icon

Manžel mi nehovorí, že ma miluje

19. dec 2023

Ahojte ženy, možno riešim blbosť, ale vracia sa mi to dva mesiace. S manželom sme spolu 15 rokov, z toho 14 rokov manželia. Máme jedno dieťa, preskákali sme si kadečo, no za celý čas, čo sme spolu, mi povedal asi 3x ,že ma miluje. Poslednú dobu ma to dosť serie. Povedala som mu to, že viem, že jeho jazyk lásky je iný, že sú to skutky, objatia, ale aspoň raz za ruský rok by mi dobre padol nejaký kompliment, pár slov, že je to pre mňa dôležité. On mi povedal, že taký nie je, že on lásku vyjadruje inak. No ja som začala mať kvôli tomu pochybnosti. Všetko to chápem, že nie je na správy, srdiečka, slová, ale keby niekto videl našu komunikáciu, ako pár dôchodcov. Kúp to, vyzdvihni dieťa,... dvadsať deka salámy a podobne :D
Neviem, ani či si zbytočne nemaľujem problém, no večer sme sa kvôli tomu pohádali, lebo to vzal ako extrém, nech si nájdem niekoho, kto mi to bude hovoriť... pár krát som v živote vo vzťahu fakt potrebovala počuť tie slová, najmä preto, že som ich v detstve nemala, nikto mi to nevravel, a on mlčal. Takže aspoň tu vypúšťam paru...

PS: baby, ktoré chcete písať, ako Vám to partner vraví xy krát za deň, prosím, preskočte túto diskusiu. Fakt to nechcem počuť 🙂 Vdaka.

Strana
z2
anonymous87
22. dec 2023

@thoughtfulweirdo ved ok, su ludia ktori sa dokazu prekonat. Ale su proste ludia, ktori nie… ja rozumiem ze pre niekoho je to dolezite… ale teda ak jej muz to nedokaze tak co? Rozvedie sa? Bude sa hadat a robit dusno? A to aj napriek tomu, ze vie ze ich lubi? Ze je dobry otec a manzel? Mne by za to tie dve slova proste nestali… rozduchavat vasne… ano samozrejme je ine, ked to zena ani neciti z muza, ze je to proste blbec, ktory ju ma za rohozku alebo proste si ju nevazi. Ale ak je inac vsetko v poriadku, tak nevidim dovod ho do toho tlacit… muzi su zvlastne stvorenia… maju to v tych hlavach inak nastavene. Napr.mna moj muz hocikedy pohladka ked idem okolo, zavola z prace co robime, prinesie mi oblubenu cokoladu, sushi. Vezme deti von ked vidi, ze padam na hubu, uvari oblubeny obed a mozem pokracovat… proste toto je pre mna 1000x viac ako raz za rok vynutene lubim ta 🤷‍♀️
Ale beriem, to som ja… ine zeny to mozu vnimat inak (a nemyslim si, ze som horsia ako tie, ktore to potrebuju pocut)

thoughtfulweirdo
22. dec 2023

@anonymous87 Nevravím a ani si vôbec nemyslím, že niekto je horší preto, aký je jeho jazyk lásky 🙂 čo si ale myslím, je to, že keď niekoho milujem, je pre mňa dôležité, aby to aj citil, takže sa snažím komunikovať mu to nie len tak, ako je ľahké pre mňa, ale tak, ako to ON najviac vníma. Osobne som sa tiež jazyk lásky môjho muža učila, lebo je iný ako ten môj, ale ani vo sne to teraz nerobím vynútene, veď to ani nemôže byť nasilu, keď ho milujem 🤷🏻‍♂️ chcelo to len záujem, pochopenie a trochu vedomého cviku... Keď nad tým teraz tak rozmýšľam, po 8 rokoch je to už tuším dávno prirodzené aj pre mňa 🙂

autor
22. dec 2023

Ahojte. vďaka za názory, skúsenosti, už som "vyšumela" porozprávali sme sa o tom, aj nasmiali, pošle mi sem tam nejakú GIFko, kúpil mi Vianočnú ružu, išiel na nákup, objíma ma. Prišlo mi, že mi to za to nestojí, vynútiť si to dupaním. Aj tie vtipné gifká potešia. Pekný deň všetkým 🙂

nelnelnel
18. okt 2025

Zdravim, mne to Moj nehovori vobec, ale zas...je nenervozny, nekrici, nebuzeruje ma, neponizuje, je kludny, az moc kludny, klopem na zuby nech neprerieknem, zatial ani ja som mu este nepovedala lubim Ta, poznane sa rok a pol, a nedavno som sa k nemu prestahovala pred 3 tyzdnami....tak uvidime...

Strana
z2