icon

Manžel nechce zdieľať financie

16. apr 2025

Ahojte. Chcem sa poradiť. S manželom sme si presli už všeličím. Rada by som počula názor iných. Od začiatku nášho vzťahu sú financie oddelené. Tzn. ja som vzdy platila drogeriu a stravu a on dom a vydavky energiu… vo vzahu sa stali zle veci , nežili sme spolu , znova sme sa dali do kopu a pod. Deti rastu. Problem vidim v tom, že sa neľubime. Sne spolu 20 rokov. On je vyslovene na peniaze. Co je jeho hrabe sebe. Nic navyse nekupi, nic neda. Stala sa taka vec kt. ma trapi. V dome sa nieco pokazilo, hodnota 600€, pred tyzdnom mi vykričal ci mu to ja preplatok alebo ako si to predstavujem, ze on to nepokazil. Islo o spotrebič, vykričal ze za to mozem ja a nech si to rozmyslím co urobim. Pretoze on nebude skodny. Nepokazila som to. Spotrebič ostal vonku a prsalo. Ked sme vyhadzovali na dvor veci na leto, povedal mi ze aj toto mam dat von. Tak som dala. Pol dna mi to vyhadzoval velmi hnusne na oci, ze za to mozem ja a on chce peniaze. … potom mi povedal ,,ked ho zrejme napadli,, ze dom je poistený, ze mame poistku. A zrazu bolo vsetko ok. Ja som chcela iba tolko ze takuto vec dokaze asi kazdy clovek vyriesit s kľudom.

Strana
z3
nela82
19. apr 2025

@klementinka58 Žiť v manzelstve a všetko platiť 50/50??Nehnevaj sa,ale žijete ako dvaja cudzi ludia.

kankam
19. apr 2025

@zonjushe ano, len charaktery sa niekedy prejavia az po case a v kritickych situaciach niekedy aj oo 20 tich rokoch, ale to asi nie je autorkin pripad ...

hradnapani
19. apr 2025

@mia781312 myslim, ze nie. Nemam tuto skusenost, ale po rodicoch mi neukazali nic, hoci som bola spoludisponent. Ale nevuem ti teda presne povedat.

skumavka
19. apr 2025

@klementinka58 našťastie ešte stále sú také, kde to aj po rokoch je o láske. My sme manželia 24 rokov a ľúbime sa asi ešte viac ako na začiatku, vlastne som sa opakovane o svojho manzela zaľúbila. Myslím, že on to ma rovnako. Nikdy ma nevydeloval s peniazmi, nedeptal, naopak vždy podporoval, ja sa mu to snažím opätovat. Vieme sa o všetkom porozprávať, mame rovnaký zmysel pre humor, rovnaký pohľad na život a hodnoty. A teší ma, že v okolí mame takych párov viac, je krásne vidieť aj po rokoch tú lásku, dokonca aj chémiu, naozaj je reálne viackrát za život sa zamilovať do toho istého človeka.

kankam
19. apr 2025

@skumavka ticho a v dobrom zavidim a zelam Vam to ❤️

skumavka
19. apr 2025

@kankam ja to tiež doprajem každej žene 💚

kankam
19. apr 2025

@skumavka ja som presne ten pripad kedy sa uz po narodeni dietata ukazali urcite postoje

kankam
19. apr 2025

@skumavka a po tazkej zivotnej situacii to ukazalo brutalne smutnu realitu.
Preto mi je mnokokrat smutno a zaroven som stastna a so srdca prahem vsetkym dobrym zenam milujuceho manzela a dobrym muzom milujucu manzelku a je krasne vidiet lasku v gestach a malickostiach ... Nie dokonalost ale tu neverbalnu komunikaciu - mam ta rad aj po rokoch, vazim si ta ...
Ja som bola len predmet na pouzivanie a reprezentaciu ...

skumavka
19. apr 2025

@kankam mrzí ma to, čo píšeš v poslednej vete. Verím, že niekde ešte na teba čaká šťastie, prajem ti zo srdca milujúceho muža, nech rastiete vo vzájomnej láske. Ono vieš, zas aby to nevyznelo ako rozprávka, že sme sa pred 24 rokmi vzali a žili šťastne bez jediného oblacika až naveky vekov. Bolo to o vzájomnom spoznávaní, obrusovani hrán, o komunikácii, o ochote riešiť problémy, ani ja, ani môj muž nie sme bez chyby, ale obaja sme svoj sľub brali vážne, on bol vždy veľkorysý, nebaziroval na malichernostiach, mal nadhľad, bol prajny, pokojný, nekonfliktny a v tomto ovzduší sme sa vzájomne formovali a verím ze posúvali aj ľudsky a duchovne, pretože sme spoločne prešli aj objavenim viery v Boha, objavili sme osobný vzťah k Nemu od počiatočného formalizmu...

zzzzza
20. apr 2025

Vymeniť ho

giannkak
20. apr 2025

Najlepšie riešenie odchod a budeš mať pokoj, aj tvoje deti budú v kľude takto vyrastajú v prostredí ktoré bude mať za následok že aj oni budú také k svojim partnerom lebo to budú považovať za normálne aj keď to normálne nieje. Ale toto rozhodnutie musíš urobiť sama.

zonjushe
20. apr 2025

@kankam ano, ale ked je niekto škrob, tak nim je asi cely zivot, nie ze zrazu sa nim po 20 rokoch stane..

kankam
20. apr 2025

@skumavka slova velkorysy,nebaziroval na malickostiach, ochotny pracovat na vztahu ....
To hovori za vsetko. Nie dokonali ludia nie su, lwn taki ktori chcu pracovat na vztahu, lebo im na tom druhom zalezi a hladaju ako to ide a nie trvaju aby vzdy ustupil len jeden ...
Tak ako opisuje aj autorka ...
A ono sa to tiez ukazuje viac az casom, lebo "lovebombing" a nasledna degradacia vztahu dokaze u cloveka ktory toho druheho skutocne miluje vyvolat velke veci na ktore pride az casom, nech su akokolvek neuverirelne ...

kankam
20. apr 2025

@zonjushe ani by som nepovedala ze uplne skrob, skor clovek ktory je velmi egocentricky a pripusta len vlastnu predstavu o pravde aj ked absolutne v rozpore s realitou a vtedy ziadne argumenty nepomozu ...
Zila som s clovekom ktory nebol uplne skrob, vedel aj ked s poznamkami, dat, rozumel zalezalo mu v urcitom zmysle na rodine aspon do urcitej miery a potom prisla kricicka situacia a on sa uplne utrhol od reality a egocentricky uzavrel ze vsetko je jeho a vsetko co potrebuje rodina je zbytocne, lebo uz nemize byt toho sucastou ...
Takze aj tak sa veci mozu vyvinut zivotom a situaciami ...

jankacaa
20. apr 2025

Chapem, ze ste spolu 20 rokov, mate deti, spolocny majetok a podobne, ale takto chces zit? Rozvod a zit si stastny zivot bez neho. To, ze si toto zijes je len a len Tvoja volba. Rozviest sa je velke rozhodnutie, ale ten pokoj, ktory tym nakoniec ziskas je na nezaplatenie. Ja som rozvedena a lutujem len to, ze mi trvalo 2 roky, kym som tak urobila. Drzim palce a prajem vela sil.

kankam
20. apr 2025

@skumavka ja som vzdy bola veriaca a viera v Boha mi pomohla prekonavat tieto problemy, kedze ako sa pise "Všetkými skúškami, ktorými prechádzate, bežne prechádzajú aj iní ľudia. Ale Boh je verný a nedopustí na vás skúšku, ktorá by bola nad vaše sily. Postará sa o východisko, aby ste ju dokázali zniesť"...
Tesim sa a drzim palce, aby ste mali dalej takyto dobry a zrely vztah plny lasky, ucty a vzajomneho pochopenia.
Dakujem❤️

alica110
Autor odpoveď zmazal
blackcat8885
20. apr 2025

No my mame síce každý svoj účet a na byvanie davame rovnako ale ostatne platíme ako príde. Napr internet zaplatím raz ja raz muž kto má akurát viac €, nákup urobíme z mojej výplaty ale bežné cez týždeň on aj ja dokúpime čo treba. Na jeseň kúpil muž zo svojho mikrovlnku, na Vianoce fritézu a pred týždňom ryžovar. Ja kúpim napr nový obrus, drogériu, koberec, deťom veci atď. Ale oblečenie kúpi deťom aj on. Nikdy sme neriešili kto čo kúpil ani tvoje moje € a veci. Sme rodina je to úplne prirodzené že takto fungujeme. Ja sa nepýtam muža na každú hlúposť čo chcem kúpiť či môžem /mám kúpiť ani on mňa. Kúpime čo uzname za potrebné.

gabrielkaa
20. apr 2025

@alica110 podobne 🙂. Trosku iná téma sa tu preberá

clementisa
25. apr 2025

Prosím ťa to 20 rokov čakáš že ho osvieti a že sa zmení tak to ti gratulujem, zahod ružové okuliare a preber sa je obdivuhodné že si snim vydržala 20 rokov ale načo je to dobré stále čakať na zázrak ktorý sa nekoná ,urob hrubú čiaru a odstrihni sa od neho nemá to význam,si silná žena ty to dáš

Strana
z3