Manžel mi nechce dovoliť splniť si sen
Spolu sme 15 rokov. Ja mám 35. Približne 6 rokov trenujem na výstup na Mount Everest. Ale narodilo sa nám dieta, ma 3 roky. Buduci rok by som chcela ísť na výstup, ale povedal, že ak tam pojdem, rozvedie sa so mnou. Prisahal mi na svoju babku, že to urobi. Príde vám to fér ? Denne tazko trenujem, mám za sebou rôzne narocne výstupy. A tvrdí, že je to psycho.
Presne autorka, splň si sen. To je predsa to najdôležitejšie, plniť si sny, nech to stojí všetkých dookola peniaze, pozornosť, čas. Lebo v momente, keď si človek založí rodinu, tak peniaze, čas aj pozornosť nie je len jeho. Lebo TY chceš a TY si to zaslúžiš. 🥴 Aj keby to bola nekonečne hlúpa vec. Lebo výstup na Everest je niečo, čo nikomu nijako neprospeje, ani zdravotne, nijako. Stojí to len život niektorých ješiťákov. A kašli aj na dieťa doma, nakoniec takú matku nájde hocikde.
Odhliadnuc od toho, že téma je fejk, tak je zaujímavé čítať názory. A ako spoločnosť podporujeme vo veľkom sebectvo, osobné ambície - aj akokoľvek márnivé a hlúpe, osobné "šťastie" aj keby krv tiekla. Tu v tomto prípade doslova.
mne sa nepaci ze sa ti vyhraza.
Tvrdo makáš. Klobúk dole. Toto nie je neuvážený sen. Všetci ti hovoria aké to bude ak sa nevrátiš. No aké to bude keď sa vrátiš? Čo dokážeš dať svojmu dieťaťu už len tým že to dokážeš,to už nikto nespomenul.
Väčšina ľudí, čo tu žije takéto ambície nemá a ani nepochopí. No svetom hýbu ľudia, ktorí hranice prekračujú. Ak to zvládneš, myslím, že to navzdy zmení tvoje zmýšľanie a snáď raz niekomu pomôžeš zmeniť to jeho.
Manžel si ťa s touto vášňou a víziou bral. Myslím, že nájdete nejaký stred, ktorý bude vyhovovať obom . Niečo medzi prijateľným rizikom a prijateľným strachom.
Aspon niekto z Vas dvoch ma rozum!🙈 Tebe netuklo, ze Ta nepusti, pretoze sa boji, ze sa Ti nieco stane a to Vase baby bude vyrastat bez matky? Vies ty kolko skusenych horolezcov trenujucich viac rokov, ako ty, tam zahynulo a sa domov nevratilo? Ci si taka sebecka, ze len pozeras na svoje sny? To dieta ma tiez sen, a to, ze jeho mama tu bude pren cely zivot!
@bludna keď autorka chcela zažívať adrenalín a vzrušenie, tak to mala urobiť pred svadbou, eventuálne pred tehotenstvom. Akože rozum mi neberie, ist preč s tým, ze sa reálne ani nemusím vrátiť, od tak malého dieťaťa. Ako sorry, ale toto je fakt moc. Ziadny materinky cit ci pud kks. A to podotykam, ze nie som putka domáca s knihou a netflixom. A muz možno dúfal, že s narodením dietata sa mozmo unormali, ale co uz. A uprimne, pokial by mal potom zažívať to, čo iné manželky horolezcov - myslím teraz vyčkavat, či telo nájdu alebo nie a všetko okolo toho, to radšej nech sá rozvedu, kým odíde a keď sa šťastné vráti, môžu sa opäť vziať.
podla mna je to vymyslene, neznie to realne, akurat sa tu zeny rozculuju, navyse ona nesplna podmienku, nema za sebou ziaden nepalsky vrchol, pisala tu ze absolvovala nejake alpske, mount blanc a pod, vymyslena tema aby tu ludia prispievali a aby modry konik zil, kaslite na to
"Záujemcovia musia pred Everestom vyliezť aspoň na jeden nepálsky vrchol s výškou nad 6 500 mnm."
Dat 50 000, aby som vyliezla na kopec, kde sa môžem zabit, to je fakt extrém
.Este mne by museli platiť..Radšejj by som si byt kupila
Čiže tie rady ludi, čo tam stoja, každy vycaloval 50 000? Som nevedela, že horolezctvo je len pre smotanku..To su šialene peniaze za taku hluposť
Možno pre niekoho to vyznam ma, ale maximum 50€ by som dala za vstup aj to je veĺa 🙂
@lienka.7 Kazdy den odchadzas do prace s tym, ze sa realne nemusis vratit. To je taky argument, ze nijaky. 🤷♀️ Ako ja chapem, ze to moze byt nebezpecne ale ked sa tu uz vystatujete statistikami, tak z nich vyplyva aj to, ze vacsina ludi sa vrati. Ja by som to tiez nerobila lebo by som mala strach ale v pripade autorky ide o sen, ktory si chce splnit a milujuci partner by ju v tom podporil. A svoj strach si vyriesil sam.
Kto chce adrenalín, nech ide na rebrík 🙂 A teraz koniec srandy - kto by si trúfol na toto??
keď som istená, prečo nie?
Pozri.. môj muž "na staré kolená" motorka.. jasné, že sa oňho bojím..ale som rada zaňho, že si splnil sen✌️..Ja by som na tvojom mieste šla.. no to pochopí len človek, ktorý to zažil..
@karolinakr nedráždi koníka bosou nohou! 😁
@elenajezova tam by si išla? 😂 jaj, a výšok sa nebojíš?
@queendixie tiež si začínam mysliet. Ale dobrá téma na rozprúdenie diskusie, už to tu skapíňalo.
@janickacrazy počkaj, myslíš teraz...čo?
@karolinakr to video, čo si pridala, za chvíľu tu bude nová téma, že manžel mi to nechce dovoliť 😂
Autorka ok. Je to tvoj dlhoročný sen, túžiš si ho naplnit. Uvažovala si ale nad tým čo bude potom? Keď si ho splnis nepríde zas nieco iné, ťažšie na výstup a zostup ako je napr K2? Vieš o Tom, že väčšina horolezcov je po dosiahnutí úspechu aj tak prázdnych, lebo adrenalín vyprchá a potrebujú ďalšie a ďalšie výzvy?
Keď si predstavím, že moji rodičia vysiluju,keď idem raz za mesiac na pár dní s kamarátkami na výlet od väčšieho dieťaťa a ty chces stravit niekoľko mesiacov mimo domu, tak ...tak rozmýšľam kde robím chybu 😂 v každom prípade. Videla som dokument o jednej české, už mala cez 40, dve maličké deti a šla aj na Everest aj na K2. Ako je to s ňou teraz už netuším, dúfam, že je ešte nažive. Ale jej muž ju podporil a o deti sa staral, kým bola ona preč. Takže áno. Dá sa to. Ale ani jej jeden vrchol nestačil, na K2 šla dokonca opakovane, lebo prvý pokus zlyhal. Bez podpory muža a celej rodiny by to nedala. To, že tvoj muž nechce aby si šla, je úplne normálna reakcia. Možno ho ukecas, možno ho to prejde a možno sa s tebou naozaj rozvedie
Nemas nato. Akurat tam zomries. Ale nech sa paci, ak je toto tvoj zmysel zivota...zamzrnut v temnote.
@keman7 no, tak to sa neda povedať, že nema na to, možno že má, akurát si vybrala zlú dobu, ked je deťa ešte maličké
Je mi uz jasne ze toto je vymyslene podla toho co napisala co ma za sebou, kde vyliezla. Troll.
Išla by som. Nie si nesvojpravna a ani sa nemusíš stale skloniť pred niečím čo chcú iný, a je jedno,že je to manžel. Kebyže mi manžel dal takúto vyhrážku, tak tie rozvodové mu dám ja a hneď na druhý deň. Koniec debaty .
A kde prosím ta trénujes , na lezeckej stene niekde v kulturaku?
@bielasovicka 😅
velmi ti drzim palce. je to uzasny sen. nechapem, ako ta niekto moze nazvat sebcom a zlou matkou.
ved nejde z kavy v auparku na everest!
ked 6r trenuje, tak asi to ma premyslene a fyzicky a najma psychicky na to ma...
nikto tam predsa nejde s tym, ze tam ide zomriet!
Takže chodíte lozit doslova v jednom kuse a ešte chodí s vami aj tvoja mama, aby sa starala o dieťa. Možno to toho chlapa už proste nebaví. Stále ste niekde s jeho svokrou, teraz chceš odísť na dlho preč s hrozbou že sa nemusíš vrátiť ziva, zdravá a on bude na všetko sám celý čas. Jedna vec je mať spoločne hobby a druha vec je, keď jeden to hobby postaví nad toho druhého a nad rodinu. Ja chápem, že máš sen, ale ja osobne by som to asi odkladala na neskôr s tým, že by ma rodina mohla podporiť a cestovať somnou na čas, podľa toho, koľko voľna by muž dostal. Tu väčšina žien proste nepochopí ako môžeš na tak dlho odísť od malého dieťaťa. Ani ja to nechápem.

@oblecenie99 Ty si tusim dalsia co nepochopila. Napisala som to ja a v dalsom poste som to aj vysvetlila pre tych, ktori nepochopia rovnako ako ty. @autorka sa tu tazko docka pochopenia a podpory od zien, ktorych hobby je citat knihu a pozerat netflix. Pretoze nepoznaju potrebu zazit ten adrenalin a vzrusenie spojene s extremnymi zazitkami.