icon

Manžel neprispieva na naše spoločné výdavky?

6. mar 2025

Muž mi nedáva peniaze. Zarabam 1400 eur v čistom a muž okolo 3000.
Naposledy som kúpila deťom v obuve topánky potrebovali aj papučky aj tenisky už a on mi nie je schopný dať ani aspoň polovicu?
Lebo zarobím dobre tak mi nedá! Na výdavky sú deti moje ale ak máme ísť od seba tak sú,, naše,,
Byt je jeho

Strana
z5
tulipanik12
6. mar 2025

Ja nikdy zo zásady manželovi nevravím môj skutočný plat, pretože on by mi zo svojej výplaty dal menej, ale teda ja mám kartičku od jeho účtu a on od môjho nie, lebo by všetko rozhádzal a je si toho vedomý

tulipanik12
6. mar 2025

Inak btw ma napadlo,že 1.manžel mi vôbec nedával peniaze a na súde, okrem množstva iných vecí, to vyhodnotili ako ekonomické týranie, keďže som teda ešte bola aj na materskej.

0silvia0
6. mar 2025

A co platis ty z tvojho platu? Snad nie vsetko ostatne na polovicu.

tenerifka
6. mar 2025

V manzestve nie je tvoje a moje, ale nase. My mame ucet spolocny, kazdy k nemu kartu, a kazdy kupi co potrebuje a uzna za vhodne, IB mam len ja, lebo manzel by s tym nevedel narabat. Samozrejme vydavky ako dovolenka alebo nove auto spolu konzultujeme dopredu….

autor
6. mar 2025

@0silvia0 no áno polovicu za nájom a jedlo
Zdalo sa mi to fér,ale keď nedáva nič na decka tak mu nedám za nájom

sono2
6. mar 2025

Načo sa vlastne beriete keď nemáte nič spoločné?

pribinak
6. mar 2025

To ste sa pred svadbou a spoločnému deti vôbec nerozprávali o financiách? Ale že vôbec?

A ak áno, ty si súhlasila že všetko budeš ťahať na polovicu?

0silvia0
6. mar 2025

ja fakt nerozumiem, aký význam má takéto manželstvo. Ty mu platíš nájom? Veď si písala, že byt je jeho. Či myslíš že náklady na byt? Inkaso a tak?

autor
6. mar 2025

@0silvia0 ano náklady. Ja mám svoj byt v prenájme

michaela789
6. mar 2025

Pre mňa nepochopiteľné. Zaráža ma, koľko žien má tento problém. To za koho ste sa povydávali? Tak buď sme rodina a máme "naše" alebo nie sme a budeme to riešiť inak.
My máme spoločný účet a nikdy sme sa ohľadom peňazí nehádali. Vopred preberáme len väčšie investície ako opravy auta, elektronika, práce na dome.... Aby som si od manžela musela pýtať na oblečenie pre AJ JEHO deti? Hah. Ja len oznamujem, že som kúpila tomu to, tamtomu tamto... Manžel len mykne plecom, akože prečo by mal robiť vedu pre veci, ktoré sú pre jeho synov?
Ak máte rozdelené aspoň výdavky na domácnosť, tam by som v tvojom prípade platila menej. Prečo by si mala ty režírovať jedno i druhé. Ak sú deti výlučne na tebe, on nech si nechá výdavky spojené so starostlivosťou o domácnosť.

0silvia0
6. mar 2025

no tak on to asi myslí tak, že zarábaš, máš peniaze z prenájmu bytu, bývaš v jeho byte tak nemá potrebu ti dávať viac. Nevieme ako to máte dohodnuté, ale ja takémuto fungovaniu nerozumiem, my to máme do bodky tak isto ako @tenerifka , všetky financie spoločné.
To ste mali takto dohodnuté odzačiatku, či niečo sa zmenilo?

taktotedanie
6. mar 2025

Aby si si na dieta pytala peniaze ked potrebuju topanky a papuce? Boze kde to ten svet speje…mila autorka budes to ma este horsie po dalsie roky a uprimne ta lutujem

autor
6. mar 2025

@0silvia0 zmenilo áno, pretože zarábam viac ako keď som bola len s dieťaťom doma na RD
Vidí, že mám viac,tak chce,aby som sa aj viac podieľala

autor
6. mar 2025

@0silvia0 zmenilo sa aj to, že prestal chodiť na nákupy a keďže už zarábam viac,tak že prečo by on mal platiť obchody. Bola som na veľkom nákupe a včera po dvoch týždňoch som robila opäť veľký nákup mäso a tak veci na varenie a ešte nie je koniec mesiaca a už som minula 400eur len za obchod

tiezjedna
6. mar 2025

@autorka tvoj manžel je blb. Obrátila by som sa na súd, keď s ním nie je reč. A mimochodom, vôbec si neviem predstaviť, ako môžete fungovať s týmto jeho prístupom ako pár. To sa k tebe potom prišmajchluje a očakáva sex??? By som to tak maximálne kopla do gulí... 🙄

jakubrianka
6. mar 2025

@michaela789 problém nie je koľko žien, ale v akom nastavení sú vychovaný muži. Koľko je tu tém ako má žena dokonca už na prvom rande platiť pol na pol a dokonca sama… !!! Ženy sa bijú do pŕs, ako ony nie sú odkázané na muža, ale je tu fakt jeden podstatný fakt, a to že počas materskej a RD finančne stráca práve hlavne žena a randenie má ukázať okrem iného aj to, či je muž ochotný a schopný sa postarať o rodinu a podeliť sa v manželstve s príjmom. Mimochodom na Slovensku stále pracujú ženy 2 mesiace zadarmo oproti platom mužov, tak aké pol na pol muž chce?

michaela789
6. mar 2025

@tenerifka máme to úplne rovnako. Dokonca aj ten internetbanking 😂 ma to pobavilo, som myslela že len ten môj je lenivý sa naučiť s tým fungovať. Koľkokrát ešte on príde za mnou že "prosím ťa, zaplať mi toto a hento" 😂😂😂

autor
6. mar 2025

Keď je potrebné niečo na byte opraviť,tak prečo by to on mal ísť opravovať veď to nie je jeho byt ale môj. Ale keď sa tu v jeho byte niečo pokazí alebo čo tak že sa to opravuje z našich spoločných peňazí to môže byť. Ešte sa čuduje prečo to komentujem

michaela789
6. mar 2025

@jakubrianka v tejto problematike porovnávania platov sa nepohybujem, lebo to našťastie nepotrebujem. Som rada, že môjho partnera peniaze do takejto miery nezaujímajú, aby vyrataval koľko zaplatil on a kde a koľko ja, koľko doniesol on a koľko ja. Máme spoločnú kasu, všetko sa sype do nej a je to naše. Prístup máme obaja úplne rovnocenný, lebo je to jednoducho naše.
Randenie, okej. Beriem. Tam sa, ako sama vravíš, má skúšať kto aký je, aké nastavenie je mu prirodzené a aké sú predstavy do budúcna....ale v MANŽELSTVE toto riešiť? Plieskam si o čelo, fakt.

autor
6. mar 2025

Alebo auto. Každý máme svoje ( beriem to tak, že čo sme každý mali pred svadbou), počas RD som mala malý príjem atď a ročné povinné poistenie som mala 120€ . Samozrejme som mala problém dať z RD len na poistenie. Prečo by mi on mal platiť poistku za moje auto. Takto to povedal. On je stále nastavený na delenie moje a tvoje

tiezjedna
6. mar 2025

@autorka ja sa skôr čudujem, čo ťa pri tomto chlapovi drží... A nehovor, že deti.

0silvia0
6. mar 2025

ale keď nechce platiť za nákupy a jedlo, tak to nejdete na polovicu, ale platíš väčšinou ty. Mne to pripadá, že s vypätím všetkých síl vydržal financovať rodinu počas RD, ale teraz si vydýchol že už nemusí. A čo robí s našetrenými peniazmi? Lebo zarába viac ako ty, šetrí pre deti? Na rodinné dovolenky či šetrí pre seba?

bludna
6. mar 2025

Tvoj problem nie su financie v manzelstve ale to, ze si si vzala idiota 🤷‍♀️ Tiez mame rozdelene financie a budeme to takto pravdepodobne mat aj ked budeme manzelia. No ja viem, ze sa na svojho partnera dokazem spolahnut, narozdiel od teba. Platenie na rande nema s tym nic spolocne. Kazdemu normalnemu a pricetnemu muzovi dojde, ze pocas vypadku prijmu sa stara on. Aj ak si predtym vydavky pomerovo delili.

autor
6. mar 2025

@0silvia0 šetrí pre seba ale hovoril, že to je na zábezpeku ak by napríklad nemal zákazky dva mesiace atď
Ale do psej matere keď som mu napísala zoznam čo kúpiť tak išiel a povedal že daj mi tvoju kartu!!!!!!!!

tiezjedna
6. mar 2025

@autorka tak mu tú kartu proste nedaj. Ty posúvaš hranice...

autor
6. mar 2025

Ja som jeho kartu mala tak trikrát v ruke ani pin neviem

tenerifka
6. mar 2025

@michaela789 no niekto na to nie je, moj nikdy nic ani kartou neplatil cez internet, nebudem riskovat, ze nieco odklika a prideme o prachy.

autor
6. mar 2025

@tiezjedna kúpil mi cigarety a keď prišiel domov tak že mu mám tých 50eur poslať na účet

0silvia0
6. mar 2025

a ty si mu tú kartu na nákup dala? A prečo? Veď nech nekúpi, nebude jesť.

michaela789
6. mar 2025

@tenerifka môj má zas strašný bruchabôľ z tých kódov a dvojstupňových overení. Proste si to nedokáže zapamätať, kde sa zadáva čo a kedy a nemá nervy, aby to vždy zisťoval nanovo... Tak sme to vyriešili takto.

Strana
z5