icon

Manžel neprispieva na naše spoločné výdavky?

6. mar 2025

Muž mi nedáva peniaze. Zarabam 1400 eur v čistom a muž okolo 3000.
Naposledy som kúpila deťom v obuve topánky potrebovali aj papučky aj tenisky už a on mi nie je schopný dať ani aspoň polovicu?
Lebo zarobím dobre tak mi nedá! Na výdavky sú deti moje ale ak máme ísť od seba tak sú,, naše,,
Byt je jeho

tiezjedna
6. mar 2025

@autorka na cigarety sa vyprdnúť, ale aby mal problém s jedlom a potrebami pre deti??? Tvl, ja by som bola zúrivá ako tiger. To ani náhodou... My sme tiež nikdy nemali spoločné účty, ja to považujem za totálnu zbytočnosť, ale vždy sme mali spoločné peniaze, ku ktorým máme obaja rovnaký prístup. Neexistuje, aby sa muž takto správal. Teraz som z jeho účtu platila x tisíc Kč za chatu, na ktorú idem na víkend len ja s deťmi, on tam ani nebude. Nie že by som na svojom účte nemala, ale zrovna som platila nejaké faktúry z firemného účtu, ktorý je v jeho IB, tak som to rovno poslala. Ani nemrkne. Proste sme rodina, tak sa podľa toho správame...

sense
6. mar 2025

Ty aj v manželstve môžeš požiadať o výživné na deti.
A to aký je tvoj manžel písať nebudem to vieš aj sama

sense
6. mar 2025

A teda čo sa týka cigariet tie by som ti ani ja nefinancovala

autor
6. mar 2025

@sense tie sú nepodstatné ide o princíp. Nedal ani polovicu z nákupov pre - aj jeho deti

sense
6. mar 2025

Tak mu oznam že buď dá alebo budeš žiadať na súde vyzivne. Takisto keď on rieši na polovicu ,kúp len sebe a deťom ,Oper len sebe a deťom ,uvar len sebe a detom

0silvia0
6. mar 2025

asi by ti bolo lepšie vo svojom byte, s výživným od neho. Povedz mu, že o tom začínaš rozmýšľať. Nerozumiem, ako toto preratávanie môže niekoho baviť a ako toto môže niekto vo vzťahu znášať.

jakubrianka
6. mar 2025

@michaela789 nemusíš to nijak sledovať, každý rok sa to spomína vo všetkých médiách už minimálne 10 rokov že ženy na Slovensku pracujú v novembri a decembri zadarmo oproti platom mužov.

zmrzlinka8
6. mar 2025

ak ste manželia, tak peniaze na oboch kartách sú spoločné. to nie je ze moja karta a tvoja karta. aj k jeho karte by si mala mat prístup. a keď platí z tvojej karty, platí spoločnými peniazmi.
iné to je, ak by ste manželia neboli

letfenixa
6. mar 2025

Kľudne môžeš požiadať o výživné na seba aj deti už počas manželstva.

autor
6. mar 2025

@zmrzlinka8 no hej, ale keď poviem že chcem jeho kartu tak nechce dať, začne že veď aj ja mám peniaze na karte

autor
6. mar 2025

Ak by som už nemala peniaze,tak on mi nedá i tak kartu ani hotovosť

jakubrianka
6. mar 2025

Zbytočne sa budeš roky s ním naťahovať a prichádzať o vašu zábezpeku (teba a detí), rovno si podaj o výživné na manželku a deti a hotovo. Keď mu to nevieš vysvetliť ty, on nemá vôľu a charakter, tak nič iné tebe a deťom neostáva okrem aj rozvodu, ktorý ale isto aj sama zvažuješ.

dharmasanata
Autor odpoveď zmazal
diewcatqoo
6. mar 2025

Citala som len par prispevkov, ale, boze, ludia, co to mate za vztahy? Autorke manzel nedava nic na deti, lebo pri vydavkoch su deti jej... dalsia pise, ze manzelovi ani nehovori, kolko realne zaraba, lebo by jej dal menej. Wtf. Vobec si neviem predstavit, ze by som nevedela, kolko manzel zaraba alebo ze by som pred nim tajila, kolko zarabam ja. A skemrat o peniaze. Sakra, to by som toho mojho mala asi vyvazit zlatom, lebo mame spolocny ucet a ja prispievam do domacnosti vyrazne menej nez on (aktualne som na rodicaku a aj ked popri tom pracujem, ani zdaleka nemam to co on), no nikdy som si pred nim nemusela obhajovat, co som kupila, preco a ci to neslo za menej. A to fakt vyhadzujem obcas peniaze na sprostosti.

ketrint
6. mar 2025

Veď Ty by si na tom bola oveľa lepšie, keby si na deti sama! 🙏🏻
- živila by si o jedného človeka menej (menej peňazí, menej varenia, menej celej starostlivosti, upratovania, prania,…)
- mala vy si výživné
- a ta psychická pohoda a kľud doma by boli na nezaplatenie, príjemný bonus

Podľa mňa porozmýšľať… drž sa 💕

biba_18
6. mar 2025

ja neviem načo sú vám takí muži ...

kykymora
6. mar 2025

prečítala som to len tak rýchlo ale vyzerá to tak, že ty aj s deťmi si u muža v podnájme, okrem toho, že mu platíš polovicu nákladov, ešte určite udržiavaš domácnosť, varíš a robíš matrac. Hm, tvoj muž to vyhral - zabezpečil pokračovanie rodu, má kuchárku, slúžku, ... a stojí ho to 50% nákladov, ktoré by mal aj tak keby býval sám :D dobré čo?

danica2711
6. mar 2025

mňa by fakt zaujímalo, prečo si si takého škrta vzala (a nehovor, že pred svadbou bol iný) a navyše si si s ním ešte aj urobila deti

bystrozraky
Autor odpoveď zmazal
tulipanik12
6. mar 2025

U nás všetky náklady za byt platí muž plus z toho, čo mu zostane na účte beriem ešte cca polovicu(podľa uváženia), ale to len preto, že pracuje väčšinu týždňa mimo domu a stravuje sa sám.

alickapusinka
6. mar 2025

môžeš požiadať cez súd o výživne pre deti aj ked ste manželia.Ja by som tak urobila.

tulipanik12
6. mar 2025

@diewcatqoo chválabohu, že väčšina z Vás má normálnych mužov 😆

bu_bu_bubak
6. mar 2025

Gratulujem k vyberu. To musi byt ozaj radost mat takeho cloveka doma.

zmrzlinka8
6. mar 2025

AUTOR
Dnes o 09:04
"Ak by som už nemala peniaze,tak on mi nedá i tak kartu ani hotovosť"

tak to je už finančné týranie. musí ti dat, jeho peniaze sú aj tvoje, dala by som si určiť súdom výživné na manželku aj na dieťa , aj počas trvania manželstva

maryetta
6. mar 2025

Normalne mi je do placu ked toto citam....
ty mu prispievas na jeho byt.... on tebe na tvoj nie. Co by. On ani na svoje deti neprispieva????
Ak sa chce rovnat tak... polovicu vyplaty ty. Polovicu vyplaty on... a z toho zaplatit vsetko potrebne.... ale aby si ty minala vsetko... a on?!
Fuuuu normalne mi zle ze zaraba raz tolko a na nakup pre seba a svoje deti ide pytat kartu od teba 🙈🙈🙈🙈
Ja sa cudujem ked niekedy mam zapnutu zamenu manzeliek. Ze aky je kto "exot". Ale toto....

janickacrazy
6. mar 2025

Ešte nám teda povedz, prečo si s ním? Máš svoj byt, pracuješ, ak by si sa rozviedla dostaneš pekné výživné, keďže muž dobre zarobí. Nechápem ako môžeš s takým človekom žiť a sexovať. Veď bez neho by ti bolo oveľa lepšie.

michaela002
Autor odpoveď zmazal
autor
6. mar 2025

@maryetta nuž k tej výmene manželiek.... Tiež to pozeráme a on počas hádky ešte začne porovnávať, že...Anča pozri sa na toho chlapa drevo nekúpi ale zoberie z domu skrinku a tú rozbije aby zatopil !

ina2405
6. mar 2025

Tebe sa zdá normálne a fér, že platíte každý na polovicu nájom a stravu, tak tu máš výsledok. U nás je iba NAŠE. A aj keby som ja zarobila 3x toľko čo muž, alebo naopak, nik si nenárokuje na svoje, všetko je spoločné.

romiada
6. mar 2025

Uplne otvorene mu navrhni spoločný účet aspoň kde budete prispievať aspoň rovnakým dielom na bežnú réžiu. A byt keď je jeho nech si platí hypo zo svojho bez Tvojho prispievania. Dobre Ti radím. Pretože za par rokov sa môžete rozviesť a Ty si uvedomís že si svojim dielom prispela na splacanie jeho bytu (ak ma hypo), ešte Ťa vykopne, lebo byt je jeho. Ty budes mať ušetrenu nulu. Zatial co on, splateny byt a ešte aj našetrene prachy. Tvoj muz je sebecky chuj ,ktory nechape slovu rodina. Alebo ma zadne dvierka už teraz. Uplne do pohody by som navarila uz len sebe a deťom, neoprala mu a neprispela na nič v byte. Veď byt je len jeho. Daj mu rovnakú medicinu ako on dáva Tebe. Este by som chcela vedieť ako on vnimal ked si bola na RD? Povedal Ti ze nezarabaš, nic nenosiš do rozpočtu a si "len " s deťmi bezpracne doma? Lebo na takychto blbečkov mi sedi aj taketo vnimanie ženy na materskej. A to že vobec nechape svoju ulohu : muž prinaša svoje zdroje aby mohla zena v klude donosiť, porodit a vychovavať aj jeho deti. Žena predsa dava "do pľacu" svoje telo, svoje zdravie. Tento tvoj je vypočítavý blb.