icon

Manžel sa správa zvláštne: Čo sa deje s naším vzťahom?

23. dec 2024

Ahojte, idem sa vyrozprávať. Neviem čo sa deje ale všetko je také iné. Ja ho ľúbil, poznáme sa 6 rokov,5 spolu chodíme a z toho rok manželia. Mame 16 mesačne dieťa. Začal sa správať divne, náš vzťah bol taký, že sme sa an podpichovali, ani jeden niesme nejaký romantický, vramci možností ale teraz je úplne iný. Vkuse do mňa rýpe, koľkokrát na mňa vyletí, jemu sa nechce ísť do obchodu, mám ísť ja, kolkrat mi povie, že ved nato som ja aby som robila určité veci, nehovorím pomôže mi, aj my pomáhal a hlavne keď bol malý ešte malé bábätko. Varil, nakupoval, umyval podlahy a podobne. Teraz zrazu úplný opak, nech to urobím ja, nech idem ja ideálne s malým nech má pokoj. Stále má provokuje a hovori “však sa somnou rozveď keď sa ti niečo nepáči”. Nechápem to, som z toho psychicky v riti, na jednej strane ho ľúbim ale toto čo robí v poslednej dobe nechápem. Milenku neviem kedy by stíhal. Na iphonoch mame aj zdieľanú polohu, z roboty ide rovno domov, maximálne pozrieť mamu.

Strana
z2
autor
24. dec 2024

@gribka1 áno je to začarovaný kruh.

maya_hi
25. dec 2024

@clementisa tak odísť k rodičom je fakt super riešenie 🤌 to mu dodá chuť riešiť veci

maya_hi
25. dec 2024

Ono toto sa prosto niekedy vo vzťahoch deje. Keby si bola veriaca, poradím ti "modli sa". Ak nie si, jednoducho skús túto chvíľu nejako predychať, upokojiť sa a pozorovať váš vzťah tak nejako zhora ako tretia osoba. Čo sa vám to teda vlastne deje. Vo vzťahoch je to málokedy len pekná rozprávka od začiatku do konca. Väčšinou je to sínusoida. Raz hore, raz dole... Hlavne aby to nebolo stále dole 🫤 Sama si uvedomuješ, že si nervóznejšia. Asi by to chcelo nejaké veci vypustiť, naozaj netlačiť na pílu a nechcieť všetko tip top. Takto sa veľa žien uženie k migrénam, chorobám, cystám až k vyhoreniu. Ten perfekcionizmus podporujú aj nešťastné sociálne siete s vyleštenými domácnosťami, načančanými detičkami na profi fotkách... Neprepadni tomu. Vzťah je predsa niečo úplne iné ako len naplnenie nejakej predstavy. Je to skutočná komunikácia a poznávanie človeka vedľa teba. A samozrejme, univerzálna láska, ktorá vždy približuje a spája. Vybav k bábu dozor, babku, kamošku... a choďte si niekam spolu sadnúť, užiť si nejakú peknú chvíľu, wellness, alebo len prechádzku... A nechaj to voľne plynúť. Možno sa niečo dozvieš, možno ťa vás nejako posunie. Prinajhoršom si trocha oddýchneš

lilitela
25. dec 2024

Je nezrely. A za tým sú všetky odpovede, ktoré hľadáš.

lenkakravcova
25. dec 2024

Mne to pripadá, že ste si prestali vážiť jeden druhého.
Ako z toho von?
Spísať si kto čo denne robí. Koľko to zaberá hodín práce, energie, koľko minút z toho zaberie aj cestovanie. Porovnať si to. On si myslí, že ty nič nerobia a ty mu dávaš prácu po práci.. spíšte si to, porovnajte a uvidíte sami ako ste na tom časovo a s energiou.
..a prestať sa hádať na hlúpostiach.
Bez tohto sa nepohnete ďalej.

Strana
z2