icon

Manžela zaujíma rodina iba pred svokrovcami

22. feb 2025

Milujete svoje deti najviac ako dokazete, vynosili ste ich, porodili, starate sa o ne od prveho dna ich zivota najlepsie ako viete, ste s nimi 24h denne 7 dni v tyzdni. “Neodkladate” ich kamkolvek. Beriete ich ako sucast vasej identity. Niektore to tak proste v sebe mame. Som rak a lubim moje deti.

Klasika, manzel v praci cele dni a tak je s nami dve, tri hodiny denne a cez vikend. Robim okolo deti vsetko. Jasne ze aj on prebali ci prezlecie, starsiemu urobi ranajky, veceru,
uspi. Ale neriesi lekarov, nekupuje masticky ked vidi ekzem, necita si ako zaviest prikrmy, neriesi prihlasky do skolky starsieho, neriesi to co my mamy riesime.
Ako prekonat ten pocit, ked pride navsteva (svokrovci) a muz vam berie 6 mesacneho synceka z ruk a ide ho odovzdavat svojim rodicom, s ktorymi nemate dobry vztah, kedze vam viackrat ublizili. Ponukla som im kavu, bola som cely cas ucastna navstevy, aj ked sme po nedavnom konflikte, netvarila som sa. Svokra hned ako videla moznost, vzala maleho na ruky a mojkala sa s nim. Pri poslednej navsteve ho vybozkala a vecer maly vracal a teplotoval. Odvtedy extremne trpnem ked ho vezme. Starsi sa hral so svokrom a ja som len stala ako socha a sledovala svokru, ci ho opat nebude bozkat. Ja to nedokazem ovladat. Prisaham, cosi vo mne bojuje.

Neskor, bol maly chvilku na brusku a ked som sa sla postavit a brala som ho z podlozky na ruky, tak v ten moment priskocil manzel a doslova mi zobral maleho z ruk a siel ho dat na ruky svokrovi. Vnutorne ma slo porazit. Zrazu ten manzel, prebera pocit, ze je to aj moje dieta, ja idem rozhodovat co bude a kde bude. Jeho debata s rodicmi presla do temy o nasich detoch a pekne ako super dokonaly ocko im rozpraval detaily o detoch, o tom kolko zubkov ma mladsi, ake prikrmy uz mal, aku velkost nosi a podobne. A ja, mama, ako taky doplnok v miestnosti.
Pri minulej navsteve, ked som dokojila v spalni, zjavil sa vo dverach a rovnako bral hned maleho a niesol ho k rodicom. Je mu jasne, ze ja by som maleho nesla odovzdavat a kolovat z ruk na dalsie ruky. Je mi z toho zvlastne. Robia toto aj vasi manzelia? Ja viem, v niektorych veciach som divna, ale citila som sa ozaj zle. To ze to robi zamerne, ma akosi sklamalo.

Strana
z4
autor
23. feb 2025

@taktotedanie neboj, tiez je vysoke.

taktotedanie
23. feb 2025

No nemyslim po tvojom prispevku a komentaroch
Asi si to mylis s niecim inym

andreatytler
23. feb 2025

Svokrovci su socialne nizsia trieda?
To co znamena?

gelifil
24. feb 2025

uz to, ako seba opisujes, vyzdvihujes a chvalis, je kus prinajmensom DIVNE...a ako by si si to predstavovala, ze ho vezme a da svokre do ruk?skus opisat

gelifil
24. feb 2025

ale to, ze su socialne nizsia trieda, si snad nezistila vcera?!....to si si mala uvedomit skor...s partnerom si vzdy berieme aj jeho rodinu...ci co si si myslela?

petrofka
24. feb 2025

ježišmária.. ved sa s muzom dohodnite pred navstevou, čo je akceptovateľné a čo nie. Nehadajte sa, iba povedz prečo to a to nechceš. Bozkavanie na ruky, na tvár.. Ak budete držať spolu, je jedno kto príde na návštevu. Poznám rodiny, kde cumel olize babka aj dieta a rodiny, kde okrem popestovania sa dieťaťa inak nedotýka. Všetci budú rešpektovať vaše "pokyny" pokiaľ budete jednotní vy dvaja. Ak sa ale neviete dohodnúť ako rodičia, tak ti nepomôže nič. Proste to asi nie je správny partner pre teba. Nečakaj, že sa prispôsobí. Buď to prekusneš alebo aj nie. Ale bez rohzhovoru (ov) sa veci ťažko riešia.

autor
24. feb 2025

@petrofka jasne, ved ha sa snazim. Aj som ho poprosila aby po minulej skusenosti ked uvidi mamcu bozkat, aby jej skusne povedal ze nech to nerobi.. ze od neho to vezme inac ako odomna. Dohodli sme sa. No zrazu, navsteva tu, babka bozka a on je ticho. Boji sa vlastnym rodicom nieco povedat, pretoze sme zvyknuti, ze sa hned urazia. Tak je ticho a radsejnecha mna v tych pocitoch.. co by si robila? Ozvala sa? Aby som bola ja za tu zlu zlu netilerantnu nevestu?
Este napisem ze maly je narodeny predcasne. V jeho dvoch tyzdnoch sme boli hospitalizovani dva tyzdne v nemocnici.. kde dostal transfuziu krvi, cely ten cas na infuziach..preto ho chranim a preto nechcem, aby nieco chytil lebo unho by choroba mohla mat horsie nasledky, aj ked je to fyzicky a psychicky zdrave dietatko. Ako nasledok tazkej anemie ma zlcnikove kamene.

gelifil
24. feb 2025

no ale to nie je problem svokra, ale tvoj muž

autor
24. feb 2025

@andreatytler ludia, ktori kvoli gamblingu svokra celili existencnym problemom, ktorym byvanie musela zabezpecit charita . A zvysok si vies domysliet. To tu nechcem rozvadzat, je to ich vec, uz su na tom lepsie kedze sa svokor roky liecil. Nasledky su vsak aj na mojom manzelovi, ktory tazko riesi konflitky, hadky a tazko sa s nim komunikuje.
@gelifil a jasne ze nie, sme spolu 15 rokov, len sa to vsetko zhorsilo ked sa narodil prvy syncek.. vies ked ma svokra blbe poznamky, ked ma ohovara lebo som zvyknuta na ohlasene navstevy a ona sa s tym nevie zmierit, ze mi nemoze hocikedy zazvonit ako raz prisla aj s jej sestrou a cakala ze budem asi cela stastna prestatna… z nas robia zlych lebo nie sme doma v scase ked sa oni rozhodnu prist aj ked sa dohodneme na urcitom case… pridu o dve hodiny skor.. zo seba robi chudatko, tak sa mi s nou tazko komunikuje. A hlavne, ked citim, ze som len vzduch.. chapes vsak co myslim. Nemame nic spolocne.. u nich doma vsade bordel spina, ja som zas puntickat, co ma vsetko ciste, upratane.. oni znicene zuby, odrasty, neoholene nohy a podpazusie a vezme si kratke tricko… pride total spotena. No nechcela som pisat take veci, ale ked ti nenapisem, tak komentujuci nemate ani sancu vediet o com tocim a preco si nesedime. Ja mam vysoku skolu, moji surodenci maju, manzel jediny z ich rodiny. Ja viem, ze skola z cloveka nerobi nic vymimocne.. ale snad suhlasite, ze su tie debaty potom trochu rozdielne…no ale to su len take tie ludske rozdiely. Mna vsak dozralo ich spravanie voci nam, pre ktore bol aj manzel sklamany a smutny.
Predstav si ze sa dohodnete ze na silvestra ich pridete pozriet.. ONI vas pozvu.. byvaju 40km od nas. Vychystani, pobaleni lebo hoci len kratka navsteva ale pre dieta balis aj hracky aj nahradne oblecko.. vyratane vsetko, aby dieta prespalo cestu, aby potom bolo spokojne, kludne.. obuvas topanky a manzel vola, ze uz vyrazame. A odpoved.. my nie sme doma, vcera sme sa zastavili u znamych a dobre nam bolo tak sme prespali… jak facka. Vies aky bol manzel sklamany? A to mali vidiet vnuca asi po mesiaci v tom case.
Samozrejme spory koho je potrebne pozvat na svadbu.. hoci sme si svadbu platili my. Je kvantum inych veci, ich spravanie k nam nikdy nebolo korektne.

autor
24. feb 2025

@gelifil pozri, ja som to nemyslela ako chvalenie ani nic podobne, ale ked mne niekto cudzi povie, podla jedneho prispevku, ze som arogantna a neprijemna a ide ma lyncovat.. tak ako sa mam ohradit a ukazat, ze nie som? Len takto, ze sa opisem. Takto ma bezne opisuju ini, tak fakt neviem, ako inac samu seba opisat.
Ved svokra aj berie maleho. Bol na podlozke, prisla, vzala. Ale to ako som ho po pol hodine vzala k sebe, ze len na chvilku si ho pomojkam a opat dam na brusko a manzel mi ho vytiahol z ruk, tak to mi nebolo proste prijemne.

dobryden
24. feb 2025

No ved dobre ale co to tak rieisis,ja mam pocit ze ty toho tvoje decko nedas nikomu rada z ruk,ci?Tak jednu navstevu z casu na cas preži,ved co pises nie su u vas casto,to naozaj tak trpia ked si odlúčenia na par minut od dietata?Ja si myslim ze manzel to robi preto lebo je rad,lebo je rad ze sa o vášho sny taujimaju stari rodicia kedze zvatsa ako pises vas ignorujú.Asi ma v sebe manzel nieco nevyriešené a ked vidi zaujem svokrovcov o vnúča tak im vyhovie.Co opisujes je take nesympaticke ,spravanie svokrovcov a tak ale ty si si taku rodinu vybrala,nie oni teba ,chapes.Mohla si skor všímať taketo hygienické nedostatky.

mateson2004
24. feb 2025

Povodne som chcela autorke napísať, že preháňa. Ale po príspevku s gamblingom, špine v domácnosti a Silvestri ju začínam aj chápať .

petrofka
24. feb 2025

tak ja neviem kto sa ma toho dieťaťa zastať, keď nie vy? A keď otec nie je schopný, tak je to na tebe. Čo máte 5 rokov, že sa bojíte rodičov? Či sa bojíte, že vám nepomôžu finančne, alebo ste závislí na ich strážení?

0kristina0
24. feb 2025

Autorka, tie pocity mas pre to, lebo ti svokra nejako ublizila.

autor
24. feb 2025

@petrofka nie nie praveze ziadna takato pomoc nie je. Mozno len cas sa prebrat a byt asertivnejsi..

gelifil
24. feb 2025

Inak ten názov témy je už uplne od veci

janaspa
24. feb 2025

Chápem čím si prechadzas. U nás to bolo obdobne, mala som ťažšie prvé tehotenstvo, človek je viac precitlively taký čas. Svokra keď mala vnúča prvýkrát na rukách, skonštatovala: to už nie naše. Mne slo srdce roztrhnut. Potom obdobne mali prísť na návštevu o tretej došli o pol siedmej, bývali sme v jednoizbaku, čo už bolo treba kŕmiť, kúpať a chystať sa na spanie. Bežné telefonáty večer o ôsmej, lebo oni práve prišli zo záhrady atď. Darmo sa dohovárali, že malý byt, dieťa už spi....Záujem vyslovene predstierajú, to si všimli aj iní ľudia. Syn má už 14r, doteraz som to úplne nestravila a nepreniesla sa cez to. Kto nezažil nepochopí...

gelifil
24. feb 2025

@janaspa a čie, ked nie ,,nase"?

mabenn
24. feb 2025

Nie, manzel toto nikdy nerobil...vas vztah nie je v poriadku a je jedno ake znamenie zverokruhu si alebo nie si

Strana
z4