icon

Manžel sa mi vyhrážal fackou: Čo robiť?

17. jún 2026

Ahojte, asi sa potrebujem len vypísať.. môj manžel bol pre mňa doteraz ten najlepší človek na svete. Poznáme sa 20 rokov, vždy bol dobrý, každému pomáhal, aj mne vždy a veľmi. Cítila som sa pri ňom vždy v bezpečí. Prešli sme si všeličím. Nikdy neprejavoval známky násilia. V ťažkých chvíľach mi bol najväčšou oporou. Ked sa nám narodilo bábätko bol pri nás, veľmi mi pomáhal. Bez neho by som tie začiatky ťažko zvládla. Lenže s narodením bábätka prišli aj častejšie hádky. Dnes, keď prišiel z nemocnice, bol u lekára, a ešte potom bol aj v supermarkete na nákup, tak išiel brať naše pol ročné bábätko do rúk. Povedala som mu, nech si najprv umyje ruky a on že netreba. Veľakrát som ho musela ak to tak mám povedať, napomínať, aby si umyl ruky keď príde zvonku. Takže mu hovorím nech si umyje ruky a on najprv, že netreba a ja že treba keď si bol medzi chorými ľuďmi a ešte aj v obchode. Tak si ich šiel umyť no ale nezdalo sa mi že si dal mydlo (v minulosti sa stalo že ma chcel oblafnúť a proste si tie ruky len opláchol) tak mu hovorím, že aj mydlom. A on na to že keď neprestanem dá mi facku a že si zaslúžim facky. Že bol kľudný ale normálne som ho naštvala. Ostala som v šoku a opýtala sa ho či to myslí vážne. Že či vážne keď neprestanem mi dá facku a on že to nepovedal a ja že áno. Na to povedal, že mu to asi ušlo. Potom po možno 20 minútach prišiel za mnou a opýtal sa ma, či s ním nebudem rozprávat’, že nemám byť prečo urazená a ja na to, že či naozaj si myslí, že za to čo mi povedal nemôžem byť urazená a on že nie. A s vážnou tvárou mi rovno do očí povedal “ak ešte raz na mna budeš zjapať, dám ti facku. Dal som ti už niekedy facku?” Povedze mi prosím, či preháňam, že sa ma to tak dotklo a cítim sa akoby to bol iný človek alebo je to varovný znak. Som smutná, sklamaná a popravde vôbec neviem, či to myslel vážne alebo nie. Ale naozaj si neviem predstaviť žiť s človekom, ktorý sa mi vyhráža, že mi dá facku ak budem “zjapať” čo sa podľa mňa ani nestalo. Mám proste iný prejav, som hlučnejšia a temperamentnejšia ako on. Aj tak si stojím za tým, že som nekričala. On mi ale často hovorí (odkedy som porodila) že hysterčím atď. Neviem čo si o tom celom myslieť. Ďakujem každému aspoň za prečítanie, nemám sa komu zdôveriť..

anonym_f7b4fc
Včera o 08:03
@anonym_eb6251

@anonym_f7b4fc 😂😂ano autorka ži s nechutným prasaťom, co nema základne hygienické návyky a vyhráža sa manželke fackami. A hlavne bud uz ticho a suchaj nohami, snad nechces prist o svoju krasnu rodinu však? Tu sa aj tak dozvieš, ze si za to mozes sama a nakoniec si ty ten agresor 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

@anonym_eb6251 tam to nebude len o neumytych rukach.Tam bude toho viac,preco takto vybuchol.

michaela329
Včera o 08:13

Ženy, ktoré tu kritizujete autorku, vy ste nemali malé decko? Neboli ste toho pol roka jednoducho možno aj citlivejšie? Keby ho aj cvičila, nemá pravo sa jej vyhrážať fyzickým násilím. Maximálne sa môžu normálne povadit, ale kurnik, vyhrážky bitkou? A vy to ešte dávate za vinu jej? Autorka, ja by som toto neprehryzla, jednoducho by u mňa dosť klesol, dávaj si pozor a ak sa to zopakuje, riešiť. Lebo niečo mi hovorí, že chlapec prišiel na to, že si teraz v nevýhodnej pozicii a skúša kam môže zájsť.

8883340
Včera o 08:24

mna by to asi tiež šokovalo ako tebe, neviem si to predstaviť tiež, da sa to aj inak povedať že mu niečo prekaža

anonym_eb6251
Včera o 09:02
@anonym_f7b4fc

@anonym_eb6251 tam to nebude len o neumytych rukach.Tam bude toho viac,preco takto vybuchol.

@anonym_f7b4fc to je uplne jedno o čom to je a ci to trvá rok alebo desať rokov. V žiadnom prípade to nemoze byt zámienka na vyhrážanie sa fyzickým násilím. To akoze kde sme, ze sa to tu normalizuje? Uvar mi stara večeru inak ta prefackam? Potom sa nečudujem, ze su tu príspevky žien, ktoré muž sem tam prefacka ale oni ostávajú a vychovávajú v tom deti. Ved je to ich vina, nemali ho provokovať🤦🏼‍♀️

natalka13
Včera o 10:55
@michaela329

Ženy, ktoré tu kritizujete autorku, vy ste nemali malé decko? Neboli ste toho pol roka jednoducho možno aj citlivejšie? Keby ho aj cvičila, nemá pravo sa jej vyhrážať fyzickým násilím. Maximálne sa môžu normálne povadit, ale kurnik, vyhrážky bitkou? A vy to ešte dávate za vinu jej? Autorka, ja by som toto neprehryzla, jednoducho by u mňa dosť klesol, dávaj si pozor a ak sa to zopakuje, riešiť. Lebo niečo mi hovorí, že chlapec prišiel na to, že si teraz v nevýhodnej pozicii a skúša kam môže zájsť.

@michaela329 ona jeho aj navstevy cvici s umytim ruk uz davno, pred dietatom.

michaela329
Včera o 10:58
@natalka13

@natalka13 a? Takže je ok sa jej z pozície silnejšieho vyhrážať násilím? Normálny a inteligentný človek povie, čo mu vadí a diskutuje. Nie sa vyhráža násilím, či Tebe muž môže jednu vyťať, ak oškrieš auto? Vyhrážky násilím nemajú ospravedlnenie a ja som normálne v šoku, koľkým z vás to príde ok.

mandzula
Včera o 10:58
@natalka13

@natalka13 To je inak ake smutne, ze treba dospelych cvicit s takou zakladnou vecou ako umyvanie ruk. Pocas korony som len kukala, preco nam to vsade oplieskavaju o hlavu a skolia nas ako male deti. Uz chapem, mnohi ludia su proste prasce.

danieladugard
Včera o 11:14

Necitala som celu diskusiu.
Mame doma uz teraz tri deti. Ale absolutne nekontrolujem manzela, co ako a kedy robi. Verim mu. Taky pohlad na vec. Sme rovnocenni partneri. Ani by som si nevsimla, ci si ruky umyl alebo nie, nemam absolutne cas v hlave, priestor, aby som to tam drzala.

S tou fackou podla mna sila - kebyze to moj manzel povie - v kludne by som na to zareagovala - ze teda mi tu facku absolutne neda, lebo v tom momente bali kufre.

Neviem, akym tonom si mu to povedala - kedze chlapi su dost citlivi v tychto veciach, asi by som to povedala, ked uz “prosim ta, umyjes si ruky, ked si bol po doktoroch?” A to je uz jedno, ako nam to pride normalne..

Tiez si ale myslim - par komentov som videla - skusila by som asi hodit rec, co mu vadi.. vseobecne

ria_sprout
Včera o 12:04

Je to dosť cez čiaru, otázka však teraz je čo s tým? Opustis ho? Ja by som sa s ním teraz išla porozprávať, snažila by som sa bez emócií vysvetliť ako ta jeho chovanie zaskočilo. Ako jasné, možno mu pretiekol pohár trpezlivosti, chápem ale nech skúsi pochopiť že si ho upozorňovala kvôli zdraviu vlastného dieťaťa. Alebo jemu je jedno že takýmto prístupom môže chytiť napríklad jeho dieťa žltačku? Vie čo je to zlttacka a čo spôsobí? Povedala by som, že budú určite hygienické pravidlá ktoré bude dodržovať a ja sľubujem že ho prestanem komandovat. A ak sa ešte raz zopakuje takéto vyhrážanie, tak to môžeme ukončiť.

cacianka
Včera o 12:53
@anonym_208ab6

@domkakvet no keby polrocne revalo, tak veru si tie ruky umyt idem, ked je moznost, tu chvilku vydrzi, pokial nejde o zivot. A to vacsinou nejde tak akutne a keby aj, tak mu nechytam usta a rucky, a ked uz pominie situacia, tak si bezim umyvat tie ruky. No a co, ze sa to v nom kopi a v nej sa to nema kopit, ked stale to musi opakovat s tym umyvanim ruk? A preto on ma pravo vyhrazat sa fackanim manzelke? Tak nech si dava pozor, a laskavo pochopi, ze to je automatika a zena mu to prestane pripominat, ked si bude automaticky tie ruky umyvat.

@anonym_208ab6 veď tam to bábätko má mamu, tak on naozaj nemusel akútne k nemu utekať . Umytie rúk mydlom zaberie koľko ? 10 sekúnd aj s utretim.

autor
Včera o 13:17
@anonym_ed3bba

Za mňa je to cez čiaru , akokoľvek pretečie pohár, tak predsa sa normálny , príčetný človek nebude vyhrážať fackou svojej žene . Aspoň sa ukázal ako reaguje, keď nie je všetko ako si pán predstavuje. To aj v robote, keď pretečie pohár, tak sa bude kolegovi, alebo nadriadenému vyhrážať fackou? Ešte by som podotkla , on nepomáha , on sa podieľa na výchove a chode domácnosti. Je to hlupák a buď všímavá , keď to začne eskalovať, aby si mala náhradný plán . Mne by to môj muž nikdy, nikdy nepovedal a to viem byt teda v niektorých situáciách nepríjemná. Držím ti palce .

@anonym_ed3bba ďakujem.. vieš, ja som si do včera tiež myslela, že by mi to v živote nepovedal ☹️

anonym_d8ba7d
Včera o 14:40

Je humusacké prísť domov a nemyť si ruky mydlom, takže je to humusak a buran, ktorý si myslí, že napomínanie, ak sa mu lení umyť si ruky, rovná sa facke. Ako by zareagoval, keby to bolo naopak? Že dostane facku, ak sa tebe nebude niečo páčiť? Veď nech sa bráni, nech argumentuje, ale nie tak primitívne. Mal by byť rád, že ma manželku, ktorá dbá hlavne pri malom dieťati na hygienu. Ale asi by mu viac vyhovovala žena z rovnakého prostredia ako on.

marca12
Včera o 14:49

@anonym_autor Co sa cudujes, ked rypes donho ako do soplaveho decka. Aka akcia, taka reakcia. Ak 20 rokov pocuva poucanie,tak mu rupli nervy. Obaja sa uvedomte.

anonym_56bd82
Včera o 15:16
@marca12

@anonym_autor Co sa cudujes, ked rypes donho ako do soplaveho decka. Aka akcia, taka reakcia. Ak 20 rokov pocuva poucanie,tak mu rupli nervy. Obaja sa uvedomte.

@marca12 vy nie ste v poriadku. Opakujem , ak majú ženy takéto názory v tejto diskusii ja už fakt chápem prečo sa nechajú týrať. Alebo doma ticho suchaju nohami. Umyť ruky je základ. Kto to nevie a ide chytať bábätko nuž zaslúži si hubovu polievku. Uvedomte si to pls

marca12
Včera o 15:45
@anonym_56bd82

@marca12 vy nie ste v poriadku. Opakujem , ak majú ženy takéto názory v tejto diskusii ja už fakt chápem prečo sa nechajú týrať. Alebo doma ticho suchaju nohami. Umyť ruky je základ. Kto to nevie a ide chytať bábätko nuž zaslúži si hubovu polievku. Uvedomte si to pls

@anonym_56bd82 Ano, je to zaklad. Preto pisem,ze by sa mali obaja uvedomit.

anonym_56bd82
Včera o 15:54
@marca12

@anonym_56bd82 Ano, je to zaklad. Preto pisem,ze by sa mali obaja uvedomit.

@marca12 a čo konkrétne si má uvedomiť ona ??? Nechať ho chytať takými rukami babo? Má mu to z cestovinových pismeniek napísať do polievočky miláčik choď si umyť rúčky? Počúvam

marca12
Včera o 15:58
@anonym_56bd82

@marca12 a čo konkrétne si má uvedomiť ona ??? Nechať ho chytať takými rukami babo? Má mu to z cestovinových pismeniek napísať do polievočky miláčik choď si umyť rúčky? Počúvam

@anonym_56bd82 Asi sa s nim normalne rozpravat a nie hulakat po nom. Ale chapem ju,ak mu musi neustale hovorit,aby si umyval ruky,tak ju to nastve. A jeho zase nastve jej ton. Je to zacarovany kruh. Maju male dieta,tak sa musia naucit rozpravat a nie takto reagovat pred dietatom. Ja by som mu vysvwtlila,ked obaja vychladnu,ze hygiena ruk je zaklad pre cloveka a musi to byt samozrejmost,ze si umyje ruky mydlom.

anonym_20c41f
Včera o 16:19
@natalka13

@natalka13 no a čo keď cvičí ? Tebe sa páči keď ti príde návšteva a špinavými rukami sa sápe kade tade ? Keď niekto vyjde z wc a tými rapavymi paprčami ti ide chytať dieťa, obchytkávať poháre, taniere, príbory, obtiera sa o gauč ?!

anonym_20c41f
Včera o 16:35
@marca12

@anonym_56bd82 Asi sa s nim normalne rozpravat a nie hulakat po nom. Ale chapem ju,ak mu musi neustale hovorit,aby si umyval ruky,tak ju to nastve. A jeho zase nastve jej ton. Je to zacarovany kruh. Maju male dieta,tak sa musia naucit rozpravat a nie takto reagovat pred dietatom. Ja by som mu vysvwtlila,ked obaja vychladnu,ze hygiena ruk je zaklad pre cloveka a musi to byt samozrejmost,ze si umyje ruky mydlom.

@marca12 v dobrom - myslíš že mu nehovorila ?!
Muži sú hluchí a slepí, ja to tiež občas zažívam. Roky bol problém - kde je maslo ? Vždy na ľavej strane poličky s mliečnymi výrobkami. Ale kde je som počúvala 7 rokov. No nevybuchni....
Takisto ruky- veď som sa umyl v robote, hlavne že 2 obchody, vozíky obchytane bezdomovcami , v MHD tiež často humusaci, vo vlaku tiež, obuvanie topánok ktoré bohvie kde stupili. No nevybuchni keď dobré slovo nepočuje ani 33 x...

slavussik1
Včera o 17:39

@anonym_autor ukľudni sa. Myslím, že len hystéria. obaja ste unavení, máte predsa polročné dieťa. Nerieš veci s horúcou hlavou, lomcujú tebou hormóny. Myslím, že to tak nemyslel.

misiak7777
Včera o 18:04
@michaela329

@michaela329 čiže ak by ťa niekto neustále terorizoval kontrolami, tak si stále vysmiata s kľudom? Čiže žena môže mať výbuchy ako pani P, ale druhá strana nemôže vybuchnúť a prestreliť?🙂🙂

anonym_c1c965
Včera o 18:07

@anonym_autor jednoducho ťa už má v hrsti. Úplná klasika. Veď prečo to nepovie muž skoro nikdy pred dieťaťom- odišla by si raz dva. Teraz, keď máte dieťa ste ma neho odkázaní a často sa do toho domontuje aj jeho rodina. Môže to mať pozadie, že ho niekto štve proti vám. Lenže už keď sa ti vyhrážal, tak by to aj spravil. Od slov k činom je len predstupeň. Už to má v hlave, keď to povedal a je otázka času, kedy to príde. Takto si ťa pripravuje, aby si nebola moc zaškočená novými pomermi.

mandzula
Včera o 18:10
@misiak7777

@michaela329 čiže ak by ťa niekto neustále terorizoval kontrolami, tak si stále vysmiata s kľudom? Čiže žena môže mať výbuchy ako pani P, ale druhá strana nemôže vybuchnúť a prestreliť?🙂🙂

@misiak7777 Treba si vsak uvedomit, ci poziadavka na umytie si ruk je terorizovanie. Nie, je to normalna poziadavka na bezny hygienicky standard, rovnaky, ako si umyvat zuby a utierat zadok. A je rozdiel prestrelit a prestrelit. Vyhrazka fyzickym napadnutim je uz len krok od realneho napadnutia.

autor
Včera o 18:11
@misiak7777

@misiak7777 “neustále”? Kde píšem že ho neustále napomínam? Podľa mňa ide o základnú vec hygieny umyť si ruky.. tak ako umyť si zuby. On si ruky neumyje iba niekedy. A nezjapala som na neho. Proste som to povedala mojim tónom aký mám bežne keď práve nešepkám. Pozná ma a pozná že som z hlučnej rodiny, ale to nie je že kričím, proste mám hlasnejší prejav. Jednoducho ma naštvalo že povedal že netreba. A preto som dodala nech si ich umyje aj mydlom, pretože sa stalo v minulosti, že zo srandy dokonca len pustil vodu a vôbec si ich neumyl (to zo srandy a potom keď som povedala nech nerobí hlúposti si ich umyl). Čiže on vie že chcem aby sme si umývali ruky keď prídeme zvonku alebo sme po wc. Ale podľa mňa to je taká normálna vec že ja ani nechápem že to niekto môže brať ako nejakú prehnanú požiadavku.

michaela329
Včera o 18:12
@misiak7777

@misiak7777 nie, narovinu by som sa ohradila, že mi to vadí a nech s tým prestane. Ak by neprestal robiť vec, ktorá mi bytostne vadí,som rozvedená. Ale určite by som sa nikomu nevyhrážala fyzickým napadnutím. Či Tebe ak zle parkujes, môže prísť sused a jednu Ti struhnúť - lebo to robíš pravidelne? Alebo svojho muža biješ, ak nesklopi záchodovú dosku? Alebo sa tým aspoň minimálne vyhrážaš?

autor
Včera o 18:17
@anonym_c1c965

@anonym_autor jednoducho ťa už má v hrsti. Úplná klasika. Veď prečo to nepovie muž skoro nikdy pred dieťaťom- odišla by si raz dva. Teraz, keď máte dieťa ste ma neho odkázaní a často sa do toho domontuje aj jeho rodina. Môže to mať pozadie, že ho niekto štve proti vám. Lenže už keď sa ti vyhrážal, tak by to aj spravil. Od slov k činom je len predstupeň. Už to má v hlave, keď to povedal a je otázka času, kedy to príde. Takto si ťa pripravuje, aby si nebola moc zaškočená novými pomermi.

@anonym_c1c965 toto že sa mi nechce veriť že to povedal.. človek ktorý mi má byť najbližší, ktorému som na 100% verila a bola v bezpečí. Povedal to s úplnou vážnosťou. Len neviem prečo dodal neskôr že “už som ti dal niekedy facku?” Nemohlo to byť že to teda vážne nemyslel? Ale naozaj mi to povedal do očí a mal kamennú tvár. Naozaj by mi ani nenapadlo že by mi to povedal. Doteraz som bola presvedčená o dvoch veciach a to že by ma nepodviedol a neudrel. A síce ma nikdy neudrel, ale už povedal, že to urobí. A naozaj neviem či to bol len skrat a nejaká nahromadená zlosť, a reálne by to nespravil, alebo by toho bol schopný. Ale pre moje dieťa nechcem násilný domov.

chocolatebox
Včera o 18:18

Kks mňa .ebne ze komentár ktorý robí ešte z autorky hysterku a totálne bagatelizuje vyhrážanie sa násilím je najlajkovanejsi. Co ste vy podaktoré za zumpy 🤯 autorka by podľa vás mala ešte hneď po tej vete kľaknúť na kolena a vyfajcit mu, nie? Aj ked s jeho hygienickými návykmi by to bol asi tiež zážitok. Nezabudnite v podobnom duchu vychovávať svoje deti a produkovať ďalšie podobne zmýšľajúce indivídua.

anonym_c1c965
Včera o 18:44
@anonym_autor

@anonym_c1c965 toto že sa mi nechce veriť že to povedal.. človek ktorý mi má byť najbližší, ktorému som na 100% verila a bola v bezpečí. Povedal to s úplnou vážnosťou. Len neviem prečo dodal neskôr že “už som ti dal niekedy facku?” Nemohlo to byť že to teda vážne nemyslel? Ale naozaj mi to povedal do očí a mal kamennú tvár. Naozaj by mi ani nenapadlo že by mi to povedal. Doteraz som bola presvedčená o dvoch veciach a to že by ma nepodviedol a neudrel. A síce ma nikdy neudrel, ale už povedal, že to urobí. A naozaj neviem či to bol len skrat a nejaká nahromadená zlosť, a reálne by to nespravil, alebo by toho bol schopný. Ale pre moje dieťa nechcem násilný domov.

@anonym_autor to že sa ťa vzápätí spýtal keď si ho konfrontovala (a ešte predtým znova zopakoval že ti dá facku) či ti niekedy facku dal je forma gaslightingu. Používa ju agresor, aby rozpustil svoju obeť v kyseline. Jednoducho ti naruší tvoj úsudok o realite a keď to takto ide pravidelne, žena stráca silu a vieru v seba a v svoje vnímanie reality. Sama uverí, že to čo zažíva sa nestalo, lebo to povedal ON. Zneguje ti každú vec čo spravil, povedal. Veď ti aj povedal najprv že to nepovedal. Radi sa si zapisovať tieto negácie.
Nebude to lepśie a nie je to jeho a tvojou únavou, vyfarbil sa, už môže. Máte malé dieťa, ktoré máte chrániť. On doslelý muž by mal poznať základné pravidlá hygieny. Ak ti chytá dieťa špinavými rukami, aj napriek tomu, že si ho dokonca upozornila, je to pasívna agresia. Jednoducho ti robí napriek, cieľ je ublížiť a škoda že do toho zatiahol polročné dieťa. Si si istá že ho poznáš 20 rokov?

misiak7777
Včera o 18:53
@michaela329

@misiak7777 nie, narovinu by som sa ohradila, že mi to vadí a nech s tým prestane. Ak by neprestal robiť vec, ktorá mi bytostne vadí,som rozvedená. Ale určite by som sa nikomu nevyhrážala fyzickým napadnutím. Či Tebe ak zle parkujes, môže prísť sused a jednu Ti struhnúť - lebo to robíš pravidelne? Alebo svojho muža biješ, ak nesklopi záchodovú dosku? Alebo sa tým aspoň minimálne vyhrážaš?

@michaela329 ak nevadí odpoviem Tebe hromadne, keďže na môj príspevok reagovali tri osoby.
Chápem že vadí neumavanie rúk, sama som na to alergická. Predpokladám že autorka neumývanie rúk partnerovi vytyka od začiatku vzťahu 🙃🙃 a teraz vypenila🙃🙃🙂😉
Vieš čo mi strašne lezie na nervy a málo žien to povie nahlas? A teraz píšem vo fakt všeobecnej rovine. Že ženy sa fakt vedia správať ako úplne pani P. Áno, muž má zachovať chladnú hlavu a nesmie udrieť ženu. Ale vieš čo? Raz sa mi stala situácia, kedy žena na mňa útočila štýlom ako na muža. Hystéria, vytykanie a žiadny argument a kľudne správanie z mojej strany nezaberalo. Prekročilo to z jej strany akýkoľvek rešpekt voči mojej osoby. Tak šla jedna vzduchom chladena. Sme ženy, držíme spolu ale narovinu, ale áno, ťažko priznať že občas naše správanie je cez hrubú čiaru

michaela329
Včera o 18:59
@misiak7777

@michaela329 ak nevadí odpoviem Tebe hromadne, keďže na môj príspevok reagovali tri osoby.
Chápem že vadí neumavanie rúk, sama som na to alergická. Predpokladám že autorka neumývanie rúk partnerovi vytyka od začiatku vzťahu 🙃🙃 a teraz vypenila🙃🙃🙂😉
Vieš čo mi strašne lezie na nervy a málo žien to povie nahlas? A teraz píšem vo fakt všeobecnej rovine. Že ženy sa fakt vedia správať ako úplne pani P. Áno, muž má zachovať chladnú hlavu a nesmie udrieť ženu. Ale vieš čo? Raz sa mi stala situácia, kedy žena na mňa útočila štýlom ako na muža. Hystéria, vytykanie a žiadny argument a kľudne správanie z mojej strany nezaberalo. Prekročilo to z jej strany akýkoľvek rešpekt voči mojej osoby. Tak šla jedna vzduchom chladena. Sme ženy, držíme spolu ale narovinu, ale áno, ťažko priznať že občas naše správanie je cez hrubú čiaru

@misiak7777 takže Ty to násilie ospravedlňuješ, lebo ho pouzivas. Tak potom Ti prajem stretávať len také osoby ako si Ty. A teraz k tejto situácii - absolútne nevidíš do toho, ako autorka komunikovala, absolútne ignoruješ fakt, že jej požiadavka bola oprávnená a že je to niečo, čo mu už predtým hovorila niekoľkokrát. Takže nie, jeho správanie nie je ok - nikde medzi slušnými ľuďmi nie je násilie ok. A hlavne - je to jej muž a nie nejaká cudzia žena.