icon

Manželka sa zaľúbila do kolegu a podviedla ma. Ako ďalej?

cubo2
6. máj 2025

Ahojte, manželka po materskej (takto cca pred rokom) nastúpila do novej práce (máme jednu dcérku má 4r). V práci sa jej páči, dobre zarába.. a stretla tam kolegu, na ktorého sa namotala. Zistil som to za pomerne dramatických okolností minulý týždeň. Celý čas som nič netušil, ja som jej plne dôveroval a bol som rád, že je profesne naplnená.. Po konfrontácii mi najprv tvrdila, že si len píšu a chodia spolu na kávy a prechádzky. Dosť ma to ranilo, lebo v mobile som jej videl správy ako mu posiela srdiečka, píše ako je s ním skvele.. Pýtam sa, čo na ňom vidí, vraj je empatický, dobre si s ním rozumie, žije aktívne, vyzerá dobre, lezie, cvičí.. Ked sa jej kolega dotkol tak ona bola celá vzrušená, veľká chémia..

Ja som ten typický dobrý manžel, postavil som nám dom z veľkej vačšiny mojich peňazí (samozrejme v BSM), stabilita, plánovanie, tiež mám dobrú prácu. Je pravda, že náš vzťah bol trochu zanedbávaný, najmä stereotyp, staranie sa o dcéru (z mojej strany plnohodnotne tiež), ja som venoval veľa času po práci na dorábanie vecí okolo domu ešte po nasťahovaní.. na dovolenky a výlety sme chodili bohužiaľ pomerne málo v poslednom čase.. Je pravda, že som sa aj zanedbával, necvičím, trochu som pribral, nie málo večerov som trávil na počítači buď robením si niečoho alebo aj hraním hier, televízor nepozeráme.. Ale ani ona nejak nekomunikovala svoje potreby, neprinášala iniciatívy na zlepšenie, nechala to len tak plynúť.. Ono sa ukázalo, že manželka nie je ten taký materský typ, vôbec ju to nebavilo, ona skôr nejaké aktivity a zábava ako večerný oddych na terase po náročnom dni..

Ona mi hovorila, že sa to v nej bilo, že vedela ze robi nesprávne veci ale nevedela tomu odolať.. Dozvedel som sa, že ju nevzrušujem, že pri mne si myslela že to ona má nízke libido ale pri kolegovi je to úplne iné vzrušenie.. my sme sex mali tak cca 3-6 krát za mesiac, asi málo, keď ona často bola unavená išla skoro spať.. keď už sme ho mali tak vraj bol taký mechanický..

Pred pár dňami sa s kolegom dohodla, že si dajú odstup, dáme si druhú šancu na opravenie vzťahu. Ja som suhlasil s druhou šancou, môj názor bol že pokiaľ nemali sex tak sa to dá ešte napraviť, aj časom stratenú dôveru. Včera prišla z roboty a bolo vidno, že ju niečo ťaží, že to nie je v poriadku.. tak to vypustila. S kolegom mali niekoľko krát sex, prvý vraj už niekedy v októbri, čo je pol roka. Dokonca priznala, že tie správy sú premazané, boli tam aj "vzrušujúce".. to sme my už dávno nerobili..

Som zdevastovaný, všetko je zničené, cez sexuálnu neveru sa asi nedokážem preniesť, som strašne ponížený, posledné roky som venoval všetko úsilie aby sme dokončili dom a mali kvalitné bývanie, podporoval som ju, staral sa o dcéru a ona toto.. Hrozná zrada, pritom podľa mňa náš vzťah nebol v takom hroznom stave, len sa sa trochu odcuzili, máme sa radi, nehádame sa, vieme sa dohodnúť.. zlom bol asi aj to že ja som chcel druhé dieťa a ona nie..

Ona pravdepodobne pôjde bývať k nemu na byt do susedného mesta a ja ostanem v dome sám.. absolútne sa desím tej samoty, všetko mi ju tu bude pripomínať, dcérku budeme mať asi na striedavke, na všetko budem sám (postarať sa o ňu viem ale je to náročné).. Zatiaľ čo ona bude mať svojho vysnívaného partnera ihneď a bude jej vedieť pomôcť, nakúpiť.. hrozné.

Momentálne to všetko spracovávam, nespím, nejem, chystám sa na najhoršie, vnútorne cítim, že už to nemá riešenie, že to zašlo priďaleko a mám zacať zháňať rozvodového právnika.. Ja 35r, ona 33r, sme spolu 12 rokov, manželia asi polovicu času..

Čo by ste vy robili ďalej na mojom mieste? Vidíte nejaké riešenie? Alebo ako to dopadlo u vás, ak ste mali podobnú situáciu.. hrozne ma to bolí

karolinakr
13. aug 2025
@cubo2

Ahojte, napíšem ešte jednu aktualizáciu. To, čo som písal ako posledný príspevok, ešte nebol koniec.

Celé tie dva týždne, čo bola u milenca a striedali sme si dcéru, to bolo malé peklo, pre oboch. Ako som to prežíval ja, je asi škoda komentovať, vyššie som písal. Ona to tam ale tiež ťažko prežívala, citujem, s milencom (meno netreba spomínať) je jej dobre, ale prežívala obrovské pocity viny a chýbala jej dcéra, chýbalo jej všetko. Zle spávala, písala mi že sa chce vrátiť. Tak za pomerne dramatických okolností (dosť náhle) som jej pomohol odsťahovať sa a vrátiť domov. Prvé dva dni viditeľná úľava pre oboch - ako keby presne podľa toho čo vraví @mipa2 . Odišla, skúsila, bolo zle, vrátila sa - hrubá čiara a už bude dobre.

Čo nasledovalo? Chvíľková úľava a už to išlo - deň za dňom smutnejšia a smutnejšia, chýbal jej milenec, myslela na neho. Žiadne intímnosti, žiadna snaha od nej veci naprávať, správala sa ako smutná princezná ktorej niekto zabil princa. Po dvoch týždňoch doma si začala prekrúcať realitu, začala ma obviňovať, že to ja za to môžem lebo som ju manipuloval výčitkami, citovo vydieral pocitmi viny aby sa vrátila 🤦‍♂️ ja si to pamätám trochu inak. Den pred nastupom do prace sa poobede vybrala osobne za milencom (myslíte, že sa ma opýtala či môže a či mi to nevadí?), nejako dohodnut, uzavriet a ukoncit otvorene veci medzi nimi, osobne, nech mozu v klude pracovat, lebo oni su kolegovia. Vrátila sa po piatich hodinách.

No a dohodli sa tak, ze manzelka to uzatvorila... so mnou. V skratke, ze tu nie je stastna, ze tam sa citi na spravnom mieste a ze jej je luto a ze je koniec. Na druhy den sa odstahovala a odisla. Takže dík za druhú šancu. Bolo to aspoň dobré na to, že teraz už ma vôbec nemátajú myšlienky, čo by bolo keby, keby sa vrátila a dali by sme vzťah dokopy. Teraz už viem, že to s touto osobou s absolútne absentujúcim charakterom, nekonečnou sebeckosťou a nulovou empatiou nemá zmysel. Záver? Som rád, že je preč.

@cubo2 toto je psycho, nechapem načo takéto tance robí..

anonym_f903d4
13. aug 2025

Ja som tuto temu nasla az teraz, a toto je nieco, co vobec nie je raritne pre zeny (a urcite aj muzov), kt. su od mladeho veku s jednym (samozrejme, ze tu sa najdu iba anjelikovia, ktori nikdy nikdy na ineho muza ani nepozreli :DD a laska od 15-20tky az po hrob). 12r je dlha doba, ked mala vyberat chlapov uz bola kratko po 20tke zadana, vela v jej veku ani nevie co este chce, ake ma predstavy o muzovi, alebo co bude o 5-10r a teraz v stereotype zije, zo zvyku.. dieta male. Proste sa zamilovala a to co vyvadzala s navratom = no lebo sa zmenili zvyklosti a proste je z toho nesvoja, vycitky atd... ale tomu vztahu uz je koniec, treba ju nechat, nech si ide za milencom, poriesit veci s. Ja by som ju nenazvala monstrom, naozaj vela bab, co fakt v mladom veku si zacnu vztah a ten sa taha do streotypu, dlhe roky, v tomto obdobi su nachylne na zmenu, staci ze pride prilezitost a staci, napr ze s anedokazu ovladat. Maloktora zena to prizna, ale veeela ich je na tom podobne, minimlane "maju co robit, aby odolali"... a tie co odolaju, nie je nikde zaruka, ze sa predsa len nerozvedu z inych dovodov, lebo ich proste ten vztah uz nenaplna/nebavi. Neriesila by som ci je niekto bezcitny, neempaticky.. proste stava sa to. Po dlhych rokoch niekoho pustit je vzdy tazke. Ano je to hrozne, rozbije sa rodina atd.. ale stava sa to. Asi by si ju nechcel priviazat pri sebe a drzat na silu... aj keby sa vratila a dali by ste to dokopy, toto by sa vynaralo kazdu chvilu, na neveru by si uz nezabudol a ona tiez nie...

lienka.7
13. aug 2025
@cubo2

Ahojte, napíšem ešte jednu aktualizáciu. To, čo som písal ako posledný príspevok, ešte nebol koniec.

Celé tie dva týždne, čo bola u milenca a striedali sme si dcéru, to bolo malé peklo, pre oboch. Ako som to prežíval ja, je asi škoda komentovať, vyššie som písal. Ona to tam ale tiež ťažko prežívala, citujem, s milencom (meno netreba spomínať) je jej dobre, ale prežívala obrovské pocity viny a chýbala jej dcéra, chýbalo jej všetko. Zle spávala, písala mi že sa chce vrátiť. Tak za pomerne dramatických okolností (dosť náhle) som jej pomohol odsťahovať sa a vrátiť domov. Prvé dva dni viditeľná úľava pre oboch - ako keby presne podľa toho čo vraví @mipa2 . Odišla, skúsila, bolo zle, vrátila sa - hrubá čiara a už bude dobre.

Čo nasledovalo? Chvíľková úľava a už to išlo - deň za dňom smutnejšia a smutnejšia, chýbal jej milenec, myslela na neho. Žiadne intímnosti, žiadna snaha od nej veci naprávať, správala sa ako smutná princezná ktorej niekto zabil princa. Po dvoch týždňoch doma si začala prekrúcať realitu, začala ma obviňovať, že to ja za to môžem lebo som ju manipuloval výčitkami, citovo vydieral pocitmi viny aby sa vrátila 🤦‍♂️ ja si to pamätám trochu inak. Den pred nastupom do prace sa poobede vybrala osobne za milencom (myslíte, že sa ma opýtala či môže a či mi to nevadí?), nejako dohodnut, uzavriet a ukoncit otvorene veci medzi nimi, osobne, nech mozu v klude pracovat, lebo oni su kolegovia. Vrátila sa po piatich hodinách.

No a dohodli sa tak, ze manzelka to uzatvorila... so mnou. V skratke, ze tu nie je stastna, ze tam sa citi na spravnom mieste a ze jej je luto a ze je koniec. Na druhy den sa odstahovala a odisla. Takže dík za druhú šancu. Bolo to aspoň dobré na to, že teraz už ma vôbec nemátajú myšlienky, čo by bolo keby, keby sa vrátila a dali by sme vzťah dokopy. Teraz už viem, že to s touto osobou s absolútne absentujúcim charakterom, nekonečnou sebeckosťou a nulovou empatiou nemá zmysel. Záver? Som rád, že je preč.

@cubo2 a preto tvrdím, ze žiadne druhé šance. Keď sa človek raz rozhodne, nech si za tým aj stojí a znasa všetky dosledky... tebe drzim palce nech stretneš takú, ktorá si ta bude vážiť a uprimne milovať.

mipa2
14. aug 2025

Ahoj @cubo2, tohle opravdu nerad čtu a je mi to líto :( Ten návrat má cenu jen pokud je k tomu správný důvod. A lítost nebo třeba i zajištění mezi ně nepatří. Dokud bude citově připoutaná k milenci a nemá silnou vůli své pocity překonat než odezní, tak nejde po určitou dobu dělat nic.

Po této zkušenosti to asi vzdáš a nikdo se ti nebude ani divit. Až si najdeš novou partnerku, dcera o ní začne mluvit před tvojí manželkou a ty budeš vypadat šťastně, tak je možné že začne nové kolo výčitek. Nedává to smysl když to byla ona, kdo ten váš vztah ukočil, ale měl by jsi se na to připravit.

Její chování je takové, protože v obou vztazích měla něco, na čem ji záleželo a ať udělá jakékoliv rozhodnutí, tak něco ztratí. V hlavě bude mít pěkný "guláš". Nemá cenu ji démonizovat, ale jak už jsem zmiňoval dr. Plzáka - "chovejte se k těmto lidem jako k nemocným".

Drž se a překonej tohle těžké období s grácií.

bubuska
14. aug 2025

Ked uz spominame Plzaka, tak on hovori o minimalne roku:" Ak už chce podvadzany partner dať ultimátum, má dať dostatočne dlhý časový termín na ukončenie mileneckého vzťahu. Tento termín by mal byť aspoň rok od začatia mileneckého pomeru. Dôvod: milenecké vzťahy sú veľmi intenzívne a trvá aspoň šesť mesiacov, kým si človek prestane milenca/milenku aspoň trocha idealizovať. Po roku mileneckého vzťahu už milenecká vášeň vyprchá a muž/zena sa spravidla, v 80 percentách prípadov, vracia k rodine

pako24
14. aug 2025
@bubuska

Ked uz spominame Plzaka, tak on hovori o minimalne roku:" Ak už chce podvadzany partner dať ultimátum, má dať dostatočne dlhý časový termín na ukončenie mileneckého vzťahu. Tento termín by mal byť aspoň rok od začatia mileneckého pomeru. Dôvod: milenecké vzťahy sú veľmi intenzívne a trvá aspoň šesť mesiacov, kým si človek prestane milenca/milenku aspoň trocha idealizovať. Po roku mileneckého vzťahu už milenecká vášeň vyprchá a muž/zena sa spravidla, v 80 percentách prípadov, vracia k rodine

@bubuska že do roka je 80% odídencov naspäť... no sranda, tak to fakt nestojí za to balenie kufrov... 🙂

mischy00
14. aug 2025
@bubuska

@bubuska skôr sa "vracajú" tí, ktorím sa na to neprišlo. Inak to percento určite nesedí

cubo2
autor
14. aug 2025

@mipa2 ďakujem za podporu.. áno, s tým gulášom máš úplnú pravdu, to bolo vidieť.. takisto bolo jasné, že niečo bude musieť stratiť.. nuž, vybrala si manžela a kompletnú rodinu. Ale myslím, že je to tak dobre, po tom, ako sa prejavila.

@lienka.7 ďakujem za podporu, áno, skôr či neskôr budem takú hľadať 🙂

@anonym_f903d4 áno, že je niekto nešťastný vo vzťahu, lebo ja neviem stereotyp, lebo chýbajúca pozornosť.. mám plné právo svoju budúcu ex nazvať sebeckou a bezcitnou, lebo sa tak prejavila. Namiesto toho aby komunikovala problém a snažila sa o zlepšenie, mne nehovorila vôbec nič, pol roka mi klamala a potajme randila a sexovala s kolegom. Čo nasledovalo potom bolo vrcholne neempatické a necitlivé, ale to som už opisoval.. jednoducho ona robila všetko len aby JEJ bolo dobre, nehľadiac na mňa manžela a dcéru.

mipa2
14. aug 2025

Souhlasím s tebou @bubuska. I když jsou lidé různí, tak jsem četl že v průměru po roce začne vyprchávat to okouzlení a zamilovanost. Hodně i záleží jestli milenci spolu začnou žít a řešit ty nudné, stereotypní záležitosti. Muži se myslím vracejí častěji než ženy a moje manželka se svým novým objevem nebydlí, takže se na sebe mohou pořád těšit :(

demodun
14. aug 2025
@cubo2

@mipa2 ďakujem za podporu.. áno, s tým gulášom máš úplnú pravdu, to bolo vidieť.. takisto bolo jasné, že niečo bude musieť stratiť.. nuž, vybrala si manžela a kompletnú rodinu. Ale myslím, že je to tak dobre, po tom, ako sa prejavila.

@lienka.7 ďakujem za podporu, áno, skôr či neskôr budem takú hľadať 🙂

@anonym_f903d4 áno, že je niekto nešťastný vo vzťahu, lebo ja neviem stereotyp, lebo chýbajúca pozornosť.. mám plné právo svoju budúcu ex nazvať sebeckou a bezcitnou, lebo sa tak prejavila. Namiesto toho aby komunikovala problém a snažila sa o zlepšenie, mne nehovorila vôbec nič, pol roka mi klamala a potajme randila a sexovala s kolegom. Čo nasledovalo potom bolo vrcholne neempatické a necitlivé, ale to som už opisoval.. jednoducho ona robila všetko len aby JEJ bolo dobre, nehľadiac na mňa manžela a dcéru.

@cubo2 tak toto čo predviedla bolo vrcholne sebecké a neempaticke k tebe ale aj k dcére. Ako to zvláda dcéra? Musí byť tiež pekne zmätená keď mama pendluje s kuframi hore dole.
Ty máš už aspoň jasno, že žiadny návrat sa nebude konať. Aspoň dúfam, že sa nenechaš na niečo také nahovoriť. Už aj kvôli dcére buď silný. Dúfam, že sa vo vašom živote objaví žena ktorá si ťa bude vážiť a milovať.
Už vieš aké chyby si urobil aj ty, vieš čomu sa vyhnúť

karolinakr
14. aug 2025

tento model som tušim videla vo filme Kokaín, mama furt prichadzala a odchadzala, ako mal manžel peniaze, po čase už ani dieta sa s ňou nechcelo zdraviť

pralinka25
14. aug 2025
@mipa2

Souhlasím s tebou @bubuska. I když jsou lidé různí, tak jsem četl že v průměru po roce začne vyprchávat to okouzlení a zamilovanost. Hodně i záleží jestli milenci spolu začnou žít a řešit ty nudné, stereotypní záležitosti. Muži se myslím vracejí častěji než ženy a moje manželka se svým novým objevem nebydlí, takže se na sebe mohou pořád těšit :(

@mipa2 uprimne ja moc nechapem tu tvoju posadnutost tvojou byvalkou. ochotu obetovat seba pre niekoho kto si ta nevazil. stale dufat v navrat. jezisi preco. nie nie je to o laske. a aj ze to robis pre dieta. za mna je to obsesia. proste ciel dostat spat co mi patri. uplne si to povysil nad vsetko. po svete chodia stovky lepsich s cistym stitom. preco toto? ja viem co mi odpovies. lebo kompletna rodina lebo dieta lebo spomienky lebo ...
skoda no.

mipa2
14. aug 2025
@pralinka25

@mipa2 uprimne ja moc nechapem tu tvoju posadnutost tvojou byvalkou. ochotu obetovat seba pre niekoho kto si ta nevazil. stale dufat v navrat. jezisi preco. nie nie je to o laske. a aj ze to robis pre dieta. za mna je to obsesia. proste ciel dostat spat co mi patri. uplne si to povysil nad vsetko. po svete chodia stovky lepsich s cistym stitom. preco toto? ja viem co mi odpovies. lebo kompletna rodina lebo dieta lebo spomienky lebo ...
skoda no.

@pralinka25 Ahoj, neřekl bych že je to posedlost nebo obsese. Beru to spíše jako cílevědomost. Každý v mé situaci má určité časové okno kdy si přeje aby mohl začít nový vztah s tím samým člověkem, se kterým se rozhodl strávit zbytek života. A vím že ten čas se krátí, emoce se mění a okno uzavírá. Nebudu čekat a doufat do konce života. Jsem realista, ale dělám vše pro to abych dal vše do pořádku. Je možné že mezitím potkám někoho, s kým si budeme dávat to, co nám oboum chybí. Je možné že až milenecký vztah manželky dojde do svého konce tak půjde v životě dál beze mě. Ale jsem schopný obětovat určitý čas pro to, co je pro mě v životě důležité.

A stále to formálně není moje bývalka ;)

huxy
14. aug 2025
@mipa2

@pralinka25 Ahoj, neřekl bych že je to posedlost nebo obsese. Beru to spíše jako cílevědomost. Každý v mé situaci má určité časové okno kdy si přeje aby mohl začít nový vztah s tím samým člověkem, se kterým se rozhodl strávit zbytek života. A vím že ten čas se krátí, emoce se mění a okno uzavírá. Nebudu čekat a doufat do konce života. Jsem realista, ale dělám vše pro to abych dal vše do pořádku. Je možné že mezitím potkám někoho, s kým si budeme dávat to, co nám oboum chybí. Je možné že až milenecký vztah manželky dojde do svého konce tak půjde v životě dál beze mě. Ale jsem schopný obětovat určitý čas pro to, co je pro mě v životě důležité.

A stále to formálně není moje bývalka ;)

@mipa2 smutné

fineta
Autor odpoveď zmazal
morpheuss
15. aug 2025

Ženy, idete sa tu z Kuba posrať, aký je on úžasný muž... ale žiadna nevidíte, koľko chýb urobil. Manželstvo neznamená, že na vzťahu zrazu netreba pracovať... neznamená to, že rodinu stačí zabezpečiť a potom stačí už len prísť domov a byť celý čas síce dobrým otcom, ale nudným životným partnerom. Všetky rozhorčené žienky, pozrite si toto krátke video... narazil som naň dnes, náhodou... a hneď som si spomenul na "dokonalého Kuba a jeho hroznú (ex)manželku":
https://www.facebook.com/reel/747303408157781
Tému sex radšej ani nebudem otvárať...

magic08
15. aug 2025
@morpheuss

Ženy, idete sa tu z Kuba posrať, aký je on úžasný muž... ale žiadna nevidíte, koľko chýb urobil. Manželstvo neznamená, že na vzťahu zrazu netreba pracovať... neznamená to, že rodinu stačí zabezpečiť a potom stačí už len prísť domov a byť celý čas síce dobrým otcom, ale nudným životným partnerom. Všetky rozhorčené žienky, pozrite si toto krátke video... narazil som naň dnes, náhodou... a hneď som si spomenul na "dokonalého Kuba a jeho hroznú (ex)manželku":

@morpheuss presne toto si myslim aj ja. nestaci rodinu len zabezpecit, zapajat sa do domacich prac a mysliet si aky som perfektny manzel, lebo peniaze nosim aj okolo domu porobim aj v domacnosti pomaham. Toto ma byt samozrejmost.

fineta
15. aug 2025
@anonym_f903d4

Ja som tuto temu nasla az teraz, a toto je nieco, co vobec nie je raritne pre zeny (a urcite aj muzov), kt. su od mladeho veku s jednym (samozrejme, ze tu sa najdu iba anjelikovia, ktori nikdy nikdy na ineho muza ani nepozreli :DD a laska od 15-20tky az po hrob). 12r je dlha doba, ked mala vyberat chlapov uz bola kratko po 20tke zadana, vela v jej veku ani nevie co este chce, ake ma predstavy o muzovi, alebo co bude o 5-10r a teraz v stereotype zije, zo zvyku.. dieta male. Proste sa zamilovala a to co vyvadzala s navratom = no lebo sa zmenili zvyklosti a proste je z toho nesvoja, vycitky atd... ale tomu vztahu uz je koniec, treba ju nechat, nech si ide za milencom, poriesit veci s. Ja by som ju nenazvala monstrom, naozaj vela bab, co fakt v mladom veku si zacnu vztah a ten sa taha do streotypu, dlhe roky, v tomto obdobi su nachylne na zmenu, staci ze pride prilezitost a staci, napr ze s anedokazu ovladat. Maloktora zena to prizna, ale veeela ich je na tom podobne, minimlane "maju co robit, aby odolali"... a tie co odolaju, nie je nikde zaruka, ze sa predsa len nerozvedu z inych dovodov, lebo ich proste ten vztah uz nenaplna/nebavi. Neriesila by som ci je niekto bezcitny, neempaticky.. proste stava sa to. Po dlhych rokoch niekoho pustit je vzdy tazke. Ano je to hrozne, rozbije sa rodina atd.. ale stava sa to. Asi by si ju nechcel priviazat pri sebe a drzat na silu... aj keby sa vratila a dali by ste to dokopy, toto by sa vynaralo kazdu chvilu, na neveru by si uz nezabudol a ona tiez nie...

@anonym_f903d4 nesúhlasím s týmto názorom, a napíšem prečo....
Všetky vzťahy, zvlášť tie dlhodobé si prechádzajú krízami, je to súčasť reality, no nesúhlasím s tým, že je to akoby „prirodzené“ riešiť to neverou a treba sa s tým zmieriť len preto, že to zažíva veľa ľudí. To, že sa niečo deje často, z toho nerobí správnu alebo ospravedlniteľnú vec.
Každý vzťah si vyžaduje vedomé úsilie a rozhodnutie pracovať na ňom aj v momentoch, keď sa dostaví stereotyp alebo pochybnosti. Zamilovanie sa do niekoho iného nie je udalosť, ktorá sa stane „sama od seba“ bez zodpovednosti – je to výsledok toho, že človek niekde prestane držať hranice a nechá city prerásť tam, kde by mali byť stopnuté. Ona nič nestopla, ale nechala to narásť do obludných rozmerov, ešte aj po prevalení podrazu je schopná sypať soľ do rán svojmu stále mužovi.
Argument, že bola mladá, keď si partnera vybrala, a preto má „právo“ teraz odísť, považujem za slabý. Mladý vek neznamená, že sľuby a záväzky sú menej platné. Ľudia rastú, menia sa, ale dospelé riešenie je komunikovať, hľadať riešenia, alebo sa férovo rozísť ešte predtým, než sa začne nový vzťah za chrbtom partnera.
Tvoje tvrdenie, že sa to „stáva“ a „treba ju nechať“, znie, akoby sme rezignovali na zodpovednosť vo vzťahoch. Ak by sme tento postoj prijali všeobecne, potom by akákoľvek kríza bola dôvodom na neveru a opustenie rodiny, bez ohľadu na záväzky a dôsledky. To by úplne podkopalo dôveru, na ktorej má byť partnerstvo postavené. A práve pre takéto názory, ktoré si tu odprezentoval/a a ohýbanie pravdy svet vyzerá ako vyzerá. Len toľko k problematike "každý s každým" a v úplnej pohodičke.

cubo2
autor
15. aug 2025
@morpheuss

@morpheuss a ako na vzťahu pracovala ona?
@magic08 jasné. Muž má rodinu zabezpečiť peniazmi, bývaním, robiť domáce práce, starať sa o deti, robiť animátora manželke aby sa princezná náhodou nenudila, byť romantický a vášnivý v sexe, zároveň jej robiť psychológa čo vycíti že niečo nie je v poriadku lebo inak ma podvedie a odíde 🤦‍♂️ nároky 100 a dávanie späť 0

Páčil sa mi tento komentár pod videom, lebo takto to naozaj je:
Ale prd … podvadzanie je o charaktere, nie o tom, že podvadzame lebo, ze druhy je takovy a makovy … to je len vyhovorka na zníženie váhy toho chrapunstva a prehodenie zodpovednosti za svoje zlyhanie na druheho…
zdravy clovek z nestastneho a zleho vztahu odchadza a ostava chvilu sam aby sa zotavil, kym bude mat chut riesit nieco nove .. neskace z postele do postele .. toto dokaze iba naozajstny dušavny mrzak a je jedno ci je to žena či muž…
podvadzanie nie je o tom, ze niekto musí podviesť… ale ze chce.. je to voľba … zámerná a zákerná … bez rozmyslu na devastačne učinky na toho druheho partnera..

fineta
15. aug 2025
@cubo2

@magic08 jasné. Muž má rodinu zabezpečiť peniazmi, bývaním, robiť domáce práce, starať sa o deti, robiť animátora manželke aby sa princezná náhodou nenudila, byť romantický a vášnivý v sexe, zároveň jej robiť psychológa čo vycíti že niečo nie je v poriadku lebo inak ma podvedie a odíde 🤦‍♂️ nároky 100 a dávanie späť 0

Ale prd … podvadzanie je o charaktere, nie o tom, že podvadzame lebo, ze druhy je takovy a makovy … to je len vyhovorka na zníženie váhy toho chrapunstva a prehodenie zodpovednosti za svoje zlyhanie na druheho…
zdravy clovek z nestastneho a zleho vztahu odchadza a ostava chvilu sam aby sa zotavil, kym bude mat chut riesit nieco nove .. neskace z postele do postele .. toto dokaze iba naozajstny dušavny mrzak a je jedno ci je to žena či muž…
podvadzanie nie je o tom, ze niekto musí podviesť… ale ze chce.. je to voľba … zámerná a zákerná … bez rozmyslu na devastačne učinky na toho druheho partnera..

@cubo2 tak tak... voľba zámerná a zákerná.

magduska2
15. aug 2025
@zmrzlinka8

@cubo2 za mňa, manželke chýbala dlhodobo tvoja pozornosť. to máš tak, keď po večeroch hráš hry na PC. mal si sa jej viac venovať. nikto nechce žiť bez lásky.
v tom si urobil chybu.
v ostatnom si zrejme dobrý chlap. poznám len tvoj pohľad a stále čítam len dom, dom.... asi si zabudol, ze máš aj ženu. možno ona by nám viac porozprávala o tvojich negatiívach a pozitívach .

@zmrzlinka8 Súhlasím 👏
@cubo2
Vztah a manželstvo neni len o budovaní marieriálna..ale aj vztahu, citov ,lásky..
Nezastávam sa manželkynho chování..ale každá minca má 2 strany.
My poznáme z časti 1 -tú tvoju
Nikdy nikdo s Vami nežil a nežije..takže je velmi ťažko súdit a priklonit sa na jednu stranu.
Možno keby sme poznali manželky pohlad..úplne by to změnilo celú situáciu.
Sama poznám par takychto..naoko sme si vždy mysleli ako dobre zijú..sak tej žene nič nechýba(chlap sa stará,zarobí,auto,dom) no a ked to prasklo VŽDY sme boli prekvapení.
Ty máš pocit,že ani ona neiniciovala nejakú nápravu..ale čo ked ano? čo ked si to vtedy dávno, pred rokom či dvoma, len ty prehliadal..lebo šak si ju mal isú.Na romantiku si bol unavený a zahral si si hru na pc?Nechce sa mi veriť ,že sa nedožadovala pozornosti ktorej sa jej nedostalo..každy tak podla mna začne,než hladá inde..
Každopádně vela sil..

morpheuss
15. aug 2025
@cubo2

@cubo2 ona je žena a ty si chlap... máš byť pre ňu boh, aby na iného vtáka ani nepomyslela. Myslíš, že som nebol ako ty? Prvé kopačky, ktoré som dostal boli so slovami: "Dúfam, že si nájdeš ženu, ktorá ťa bude ľúbiť rovnako ako si ty ľúbil mňa". Lenže vieš aký je rozdiel medzi mnou a tebou? Ja nevyplakávam aká je moja exka mrcha, ja som jej za túto životnú lekciu vďačný. Pretože vďaka nej som pochopil, koľko chýb som v tom vzťahu robil... Viem, že ak si ma má žena vážiť ako chlapa, musím sa ako chlap správať...

magic08
15. aug 2025
@cubo2

@cubo2 a ty toto neocakavas od vztahu? aby ti bol partner psychologom, animatorom a vasnivy v sexe? Co z toho si robil, okrem toho ze si financne zabezpecil, staral sa o deti a zapajal do chodu domacnosti. Vies, ono, vela krat si myslime, ze ten druhy musi byt spokojny, lebo podla svojich predstav si myslime, ze robime maximum pre vztah a pri tom zabudame komunikovat s tym druhym, ci to co robim, je to co odo mna partner ocakava. A potom sa stane toto co tebe a zistis, ze realita je ina. O vztah sa treba starat a naozaj aktivne pocuvat, co ten druhy hovori a nie pri kazdej snahe o vykomunikovanie potreib toho druheho to nezamiest pod koberec, ze ved robim dost, snazim sa aby si mala vseetko. Ale co ked to vsetko z tvojho ppohladu nie je to co partnerka potrebuje. Zamyslel si sa nad tym za tie roky?

demodun
15. aug 2025
@morpheuss

@morpheuss nemám pocit, že by sme sa z neho išli posrat. Dostal naložené aj on a snáď si z toho niečo zobral. Vo vzťahu sú vždy dvaja, obidvaja urobili chyby. Teraz sa z nich treba poučiť a neopakovat v ďalšom vzťahu.
Jednoducho potreboval sa aj trochu vyrozprávať a podporiť. Aj na toto slúži toto fórum.
A o sexe radšej mlc, tie tvoje rozprávky si nechaj pre seba

earlgrey
15. aug 2025
@morpheuss

@cubo2 ona je žena a ty si chlap... máš byť pre ňu boh, aby na iného vtáka ani nepomyslela. Myslíš, že som nebol ako ty? Prvé kopačky, ktoré som dostal boli so slovami: "Dúfam, že si nájdeš ženu, ktorá ťa bude ľúbiť rovnako ako si ty ľúbil mňa". Lenže vieš aký je rozdiel medzi mnou a tebou? Ja nevyplakávam aká je moja exka mrcha, ja som jej za túto životnú lekciu vďačný. Pretože vďaka nej som pochopil, koľko chýb som v tom vzťahu robil... Viem, že ak si ma má žena vážiť ako chlapa, musím sa ako chlap správať...

@morpheuss 😁😁😁 nerooob, ty hriešnik jeden....nežiarli, že už nie si stredobodom MK 😁 Každý robí chyby, aj ty, aj ja a aj Kubo 😀

oblecenie99
15. aug 2025

Ja som vydatá za môjho prvého frajera, tak sme už spolu dlhší čas, ako bez seba, a samozrejme , že za tie roky to už bolo všelijaké. Očakávať od muža (či ženy), že do "kým nás smrť nerozdelí" - a toto je sakra dlhé obdobie - bude na Tom vzťahu tak makať, a vždy to bude také dokonalé, že z komba: "láska, porozumenie, príťažlivosť, deti, práca,hypo,zdravotné problémy, atď." bude fungovať stále všetko ako švajčiarske hodiny je úsmevné. Čiže ak akurát nemá tá žena obdobie, kedy sa cíti sexi a má chuť postarať sa o manžela po všetkej stránke rovnako, ako predtým, lebo dajme tomu je pár mesiacov po pôrode, nespí, a má aj popôrodnú depresiu, tak je to už liberacný dôvod pre muža ju podviesť? A platí to teda aj naopak?

OK, on sa teraz poučí (ak pochybil), ale kde má záruku, že sa to nezopakuje? Proste ak chcem podviesť, tak muža podvediem, a môže sa aj roztrhať. Nejaký dôvod sa proste vždy nájde, ak ho chcem nájsť, lebo dokonale manželstvo a dokonalí ľudia neexistujú. Hodiť to na druhého, lebo aaaaale aaaaale toto nestačí môj zlatý je proste alibizmus.

pralinka25
15. aug 2025
@morpheuss

@morpheuss no ze toto pises zrovna ty 🤣

sticker
morpheuss
15. aug 2025
@earlgrey

@morpheuss 😁😁😁 nerooob, ty hriešnik jeden....nežiarli, že už nie si stredobodom MK 😁 Každý robí chyby, aj ty, aj ja a aj Kubo 😀

@earlgrey lenže ja mu práveže chcem dobre... vidím, že robí chyby.. a vidím aj to, že namiesto toho, aby sa z tých chýb poučil, nechá si tu honiť ego ženami, aký je on úžasný chlap a chudáčik... ty by si o takého ani nezakopla.

mipa2
15. aug 2025

Můžeme se tu post mortem dohadovat kdo na tom vztahu má větší podíl viny, ale podvádět začal jen jeden. Pokud byla manželka @cuba2 tak nešťasná ve vztahu, proč neodešla dřív, s čistým štítem a svědomím? Nikdo mě nepřesvědčí že člověk nešťastný ve vztahu potřebuje někoho třetího, aby mu ukázal jak nešťastný vlastně je. To je ta nejslabší prvoplánová výmluva.

Jak píše @fineta, kdyby tohle chování mělo být normou tak se nikdo nebude pouštět do vážných vztahů a uzavírat manželství. Proč to dělat, když je tu stejně expirační lhůta a bolest na konci. Nebylo by lepší prostě si nezávazně žít bez závazků a bez dětí?

A proč si tito lidé dělají dítě s člověkem, který je nudí? Moje manželka mě znala roky jako své boty a moc se mnou chtěla dítě. Já si troufnu říct že jsem se za poslední 4 roky nezměnil a manželka mi řekla několikrát, že jsem skvělý táta. Dokonalý manžel jsem určitě nebyl, ale stejně nedokonalý jsem byl i před svatbou a dítětem...

earlgrey
15. aug 2025
@morpheuss

@earlgrey lenže ja mu práveže chcem dobre... vidím, že robí chyby.. a vidím aj to, že namiesto toho, aby sa z tých chýb poučil, nechá si tu honiť ego ženami, aký je on úžasný chlap a chudáčik... ty by si o takého ani nezakopla.

@morpheuss Každý ich robí a len málokto sa poučí...priznám, že ja som jeho výlevy ani nečítala...ale museli byť zaujímavé, keď už aj teba prinútili zapojiť sa...😀 joooj chorá som...😔 idem ďalej spac