icon

Manžel ma nikdy nemiloval a teraz čaká dieťa s inou

bebbina
1. mar 2021

Ahojte,
pred pár mesiacmi som tu pridávala príspevok, kde som písala, že sa manžel chce rozviesť, pretože môj brat odhalil jeho neveru (bozkávanie v aute s inou ženou a neustále chodenie na zoznamky)...a jeho toto obvinenie a že to vie celá rodina doviedli po týždňoch ignorácie k záveru že sa chce so mnou rozviesť, že v manželstve pokračovať nechce a chce sa rozviesť.
To všetko sa teda stalo a teraz k súčasnej situácii. Po celý čas (asi od septembra) odkedy mi toto oznámil sa nejak menil, všímala som si zmeny, predal auto, ktoré bolo jeho srdcovkou, rozprávali sme sa o jeho starostiach v práci, pýtal sa na moju rodinu a podobne. O nás nie. Stále bol však v práci, cez víkendy preč,nikdy nespal mimo domu, hoci chodieval domov neskoro večer. Ja som veriaca a manželstvo pre mňa veľa znamená, tak som si povedala, že sa ho skúsim opýtať, či si to s tým rozvodom definitívne, či nie je žiadna šanca, že skúsime popracovať na manželstve, že ho mám stále rada...Bola som rozhodnutá, že mu to poviem, ale na druhý deň mi zavolala jeho mama a okrem iného sa mi v telefóne rozplakala a povedala, že sa prespal s nejakou babou a čakajú spolu dieťa......ja som zrútila a vracala som. Z práce som hneď odišla a ostala doma, lebo mi nebolo dobre. Vlastne mi doteraz nie je dobre, psychicky už nevládzem. On mi to nepovedal, ani keď som sa ho pýtala, či mi nemá čo povedať. A on že nevie o ničom. Na štvrtý deň som to nevydržala a keď ležal na posteli, prišla som k nemu a pogratulovala som mu k dieťaťu...Zostal ako obarený, ani s na mňa nepozrel, ani pol slova nepovedal...keď som sa ho opýtala, či mu už nestojím ani za to, aby m,i to do očí povedal, tak bol stále ticho a len si rukami zakrýval tvár. Až na ďalší deň keď prišiel z práce domov (stále býval so mnou) tak ma len pozdravil a to bolo všetko, ja som nevydržala a povedala som mu že obyčajný hajzel a chrapúň, že ani teraz mi nevie nič povedať, ani či ho to mrzí alebo nie...a on, že ho to mrzí, že nevedel ako mi to má povedať, že mi nechcel ublížiť....no a ja som sa ho začala vypytovať, tak mi len povedal, že to spolu ťahajú od augusta, že je v 3.mesiaci...
Viete, mne sa zrútil svet, lebo som s ním pokúšala o dieťa ja...nedá sa to ani opýtať čo sa vo mne vnútri odohráva....rozplakala som sa pred ním a povedala, že som ho mala úprimne rada, chcela som vedieť prečo to všetko urobil, že v tej dobe, keď si spolu začali, tak sme spolu ešte boli spolu, žiadny rozvod ani odhalenie môjho brata sa ešte neodohrali, ale ja som cítila, že tam niečo nie je v poriadku....zistila som, že tá baba je od neho o 4 roky staršia, tiež vydatá a má dvoch malých synov...pýtala som sa ho prečo si s ňou začal, či sa jej sťažoval, že v manželstve so mňou trpí a či sa mu ona sťažovala na svojho manžela....vypytovala som sa ho dlho a na veľa vecí, nakoniec odišiel na nočnú a na druhý deň prišiel znovu domov. Viete, v tom mojom minulom príspevku som písala, že mal niekoľko exekúcií, že mi nedával peniaze na domácnosť a celá starostlivosť o domácnosť je na mne...a hlavne finančne...ked som na neho na ďalší deň išla s tým, že mi nedal na základné výdaje (polovica na úver, energie, TV) tak mi povedal, že nemá...do mňa vošli nervy a opýtala som prečo je stále tu, prečo nie je s ňou, veď sa tu len vyvaľuje a po večeroch chodieva kade tade (teraz už viem kade chodil)...urazený odišiel...nakoniec vyšlo na svetlo božie, že peniaze dával jej, pretože jej našiel prenájom, kde ju ubytoval, nakúpil veci, začali si kupovať vecičky pre dieťa. Ja som ostala sama v dome, utrápená a odkopnutá, so zlomeným srdcom a duchom...stále premýšľam, čo som robila zle, čo sa to vlastne všetko stalo....už ich videli ako spolu nakupujú v potravinách, šťastných a zaľúbených...spoločný kamarát mi povedal, že podľa môjho muža som dobrá žena, že viem upratať, navariť, ale že to je asi tak všetko....myslím, že ma nikdy nemiloval, nechápem prečo si ma zobral, som z toho zúfalá, ja som skutočne mala rada, on to zrejme všetko len predstieral, aj pred našimi rodinami...nikdy sa nejak nesnažil byť so mnou, ani o to manželstvo...a kvôli nej robí takéto veci....človek, ktorého som ja milovala najviac na svete mi ublížil viac ako ktokoľvek iný....ja viem, že na tomto sa už nič nezmení, ani neviem prečo sem píšem, asi som to potrebovala dostať zo seba von a vypočuť si vaše názory...je to pre mňa veľmi ťažké...ďakujem Vám za prečítanie...

Strana
z4
karolinakr
Autor odpoveď zmazal
bebbina
autor
4. mar 2021

@karolinakr ja netvrdím, že to bol princ, jednoducho som sa zamilovala do neho a za 12 rokov ma to nepustilo. Milovala som ho takého aký bol, aj s chybami...úprimne a zo srdca, nedá sa povedať prečo alebo prečo som to už dávno neukončila. Sama neviem...proste to tak bolo...a tak isto asi táto krásna dievčina, len ona vie čo cítila, akurát je veľká škoda, že si zobrala život a zanechala na svete syna...

katkami123
5. mar 2021

Už si bola u toho psychológa, dala si si nasadiť antidepresíva? Lebo mám taký pocit, ze s tebou ešte tvoj muž bude inak zametať dlážku. Pozor, mám taký pocit, že ta ani neplánuje niekedy v živote vyplatiť z domu a dom nechce predávať, lebo si tam plánuje nasťahovať ju. Teba od tial bude chciet dostať akokoľvek preč. Určite sa nebudú dlhodobo teraz s malými deťmi tisnut niekde v byte naveky, na to zabudni. Jeho plán je získať dom a nemusieť ta vyplatiť. Preto ho nechce predávať. Ešte budeš o dom veľa bojovať, on ti ešte len ukáže svoj tvár, ešte sa na to zle priprav. Mne príde riadne vychcany a využíval tvoju naivitu a mäkkú povahu. A never tomu, ze na chlapa musíš byt zla, aby si ta vážil a neprejavovať city. Ten pravý to ocení a bude si to vážiť, on bohužiaľ nebol ten pravý, nevážil si to a zneužíval to.

katkami123
5. mar 2021

Celkovo obdivuje u teba jednu vec, až takú chorobnu lásku k tomu mužovi, niekde dávno za hranicou sebaucty a ľudskej dôstojnosti. On ťa poníži tým, že brat ti oznámi ako ťa podvádza a ty aj napriek tomu nie si natoľko silná, aby si TY od takého chrapúňa odišla? Čo si čakala? Veď už len to musí vase manželstvo a dôveru zruinovať. A ty sa cez to prenesieš akoby nič? Klobúk dole. Dozvieš sa o tom, že čaká dieťa s inou a aj tak to v sebe niekoľko dni dusis? Ženská, to sa až tak veľmi nemáš rada, si tak chorobne naivná alebo si bez akejkoľvek hrdosti a sebaucty, že toto všetko trpíš? On si ťa nevážil, lebo ty si samu seba nevážiš. To až on musel odísť, inak by si vedla neho fungovala doteraz? Podľa mna potrebuješ odbornú pomoc, lebo máš veľmi veľmi zle nastavené hranice čo si ku tebe druhí môžu dovoliť.

ladyvi
5. mar 2021

@katkami123 preco by mala brat antidepresiva? 😲 ved baba vyzera byt uplne pri zmysloch, a ze reaguje raz racionalne, raz emocne je uplne prirodzene, neznamena to, ze jej mozog nefunguje v poriadku chemicky.
Este je to cerstve, o 2 mesiace bude opat emocne inde, vyrovnanejsia, s pragmatickejsim pohladom. Nemusi brat hned antidepresiva 🙉

katkami123
5. mar 2021

@ladyvi
Mne príde práve zvláštne to, ze trochu nerieši to najdôležitejšie a to je, čo dom, kto v ňom bude bývať, vyplatenie, jeho exekúcie....namiesto toho stále o tom istom dokolieska - Ako ho milovala aj s jeho chybami, oni si zalubeni čo sú veci, ktoré nezmení nijak. Namiesto riešenia jeho ako osoby a prečo ona a prečo odišiel atd., treba teraz chytiť poriadne “rozum za pačesy” a porozmýšlať nad tým, aby ju ešte len poriadne neobabral.

anukha
22. mar 2021

@katkami123 v tomto co pises mas uplny pravdu, ale ako jej v tom, co tu popisujes pomozu antidepresiva?
@autorka si velmi...az prilis dobra. Je cas zacat mysliet na seba a na tvoje hmotne zabezpecenie. Zena sa vyplace a kraca hrdo s hlavou hore ...
Poziadaj o pomoc aj rodicov, citam, ze mte dobry vztah, davali ti aj peniaze na dom, na zariadenie predpokladam. Poziadaj ich o pomoc v praktickych veciach. Takto bude aspon niekto pri tebe, kto ta nenecha v rozhodujucom case lietat moc s hlavu "na oblaciku". Popri tom sa naozaj dobre vyplac, vyrozpravaj, ale ver mi, tento si nezasluzi ani spinave ponozky po tebe. A tebe prajem a aj verim, ked sa z tej zrady vylizes, nech si najdes muza, ktory ta bude lubit "aspon" tak ako dokazes lubit ty. A to bude blizko k idealu 😉💗🦋

katkami123
22. mar 2021

@anukha
Myslím, ze jej pomôžu sa prestať utapať v tom žiali, riešiť stále ex, posunúť sa ďalej a pozrieť sa trochu inak na problém ako len z jej perspektívy, že stratila chlapa. Neviem, mne neprišlo normálne chovanie autorky už v tom vztahu s ním. Držať sa chlapa silou-mocou zubami-nechtami čo to len dá, aj keď ma podvádza, len nech ho mám.

anukha
22. mar 2021

@katkami123 no to ani mne, aj mne sa v zivote pritrafili vselijake rozchody, asi ako kazdej zene alebo muzovi, ale teda nikdy som na to antidepresiva nebrala. Vyplakala som sa, vysmutila a hlavu hore a ide sa dalej. Niekde som dokonca citala, ze vdaka tomu, ze zeny sa dokazu vyplakat sa dokazu s rozchodom vysporiadat ovela rychlejsie ako muzi ( vseobecne ).

banderaska29
22. mar 2021

@katkami123 keby sme každá brala antidepresíva po rozchodoch, a Ťažkých rozchodoch, tak neviem ako by sme sa naučili pracovať so svojimi emociami a byť silnými ženami.
Smútok je tak prirodzený ako šťastie, keď si šťastná neberieš ukľudnovaky, aby sa dostala na neutrálnu hladinu a neprežívala emocie.

Autorka potrebuje plakať, dostať to zo seba von, prejsť si tým. chce to obklopenie blízkymi, priateľkami, odhodlanie zmeniť zivot, naučiť sa žiť bez toho idiota a čas. ja viem, čo to je a to je také duševné a emočné peklo.. ale ostala som po tom všetkom niekoľkokrát silnejšia žena. mala som terapeutku, ktorá ma nasmerovala. Ale žiadne antidepresíva preboha..

katkami123
22. mar 2021

@banderaska29 zase antidepresíva netreba brat ako najväčšieho nepriateľa. Užívajú sa iba určitý čas, nie naveky. Keď jej pomôžu, tak prečo nie?

banderaska29
22. mar 2021

@katkami123 netreba ich ale ani brať pri každom probléme. Navyknúť telo a nastaviť ho na antidepresíva a následne znižovanie dávok vie s človekom tak zatriasť, že je ten ktorý dôvod, prečo ich užívať, na zváženie. My ale nie sme doktorky - predpokladám že ani ty nie, a ordinovať to babe, ktorá má viacero iných a zdravších alternatív je dosť za čiarou. určite v prípade potreby terapeut, následne psychológ a až psychiater by usúdil podľa stavu. Toto ale nie je podľa mňa prípad autorky.

bebbina
autor
23. mar 2021

Ahojte všetci, už je to viac ako mesiac čo sa mi to stalo a čítam si vaše príspevky. Ďakujem za každý váš názor. Prešlo dosť času, hoci niekedy sa mi zdá akoby sa úplne zastavil. Viem, že si myslíte, že nie som normálna, keď som ho ľúbila a robila všetky tie veci, ale jednoducho som ich robila z lásky. Moje city boli skutočné a chcela som, aby to fungovalo. Neviem, možno sa to zdá niekomu hlúpe, ale tak to proste bolo. To už nezmením. To čo sa udialo bolo naozaj pre mňa zdrvujúce a bolestivé. Sklamanie, hnev, frustrácia, plač, odpor k sebe samej, preto, lebo som hľadala chyby v sebe, nebola dosť dobrá a pekná, ale aj odpor k sebe samej, lebo som cítila, že si zaslúžim oveľa viac a niečo lepšie a nič som pre to neurobila. Celý čas mi pomáha rodina a moja úžasná kamarátka, ktorá sa stala mojím psychológom. Plakala som často, ale postupne sa to zlepšuje. S právnikom riešime rozvod aj vyrovnanie, nie je to o tom, že som niekde celý čas v kútiku ustráchaná. Nie... chodím do práce, platím účty, zvládam to, tak ako som to zvládala pred tým, začala som cvičiť, čítam si veľa kníh a článkov o sebarozvoji a o tom ako takéto niečo zvládajú iní. Chcem sa naučiť hrať na gitare a plno iných vecí. Som sama, ale pociťujem úľavu, že to už bude len a len lepšie, mám deň sama pre seba a ako si ho urobím, taký ho budem mať. Uvedomujem si, že mi manžel dával len omrvinky a že veľa z toho čo a ako robil mi ubližovalo. Ak nebol šťastný so mnou, beriem to. Bolí to, ale beriem to. Ak mu imponuje takáto žena, ktorá podviedla, oklamala, využívala a opustila iného zatiaľ čo si sama užívala (a to isté platí o mojom mužovi) a ktorá očividne nemá morálne ani iné hodnoty, tak prosím. Ja budem radšej taká aká som. Len viac opatrná a menej naivná. Neprajem mu zlé, lebo mi to k ničomu nebude. A keď budem chcieť spomínať, tak len na tie pekné veci a chvíle, keď som s ním bola šťastná. Lebo to bola veľká časť môjho života. Všetko čo sa mi stalo a čo som sa naučila počas života s ním mi prinieslo veľa skúseností. Už teraz sa cítim silnejšia a viem, že zvládnem veľa vecí, pretože na to mám. A ktovie, možno raz stretnem toho správneho muža, ktorý by prijal celé moje rozbité srdce a pokúsil by sa ho pomaly zlepiť ❤ ...a keď nie, aj tak dobre 🙂

cajomila
23. mar 2021

@bebbina To, že mu praješ šťastie hovorí všetko o tvojom charaktere.Mala si ho úprimne rada, to je jasné.
Ale tiež verím tomu, že sa j ty svoje šťastie ešte nájdeš 😉.

cajomila
23. mar 2021

@bebbina Krásne si to napísala.Si veľmi silná žena.Drzim ti palce na tvojej ceste životom 🌻❤️☀️

piece
23. mar 2021

Verím a dúfam v to, že si aj teba to ozajstné šťastie nájde. Už len z toho ako píšeš je proste cítiť, že si dobrý človek a isto si to zaslúžiš

28tina
23. mar 2021

@bebbina ak som to dobre pochopila, tak nemate spolu deti. Kaslat ho, preboli to a Ty zacnes novy zivot 🌷

karolinakr
23. mar 2021

@bebbina no to je zmena.Namiesto sebaĺútosti hra na gitare! Si dobrá, zaslúžiš si to👍

anukha
23. mar 2021

@bebbina ahoj cely tvoj posledny prispevok je nadherny, prajem ti vsetko dobre, len prosim to srdiecko si zacni liecit predtym, nez stretnes toho spravneho. Urcite sa ti to 10x vyplati, viem o com hovorim. Cakat od druhych, ze nas urobia stastnymi vedie len ku sklamaniam. Ty si vies dat vsetko to, co potrebujes. Vied byt stastna qama si sebou a celistva, je to vidiet z tvojho prispevku. Potom poliecena, krasna, celistva zena najde polieceneho, krasneho, celistveho muza. A nebudete si musiet navzajom doliecovat boliestky a predoslych vztahov = raj na zemi 💗🙏
Inak ja som sa tiez naucila hrat na gitare az po 30ke a je to super 👍😏

katkami123
23. mar 2021

@bebbina
Pekne si to napísala, držím palce v sebarozvoji, cvičení a ze sa máš s kým o tom porozprávať a dostať to zo seba von. Jemu aj jej sa to všetko raz vráti, nedá sa staviať šťastie na cudzom nešťastí.

Strana
z4