Manžel si po štyridsiatke chce kúpiť motorku: Ako to riešiť?
Manžel nikdy motorku nemal, ale teraz po štyridsiatke začal hovoriť, že si chce splniť sen a kúpiť si ju.
Ja sa priznám, že z toho nemám dobrý pocit. On tvrdí, že bude jazdiť rozumne a opatrne, ale ... chybu nemusí spraviť on :-/ Neviem, či ho chytá druhá puberta, alebo o čo mu ide :-/
Máte niektorá muža, čo začal s motorkou v tomto veku? Dá sa s tým nejako zmieriť? Nechcem mu zakazovať, ale zdá sa mi to také nezodpovedné :-/
presne cielova skupina na nehodu na motorke. Kazdy si mysli ze jazdi najlepsie pravda je, ze v zivote na tom nesedel, Nic mu to neprinesie a je to obrovske riziko prave v tej vyssej vekovej a vahovej skupine. A samozrejme v hlave bude hladat vzdy nieco co robia iny zle ked havaruju a tym padom jemu sa take nieco nemoze stat lebo nieje blbec.....cele zle ale cim mu to viac budes zakazovat tym to bude lakavejsie. Je na to sam alebo ma skupinu?
presne cielova skupina na nehodu na motorke. Kazdy si mysli ze jazdi najlepsie pravda je, ze v zivote na tom nesedel, Nic mu to neprinesie a je to obrovske riziko prave v tej vyssej vekovej a vahovej skupine. A samozrejme v hlave bude hladat vzdy nieco co robia iny zle ked havaruju a tym padom jemu sa take nieco nemoze stat lebo nieje blbec.....cele zle ale cim mu to viac budes zakazovat tym to bude lakavejsie. Je na to sam alebo ma skupinu?
@martinmmartin Zatiaľ sám.
Co znamena zmierit? Nech si kupi, co chce... je dospely clovek... rizika urcite pozna. Zakazovanim nedosiahnes nic, ani on tebe predpokladam nezakazuje zit podla tvojich predstav...
Môj chce motorku ísty čas ale pokým sa k tomu dostane, tak tiež bude mať najskôr po 40tke. ;D Ja v tom nevidím problém. Zomrieť môže aj doma v spánku.
@anonym_autor áno ja. Moj muž je zodpovedný, svojprávny človek. Nemám prečo mu zakazovať. Snáď vodičákom začne
@anonym_autor môj má moto od mlada. Tiež som neni nadšená lebo sa bojím. Na druhej strane keď vidím ako mu to prináša radosť ...
Ano, moj ex sa stal motorkarom niekedy po 40 alebo 50tke a co ma najviac trapi je to, ze s tym zacal aj syn, kupil mu dokonca motorku. A to uz je strach o dieta, hoci dospele, cize nic nenarobim ☹. Vzali ma na vylet, ma to svoje caro. Clovek nesmie mysliet na to, co sa moze stat..
Môj túžil po motorke ale nakoniec si kúpil 4kolku aby mohla s ním ísť aj dcéra(na motorku by ju nevzal) , má čerstvych 40. A ja som spokojná zo 4kolkou a muž je z nej nadšený .
@martinmmartin niekto si pri krize stredneho veku kupi motorku, druhy zacne chodit na mk,...
Moj manzel si ide po 40tke kupit bicie 😂 co uz s nimi narobime 🙂 kriza pride a snad aj odide :D
@martinmmartin niekto si pri krize stredneho veku kupi motorku, druhy zacne chodit na mk,...
@anonym_faa360 Náhodou pán Martin vždy dobre poradí, MK potrebuje viac takých Martinov.
Môj muž má motorku, vodičak mal už ako teenager ešte pred tým než mal na auto a jazdi dodnes, bez nehody a to má už 50. Ale mali sme kamoša, ktorý si urobil vodičak v 50, išli s partiou na prvý dlhý výlet, 500 km od domu sa vytrieskal, našťastie prežil, týždeň v nemocnici, motorka rozbitá, mám pocit, že ju už ani nepriviezol nazad, odvtedy už nejazdil.
Odstrašujúcich prípadov je veľa, ale keď chce muž jazdiť, tak hádam si vie zvážiť rizika…
Podľa toho akú, lebo keby hned športovú,vysoka kubatúra,tak to neexistuje
K tomu sa treba dopracovat a vyjazdit sa
Nieje to take jednoduché
Snáď netreba pripomínať ako vyzerajú nehody motorkárov
@anonym_autor možno by som mu doporučil nabrať prax na maxiskútri Honda Forza 125 (kúpiť starší v top stave). Nepotrebuje moto vodičák (stačí na auto), ide to cez 110 km/h, čo na začiatok postačí, má to úložné priestory na rozdiel od mnohých veľkých moto... Naberie skúsenosti a potom, ak bude chcieť, môže si dorobiť A-čko a ísť do väčšej/silnejšej moto.
Môj v mladosti mal motorku (MZ150), potom 18 rokov bez motorky. V 42 rokoch si kúpil 750ku enduro, bála som sa o neho, predsa je to omnoho väčšia motorka, ale jazdil opatrne. Teraz už ako 56 ročný, si na jesen kúpil dalšiu, 700ku naháča. Že to staré enduro je už pre neho moc ťažké a vysoké a nedokáže naň poriadne vyliezť. Tiež mi pripadá akoby dostal druhý dych, teraz aspoň raz za víkend ide jazdiť. Je ako malý chlapec. No čo už, radšej nech jazdí ako by mal posedávať po šenkoch. Samozrejme sa o neho bojím.
Moj vzdy ked ide na motorku, co je skoro kazdy den, si hovorim, ze toto je mozno posledny raz co ho vidim ziveho. A to ja sama jazdim na motorke. Ale zas to.si hovorim aj ked ide niekde autom 😅Zmieris sa s tym, zvyknes si ale strach o toho druheho tam vzdy bude.
moj chlap si kupil motorku ked mal 35. ja som na nej nesedela. ani dcera. ked bola mala tak sa toho zvuku bala. nechce ani teraz na nej s nim jazdit. zvykla som si. ale bojim sa o neho stale.
Asi takto ti poviem : radsej motorku, nez by mal mat mladu milenku. Sice sa to nevylucuje, ale sance budu mensie.
Co je zlé na tom, keď si niekto začne plniť sny?
Ja som exmanzelovi na 40tku tu motorku sama kupila. On jazdil pred tym, dlho nemal. A mal to rad. Tak som mu ju kupila. Ak sa ma niekde zabit, je jedno ci auto alebo motorka. Taketo somariny som neriesila. A to, ze doteraz nejazdil - to je niekde napisane, ze je to vekovo obmedzene? Aj vodicak na auto si robia aj 50tnici. Ak ma na to bunky, bude jazdit dobre. Ak nema, nepomohli by mu ani roky praxe pred.
Je dospely, ma svoje sny. Niekto zacne tuzit ako 5 rocny, iny ako 30 rocny. Ja som tiez zacala na koni jazdit az po druhom dietati, po 30tke, a co. Chcela som to, konecne bol cas aj peniaze, tak preco si to nesplnit. Tiez ma moze ten kon zavalit.
Co si jeho matka, aby si mu dovolovala alebo zakazovala? Kup si aj ty nieco, nech je to 50:50.
Ono je dospelý chlap. My sme s snúbencom motorkári a myslím si, že každý pozná riziká, keď na tú motorku sadne. Ja hovorím je to osud. Stať sa ti môže ak v aute, keď si zoberiete koľko denne nehôd je na Sk a aj smrteľných. Nič zakazovať mu nemôžeš, názor si však povedať môžeš. Ale tak keď jeho srdce po tom túži tak či tak si to kúpi a je to v poriadku.
Môj manžel má motorky 15 rokov odkedy sa poznáme. Minulý rok si kúpil brat. A pred dvoma rokmi si splnil sen aj môj otec už po 50ke.
Sny si treba plniť. Je to jeho rozhodnutie a keby niečo sama veľmi chcem kúpim si to a nepýtam si povolenia :D užívaj si jazdu s ním 🙂
@anonym_autor byt motorkarom na slovenskych cestach s tolkymi otrasnymi vodicmi, v krajine kde tresty za usmrtenie cloveka riskantnou/nedbanlivou jazdou su smiesne nizke je death wish
Stoji to prachy, zavadzia to, chlap sa toho rychlo presyti. Nech sa povozi s kamosom... Jeden tiez tak uzieral nervy zene, ta ked ujistila, ze nejde sekat frajera pred omladinou, tak ze bude chodit s nim. Na prvej jazde traktor odbocujuci dolava nedal blinker a rozpleskli sa donho...
Nikdy som svojmu mužovi nič nezakazala, ale motorku si kúpiť nesmie. Jediná vec, ktorá u mňa neprejde. Aj som mu povedala, že mu ju dovolím, keď ho už nebudem ľúbiť 😅.
On mal motorky od puberty, v 30tke si povedal, že stačilo a kašle na to. Párkrát bol pokus, keď si nejaký z jeho kamarátov kúpil motorku, ale neprešlo mu to.
@anonym_autor 😂som zena 38 , jedno dieta 16 druhe 14 ...zachvilu vodicaky...mame 2 auta ..a plus v praci som v aute denne ..a mesiac uz rozmyslam ze si kupim motorku -tiez som poznamenala , ze asi kriza stredneho veku 😂 ..pockam na vodicak starsieho a nech zavaza aj mladsiu a ja by som od jari do jesene mohla chodit do roboty na motorke -mam to 12 km ...ale nechce sa mi robit dalsi vodicak na taku klasik cestnu ...tak som sa zmierila so scootrom aaa objavila som elektricke , dobre vyzerajuce a staci ti na to B ...takze idem do toho 😄

typická kríza stredného veku