Manžel sa zmenil - správa sa veľmi podozrivo. Má milenku?
Nikdy som si nemyslela, že budem písať takýto príspevok. S manželom sme spolu dlho, máme dve deti, dom, v podstate idylka. Posledné dva mesiace sa ale zmenil. Stále má mobil v ruke, dokonca aj na záchode, heslo si zmenil (vraj kvôli deťom, aby mu tam neliezli). Začal chodiť do fitka, čo predtým neznášal, a v práci má stále nejaké "výjazdy" a školenia, ktoré predtým nebývali. Keď sa ho opýtam, či sa niečo deje, tak na mňa vybehne, že som stíhačka a či mu nedôverujem. Včera som mu v aute pod sedadlom našla bloček z reštaurácie na druhom konci mesta, kde bol v čase, keď mi tvrdil, že je u brata. Bolo to menu pre dvoch. Mám v sebe hrozný nepokoj, srdce mi bije ako o závod. Mám ho konfrontovať s tým bločkom, alebo radšej ešte ticho sledovať, kým nebudem mať istý dôkaz? Bojím sa pravdy, ale táto neistota ma zabíja.
@simona20201309 Nie každá žena hneď skočí do postele (to by bolo super... ha ha ha), niektoré sa potrebujú nechať trošku "dobýjať"...
@hefo áno jasne, kiežby vám vsetky na tých vašich pamprlikov hneď skákali....
aj za pokus o vrazdu sa ide sedieť. Takze je to v podstate úplne jedno.
Ako tu už viacerí písali, najskôr si treba premyslieť, čo tou konfrontáciou chceš dosiahnuť.
Lebo zatiaľ čo teraz sa musí tajiť, a tváriť že nič, potom môže svoju neveru "zoficiálniť" a povedať "a vieš čo, už dlho mi s tebou nie je ktovieako, môžeme sa rozviesť". Pokiaľ rozvod nie je to, čo by ti prinieslo uspokojenie (pochybujem že áno, aj keď sa to v rozhorčení tak môže javiť), tak tým prejdeš len z blata do kaluže. Prípadne, ak z nejakého dôvodu nebude rozvod na programe dňa, môže to prejsť do "praktickej bigamie" (viď článok môjho obľúbeného psychológa: https://klimes.mysteria.cz/clanky/psychologie/n..., prípadne dlhší článok: https://klimes.mysteria.cz/clanky/psychologie/n...)
@hefo Ty si myslíš, že normálna slovenská žena túži po polygamnom zväzku? Veď nie sme moslimovia.
@anonym_autor spýtaj sa ho či bol v tej a tej reštaurácií na obede, že ho videla tvoja kamarátka Keď povie, že nie tak mu ukáž blocek
Je to nevera ako blesk. Keď pojde do fitka alebo bude mať školenie tak šup šup treba ísť za ním a sledovať. Bude to nepríjemné a bolieť ,ale budeš mať dôkaz a prichytiť ho . Alebo požiadaj niekoho známeho alebo si najmi detektíva treba mať aj dôkazy . Ten tvoj chlap si myslí že na to mu neprídeš. Je mi to moc ľúto.
@lentakyterapeut nemajú 14, urcite sa nestretavaju aby sa bližšie spoznali.....
@simona20201309 cize vecera a hups prznit na hotel ?
Začni si odkladať bokom peniaze. Ak máte spoločný účet , tak nenápadne vyberaj a odkladaj si.
Nieco ti podrazdene odvrkne a ty povedz... Chod si za nou👺ako zareaguje... A mozno pojde a usetris si cas a nervy
@anonym_autor To mi je veľmi ľúto. Podľa mňa je to jasné ako facka. 😔
tak v prvom rade dokazy na neveru nepotrebuje. naco. uplne staci ze mu neveri.
rozhodne by som sa nepytala ale povedala to ako hotovy fakt. mozno len tak pro forma by som sa opytal ci mu v tej a tej restike chutilo a ci mu spolocnost robila radost. a ze ked ma gule na toto mal mat gule aj na to povedat ti to sam.
Milenka na 100%. Čo už. Asi našiel niečo lepšie.
A čo potom, keď ho pristihne, ako jej niektoré radíte??? Ak nie je ekonomicky pripravená, budete ju a jej deti živiť?
@simona20201309 cize vecera a hups prznit na hotel ?
@lentakyterapeut mozno je to uz pomaly návšteve hotela.... vyhladli 🤌
A čo potom, keď ho pristihne, ako jej niektoré radíte??? Ak nie je ekonomicky pripravená, budete ju a jej deti živiť?
To nemyslíš vážne. Cudzie osoby na modrom konikovi majú živiť nevernikovi deti. 😮 snad autorka a jej muž nevernik pracuju a zarobia eurá.
@beataxxx
To nemyslíš vážne. Cudzie osoby na modrom konikovi majú živiť nevernikovi deti. 😮 snad autorka a jej muž nevernik pracuju a zarobia eurá.
@beataxxx
@anonym_1f5a95 nepochopila si, ako som to myslela🙂 najprv treba byť finančne pripravená, až potom má zmysel odchádzať s deťmi z domu, resp.vyhadzovať neverného manžela- takže tie, ktoré jej radíte ísť do konfrontácie, jej nerobíte dobrú službu, pretože ak ostane bez financií, už bude neskoro
No vyzerá to tak že niekoho má.Viem ako sa cítiš a bez ohľadu na to čo tu my napíšeme to nevydrzis a vyštartuješ po ňom .Určite nedaj zo seba robiť blbca konfrontuj ho a zistuj
@anonym_autor ja by som urcite nevyckavala a uz vobec nie tu bielila účty a pripravovala sa na odchod. To vazne niektoré nepoznáte slovo laska a vas manžel je pre vas len chodiaca peňaženka a kalkulujete, co z toho vytrieskat? Autorka pise, ze podla nej maju uplne normalne manzelstvo. Za mna sa treba špatne pozriet na vase spolunažívanie. Ci mate dosť intimity, ci sa stale spolu dotykate, ci si poviete pekne slova, ci ste deti nedali na prve miesto a manžela len odsuvate? Lebo to su veci, ktore su tiche a pomalí zabíjajú vášeň a intimitu medzi partnermi. Ja by som tuto situáciu riesila hned a vklude. Pretoze je velmi dôležité, ako to podate. Ked to podate zle, chlap zacne útočiť, argumentovať a ohradzat sa. Najlepšie je neveru stopnúť hned v zaciatkoch, ked este mozno k ničomu ani nedoslo. Pretoze vašim rozhovorom ihned partnera date dole z oblacika a v 80% prípadoch, kde to manželstvo nie je u konca, sa muz spamata. Ked budete vyckavat, iba mu date priestor rozvíjať to niekde inde. Tieto blaboly, ako mu zobrať z účtu a odkladať si, je len pre zeny, ktore chlapa nelubia, týra ich a uz nechcú manželstvo zachrániť. Kazda zena je hrdinka, ale ked ona sama celi realite, tak nechce hned zahadzovat manzelstvo. A ano, nevera sa moze stat ktorejkoľvek z nas.
Urcite by som mu položila tieto otazky a hlavne byt kľudná, nemať v sebe emóciu hnevu, výčitiek ( aj ked to bude ťažké)
Najprv potrebujete vytvoriť bezpečný tón, nie výsluch...napríklad:
„Potrebujem sa s tebou o niečom porozprávať, lebo ma to už dlhšie trápi.“
„Nechcem sa hádať ani ťa obviňovať, len chcem byť úprimná.“
„Záleží mi na našom vzťahu, preto to nechcem v sebe dusiť.“
Tým hneď znížite obranu.
Dôležité je hovoriť konkrétne veci, nie všeobecné „mám pocit že ma podvádzaš“.
Napríklad:
„Posledné týždne mám pocit, že si sa odo mňa trochu vzdialil.“
„Všimla som si, že si častejšie na mobile a pôsobíš tajnostkársky.“
„Možno sa mýlim, ale začalo ma to zneisťovať.“
Potom môžete ísť na vec, ale jemne:
„Je medzi nami všetko v poriadku?“
„Je niečo, čo ti v našom vzťahu chýba?“
„Stalo sa niečo, o čom by som mala vedieť?“
„Je v tvojom živote niekto, kto do toho zasahuje viac než by mal?“
Čomu sa určite vyhnite je výčitkám, kriku a pod.
„Určite ma podvádzaš.“
„Kto to je?“
„Vidím, že klameš.“
„Ak nepovieš pravdu, koniec.“
To okamžite zapne obranu a klamstvo.
@anonym_autor jasné že má
@anonym_autor trochu mi tu chýba popis toho, čo robí resp. čo prestal robiť s vami. Odstrkuje vás? Vyhýba sa sexu? Vyhovára sa prečo nemať intimitu s vami? Ale už z toho čo ste písali je šanca, že má novú známosť či milenku ozaj veľmi vysoká. Otázka by skôr bola čo s tým. Pomohol som párom pri krátkodobej aj dlhodobej nevere, ale to chceli obaja zachrániť vzťah. Vo fázi intenzivnej zamilovanosti, je to najnáročnejšie, ale nie nemožné, ak ste ochotní.
Podľa mňa má milenku. Klape vám intímny život ? Lebo chlap ak doma má sex a je spokojný tak nehľadá popritom milenky...

@lentakyterapeut nemajú 14, urcite sa nestretavaju aby sa bližšie spoznali.....
@simona20201309 Nie každá žena hneď skočí do postele (to by bolo super... ha ha ha), niektoré sa potrebujú nechať trošku "dobýjať"...