupujú v potravinách, šťastných a zaľúbených...spoločný kamarát mi povedal, že podľa môjho muža som dobrá žena, že viem upratať, navariť, ale že to je asi tak všetko....myslím, že ma nikdy nemiloval, nechápem prečo si ma zobral, som z toho zúfalá, ja som skutočne mala rada, on to zrejme všetko len predstieral, aj pred našimi rodinami...nikdy sa nejak nesnažil byť so mnou, ani o to manželstvo...a kvôli nej robí takéto veci....človek, ktorého som ja milovala najviac na svete mi ublížil viac ako ktokoľvek iný....ja viem, že na tomto sa už nič nezmení, ani neviem prečo sem píšem, asi som to potrebovala dostať zo seba von a vypočuť si vaše názory...je to pre mňa veľmi ťažké...ďakujem Vám za prečítanie...
jednoducho si ta nezasluzil, podla mna uz je zbytocne premyslat nad tym ci si nieco spravila zle alebo mohla teda lepsie, bo podla toho ako si ho opisala, neviem, ci si ta nebral len z pohodli a nie proste z lasky
@timetotime s odstupom času sa mi dávajú do súvisu všetky tie maličkosti, ktoré som prehliadala, či vedome-nevedome, asi ma naozaj nikdy nemiloval :( asi som si to nahovárala a čím viac som sa snažila tým viac sa to kazilo :(
@bebbina má vycitky svedomia preto u teba oroduje aby si mu na povel odpustila. Si mysli ze mu potom odlahne a bude lepsie. Nabudúce mu povedz ze odpustenie musi prísť z tvojej strany prirodzene a nie vtedy keď si to on vyžiada. A niekedy prísť ani nemusí. Nechaj ho pekne dusiť sa sameho so svojimi myšlienkami a novou panickou. Tej nech sa vyplakáva a nezaťažuje teba. Ty sa musíš pomaly od neho odpútať , všetku svoju silu musíš sústrediť na seba a tvoje dobro, pohodlie. Jeho rumazganie a prílišná ochota a pomoc od neho ti k tomu moc nepomáhajú.
@bebbina Presne.. buď rada že s ním nemáš deti. To by bolo ešte horšie.. takto sa rozvediete a už ho nemusíš nikdy vidieť. Si určite ešte mladučká žienka a nájdeš si niekoho kto si ťa bude vážiť. Ako chápem že ludia si časom prestanú rozumieť vo väčšine pripadov, ale ak chcel začal niečo nové tak si to mal najprv upratať s tebou. Keby nebolo zo žiadnej strany záujem pokračovať v manželstve a každý by ste si žili svoje životy bolo by to iné, ale keďže ty si sa snazila ešte zachrániť vaše manželstvo a on sa takto zachoval ako úplná špina tak ten chlap to urobí aj jej. To sú také povahy. Prelietavé. Urobi niečo ale zodpovednosti za svoje činy sa vyhýba. Aj priamej konfrontácii, pretože nema “gule” na to to povedať do očí lebo vie že sa zachoval ako hajzel ale jeho ego mu nedovolí sa ospravedlniť alebo aspoň to povedať narovinu a skonfrontovať si to. Alebo to je tak že si mu za tú konfrontáciu ani nestála. Ale naozaj buď rada. Rozvedieš sa a už ho nikdy neuvidís. No čo mna na tom zaráža najviac je že ty financuješ celé vaše živobytie, dom, stravu atď, keďže on investoval peniaze do nej, a ty ho ešte nehaš bývať po tom celom v dome s tebou? Ja by som mu v tom momente ako by som sa to dozvedela, vypratala veci do kufrov a dala von pred dvere. Zmenila zámky a dovidenia. Už len preto lebo on to vedieť musel (o tom tehotenstve) keďže ty si sa to dozvedela od niekoho iného. Tým pádom ti to nepovedal a ani by sa nechystal, podľa toho čo píses že na teba vyjavene pozeral a nezmohol sa ani na slovo. Neviem ako čo plánoval, veď aj tak by si sa to dozvedela. Proste je to nevyzretý chlap ktorý nevie čo chce pravdpodobne a jeho povaha je prelietavá a taký človek sa nikdy neusadí. Je to tak. Veľa šťastia prajem
@gabika0825 pýtala som sa ho či to vedel už pred vianocami (ja som ich trávila s mojou rodinou) a on že áno vedel, takže ona je tehotná asi od novembra, jeho mama mi to povedala pre 2 týždňami....takže to vedel hneď, dokonca mame svojej ukazoval aj fotku zo sona....po celý čas býval so mnou, chodil si do práce a domov neskoro večer, ale ja som si celý čas myslela že sa to ešte napraví, že možno si hľadáme cestu k sebe, ale škoda reči, bola som slepá....odo mňa odišiel, keď som mu povedala, že prečo je tu, prečo nie je s ňou a že chcem peniaze na spoločné výdaje...to bolo asi pred týždňom. Odvtedy som ho nevidela, myslím, že je s ňou v tom byte, kde inde by bol...a samozrejme mi nedal peniaze od januára...
@bebbina Asi chcel počkať, kým sa to dieťa narodí a potom ti to slávnostne oznámiť, čistý kretén. Škoda slov, kašli naňho a buď rada, že ho nevidíš. Drž sa, bude lepšie. Inak poznám prípad, kde ten muž čakal 7 rokov, kým priznal, že má dieťa s milenkou!!! Celý čas žil s manželkou, choré.
@bebbina no ked sa pred tyždňom odsťahoval a volal ti hodinove vylevy o odpusteni asi nema peniaze a bude sa chciet pristahovať naspäť.Možno nova priatelka ho odmieta živiť, alebo bude mat 3 decka na krku a to tiež nie je sranda.Pre istotu by som zamok vymenila.Ked sa rozvediete -samozrejme sa vyplatite na polku,ale aby ešte nebolo, že sa vrati domov a od teba bude pýtať peniaze na svoje nove decko...
@karolinakr nie nemyslím si že sa bude chcieť vrátiť, to som z neho necítila...on sa vyjadril, že je šťastný a ona ho ľúbi. Videli ich už ľudia v obchode a na pumpe ako sú veselí, už sa to zrejme roznieslo, musím sa pripraviť na takéto reči typu: videli sme toho tvojho s inou... :(
@bebbina tie reci sú bolave,ale to nie je tvoja hanba,ale jeho a to by som aj kazdemu na to povedala. Mne sa stalo nieco podobne, chapem ta je to ťažké, ale neboj, ešte budes v zivote stastna a vdacna, ze sa ti s takýmto blbom dieta nepostastilo. Taka je aj moja skusenost.
@bebbina Je to sila.. prajem veľa štastia držím palce.. a nie ste ale jediná toto sa deje už mám pocit že všade. Veľmi nechcem hádzať chlapov do jedného vreca ale naozaj mám pocit že výnimiek je v dnešnej dobe už velmi málo. Teraz už ani sobášny list nestačí na to, aby si človek mohol byť istý v tom druhom.
@gabika0825 to nie je len teraz, aj kedysi sa podvadzalo, len rozvodov bolo menej
@janickacrazy Veď jasné, ale teraz o tom aj viac čitame, kedysi sa to držalo viac menej v tajnosti...
@karolinakr dakujem za odpoveď, ja si uvedomujem jeho chyby a aký bol, preto sme s veľa hádali, lebo tieto veci som mu vyčítala.. Lenže ja som ho naozaj mala rada a štve ma, že si ma zobral, keď ma neľúbil, že to všetko nechal zájsť takto ďaleko, nemal si ma zobrať. Všetky tie veci, ktoré robil ako ich robil a s kým ich robil, bolo preto, lebo mňa nemal rád, možno mal rád, ale neľúbil...priznať si takéto niečo sebe samej ma veľmi bolí. Som na neho nahnevaná, lebo on za mnou chodil, kým sme si spolu nezačali, a keď sme sa po 3 rokoch rozišli (ja som to vtedy ukončila), tak po pár mesiacoch mi znovu zasiahol do života a tak veľmi so mnou chcel byť...a teraz toto? dala som do toho všetko, už viem, že som robila veľké chyby, tak ako tu píšu žienky, nemala som točiť len okolo neho, bol si so mnou moc istý....keby mal viac odvahy, alebo čoho, mal to so mnou ukončiť dávno, preplakala by som možno pár mesiacov a potom možno by som si našla niekoho pre mňa pravého. Ale viem, keby bolo keby....nedá sa to zvrátiť. Ja vlastne neviem, prečo mi je za ním smutno, keď mi toto všetko urobil (a samozrejme ja mám na tom všetkom rovnaký podiel viny), teraz sa asi snaží zarábať, snaží sa kvôli nej. Možno to mi vadí, že kvôli mne sa nesnažil a kvôli nej áno, že to srdce tam je, ale dal ho jej a nie mne...a ani s tým nič neurobím, veľmi dobre to viem...už len dúfam, že ma to čím skôr prestane trápiť a uvidím to všetko aj z vášho pohľadu...
@bebbina ak maš dobry vztah s mamou a ste ako kamaratky, kludne sa jej vyplač na rameni.Moja mama vždy vedela zhodnotiť daneho človeka nelichotivo a mala pravd vela x, mi to pomohlo, ked som si myslela, že horšie byt nemože .Tym, že ta rodičia poznaju vedia triezvo zhodnotit možno aj svokra tvoja vyzera fajn
Inak, že ta zrada boli a trapi chapem, ja som trošku žiarliva, ja by som vyvadzala ešte horšie než ty.To si piš !Najhoršie su prve dni pamätám, že som chcela zomriet v kutiku duše Chvalabohu, že sa tak nestalo.Po pol roku už som to videla inač, zažila kopec dobrych veci, prijemnych chvil uvedomila si, čo to je za človeka a dneska, ked sa chceme pobavit, vždy tohto dame do placu a mame srandu
@bebbina inak je mi ĺuto čo sa ti stalo.Keby som bola tvoja mama tak ťa vezmem na damsku jazdu, aby sa ti prilepšilo😇
@karolinakr moja mamina je skvelá, vypočula ma, viem že som ako obohratá platňa, stále dokola to rozoberám, oni sú na neho všetci veľmi nasratí a sklamaní, môj otec keby ho stretol, tak mu jednu uvalí. Oni ho vidia inak ako ja. Včera sa mi znovu ozval, že sa nemôže dostať do bytu (keď odišiel nezobral si kľúč) a že ide dvere vylomiť, a že mu mám nechať kľúč...do mňa také nervy vošli, že som začala na neho zvýšeným hlasom, že mu žiadny kľúč nenechám, že mi nedal peniaze a ani tu nebýva...a on mi na to že ja mu nebudem brániť vstúpiť do bytu....do mňa ešte väčšie nervy, tak som na neho naziapala, že mám toho už plné zuby, ako sa správa, že som bola až doteraz moc povoľná vo všetkom a že keď ich vylomí, že potom ešte len uvidí čo sa bude diať, že na neho zavolám policajtov, a on že mu nemám vyhrážať...tak som mu povedala, že môže prísť keď budem doma, že inak si neželám, aby tu chodil ked tam nebude,, ...no rupli mi nervy a poriadne som sa vyziapala, viem, že som to mala ustáť a že nemám právo mu brániť, lebo aj on je vlastník...ale on bol ešte akoby urazený alebo čo...
@bebbina nemôžeš donútiť žiadneho človeka,aby sa kvôli tebe snažil,keď to tak necíti. To neovplyvnis,zbytočne si hlavu zaťažujes hovadinami. Prijmi to ako fakt a nechaj ho žiť si jeho vlastný život tak,ako to on chce a s jeho snahou voči inej žene nech naloží ako on chce. To proste neovplynis. Pre mňa by práve to bol hnací motor prestať sa zaoberať niekým,kto sa nechce zaoberať mnou. Veď aká je v tom logika zaoberať sa niekým kto o teba nestojí? Co sa dá na takom človeku ľúbit? Predstav si,že by s tebou aj ostal,tak vždy by riešil nejakú inú ženu,či už reálne alebo virtuálne alebo vo fantázii,ale vždy by bol mysľou inde,keďže ty si bola pre neho len ako domáci spotrebič a časom by to padlo tak či tak. Časom budeš za túto skúsenosť životu vďačná,to mi ver a potom si spomen na moje slová lebo to tak bude,som si absolútne istá.
A čo sa týka spoločného majetku domu,tak na to si daj pozor a skús vynechať emócie,pretože ty mu nemôžeš nijako brániť v prístupe k jeho nehnuteľnosti,keďže je aj on vlastník a aj keby tr*kal pol Slovenska a mal milión žien,tak ty nemáš žiadne právo brániť mu vstúpiť do spoločného domu. Pozor,aby na teba nezavolal políciu a budeš mať ďalší prúser. Hold emócie treba dať bokom v tejto situácii.
@anita6666
@bebbina tak ale nahodou može pozadovat aby prisiel, ked bude doma nech si vezme svoje veci atd
Nie ako na kolotočoch u milenky byvat, sem si chodit.A čo ked jej vezme televizor, pračku ked bude v praci a nevrati, povie nemam peniaze ( lebo investoval inde) a ona na sude tiež si veci nemusi dostat spat
To je na dlhe lakte normalne, nech si vybavi sťahovak, vtedy a vtedy prid domov zober veci poriešit predaj domu vyplatenie atď seriozne sa na termine dohodnut a nie ako sa to jemu hodi lebo on nema peniaze a vsetko sa ma okolo neho krútit
@karolinakr nemôže požadovať,aby prišiel kedy jej to vyhovuje lebo je vlastnik. Toto by mohla požadovať,keby bola vlastníčka iba ona a on by chcel len prístup k vlastným hmotným veciam v jej nehnuteľnosti,inak nie. Ja autoriek vlastne nezávidím inú vec a síce to,že on je ani nebude mať z čoho vyplatiť,keďže je to skrachovanec s exekúciami, bez peňazí a čoskoro deckom na krku. Tu nevidím svetlo na konci tunela pre autorku. Myslím,že on sa aj tak trošku spolieha na to,že to autorka emočne nezvládne,odsťahuje sa aj bez peňazí a on si tam nasťahuje madam s deťmi a kedze nebude mať z čoho autorku vyplatiť,tak to pôjde zľahka do stratena.
@anita6666 hrozné
@karolinakr to je život. A keď vidím (čítam) ,ako je autorka emočne na to zle,tak to vidím objektívne asi takto.
@bebbina Máš ponaučenie do budúcna. Pretože opakuješ, že nemal si ma brať, nemal prísť za mnou, keď sme sa ešte pred svadbou rozišli, nesnažil sa atď. To ty si si ho nemala zobrať, veď ste mali problémy už pred svadbou. Ty si bola bezproblémová, perspektívna dobrá, prispôsobivá manželka, tak prečo by ťa nechcel, že? A popri tebe si užívať. Mala si ho rada a pud sebazachovy si potlačila do úzadia kvôli nezodpovednému debilovi. Čo je na ňom také úžasné v porovnaní s inými mužmi? Je taký krásny, alebo vynikajúci milenec? Niečo musí mať v sebe magické, keď tak veľmi trpíš. Ale kvôli sebe sa nastav tak, že nie je jediný chlap na svete. A do domu ho teraz pustiť musíš, naozaj by on mohol zavolať polícii. Nadávaj mu veľa, buď konečne asertívna, ale s tými zamknutými dverami nepochodíš. Prepáč za otvorenosť.

@katkati nechala som, no som makká...ale už nebudem, stále točil len o tom odpustení, celý čas...a že ak budem niečo potrebovať, že on mi pomôže s čímkoľvek, na to som mu povedala, že od neho nikdy v živote nebudem chcieť pomoc, prečo by som to robila? ....ja viem, že ide na to sebecky, veď keď sa s ňou špacíruje po meste, v ktorom žijem aj ja, tak mu to zrejme až tak nevadí, že mi ublížil....nemá hanby