icon

Manžel zatajil milenku a dieťa: čo robiť?

14. sep 2026

Ahojte… neviem ani co napisat… mam manzela.. 10 rokov, spolu 2 deti.
Dnes sa mi priznal, ze mal milenku s ktoru maju spolocne 5 rocne dieta.
Absolutne nic som si nevsimla. Dnes ze mali pojednavanie na urcenie otcovstva, matka toho dietatka chce vyzivne lebo neplatil ani to, a chce aj to, aby ten maly mal otca.
Po narodeni sa stretavali dalej este 3 roky. Ano, aj mali pohlavny styk. Je to hajzel. Hnusi sa mi.

autor
15. sep 2026
@anonym_5e4ff5

@anonym_autor a taketo prace,sa najlepsie maskuju nevery,zeny sa to vzdy posledne dozvedia.Zial taky je zivot.Treba sa s tym riadne popasovat.Drzim ti palce,nech to zvladnes co najlepsie.Bud silna zena pre svoje deti.Potrebuju ta.

@anonym_5e4ff5 ja to nejak dam. Aj ked som si myslela, ze je partnerom na cely zivot… Lutujem nase deti :(

lienka.7
15. sep 2026
@anonym_autor

Tak ahojte. Nepisala som, lebo mi je psychicky zle.
Byt mame v bsm a povedal, ze nam byt necha… a on? Ze sa prestahuje do ceska. Ako chapete? A deti? Pytam sa… no, on tiez nema nejaky dobry vztah s vlastnym otcom. Ako to je pravda, ale wtf? Ja naozaj neviem, vedla akeho netvora som byvala. Neviem a nechapem, co sa deje. Len tak tu necha svoje deti? Odpoved ziadna. Momentalne mam uzkosti a tlak na hrudi. Boli sme fakt super partia. On z prace vela cestuje, denne aj po zapadnom slovensku, rano odide a pride bud uz na obed, alebo poobede, vecer. Kedy ako ma tu pracu pridelenu.
Ach, neviem, co napisat… strasne som na tom momentalne.

@anonym_autor ja len jedno, ten byt ze ti nechá dotiahnite hned aj papierovo. Lebo stále keby sa mu niečo stalo dedi aj nemanželské dieta. Pripadne sa do toho môže zamotat ex/aktuálna a názor rýchlo môže zmeniť. A milého pána by som nechala ísť. Alé mam pocit ze ešte dolezie za tebou s prosikom...
Inak ti drzim palce.

autor
15. sep 2026
@lienka.7

@anonym_autor ja len jedno, ten byt ze ti nechá dotiahnite hned aj papierovo. Lebo stále keby sa mu niečo stalo dedi aj nemanželské dieta. Pripadne sa do toho môže zamotat ex/aktuálna a názor rýchlo môže zmeniť. A milého pána by som nechala ísť. Alé mam pocit ze ešte dolezie za tebou s prosikom...
Inak ti drzim palce.

@lienka.7 dedi? Jezis, ja som na toto este ani nemyslela. Pravdu mas…. Mna asi drbne

autor
15. sep 2026

Nepoznate nahodou nejakeho fakt dobreho pravnika? Ktory ide bomby a nema lutost? Toto je sialenstvo. Prepacte za vylevy, ale toto je na mna uz moc

tiezjedna
15. sep 2026
@anonym_autor

@tiezjedna mas pravdu. Necham to na neho, nech sa im pozrie do oci. Zatial sa hraje na super tatka

@anonym_autor určite to nechaj na ňom, pokojne pri tom buď, ale nech vysvetlí deťom situáciu on. Ach jo... Je mi to ľúto :( Musí to byť strašne ťažké...

tiezjedna
15. sep 2026
@anonym_autor

Nepoznate nahodou nejakeho fakt dobreho pravnika? Ktory ide bomby a nema lutost? Toto je sialenstvo. Prepacte za vylevy, ale toto je na mna uz moc

@anonym_autor odkiaľ si? Napíš mi keď tak do správy

anonym_f4febf
15. sep 2026
@anonym_autor

Tak ahojte. Nepisala som, lebo mi je psychicky zle.
Byt mame v bsm a povedal, ze nam byt necha… a on? Ze sa prestahuje do ceska. Ako chapete? A deti? Pytam sa… no, on tiez nema nejaky dobry vztah s vlastnym otcom. Ako to je pravda, ale wtf? Ja naozaj neviem, vedla akeho netvora som byvala. Neviem a nechapem, co sa deje. Len tak tu necha svoje deti? Odpoved ziadna. Momentalne mam uzkosti a tlak na hrudi. Boli sme fakt super partia. On z prace vela cestuje, denne aj po zapadnom slovensku, rano odide a pride bud uz na obed, alebo poobede, vecer. Kedy ako ma tu pracu pridelenu.
Ach, neviem, co napisat… strasne som na tom momentalne.

@anonym_autor pokiaľ nestreckuje a nerozmysli si to trvaj na tom nech prepise byt na teba.Detom nech to povie sám hrdina.Je mi ta ľúto tiež som zažila taký psychicky šok, ale nie v takejto veci a chodila som ju psychologicke.Niekedy sa človek až pri dedičskom dozvie s akým hajzlom zila

anonym_f4febf
15. sep 2026

On je teraz v úzkych, tak vymyslí aj takú sprostost, ze pôjde do ČR.Ked na teba prepise byt budeš mať o starosť menej.

anonym_9d6b0b
15. sep 2026

@anonym_autor skuste zit s muzom v jeho domacnosti ako jeho dve oficialne partnerky, v inych kulturach je to uplne bezne a v intimnejsich chvilach to u vas/medzi vami bude pekne gradovať😉

anonym_2ba12d
15. sep 2026
@anonym_autor

@tiezjedna mas pravdu. Necham to na neho, nech sa im pozrie do oci. Zatial sa hraje na super tatka

@anonym_autor On im nepovie nic. To su taki "hrdinovia", co sa nevedia pravde pozriet do oci a necha to na Teba. On zduchne a bude. Ty vysvetluj, utesuj, rob mozne aj nemozne aby deti nemali traumu, netrpeli, nesmutili...otrasny chlap toto. Ja by som mu praveze povedala, ze nie veru, ze si len tak odcupita do Ciech, nie veru. Nebude vsetko na tvojich pleciach. Povedz mu ze ty odchadzas na 2tyzdnove turnusy do Rakuska a on pocas tych 2 tyzdnov ma deti na starosti. A potom na 2 tyzdne nech si ide aj do tramtarie ale po 2 tyzdnoch sa vrati starat sa o deti kym ty budes prec. Jasne to by sa pankovi hodilo mat vsetko bez starosti. Nie nie.

anonym_a17dcd
15. sep 2026

@anonym_autor 400 eur bude platiť na to dieťa? To je dosť 😯

vevesh
15. sep 2026
@anonym_autor

@lienka.7 dedi? Jezis, ja som na toto este ani nemyslela. Pravdu mas…. Mna asi drbne

@anonym_autor ehmm, a z ceska bude akoze posielat alimenty? Ci ti pan ponecha byt a "vypari sa", aby nemusel platit ziadne alimenty- ani jej, ani tebe...🤔🤔🤔akoze prinutit takto cezhranicne niekoho platit alimenty je na velmi velmi dlhe lakte, ak sa nic nezmenilo v poslednych rokoch v zakonoch....

anonym_bd41fd
15. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Hlavne ho teraz zažeň do kúta a nech ti ten byt hneď aj prepise!!! Dokym si to rozmyslí a začne vymýšľať ako tá odtiaľ s deťmi dostať, takých príbehov tu bolo neúrekom. Keď prvotný sok opadne, začne sa boj o peniaze.

magdalienka11
15. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Nemyslím, že byt prepíše len na teba. Tieto kretenske typy zo začiatku, aby upokojili situáciu, akože maju všetko poď kontrolou naslubuju to, co v skutočnosti nespravia. Keď bum utichne, zrazu si uvedomí o co príde majetkovo. Takže by som sa na to nespoliehala. Držím palce 🙏🍀.

anonym_71b627
15. sep 2026
@vevesh

@anonym_489cdd na toto ani na sk, ani v zahranici nie su kapacity. Kolkoze jasli mas na sk? Kebyze kazda zena isla aj po roku do prace, kam sa tie deti podeju? A aka je ich cena, ak pomlcim o aspekte, ze z psychickej stranky sa odporuca skolka medzi 2-4 rokom, skor okolo 3tieho roka, cize absolutne nie po pol roku, roku. Ono to ma aj tienistu stranku a dohru- dieta odlucene tak skoro od rodiny, ma neskor v dospelosti problemy v psychickej a vztahovej rovine. Pozri sa na oecd staty- vymieraju jeden po druhom, lebo ludia nevedia udrzat vztahy, nechcu rodiny, nechcu deti....Kolkoze je psychologicky a psychiatricky liecenych ludi (aj to len minimum, tmave cisla su daleko daleko za oficialnymi cislami) a vela z toho ma povod aj v skorom odluceni od rodiny a matky...

@vevesh no pokiaľ viem tak aj počas socializmu chodili deto do jasli a nemam pocit, že by mali problém udržať vztahy. To skôr ta generacia po nich. Generácia, ktorá chodila do škôlky od 3 rokov. Takže ono je to skôr opačne.

earlgrey
15. sep 2026
@anonym_f4febf

@earlgrey si dobrá👍tiež máš veľký kríž v živote tak buď pokorná ešte nevies čo bude

@anonym_f4febf Mám, veľmi veľký ale som na to pripravená 🤷‍♀️

earlgrey
15. sep 2026
@anonym_5e4ff5

@earlgrey aj si nasla taketo muza,co mu to nevadi a skor ta obdivuje aka si silna,nezavisla zena??

@anonym_5e4ff5 Mám partnera, áno.

pralinka25
15. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_autor chapem ze ti je teraz ukrutne na hovno ale teraz je cas mysliet rychlo zlato. dobre rozmyslas nad pravnikom. vsetko musus mat podchytene. pretoze pokial made bezpodielove vsetko bude dedit aj dieta. rychlo bezpodielove rozdelit, a ak je hrdina ten byt musi oficialne prepisat. cim skor tym lepsie. strasny chuj. hlavne rozum do hrsti. precitaj co ti tu baby radili, najdi pravnika. a potom psychologa. toto je strasne blba situacia ten prvotny napor a sok.

anonym_f77304
15. sep 2026

@anonym_autor
"Ano, aj mali pohlavny styk"
😨 A akože na čo sa teda stretávali,keby nemali pohlavný styk ?
A dieťa by splodili ako?

anonym_6ac04d
15. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_7e8949 mam 1200 v cistom. Na prenajom v BA mozem zabudnut.

@anonym_autor Plus daňový bonus na 2 deti do 15 rokov a máš 1.400, plus prídavky na dieťa a pokiaľ má na 5rocne nemanželské dieťa platiť výživné 400 €, pri ďalších vyživovacích povinnostiach, asi má slušný príjem a aj výživné na vaše deti bude podobné.
A určite aj to BSM si vysporiadajte čo najskôr po rozvode.
Držím Ti palce, viem, že je to šok, zažila som niečo podobné, ale Ty s deťmi to dáš. A v našom prípade sa žiadne vysvetlenie dovtedy milovanému dieťaťu od otca nekonalo, sama som mu placucemu mi každý večer na kolenách musela jemne vysvetľovať, čo sa stalo a bude diať.
Veľa síl, autorka a ver, že opäť budeš s deťmi šťastná, ale bez debila...

anonym_f77304
15. sep 2026
@anonym_caeadd

Je vela situacií kedy sa muz uz priznat musi, hlavne ak nie je za vodou a nevie milenke zalepit hubu peniazmi. Autorka, ja by som odisla okamzite toto ta bude stale len ubijat, ani sa nenazdas a to dieta bude u teba doma a budem mu varit veceru. Lebo ved za to dieta nemoze.. ano nemoze.. ale dieta uz bude navzdy jeho sucastou a aj tvojou ak v tom zotrvas.. ja ked som odchadzala od muza som mala 300 eur, nemala som pracu, bola som na rodicovsej a bol covid - vsetko zavrete.. rodina sa mi otocila chrbtom.. ajtak som odisla. Robila som pol roka na MOMke to bola vtedy jedina moznost, prenajala som si byt v Rajde (tam to bolo lacnejsie).. postupne som zmenila pracu.. zacala zarabat podstatne viac, kupila si byt v Bratislave, a neskor aj nasla skveleho parnera. Zvladla som to vsetko sama bez vyzivneho... da sa to, chcela som, bala som sa ale zvladla som to..
@anonym_autor

@anonym_caeadd za 4 roky si zmenila momku na takú super prácu,že už si si aj kúpila byt,no jasné

anonym_2e2cec
16. sep 2026

ries ten prepis bytu cim skor s pravnikom, plus navrh na rozvod a vyzivne na vase deti musis teraz jednat racionalne a v prvom rade chranit seba a deti

vevesh
16. sep 2026
@natalka13

@vevesh no neviem, dnesni 50-60tnici maju ovela stabilbejsie vztahy doslova manzelstva, ako rocniky ktore uz mali kokektivy od 3rokov. Boja sa manzelstva polka z nich ziju "na divoko" je vela rozvodov, slobodnych matiek....
Jasle by boli, keby bol dopyt, ale 90% matiek chce, kedze moze vyuzit rodicak.

@natalka13 praveze 50-60tnici su generacia, ktora bola dlhsie doma. Dnesni 30-40tnici su "jaslove deti"..

marianna1979
16. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_7e8949 mam 1200 v cistom. Na prenajom v BA mozem zabudnut.

@anonym_autor a ja zarábam 860 v čistom...

anonym_5e4ff5
16. sep 2026
@anonym_f77304

@anonym_caeadd za 4 roky si zmenila momku na takú super prácu,že už si si aj kúpila byt,no jasné

@anonym_f77304 ved ho isto brala na hypoteku,a isto je toto lepsie ako sa sustavne stahovat z podnajmu do podnajmu.

natalka13
16. sep 2026
@vevesh

@natalka13 praveze 50-60tnici su generacia, ktora bola dlhsie doma. Dnesni 30-40tnici su "jaslove deti"..

@vevesh a ako boli doma? ked neboli rodicaky? do roka neplatene volno po MD.
a kazdy MUSEL byt zamestnany.
naopak po 1989 mohla byt matka doma aj do 18 rokov dietata to su dnes 30-40r

mysicka36
16. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_5e4ff5 ja to nejak dam. Aj ked som si myslela, ze je partnerom na cely zivot… Lutujem nase deti :(

@anonym_autor Deti nebudú ani prvé ani posledné z rozvedenej rodiny.
Ty hlavne čím skôr vyrieš rozvod a prepis celej nehnuťeľnosti na seba. Popritom výživné na svoje deti a neboj sa, nejako to dáte. Otca budú vidieť cca 4x ročne a bude dobre.
Využi to, že má teraz výčitky chce ti nechať byt. Pozor ale na to, aby sa to dotiahlo na LV na katastri.

anonym_1f8ce8
16. sep 2026
@natalka13

@vevesh a ako boli doma? ked neboli rodicaky? do roka neplatene volno po MD.
a kazdy MUSEL byt zamestnany.
naopak po 1989 mohla byt matka doma aj do 18 rokov dietata to su dnes 30-40r

@natalka13 deti boli doma s babkami. Jasli bolo este malo, cakal sa poradovnik. Len tie roky su individualne. Ako sa ludia stahovali do miest, tak uz nemali starych rodicov poblizku. Kosice napriklad vyrazne rastli od 1963 do 1983 cca. 60-tnici do jasli vela nechodili, 50-tnici uz viac, ale zas to su "husakove deti" tam isli podpory na zvysenie porodnosti a matka mohla s druhym dietatom zostat doma dlhsie, tak sa to vyuzivalo. 40-tnici chodili do jasli este viac, hoci ani ja ani moji surodenci sme do jasli nechodili, boli sme doma s babkou. A 30-tnici a mladsi to je uz asi individualne.

natalka13
16. sep 2026
@anonym_1f8ce8

@natalka13 deti boli doma s babkami. Jasli bolo este malo, cakal sa poradovnik. Len tie roky su individualne. Ako sa ludia stahovali do miest, tak uz nemali starych rodicov poblizku. Kosice napriklad vyrazne rastli od 1963 do 1983 cca. 60-tnici do jasli vela nechodili, 50-tnici uz viac, ale zas to su "husakove deti" tam isli podpory na zvysenie porodnosti a matka mohla s druhym dietatom zostat doma dlhsie, tak sa to vyuzivalo. 40-tnici chodili do jasli este viac, hoci ani ja ani moji surodenci sme do jasli nechodili, boli sme doma s babkou. A 30-tnici a mladsi to je uz asi individualne.

@anonym_1f8ce8 ja som to zila,mne to vysvetlovat nemusis, aj ako dieta jaslove aj ako matka neskor.

natalka13
16. sep 2026

jasle boli a vela podnikovych uz pred 1970