Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    zuzkamatuskova
    2. nov 2019    Čítané 164x

    Čaj je vždy dobrý nápad!

    Leto nám už oficiálne skončilo. Tento rok mi prišiel skutočne teplý, ale zdá sa, že už prichádzajú prvé chladné dni.

    Nastal čas jesene, čas plný farebného lístia, stromov odetých do farebných šiat, zberu jabĺk a hrušiek, gaštanov, či tekvičiek.  

    K tomuto obdobiu neodmysliteľne patrí aj domáca pohoda a zahriatie tela šálkou čaju. Čaje totiž liečia telo a pôsobia blahodárne aj na našu náladu, ktorá môže byť v tomto období melancholická.

    Ja milujem chvíle, keď sa vôňa dobrého čaju rozlieha po byte, dopriať si chvíľku pre seba, vypnúť myseľ a len relaxovať. Každý túto chvíľku potrebuje, tak si ju doprajme…

    Počas uplynulých dvoch týždňov som testovala nový rad funkčných čajov Mistral, z radu exclusive tea: Urologický s brusnicami, Nachladnutie zázvor plus šípky a Prieduškový plus kvet lipy.

    Urologický s brusnicami

    Obsahuje 25 % plodov brusnice veľkoplodej, 22 % žihľavy, 10 % kvetu ibišteka, mäty, listy brezy a ďalej obsahuje zlatobyľ obyčajný, listy černíc, prasličku roľnú.

    Tento čaj priaznivo pôsobí pri problémoch s močovými cestami a obličkami. Podporuje vylučovanie vody z tela, funkciu obličiek, má protizápalový účinok a pomáha k správnej funkcii celého vylučovacieho systému tela.

    Obal čaju je veľmi vydarený, farebne to spolu ladí a ježko, ten ma hneď zaujal! Obsah balenia tvorí 15 pyramídových vrecúšok zabalených technológiou AROMA seal bag, to znamená že vo vnútri je vrecko s lepenkou a po otvorení sa dá zalepiť naspäť a tým udržiava arómu a kvalitu čajovej zmesi.

    Čaj stačí lúhovať 8-10 min.

    Čo sa týka samotného testovania, vôňa tohto čaju je pre mňa dosť nevýrazná, chuť priemerná. Nie som veľmi zvyknutá piť urologické čaje, keďže ma, našťastie, netrápia problémy s močovými cestami, tak v tomto prípade ho nemám s čím porovnať, ale moje očakávania boli vyššie, takže tento čajík hodnotím ako priemerný. S testovaním mi pomohli aj najbližší a, napríklad, manželovi celkom aj chutil a ocenil na ňom to, že nie je horký, ako niektoré urologické čaje bývajú.

    Nachladnutie plus zázvor a šípky

    Obsahuje 20 % zázvoru, 16 % rooibosu a šípky, 13,5 % jablka a mäty. Ďalej rakytník, čakanku, kvet lipy, sladké drievko.

    Tento bylinno – ovocný čaj pomáha pri prechladnutí a prispieva k obranyschopnosti organizmu. Podporuje dýchanie, imunitu, utišuje boľavé hrdlo, hltan a hlasivky. Je vhodné ho piť pri chrípke, kašli, nachladnutí ale aj preventívne.

    Obal je krásny, jesenný, farebný, poskytuje všetky dôležité informácie.

    Balenie obsahuje 15 pyramídových vrecúšok balených technológiou Aroma seal bag, čo som vysvetlila vyššie. Lúhujeme ho 8-10 minút.

    Hneď po otvorení čajíku ma paralyzovala výrazná vôňa dominantného zázvoru, ale cítiť je aj rooibos, šípky, lipu. Tento čajík mi chutil najviac z troch testovaných, jeho chuť je výrazná, ale zároveň i lahodná a plánujem jeho kúpu i v budúcnosti.

    Prieduškový plus kvet lipy

    Obsahuje 25 % tymianu, 19 % feniklu, 18 % lipy, aníz a iné.

    Pôsobí blahodárne na dýchacie cesty, pomáha pri suchom kašli a podráždenom hrdle.

    Ako predchádzajúce čajíky aj toto balenie obsahuje 15 pyramídových vrecúšok.

    Vôňa je naozaj prenikavá a výrazná, dominuje tymián a fenikel.

    Jeho chuť mi dosť pripomína čaje, ktoré som pila na podporu tvorby materského mliečka. Asi som sa týchto čajov už presýtila, a preto tento čaj nebude patriť k mojim obľúbeným. Na dýchacie cesty je to však určite dobrá voľba, hlavne vďaka účinkom tymianu.

    Záverečné zhodnotenie v bodoch:

    + krásny a výstižný obal

    + technológia balenia aroma seal

    + popis funkčnosti čajov

    + výborná kombinácia bylín a ovocia pri čaji Nachladnutie plus zázvor a šípky

    + cena 1,79eur za čaj označený štítkom premium quality tea

    - pyramídové vrecúška

    - nevýrazná vôňa a chuť urologického čaju

    Moje celkové hodnotenie je pozitívne, myslím si, že z ponuky porciovaných čajov na našom trhu tieto čajíky stoja za vyskúšanie a určite ich ešte kúpim.

    Ďakujem za prečítanie!

    zuzkamatuskova
    6. jún 2019    Čítané 217x

    Čisto, zdravo a ekologicky s FeelEco

    Veľmi som sa potešila, keď som bola vybraná na testovanie produktov FeelEco. Je to moje prvé testovanie, preto som nadšene rozbalila krabicu, keď zazvonil kuriér. A v krabici sa nachádzali tieto produkty: sprchový gél FeelEco s vôňou levandule a Ylang-Ylang, FeelEco aviváž na detské prádlo, FeelEco prací gél na detské prádlo, FeelEco odstraňovač škvŕn a FeelEco prostriedok na dudlíky a fľaštičky.

    Hlavnou filozofiou výrobcu FeelEco je hlboký rešpekt k prírode a úcta k životnému prostrediu. Produkty sú vyrobené v Českej republike.

    A prečo Eco? Výrobca starostlivo vyberá prírodné suroviny rastlinného pôvodu, ľahko biologicky odbúrateľné, obaly sú z recyklovateľných materiálov, netestuje na zvieratách a je držiteľom certifikátu EU ECO-label.

    Poďme na samotné testovanie.

    Prací gél FeelEco na detské prádlo je vhodný pre deti do 3 rokov a osoby s citlivou pokožkou.

    Aj vy najradšej periete, či žehlíte oblečenie pre najmenších? Ja už od narodenia svojho synčeka periem pracím gélom FeelEco. A prečo? Pretože neobsahuje žiadnu parfumáciu, alergény či konzervačné látky, a tým je vhodný pre citlivú pokožku našich najmenších. Je univerzálny na biele, farebné či tmavé oblečenie, takže stačí kúpiť 1 balenie a veselo prať. Ďalšou jeho výhodou je, že je efektívny už pri nízkych dávkach či teplotách. Ja som použila dávku 60 ml a oprala na 40-stupňovej teplote a prádlo bolo krásne čisté. Jedinú nevýhodu vidím v tom, že prací gél nezanechal prádlo pre-voňané ako bežné pracie prostriedky a taktiež to, že ho bežne nekúpime v každej drogérii. V našom meste mame dm a tam ho dostať, ešteže tak.

    Aviváž FeelEco na detské prádlo som vďaka tomuto testovaniu použila prvýkrát a svoj účel splnila. Prádlo ostalo na dotyk jemnejšie, vôňa síce absentovala, čo som aj očakávala, keďže neobsahuje parfumáciu, no mne to na tom detskom oblečení ani nechýba. Takisto žehlenie išlo rýchlejšie.

    Odstraňovač škvŕn FeelEco

    Je vysoko účinný na škvrny od potravín, mastnoty, kozmetiky, blata i trávy. Používam ho už dlhšie a som spokojná. Čerstvé škvrny som len nastriekala pred praním a nechala pôsobiť cca 5 min a pri zaschnutých nechávam pôsobiť tak max pol hodinky pred praním a pustím na 60tku. Testovala som ho na zaschnutých škvrnách od kávy a nečistoty na 90 % zmizli. Takisto si poradil na zelených kolenách, či na škvrnách od paradajok alebo špenátu.

    Sprchový gél FeelEco

    Decentný, romantický, nežný a šetrný k pokožke, presne takýto je sprchový gél od FeelEco s vôňou levandule a Ylang-Ylang, vhodný aj pre citlivú pokožku, ktorú krásne jemne prevoňal a zároveň nevysušil, ale zvláčnil, dokonca som po kúpeli nemusela použiť ani telové mlieko. Jeho uvoľňujúca a upokojujúca vôňa mi sadla. Jeho jedinou nevýhodou je trošku redšia konzistencia a tým pádom sa aj rýchlejšie míňa.

    FeelEco prostriedok na dudlíky a fľaštičky

    V každej domácnosti s bábätkom nesmie chýbať čistiaci prostriedok na dudlíky, fľaštičky, plastové jedálenské sety či hryzadlá. Dnes som otestovala jeden šetrný bez pridaných farbív, parfumov, alergénov a konzervantov, zložený z ľahko odbúrateľných surovín šetriacich životné prostredie. Balenie 500 ml je aj ekonomické, pretože stačí pridať 5 ml prostriedku na 5 l litrov vody, takže vydrží naozaj dlho. Tento čistiaci prostriedok neutrálnej sviežej vône je skutočne šetrný aj k pokožke a nevysušuje ju v porovnaní s bežnými čistiacimi prostriedkami, čo veľmi oceňujem. Samozrejme všetok riad ostal bez nečistôt, šmúh a iných nedokonalostí pripravený na použitie, tento produkt môžem len a len odporučiť.

    Na záver môžem skonštatovať, že všetky výrobky sa mi páčili a môžem ich s kľudným svedomím odporučiť, škoda že ich dostať kúpiť len vo vybraných predajniach, čo je pre mňa asi hlavná nevýhoda. Ďakujem za prečítanie.

    S pozdravom

    Zuzana

    zuzkamatuskova