Manžel si po štyridsiatke chce kúpiť motorku: Ako to riešiť?
Manžel nikdy motorku nemal, ale teraz po štyridsiatke začal hovoriť, že si chce splniť sen a kúpiť si ju.
Ja sa priznám, že z toho nemám dobrý pocit. On tvrdí, že bude jazdiť rozumne a opatrne, ale ... chybu nemusí spraviť on :-/ Neviem, či ho chytá druhá puberta, alebo o čo mu ide :-/
Máte niektorá muža, čo začal s motorkou v tomto veku? Dá sa s tým nejako zmieriť? Nechcem mu zakazovať, ale zdá sa mi to také nezodpovedné :-/
Za mna darcovia organov.Moj syn mi musel slúbiť jeden jediny sľub...motorku nikdy.Aj vie prečo.
Môj túžil po motorke ale nakoniec si kúpil 4kolku aby mohla s ním ísť aj dcéra(na motorku by ju nevzal) , má čerstvych 40. A ja som spokojná zo 4kolkou a muž je z nej nadšený .
@alandra ja len Stvorkolka nie je o nič bezpečnejšia ako motorka…
Ono je dospelý chlap. My sme s snúbencom motorkári a myslím si, že každý pozná riziká, keď na tú motorku sadne. Ja hovorím je to osud. Stať sa ti môže ak v aute, keď si zoberiete koľko denne nehôd je na Sk a aj smrteľných. Nič zakazovať mu nemôžeš, názor si však povedať môžeš. Ale tak keď jeho srdce po tom túži tak či tak si to kúpi a je to v poriadku.
@anonym_5e5256 v aute sa moze stat, lenze motorka je cira zabava a nebezpecna. Ono kym sa nieco nestane bude ok, ale ked sa dolame, tak mu bude zena dobra aby mu utierala zadok, alebo nebodaj s nim chodila po nemocniciach. Vtedy by som ho poslala kadelahsie, nech ho budu opatrovat v ustave
Motorka je rovnako nebezpečná, ako každý nový deň. Nikdy nevieš, čo a kedy sa stane... zaujímavé, mne to príde skôr, ako manipulácia z tvojej strany, lebo nechceš, aby si ju kúpil...žiarliš. A ospravedlnujes to strachom o neho. Chceš, aby bol šťastný??? Tak ho ako manzela podpor 😎. Je to chlap a chlapi na motorkách jazdia 🏍😎
poznam kopec takychto, velmi vela, aj zakaznici vacsinou co pridu ku nam su taki 40-60tnici :D a ano, vsetci tvrdia o sebe ako budu jazdit zodpovedne a opatrne. No nevidno to na statistikach. Ale popravde, neubuda nam ich, roky chodia aj ti isti, ak ta to potesi... Hlavne na nasich cestach je to podla mna nebezpecne. nadsena by som popravde nebola, ale zakazes mu to? NIe. Nehody sa stavaju vsade, hocikde.. ak nie nehody, tak choroby a kadeco.
A mimochodom, motorkari prave darcovia organov nebyvaju, najma pri vysokej rychlosti, nie su vhodni casto ani ako ti darcovia.
Ako nechcem byt nejaka neprijemna, malovat certa na strechu atd, ale asi poistku by som preklepla, ak sa na to da, pre istotu.
@anonym_autor životnú poistku ma?
@martinmmartin niekto si pri krize stredneho veku kupi motorku, druhy zacne chodit na mk,...
@anonym_faa360 tretí si nájde milenku..... 😄
@anonym_autor ja nechápem ten príspevok ako to riešiť...👍😂😂no normálne ako každé malé dieťa alebo nesvojpravny človek zakázať zatvoriť so izby a čakať kým si to rozmyslí... Veď je dospelý vie čo robí. Veď ho nechaj plniť si sny... On by ťa v tvojom sme podporil? ... Nechaj ho tak. Stať sa môže denno denne niečo aj v aute aj na bicykli aj na pešo
...
Inak ten moj ma 40tke, prvú motorku mal keď mal cca 35 potom ju predal, ale tá vášeň tam ostala… nadšená nie som… bojím sa o neho… ale pre neho zo je relax a vyvetráme hlavy. Bola som s ním aj ja párkrát ale keďže sa bojím len krátke jazdy. Túži cestovať. Ale práca zatiaľ nedovoľuje. Mal aj nehodu ale je ok. Ono sú aj aj motorkári čo idú hlava nehlava a potom sú naozaj tí zodpovední. Veľa vodičov aút sú arogantní voči motorkarom a naozaj musíš byt na tej ceste ako keby ta nevideli. A čo sa týka darcovstva orgánov… taký motorkár naozaj nie je vôbec vhodný darca. Muž je svojprávny a zakazovať mu nemôžeš …
@anonym_autor moj ma. Kupil si minuly rok. Ale jazdil aj v mladosti a je profesional a strašny kluďas. Zakazovať načo. Čo sa ma stať ,stane sa. V duchu da tak vnutorne vždy zaňho "pomodlim" rovnako ako keď dcera sada za volant. Mimochodom pre mňa su kolobežkari oveľa väčšie riziko aj sami pre seba aj pre druhych. Cez vikend sa v blozkosti našho domu jefen tak vysypal, že ostal v bezvedomi a odvažal ho vrtulnik. Takže tak...
@anonym_autor moj ma. Kupil si minuly rok. Ale jazdil aj v mladosti a je profesional a strašny kluďas. Zakazovať načo. Čo sa ma stať ,stane sa. V duchu da tak vnutorne vždy zaňho "pomodlim" rovnako ako keď dcera sada za volant. Mimochodom pre mňa su kolobežkari oveľa väčšie riziko aj sami pre seba aj pre druhych. Cez vikend sa v blozkosti našho domu jefen tak vysypal, že ostal v bezvedomi a odvažal ho vrtulnik. Takže tak...
@romiada no ktovie, ako je na tom... 🚁 Mali tie kolobrndy cipovat na nejsku malu rychlost, evidentne statu nevadi, ked sa mladi podorazaju... 💥
Ja som tiez bola proti motorke, ale nepodarilo sa mi to.
Muz si urobil v 37-38 rokoch vodicak a kratko na to kupil aj motorku. Velmi som sa hnevala.
Potom, ze ma vezme previezt sa. Drzala som sa ho ako kliest, pri prvych zakrutach som vrestala a nadavala, preco nemozme ist po rovnej ceste. Ale po case sa mi to zapacilo a uz som sa ho sama pytala, kedy pojdeme znovu.
My sme vsade chodili sami, bez kamaratov, partakov a spoliehali sa len sami na seba, na nikoho sme nemuseli brat ohlad. Zastavili sme kde sme chceli a kedy sme chceli.
Ak je tvoj manzel rozumny, nepotrebuje sa predvadzat a nieco si dokazovat, nemal by to byt problem.
@anonym_faa360 Náhodou pán Martin vždy dobre poradí, MK potrebuje viac takých Martinov.
@anonym_autor tak to je asi iba tvoj názor 🙄 Martin je obyčajne úplne mimo
Môj si kupil 4kolku v 43och r.Povedal si že keď nebude 5 rokov fajčiť tak si ju za tie ušetrené peniaze kupi a kupil
Aj môj si kúpil, nikdy predtým nejazdil ale bol to jeho sen. Po roku ju predal najazdených ani nie 1000km 🤷 Až potom som sa ho opýtala ,,a bolo ti to treba?,, 🤣
Nech kupi aj tebe a budete jazdit spolu. Naucite sa spolu jazdit. Mne by to nevadilo. No ale ja jazdim sama na motorke takze ja problem nevidim:D
@anonym_autor moj muž si kúpil motorku v 45 rokoch napriek mojmu nesúhlasu..

@anonym_autor možno by som mu doporučil nabrať prax na maxiskútri Honda Forza 125 (kúpiť starší v top stave). Nepotrebuje moto vodičák (stačí na auto), ide to cez 110 km/h, čo na začiatok postačí, má to úložné priestory na rozdiel od mnohých veľkých moto... Naberie skúsenosti a potom, ak bude chcieť, môže si dorobiť A-čko a ísť do väčšej/silnejšej moto.
@anonym_204a27 skuter a motorka su dva rozdielne svety.Lepsia motorka ma 100 vku za 4-5 sekund.