Manžel platí bývalým luxusné dovolenky, mne nie?
Zienky prosím o úprimný Vás názor na takúto vec. Naozaj prosím bez nejakých pretvárok.
Môj muž je dost zcestovany, vždy ale tvrdil že cestoval s partiami rôznych ľudí. Vždy tvrdil že bývalým frajerkam nikdy nejaké luxusne dovolenky neplatil, lebo veď neni blby, aspoň v takom štýle to prezentoval.
Nedávno som ale nejako prišla na to, že to nie je celkom pravda. Tie dievčatá by na to skratka naozaj nemali, bavíme sa o luxusných destináciach. No a teraz ako by ste brali situáciu, že bývalým platil takéto dovolenky, a pritom keď ste išli na svadobnú cestu, polovičku som si musela platit ja. …Viem že niektoré poviete že to je závisť, žiarlivosť, že som malicherná…. neviem, no možno som, možno, ale po tejto informácii mi skratka zostala taka nejaka pachuť z toho celeho chapete…že či som ja nieco menej? prečo im ano, a mne, ako už svojej manželke nie? Podotýkam toho času som bola už na rodicaku s nasim spoločným dietatom a platila som si to z úspor…
odvtedy mi to tak nepríjemne vŕta hlavou, neviem či ma niekto pochopí.
Nechcem sa pýtať manžela takúto vec, lebo asi sa aj bojím odpovede a aj tak mi v tomto vlastne už klamal že to nerobil, pritom viem že im to zaplatil… cítim sa trochu pod psa z toho. Pochopila by som keby to je skôr naopak, že frajerku hocijakú nebude pozývať na dovolenky, že až manželku, ale opačne? Prečo?
@hendikep, ono skutočnosť moze byt úplne iná, ale ak autorka popisuje celú (objektívnu) skutočnosť,tak jej muž je fakt poklad - len kopať a kopať. Pokiaľ beriem, že to nie je celé neobjektívne a čiastkové, tak skutočnosť moze vyzerat inak. Ale nie sme na terapeutickom sedeni, aby sme vedeli a mohli zhodnotiť objektivitu a správnosť tvrdení a tak vynasame sudy na základe vlastných skúseností a dojmov. Predpokladám, že autorka nás nečíta ako slovo božie, ale vezme si z toho, koľko potrebuje a chce. Na mňa akékoľvek delenie v manželstve pôsobí nesympaticky, ale možno niekomu zase obchodný vzťah vyhovuje a nechce sa delit s partnerom a sú s tým obaja ok. Horšie je, keď chce jeden tak a druhý onak. Alebo žena (v 99%pripadov je to žena) nedomysli následky delenia a potom trpí aj s deťmi.
ja neviem, či píšem nezrozumiteľne, ale zákon hovorí jasne, že v manželstve je bezpodielové spoluvlastníctvo manželov, pokiaľ nebolo súdom zrušené a teda aj jeho aj jej peniaze sú spoločné a je úplne jedno, na koho meno je účet alebo účty a je úplne jedno, či sa to niekomu páči alebo nie, či to tak chce či nechce a ako hospodária, či oddelene či ako sa dohodli, zákon hovorí jasne. Prípadné iné delenia sú nepodstatné a neplatné, pokiaľ súd nezruší BSM.
@zmrzlinka8, nie. Spoločné sú v manželstve nadobudnuté peniaze, nie všetky peniaze. Deň alebo týždeň po svadbe tých spoločne nadobudnutých peňazí veľa nebude.
@vroni to máš pravdu. to som nezohľadnila. hovorila som o peniazoch nadobudnutých počas manželstva. samozrejme majetok spred manželstva do BSM nespadá.

@vroni ved ja chapem ako to je, lenze v uvodnom prispevku autorka nevysvetlila kedy sli na svadobnu cestu, tym ze maju dieta som brala ze nemusela byt hned, mohli si pri svadbe povedat ze na svadobnu pojdu neskor, ked napriklad dieta nebude male za predpokladu ze pocas svadby bola tehotna .. jednoducho to nebolo jasne ale nie je to ani o nej, ja chapem ze to autorku zarmutilo ked byvalym naozaj platil ( co ale nevieme ). Ja som skor narazala na tieto prispevky nedavajuce zmysel o tom, ze chrapun manzel si dovolil siahnut na jej peniaze pricom nikde autorka nepise kedy ich nadobudla, a tiez mi pride vypocitave sediet si na svojich peniazkoch len preto lebo ich mala este pred manzelstvom .. ako som spominala, tiez mame s muzom ucty rozdelene ale o veciach rozhodujeme spolu a to z kolkych uctov platime to co potrebujeme zaplatit je podla mna jedno. Lebo to beriem tak ze mame spolu deti, byt, obaja sme zodpovedni a nik z nas nevyhadzuje na oci ze niekto nieco nechce platit.. proste stale niekto taha a tak nam to vyhovuje.. ja si proste neviem predstavit to mat vsetko na jednom ucte.. tak ako si niekto nevie predstavit mat to rozdelene.. proste kazdy nech to ma tak ako mu to vyhovuje