icon

Manžel mi zatajuje financie a nemám prístup k jeho účtu

19. máj 2025
autor
19. máj 2025
@koniarova

A žiadateľ akože z akých peňazí myslíš,že ten úver splatí? No zo spoločných predsa.

@koniarova Tak je polovičným vlastníkom nehnuteľnosti, ktorá nespada do BSM.

koniarova
19. máj 2025

Nechápem. Akej nehnuteľnosti?

earlgrey
19. máj 2025

@autorka ale skutočný profil človeka sa ti už ukázal v minulosti, keď narobil dlhy a splácala to celá rodina, prečo si myslíš, že tentokrát už rodinu do toho nezatiahne? Akože mne je to jedno, je to tvoj život

sweet20
19. máj 2025

Mne je ta autorka velmi luto... klame ti a klame.. ach jaj..

autor
19. máj 2025
@koniarova

Nechápem. Akej nehnuteľnosti?

@koniarova Ja, som vlastníkom svojej nehnuteľnosti, ktorá nepatrí do BSM v ktorej zároveň aj bývame a on je polovičným vlastníkom, nehnuteľnosti, ktorá tiež nepatrí do BSM v ktorej momentálne býva jeho mama.

anjelicek26
19. máj 2025

Tak si v pasci kedze nemas poriadny prijem. Toto musis nejako vyriesit, lebo ta financne tyra... a predpokladam robi dalsie dlhy... riesenie nemam, ale hladaj, lebo ho budes potrebovat a ano je to na rozvod, cakas na zazrak zbytocne.

autor
19. máj 2025
@sweet20

Mne je ta autorka velmi luto... klame ti a klame.. ach jaj..

@sweet20 Vieš, tu sa jedná viacmenej o narušenie dôvery a nemožnosť brať manžela, ako životnú oporu.

koniarova
19. máj 2025

Máš obrovskú výhodu, že si vlastník domu, v ktorom bývate. Aspoň to. Nerozumiem, prečo sa teda bojíš kopnúť ho do riti.

earlgrey
19. máj 2025

Koľko je opatrovateľský? okolo 700€? plus dôchodok otca, plus výživné na dieťa....vážne si myslíš, že by ste nevedeli vyžiť?

autor
19. máj 2025
@anjelicek26

Tak si v pasci kedze nemas poriadny prijem. Toto musis nejako vyriesit, lebo ta financne tyra... a predpokladam robi dalsie dlhy... riesenie nemam, ale hladaj, lebo ho budes potrebovat a ano je to na rozvod, cakas na zazrak zbytocne.

@anjelicek26 Ja, si to práveže, veľmi dobre uvedomujem a on vie veľmi dobre v akej som situaci, preto je na koni. Tá nemohúcnosť ma najviac ubíja, lebo nie som schopná režírovať si svoj vlastný život a som donútená žit tak, ako nechcem.

tiezjedna
19. máj 2025

ten ťa mydlí veselo ďalej... ako možeš veriť takým kravinám🙄

anjelicek26
19. máj 2025
@earlgrey

Koľko je opatrovateľský? okolo 700€? plus dôchodok otca, plus výživné na dieťa....vážne si myslíš, že by ste nevedeli vyžiť?

@earlgrey tiez myslim, ze by bola na tom lepsie, ako je na tom teraz.

autor
19. máj 2025
@koniarova

Máš obrovskú výhodu, že si vlastník domu, v ktorom bývate. Aspoň to. Nerozumiem, prečo sa teda bojíš kopnúť ho do riti.

@koniarova Na jednej strane je to výhoda, na druhej, je to nemožnosť bez rozvodu mu zrušiť trvalý pobyt.

koniarova
19. máj 2025

Hľadáš problém, kde nie je. Rozvod a všetko pôjde hladko.

autor
19. máj 2025
@koniarova

Hľadáš problém, kde nie je. Rozvod a všetko pôjde hladko.

@koniarova bývame v RD a údržbu neho a veľkej záhrady by som nedala. Ústredné kúrenie na pevné palivo.

bystrozraky
19. máj 2025

Zatajil ti spotrebný úver, s ktorým by si podľa jeho slov nesúhlasila. Ale povedal ti o tom sam. Vieš aj, na čo tie peniaze použil? Mala si niekedy prístup k jeho účtu? Prečo ti to začalo vadiť až teraz? Stalo sa to prvýkrát, že spravil niečo také?

mamutka
19. máj 2025

Myslím že ten rozvod by ti pomohol. Ak sa raz tvoj tatko pominie, predpokladám, že po ňom zdedis nehnuteľnosť. Ak sa nerozvedies, tak ešte aj majetok po tvojom otcovi pôjde na dlhy tvojho muža. A spláca to z vašich spoločných peňazí. Ak splácať prestane, budeš robiť na ďalšie jeho dlhy, nielen na kúrenie. Ak myslíš že nevykúris sama dom, tak ho predaj a chod do menšieho. Radšej tak ako postupne odovzdať majetok exekútorom a pod. To je strašná svina ten tvoj muž, nemám slov. A na budúcnosť vlastného dieťaťa nemyslí už vôbec

cacianka
19. máj 2025

Tu prichádza do úvahy aj rozdelenie BSM ešte počas manželstva, pred rozvodom.

autor
19. máj 2025
@bystrozraky

Zatajil ti spotrebný úver, s ktorým by si podľa jeho slov nesúhlasila. Ale povedal ti o tom sam. Vieš aj, na čo tie peniaze použil? Mala si niekedy prístup k jeho účtu? Prečo ti to začalo vadiť až teraz? Stalo sa to prvýkrát, že spravil niečo také?

@bystrozraky Nepovedal mi to sám, ale našla som doklady z banky o založení účtu a splátky spotrebaku. Peniaze použil na kúpu auta a nákladné záležitosti, okolo svojho koníčka.

autor
19. máj 2025
@mamutka

Myslím že ten rozvod by ti pomohol. Ak sa raz tvoj tatko pominie, predpokladám, že po ňom zdedis nehnuteľnosť. Ak sa nerozvedies, tak ešte aj majetok po tvojom otcovi pôjde na dlhy tvojho muža. A spláca to z vašich spoločných peňazí. Ak splácať prestane, budeš robiť na ďalšie jeho dlhy, nielen na kúrenie. Ak myslíš že nevykúris sama dom, tak ho predaj a chod do menšieho. Radšej tak ako postupne odovzdať majetok exekútorom a pod. To je strašná svina ten tvoj muž, nemám slov. A na budúcnosť vlastného dieťaťa nemyslí už vôbec

@mamutka Nehnuteľnosť už vlastním, rodičia mi ju darovali za života s vecným bremenom dožitia a do opatrovania.

koniarova
19. máj 2025

Prepáč, dostala si tu myslím veľmi dobré rady. Ty nehľadas riešenie.. Tiež bývam na dedine a také hlúposti, akými argumentuješ u mňa neprejdú. Záhradu prenajmi niekomu a čo prosím ťa vidíš také ťažké na kúrení drevom? A aká údržba? Veď to zvládnu majstri. Skrátka. Nechceš.

autor
19. máj 2025
@koniarova

Prepáč, dostala si tu myslím veľmi dobré rady. Ty nehľadas riešenie.. Tiež bývam na dedine a také hlúposti, akými argumentuješ u mňa neprejdú. Záhradu prenajmi niekomu a čo prosím ťa vidíš také ťažké na kúrení drevom? A aká údržba? Veď to zvládnu majstri. Skrátka. Nechceš.

@koniarova Ale tí majstri aj niečo stoja. Ročne chystáme 30 metrov dreva, všetko napilit, nakaľať. Ver mi , že hľadám riešenia, ako sa z tohoto dostať, ale vždy sa ukáže nejaká prekážka, alebo komplikácia. Vyrevem sa a žijem ďalej rovnako, ale stále verím, že raz to dám.

koniarova
19. máj 2025

Veď pôjdeš hádam ešte do práce. Aj výživné budeš mať. Otec dôchodok. Píšeš,že máš opatrovanie nateraz.

autor
19. máj 2025
@koniarova

Veď pôjdeš hádam ešte do práce. Aj výživné budeš mať. Otec dôchodok. Píšeš,že máš opatrovanie nateraz.

@koniarova tak môj cieľ je doopatrovať a dieťa postaviť na nohy minimálne šesť rokov. Predávať dom nemôžem kým žije ocino, lebo má doživotné právo dožitia, čiže na dom je ťarcha vecného bremena.

koniarova
19. máj 2025

Nuž, tak inú možnosť nemáš. Len čakať, či to milý manželík vyvedie. Ozaj neviem, aké rady si čakala. Držím palce.

pe_mi
19. máj 2025

Po rozhovore s manželom, ktorý by nikam neviedol ..
By som zaplatila opatrovateľku a zarábala vlastné peniaze.
Lebo byť takto v pasci, v obrovskom dome,kvôli tomu, že máš vecné bremeno..bremena.
A rozviesť sa tiež nebudeš môcť,lebo máš vecné bremená ,nemala by si ex z čoho vyplatiť..predpokladám

autor
19. máj 2025
@pe_mi

Po rozhovore s manželom, ktorý by nikam neviedol ..
By som zaplatila opatrovateľku a zarábala vlastné peniaze.
Lebo byť takto v pasci, v obrovskom dome,kvôli tomu, že máš vecné bremeno..bremena.
A rozviesť sa tiež nebudeš môcť,lebo máš vecné bremená ,nemala by si ex z čoho vyplatiť..predpokladám

@pe_mi Ja, ho nemusím z ničoho vyplácať. Nehnuteľnosť v ktorej bývame je v mojom výlučnom vlastníctve a nespadá do BSM.

pe_mi
19. máj 2025

Tak potom by som povedala ,že to nemáš také zle.ked ostaneš sama, len teda by som išla do práce,lebo ťahať taký dom a z opatrovateľského nebude ľahké

autor
19. máj 2025
@pe_mi

Tak potom by som povedala ,že to nemáš také zle.ked ostaneš sama, len teda by som išla do práce,lebo ťahať taký dom a z opatrovateľského nebude ľahké

@pe_mi Ocino reaguje na mňa , nebude spolupracovať a v inštitúcii by do mesiaca zomrel. Má 24/7 starostlivosť. Je plne plienkovany parkinson začínajúca demencie po troch porážkach a bajpase srdca. Diabetik na inzulíne so srdcovou a čiernou nedostatočnostou. Opatrovateľka nepripadá do úvahy jedine inštitúcia. Je to ťažké, lebo je to taká moja morálna dilema, kedže ja nie som schopná od neho ani dva dni odísť a nemôžem si uplatniť ani odľahčujucu službu na ktorú by som mala zákona nárok.

jaroe
19. máj 2025

platiť opatrovateľku bude akože výhodnejšie? Ved na jej plat by opatrovatelský príspevok určite nestačil a možno ani s otcových dôchodkom by nebolo dosť.