icon

Manžel ma opustil. Má význam bojovať o jeho návrat?

kostickatina
18. dec 2023

Ahojte žienky mam potrebu to sem napísať, aby som si prečítala nazory žien čo možno zažili to isté. Prosím hlúpe ustipacne nazory si nechajte pre seba, uz aj bez toho som na tom zle. No kde začať. S manželom sme 8 rokov z toho 1,5 roka sme manželia. No stala s tk vec, ze 10.11.2023 mi jednoducho povedal, ze so mnou nie je šťastný a uz hrozne dlho, ze nie je pri mne sam sebou., ze nikdy nevedel povedta nie. Ze mu chyba sloboda atd. Mame spolu 2 deti. Skoro 4rocneho a 11m dcerku.
Prvu krizu sme mali po 2 rokoch. Kde si vyberal medzi mnou a travou. Ale nakoniec si vybral mna. Ale ako som sa v ten den rozchodu dozvedela nikdy neprestal hulit travu. Ked bol vonku s kamosmi vzdy si dal. Ďalšia menšia kriza prišla po narodeni syna. Bola aj korona a dosť zle to znasal, bal sa aj kvoli malemu a tak. No trocha sme sa odcudzili. No po 9m zivota nasho syna sme si opat našli k sebe cestu. Ked mal mali 3 roky aj nieco, vzali sme sa. Pred tym som este otehotnela po vzajomnej dohode. Sme si spravili dcerku. Vydavala som sa v 2mesiaci. Narodila sa dcerka. Sestonedelie sme prezili lepsie ako pri prvom. A hned po 6nedeli sme zacali spolu aj intimne žiť. Bolo to super. Mam pocit, ze este lepšie ako pred tym. Teda po sexualnej stranke to bolo ok. Ano mali sme nezhody, sem tam hadky ako aj v inych manzelstvach. Manzel ma 37 rokov. Ja budem mat 30. No zrazu som videla, ze sa niečo deje. Menil sa v spravani. Bol nervoznejsi. Kusal si nechty. Nechapala som preco. A toho 10.11 to na mna vyvalil. Ostala som sokovana. Plakala som. Nakoniec sme došli na to, ze ma aj milenku. Nejaku rozvedenu co ma decko v striedavej staroatlivosti. A stykali sa uz minimalne od augusta 2023. On spal so mnou aj s nou zároveň. Ja som nepostrehla aby sa spraval inak. Dokonca si to so mnou riadne uzival v posteli. Dokonca som prvy krat pri ňom striekala. On bol z toho vedla. Vzdy mi povedal, ze to bolo úžasné. Ze ma Lubi. A zrazu toto. Zbalil sa a odisiel k milenke byvat aj k jej decku. A povedal mi, ze odchadza odo mna lebo bol nestasny, nevedel byt sam sebou, ze nevedel povedat nie ze on nechcel ani Dcerku nasu. Ale ze ked sa mal so mnou dotahovat kym by nepovedal ze hej. Tak radsej suhlasil, pritom som ho nikdy do nicoho nenutila. Ze ani zenit sa nechcel. Ze proste do vsetkeho som ho nutila a take dristy. A ze on je teraz stastny. Nie kvôli detom ale je inak šťastný. Keby ste ho videli ako vyzera zeny, zostarol o 10 rokov, schudol. Jr mi ho aj ľúto. Stale mi len vyhadzuje ze nemal slobodu, pritom ja som bola s dermi doma a on chodil jednak do roboty a jednak v utorky na bedminton vo stvrtky na futbal. Chodil domov o 8mej. A ze ked prisiel domov som bola vzdy nervozna. A ja ze vzdy som nebola nervozna iba ked uz toho na mna bolo veľa a namiesto toho aby prisiel objal ma povedal mi nieco len zaganil a povedal zas si nervozna? Uz sme od seba mesiac. On s tou milenkou spal u nas aj v byte na nasej manzelskej posteli. A ja som to tam nezvladl po psychickej stranke. Lebo od nas odisiel ale k detom chodil na 3h tak kazdy druhy den. A tym, ze ja ho stale milujem som to znasala dost zle. To boli place. Aplace az po mna museli prísť a prisla som k rodicom aj s detmi. No on mi stals hovori, ze on odišiel odo mna nie od deti. Ze deti som mu odviedla. A ja mu hovorim. Ze ty si opustil nas ako rodinu v momente ked si isiel k milenke byvat a k jej decku. A ja som odisla az po tebe, ked som to tu nedavala a je jasne, ze tak male deti idu so mnou, vynosila som ich porodila. Hadam ti ich tu nenecham a tvojej milenke. Na to sa ani neozval. Som uz 2 týždne u rodicov. A vidim zmeny najprv ma ignoroval cely cas iba maleho sa vsetko pytal ale ten nema velmi zaujem kecat s nim cez ksmeru
Lebo on nrma az taky uzasny vztah s nim to len teraz robi zo seba super otca. Jak ich uz nema pri sebe. Ked ich mal tak sa velmi s nimi ani nehral a pozeral si iba seba a svoje volno a zaluby. Vela krat som mu vravela rozpravaj sa s nim hraj sa s nim. A teraz ked uz ich nema pri sebe tak je zrazu starostlivy otecko co ich tak veľmi miluje. Nechapem. Ale mali sme telefonat kde som mu cistila žalúdok, ze preco ma ignoruje,preco sa mna nepyta na deti. Na to ako sa maju. Ze po tom vsetko si zasluzim aspon to aby sa mi pozdravil.pretoze on mi povedal, ze sa mhsime naucit vychadzat spolu kvoli detom. Ale on so mnou nechcel vychadzat dokial som mu nezavolala a nepovedala par veci. A dalsie ine veci. A uz mi volal 2 dni dozadu a rozpraval sa so mnou akoby medzi nami ani nic nebolo, ziaden problem. Aj na mna sa opytal. Lebo sme chorí teraz. A na konci mi povedal do telefonu papa. Ale potom sa akoby uvedomil a povedal este raz caw. Ja som ta co to chce zachranit, lebo ho velmi lubim stale. Ja som si ho nebrala z vypocitavosti ani pre peniaze. Ale preto, ze som ho pokladala za zivotneho partnera. Milenka je kolegyna z prace.
Co si myslite.? Mam od neho ocakavat, ze sa spamata a pride prosit alebo nie.? Lebo ked som mu aj povedala, ze vrat sa napravime to. Velmi hrdo mi povedal, ze aj keby mu to s nou nevyslo aj tak sa uz ku mne nevrati lebo ma nemiluje, nepatrime k sebe proste. Tak to povedal. A potom preco sa so mnou stale miloval kazdy mesiac. Nerozumiem. Ked ma nemiluje. Preco mi hovoril, ze ma lubi ked ma nelubi. Ako sa tak dokazal pretvarovat.?
Jeho navrat by nebol ale lahky. Pretoze, ja si neuvedomujem aby sme mali medzi sebou az take problemi, ktore by sa nedali vykomunikovat a poriesit. Az na tu neveru. Len on mal odjakziva problem aj komunikovat a riesit problemy. On mal vzdy tendenciu utekat od problemov a neriesit ich. Ja som bola vzdy ta co riešila.
No ako vravim navrat by nemal lahky. Musel by byt aspon pol roka rok sam aby si vlastne uvedomil co chce od zivota, ci nas naozaj chce. Alebo chxe voľnosť, slobodu. Dalej by musel zmenit zamestnanie. A zaobstarat nove bývanie. Lebo neviem ci by sme vedeli obaja zit v byte kde ma podvadzal.
Co si o tom myslite?

Ja

Pri

ili, a opäť chcel uni to preslo a p zivota nasho malehonsme si opat k sebe nasli cetu.

Strana
z3
lulupulu
21. dec 2023

Fuj, na takého chlapa by som sa ani pozrieť nedokázala a nie ho ešte chcieť naspäť a už vôbec žiadny kontakt s nim... Žena prosím, vzchop sa a kašli na neho.

zuzanna33
21. dec 2023

Nad nikým sa nepovysuj a pre nikoho neponizuj ...On má slobodu už len tým že vie že ho potrebuješ hlavne kvôli deťom takže si to užíva že môže spávať z oboma naraz možno aj dieťa s ňou má a to nehovorím o pohlavných chorobách...Aj keby mi ruku odrezali v živote si spravila chybu ale nikdy by som sa takému človeku neponizovala...Veď s tebou nechce byť takého otecka tvoje deti nepotrebujú okamžitý rozvod a pekné výživné...Bude to bolieť ale viac by si bola sklamaná ak by ti za chrbtom robil zle a mal ťa len do postele keď milenka nedá....Ale je to na tebe mi ženy veríme často v rozprávku ale realita je úplne niekde inde ..
Držím palce a ver že čas zahojí 🍀

betty8080
21. dec 2023

Uz nie.Dala si mu vela sanci.

sidicek
21. dec 2023

@kostickatina takže budeš splácať jeho byt ,na deti nedava ani cent a teba trápi ako naňho zabudnúť a ci vlastne?

tiika
21. dec 2023

@kostickatina on si našiel milenku, on odišiel, on s tebou byt nechce, nevráti sa, ani keby mu to nevyšlo. Jasne ti to povedal, rozhodol sa. Maj nejakú hrdosť, inak si ta nebude vážiť on, ani nikto iný, ani ty sama seba. Ak by prišiel naspäť, bola by si len dočasne riešenie, nie jeho voľba. Naozaj chceš byt ta druha, záplata, ak mu niečo nevyjde?
Zacni riešiť prosím svoj život bez neho. Prácu, bývanie, rozvod. Inak sa nepohnes. Cim ďalej to budeš naťahovať, snívať, rozoberať, tým horšie. Ak ma rad svoje deti, nech s nimi trávi čas, ale nevracali by som sa k nemu kvôli ním.

tiika
21. dec 2023

@kostickatina Toto je koniec vzťahu. Treba si to uvedomiť a prestať dúfať. Zmier sa s tým. Poplac si a vykroč.

lolita555
21. dec 2023

Viem ťa pochopiť a viem pochopiť aj to že by si ho prijala späť .ale nemyslím že to má budúcnosť keďže ti povedal že ťa nemá rád ,tam už dá nedá nič zachraňovať .možno sa preberie za pár mesiacov možno nie a bude dobre aj tak pre teba .je to čerstvé ak ho máš rada prejde to ,len to chce čas .ja by som s ním už nemohla byť stále ,stále bude rozmýšľať nech iným životom ,je to taký typ človeka

ajn
21. dec 2023

@kostickatina ty si ziadnu chybu neurobila ale on.a je hnusne ,ze si to neprizna a zvala to na teba aby sa on robil chudacikom.maj hrdost!!!!!!nebojuj.ty nemas preco!...nevydrzi dlho pri tejto,dotukne mu to a vrati sa k tebe naspat.a to uz je len na tebe ake bude tvoje rozhodnutie potom..............

natalka13
21. dec 2023

Ty este si spoludlznik na hypo?
No pekne. Nelutuj ho. A ziadaj vyzivne.
Peniaze za hypo za mesiace za ktore figurujes na LV.

ajn
21. dec 2023

@kostickatina Vrati sa!!!!!!nebude to hned ale pride.k tebe a k detom......musis mu potom ukazat ,ze chybu urobil on a neprijat ho hned s otvorenou narucou.Dat sancu je ludske,ale treba vidiet i snahu ,ze ten druhy chce byt naozaj lepsim clovekom......

mimi3008
21. dec 2023

@kostickatina Ach jaj, najprv ta chcel vymenit za travu, teraz ta vymenil za milenku, na rovinu ti povedal, ze aj keby nebolo milenky, uz ta nechce, obvinuje ta, ze si ho donutila do zivotnych rozhodnuti a z toho co pises, nebol to zrovna otec roka. Velmi ma mrzi tvoja situacia, musi to byt strasne, taka zrada od cloveka, ktoreho ai povazovala za zivotnu lasku, este k tomu si ostala sama s 2 malymi detmi. Ale dostan sa z toho a nedovol, aby si tym musela prejst znova, lebo pri nom ti to hrozi. Maj svoju hrdost

xxiii
21. dec 2023

@kostickatina nebojuj. Zbytočne...ja som tiež mala podobný vzťah, mám s ním aj syna a tiež v tom boli drogy, nakoniec aj steroidy a aby mu z nich nešibalo tak na nich húlil. Zbytočne hádky, vysvetľovanie a energia v tom vzťahu. Postupne sa mi začal hnusiť a skončili sme to. A výživné tiež je ako na hojdačke čakať ci príde. Nevracaj sa ku takému chlapovi, lebo sa nezmení, možno na mesiac dva a potom zase. U nás nebola nevera, ale s takým človekom sa život nežije len prežíva. Podaj si co najrýchlejšie žiadosť o zverenie deti + výživné na centrum právnej pomoci nech ti tam advokát všetko spíše aj hneď teraz, lebo kým príde čas na súd budeš to mat extrémne ťažké ja som čakala skoro 5 mesiacov. A precitaj si knihu Ako sa chrániť pred toxickými ľudí, lebo ťa pekne začína manipulovať, nauč sa brániť, byt asertívna a hlavne myslí každý deň na tie zlé veci, co urobil nie na tie dobré... lebo všetky toxické veci, čo urobil sa ti spájajú s chvíľami keď bolo medzi vami všetko dobre a tam je chyba. Nedaj sa.

rozalia700
21. dec 2023

Je to celé narušené a on nie je chlap o ktorého sa oplatí bojovať. Skôr by som sa dala do poriadku a bola v pohode a dala mu najavo, že ti je lepšie bez neho. Čas všetko vyrieši. Viem že to máš ťažké. Zatni zuby a ukáž mu ženu v pohode, aby pochopil čo stratil nájdi si kamošky a neskôr chlapa čo za to stojí.

megan777
21. dec 2023

takeho muza nikdy,mla som predtym takeho a nikdy viac urobil to a podvedie Ta znova,nikdy Ta nelubil,keby ano to nespravi a to nikdy

zuzkamatuskova
21. dec 2023

Ahojky ak ho chceš naozaj napriek všetkému nechaj ho nech si žije to co si vybral a nečakaj už otázky ako sa máš, žiadny záujem nič. Viem ze to boli ale naozaj skus ho nechať tak. Čím viac sa snažíš tým viac sa mu hnusis bohužiaľ. Deti nech si berie ved je to ich otec. Ty musíš pôsobiť vyrovnane v pohode aj kvôli deťom. Ved on sa uvedomí. Ešte mu aj budeš chýbať len skus vydržať. Žiadne prosenie citové výlevy záujem o nho nič neozyvaj sa, len tak pochopí co znamená byť bez teba. Držím palce ❤️

xenia65
22. dec 2023

Pýtaš sa prečo odišiel, keď mal doma všetko? Hovorí sa, že keď je koze dobre ide sa šmýkať na ľad... A určite sa mu nevnucuj a neprosikaj. Dosiahnes pravý opak . Tu platí zákon pritahovania a odťahovania. Ak sa niekomu veľmi vnucujes, dosiahnes to, že sa odťahuje. Ak sa ty odtahujes , protistrana sa začne priťahovať. On sa teraz odťahuje a ty sa pritahujes. Otoč to! Veľa šťastia, prestaň plakať a ukáž svoju hrdosť, tým ho omračiš. Ak by to aj nevyšlo, stále platí, že kde sa jedno končí, druhé začína. A omnoho lepšie... Hlavu hore 🙂

kostickatina
autor
23. dec 2023

@poppy22 dakujem. Uz sa mi v pondelok otvorili oci. Bude plakať este ale bude neskoro. Teraz uz idem bojovat iba o to aby sme sa s detmi mali dobre..

kostickatina
autor
23. dec 2023

@xenia65 ďakujem. Ano uz som zacala takto rozmýšľať. Po tom co mi povedal, mv pondelok nemam uz o co bojovat, chrapun a zmrd je to. Jedine o co idem bojovat je to aby sme sa s dermi mali co najlepsie.

kostickatina
autor
23. dec 2023

@zuzkamatuskova dakujem❤️

kostickatina
autor
23. dec 2023

@natalka13 ja byt nevlastnim iba som na hypo. Ale od kedy som jeho manzelka mam narok pri bms na vyplatenie polky zo splatky hypoteky za kazdy mesiac co sme manzelia.

kostickatina
autor
23. dec 2023

@sidicek ja jeho byt nesplacam. Momentalne si ho splaca sam.

Strana
z3