icon

Manžel sa mi vyhrážal fackou: Čo robiť?

Dnes o 14:32

Ahojte, asi sa potrebujem len vypísať.. môj manžel bol pre mňa doteraz ten najlepší človek na svete. Poznáme sa 20 rokov, vždy bol dobrý, každému pomáhal, aj mne vždy a veľmi. Cítila som sa pri ňom vždy v bezpečí. Prešli sme si všeličím. Nikdy neprejavoval známky násilia. V ťažkých chvíľach mi bol najväčšou oporou. Ked sa nám narodilo bábätko bol pri nás, veľmi mi pomáhal. Bez neho by som tie začiatky ťažko zvládla. Lenže s narodením bábätka prišli aj častejšie hádky. Dnes, keď prišiel z nemocnice, bol u lekára, a ešte potom bol aj v supermarkete na nákup, tak išiel brať naše pol ročné bábätko do rúk. Povedala som mu, nech si najprv umyje ruky a on že netreba. Veľakrát som ho musela ak to tak mám povedať, napomínať, aby si umyl ruky keď príde zvonku. Takže mu hovorím nech si umyje ruky a on najprv, že netreba a ja že treba keď si bol medzi chorými ľuďmi a ešte aj v obchode. Tak si ich šiel umyť no ale nezdalo sa mi že si dal mydlo (v minulosti sa stalo že ma chcel oblafnúť a proste si tie ruky len opláchol) tak mu hovorím, že aj mydlom. A on na to že keď neprestanem dá mi facku a že si zaslúžim facky. Že bol kľudný ale normálne som ho naštvala. Ostala som v šoku a opýtala sa ho či to myslí vážne. Že či vážne keď neprestanem mi dá facku a on že to nepovedal a ja že áno. Na to povedal, že mu to asi ušlo. Potom po možno 20 minútach prišiel za mnou a opýtal sa ma, či s ním nebudem rozprávat’, že nemám byť prečo urazená a ja na to, že či naozaj si myslí, že za to čo mi povedal nemôžem byť urazená a on že nie. A s vážnou tvárou mi rovno do očí povedal “ak ešte raz na mna budeš zjapať, dám ti facku. Dal som ti už niekedy facku?” Povedze mi prosím, či preháňam, že sa ma to tak dotklo a cítim sa akoby to bol iný človek alebo je to varovný znak. Som smutná, sklamaná a popravde vôbec neviem, či to myslel vážne alebo nie. Ale naozaj si neviem predstaviť žiť s človekom, ktorý sa mi vyhráža, že mi dá facku ak budem “zjapať” čo sa podľa mňa ani nestalo. Mám proste iný prejav, som hlučnejšia a temperamentnejšia ako on. Aj tak si stojím za tým, že som nekričala. On mi ale často hovorí (odkedy som porodila) že hysterčím atď. Neviem čo si o tom celom myslieť. Ďakujem každému aspoň za prečítanie, nemám sa komu zdôveriť..

Strana
z3
anonym_33cbd2
Dnes o 16:59

Mne to pride, ze on sa potreboval pohadat, tak si preto neumyl ruky.

autor
Dnes o 17:03
@anonym_208ab6

@anonym_autor ja suhlasim s Tebou, presne. Ze jemu dosla trpezlivost? A Tebe nemala dojst? Ved je to trapne dokola pripominat zakladne veci. Lenze ten strach o dieta Ti inak neda. A musis to pripomenut. Hocico, bekteria, virusy, taka zltacka typu A, to je tiez super mnamka 🤨

@anonym_208ab6 aj keď sme ešte dieťa nemali mi vadilo keď si ktokoľvek kto k nám prišiel neumyl ruky alebo sa nevyzul. Doma máme čisto a niekto má všetko pochytať rukami ktorými chytal dvere vo výťahu, kľučku od wc niekde v práci, ktovie po kom.. už len z princípu, aj keby neexistovali baktérie mi to príde nechutné.

natalka13
Dnes o 17:06

No ked ho denne kontrolujes, ked pride ci si umyva ruky a ci pouzil mydlo, necuduj sa ze vyletel.
Ja ked niekto pride domov, netusim ci si umyl-neumyl ruky a nepatram po tom.

anonym_9ff764
Dnes o 17:06

Keby ako dospelej osobe niekto vravel co mam robit a este aj ako , tiez by som mu asi jednu vrazila (moj ex podobny tebe 😅ale nie neudrela som ho )
Podla mna si casto takato stihacka a jemu praskli nervy ( neni to ospravedlnenie )

zuzana76
Dnes o 17:09
@patrike

Poznate sa 20 rokov a mate prve polrocne dieta ? To casovo vychadza ako ?

@patrike my sme mali prve dieta po 11 rokoch, ale 20 sa aj mne zda vela, ale mozno ako kamarati sa predtym poznali

anonym_33cbd2
Dnes o 17:11
@zuzana76

@patrike my sme mali prve dieta po 11 rokoch, ale 20 sa aj mne zda vela, ale mozno ako kamarati sa predtym poznali

@zuzana76 Ked sa zmeni dynamika vztahu po 20 rokoch, tak to musi byt iny zahul. To ho neospravedlnujem, len konstatujem.

anonym_530c94
Dnes o 17:14

Ktokolvek by mi chytal male dieta po prichode zvonka bez umytia ruk by bol slusne napomenuty. Chapem ze ho to muselo stvat s tym mydlom, ale… kazdy kazducky vztah preveri dieta. Kazdy. Teraz je na koni, lebo ty si na materskej uviazana ku dietatu. Prejavil sa. Ja by som sa s nim nebavila strasne dlho, ziadne hysterie ani hadky, ale neexistuje aby sa ktokolvek na svete takto so mnou bavil, nieto este najblizsi clovek. Takze mne by sa pravdepodobne po takomto niecom ten clovek totalne ale ze totalne zhnusil. Nechcem ti radit rozvod, to je blbost, ale aby jeden chlap sa takto vyhrazal matke svojho dietata, to je uplne cez. A ak si celkovo nervoznejsia, aj ty sa smaz trocha ukludnit i ked chapem, je to pre vas oboch celkom nova situacia. Ja vlastne ani neviem co by som ti poradila. Nebavit sa s nim. Proste ako keby neexistoval. Ale nebud zla ani hystericka, nekric. Proste ak bude cas, vyjadri mu hlboke sklamanie z neho (bez ohladu na to ci to myslel vazne ze by to urobil, lebo to je jedno), a povedz mu ze tvoje city k nemu sa zmenili a zatial nevies ako dalej.

zuzana76
Dnes o 17:18
@anonym_33cbd2

@zuzana76 Ked sa zmeni dynamika vztahu po 20 rokoch, tak to musi byt iny zahul. To ho neospravedlnujem, len konstatujem.

@anonym_33cbd2 ano, ale predpokladam, ze to dieta chceli obaja, tak zatnem zuby a preckam par narocnejsich rokov.

zuzana76
Dnes o 17:19

ano, jemu mohli prasknut nervy, ze ho komanduje, ale zase ona ho komanduje v zakladnych veciach, ved inak by posobil ako praveky clovek

anonym_530c94
Dnes o 17:25

Inak ja este dodam, ze moj muz vtedy este frajer, mi raz povedal nadavku, boli sme spolu asi pol tristvrte roka. V momente som mu povedala, nech mi okamzite zastavi auto a ja vystupujem. Bolo mi uplne ale ze uplne jedno kde prave sme, s takym … som nemienila byt ani o sekundu dlhsie v aute. Hlboko sa mi ospravedlnil, atd atd., ja som velmi dorazne vysvetlila ze ucta je vo vztahu u mna na prvych miestach a ze ak sa to este niekedy v zivote zopakuje, je koniec. Uz sa to 18 rokov nezopakovalo. Dala by som (a aj som teda dala) len jednu sancu. Ak neukazes hranice teraz, potom uz nikdy. Kamoske dal muz facku, prvu, a ona mu ju vratila a zacala ho bit ze co si to dovoluje. Chlap ako hora. Ale odvtedy to uz nikdy v zivote nezopakoval. U nich je to aj viac ako 20 rokov. Ale hovori sa, ze ak urobi raz, urobi znova. Ale vsetko zavisi od toho, ako zareagujes a co si nechas. Plus su dalsie varovne signaly…

pr85
Dnes o 17:54
@anonym_autor

@pr85 prosím??? Prečo by to mal byť vymyslený príbeh? Ja sama poznám niekoľkých ľudí čo sú spolu tak ako my od strednej školy. Nechápem toto obviňovanie že vymyslený príbeh.. lebo sme spolu 20 rokov?

@anonym_autor OK. Neprečítal som si celú diskusiu. Tak prepáč.

rozculena
Dnes o 17:55
@sasa1310

@anonym_autor sa k nemu správaš ako k decku.

@sasa1310 lebo on decko je,keď si nevie umyť paprče

simca06022011
Dnes o 18:01

@anonym_autor no viditelne si to uz aj ty prepiskla, nie podla mna to on neprehnal. Poznate sa roky, je normalne ze ak ho niekto takto sekyruje, samao pises ze si hlucnejsia a temperamentnejsia, tak raz nervy prasknu. A povedat niekomu, ze mu strelim ak neprestane, je ine ako mu ozaj strelit. Za mna to treba nechat ukludnit a porozpravat sa normalne, ze ti proste prekaza, ze si neumyva ruky a bodka. Osobne si myslim, ze ak by to malo byt varovne nieco, a bol agresivny, uz by si toza 20r videla davno. Takze mozno si treba trochu aj nastavit zrkadlo. MOzno mal len zly den atd..

anonym_56bd82
Dnes o 18:11
@simca06022011

@anonym_autor no viditelne si to uz aj ty prepiskla, nie podla mna to on neprehnal. Poznate sa roky, je normalne ze ak ho niekto takto sekyruje, samao pises ze si hlucnejsia a temperamentnejsia, tak raz nervy prasknu. A povedat niekomu, ze mu strelim ak neprestane, je ine ako mu ozaj strelit. Za mna to treba nechat ukludnit a porozpravat sa normalne, ze ti proste prekaza, ze si neumyva ruky a bodka. Osobne si myslim, ze ak by to malo byt varovne nieco, a bol agresivny, uz by si toza 20r videla davno. Takze mozno si treba trochu aj nastavit zrkadlo. MOzno mal len zly den atd..

@simca06022011 vy ste vtipna 🫪🫪🫪🫪🫪🫪🫪🫪🫪🫪🫪🫪🫪🫪🫪pomoc pomooooc ja sa nečudujem že toľko žien je týraných proste keď jedna žena povie že keď to len povedal je to ok tak neviem. Sa nemáte asi rada keď máte takýto názor. Čo prosím vás prepiskla akože ??? 35 ročného krocha napomínať v základnej veci ?????? Alebo že si chráni dieťa keď očividne druhý rodič to má v pecku..?? Čo prepiskla????? On to neprepiskol? Aby ona mala doma miesto 1 decka 2? A čo má robiť ak nie sekirovat ho ? Čo ??????? Poslať si decko do nemocnice aby niečo chytilo alebo čo ? Ženská jedna normálne ste ma vytočila. Nemáte sa rada ani trošku. Keď ja niekomu poviem či mu mám streliť facku tak v realite som schopná urobiť oveľa horšie veci ako facka. To bol len príklad.

sasa1310
Dnes o 18:14
@rozculena

@sasa1310 lebo on decko je,keď si nevie umyť paprče

@rozculena a s takým deckom má niekto po 20 rokoch polročné dieťa.

mandzula
Dnes o 18:15

Umyt si ruky po prichode domov je automatika, to by mala byt tema jedine tak so skolkarom, nie dospelym chlapom. Nie je nic trapnejsie, ako to, ze zena musi napominat partnera, aby dodrziaval zakladne hygienicke navyky. Ak ich nie je schopny, toboz pri malom dietati, mal by dat facku akurat tak sebe.
Autorka, dotknuta sa citis pravom, no nerob unahlene zavery. Ked opadne prvotny naser, vykomunikujte si to. Povedz mu, ze ta velmi neprijemne prekvapil, ze si netusila, ze je niecoho takeho schopny a ze co s tym ide robit.

simca06022011
Dnes o 18:20
@anonym_56bd82

@simca06022011 vy ste vtipna 🫪🫪🫪🫪🫪🫪🫪🫪🫪🫪🫪🫪🫪🫪🫪pomoc pomooooc ja sa nečudujem že toľko žien je týraných proste keď jedna žena povie že keď to len povedal je to ok tak neviem. Sa nemáte asi rada keď máte takýto názor. Čo prosím vás prepiskla akože ??? 35 ročného krocha napomínať v základnej veci ?????? Alebo že si chráni dieťa keď očividne druhý rodič to má v pecku..?? Čo prepiskla????? On to neprepiskol? Aby ona mala doma miesto 1 decka 2? A čo má robiť ak nie sekirovat ho ? Čo ??????? Poslať si decko do nemocnice aby niečo chytilo alebo čo ? Ženská jedna normálne ste ma vytočila. Nemáte sa rada ani trošku. Keď ja niekomu poviem či mu mám streliť facku tak v realite som schopná urobiť oveľa horšie veci ako facka. To bol len príklad.

@anonym_56bd82 aj viac otaznikov napis... nie moze sa hodit o zem, aj sa rozist s nim. 20r sa poznaju a pre nu je toto novinka najvacsia,ze si neuteka umyt ruky. Ja by som tiez nenechala do seba niekoho hucat a ona sama pise, ze je inak kludny a ona je ta temperamenta. Ano, ma kazdy narok aby mu rupli nervy a za jednu vec. R obit z toho dramu, ako keby ju doma tyral je dost smiesne. To co si ty v realite schopna urobit mna nezaujima, vacsina ludi skor povie ako urobi xy veci. A toto patri k nej. Ak si to vydiskutuju, bude to ok ako predtym. Vztahy si kadecim prejdu a veeelmi vela veci sa neopakuje nikdy. ANie zase az tolko nas tyranych nie je, tak tiez nedramatizuj. Kludne by sa aj tyrani muzi mohli ozvat :D A kludne sa vytacaj anonymko.

anonym_56bd82
Dnes o 18:25
@simca06022011

@anonym_56bd82 aj viac otaznikov napis... nie moze sa hodit o zem, aj sa rozist s nim. 20r sa poznaju a pre nu je toto novinka najvacsia,ze si neuteka umyt ruky. Ja by som tiez nenechala do seba niekoho hucat a ona sama pise, ze je inak kludny a ona je ta temperamenta. Ano, ma kazdy narok aby mu rupli nervy a za jednu vec. R obit z toho dramu, ako keby ju doma tyral je dost smiesne. To co si ty v realite schopna urobit mna nezaujima, vacsina ludi skor povie ako urobi xy veci. A toto patri k nej. Ak si to vydiskutuju, bude to ok ako predtym. Vztahy si kadecim prejdu a veeelmi vela veci sa neopakuje nikdy. ANie zase az tolko nas tyranych nie je, tak tiez nedramatizuj. Kludne by sa aj tyrani muzi mohli ozvat :D A kludne sa vytacaj anonymko.

@simca06022011 mám za to že by ste nenechali do seba hucat lebo nie ste prasa žejo

simca06022011
Dnes o 18:27
@anonym_56bd82

@simca06022011 mám za to že by ste nenechali do seba hucat lebo nie ste prasa žejo

@anonym_56bd82 aj keby som bola, nenecham do seba hucat ;)

anonym_de6ac9
Dnes o 18:28

K polročnému bábatku čo nemá imunitu si neumyť ruky je chrapúnstvo fakt, tiež by som ziapala..
Čo ti povedal bolo cez, no keď ti mieni dávať facky za to, že chrániš vaše dieťa pred žltačkou, kiahňami, tak nech si poslúži by som povedala.. a viac by som to nerozoberala..mal by sa ti ospravedlniť

anonym_56bd82
Dnes o 18:41
@simca06022011

@anonym_56bd82 aj keby som bola, nenecham do seba hucat ;)

@simca06022011 nie a čo by ste robili ? Normálne mi adekvátne odpovedzte. V hre je poškodenie zdravia vlastného dieťaťa tu sa nebavime že máme doma 5 psov a ty si si ruky neumyl.

anonym_75004f
Dnes o 18:42

@anonym_autor Buzeruješ ho ako dákeho sopliaka a potom sa divíš, že tak aj reaguje...

kiki68
Dnes o 18:44

Asi mu rupli nervy, neviem ako si az na ten poriadok, mne pride, ze toto bolo nieco dlhodobejsie a proste mu praskli nervy. Skuste sa o par dni o tom znova pobavit, ze to neni v poriadku a este raz a pojdes prec. Nastavit hranice, mozno si to vysvetlite, ze to je zranujuce po rokoch vztahu

mandzula
Dnes o 18:48
@anonym_75004f

@anonym_autor Buzeruješ ho ako dákeho sopliaka a potom sa divíš, že tak aj reaguje...

@anonym_75004f Ako by si neumytie ruk riesila ty?

Strana
z3