icon

Manželku nebaví varenie. Ako sa s tým vyrovnať?

18. feb 2026

Manželku nebaví varenie. Nič nevarí ani nepečie. Jedlo len v reštaurácii alebo donáška, zákusky z cukrárne. Kuchynské spotrebiče okrem rýchlovarnej kanvice nepoužíva. Aj keď navarím, často si to jem sám. Aj jednoduché koláče pečiem sám. Manželka si kupuje v pekárni. Na štedrý večer som varil večeru, ale večeral som sám, neprišla ani k stolu. Vzala si len z vianočného pečiva, ktoré som robil. Nechcela ani vianočný stromček. Deti nemáme, nemohli sme mať. Keď vidím fotky jedál, zákuskov, koláčov, ktoré uverejňujete na stene, fotky vianočných stromčekov čo ste mali cez vianoce, je mi smutno za detstvom, lebo tak to bolo kedysi aj u nás doma, u rodičov.

Strana
z9
blacki12
20. feb 2026

@anonym_autor Je mi ľúto, čo prežívaš. Od prvého príspevku mi je jasné, kto tvoja manželka je. Tie Vianoce to je také typické pre narcisov. Je to obdobie, keď buď vyvolajú parádny konflikt, alebo tak ako tvoja žena, odignorujú ich. Pretože pozornosť sa upriamuje nie na ňu, ale na slávenie týchto sviatkov, prípravu, veci okolo toho.. To ona neznesie. Musí byť tá dôležitá, musí ísť o ňu.Ak kúpi nejaký darček, tak pro forma, len aby sa nepovedalo.
Z celého textu presakuje to, ako ti dáva najavo aký si nepodstatný, nedôležitý. To jedlo, čo si navaril na vianoce, to si užila, to sklamanie v tvojich očiach.. Ona vie, keď sa cítiš zle a vie si to vychutnať.
Táto žena je extrémny egoista. Svojim správaním a činmy ti dáva najavo, že ty nie si dôležitý, tvoje potreby ju nezaujímajú. Vaše manželstvo je len forma bez obsahu.
Čo sa týka fungovania domácnosti. To čo tvoja žena robí, aby nerobila je tiež hnusná forma manipulácie.Tiež je to veľmi časté u narcistov. Jednoducho niečo, čo by zvládli urobiť, pár krát pokazia, alebo sa schválne tvária, že nevedia robiť, aby tieto činnosti robil niekto iný. Ženy s npo sa takto elegantne vyzujù s nevďačných prác v domácnosti, ktorých výsledky nik nevidí. Koncentrujú sa len na úlohy, ktoré im prinesú uznanie a pozornosť.
Toto nemusí byť tvoj prípad, ale veľmi podobná sebestredná žena.
Pracujem v zdravotníctbe. Máme tu jednu pomocnú silu, ktorá si vyberá, len kde môže zbierať body. Má 36r, oficiálne vydatá moslimka, nosí Kopftuch. Jej muž má už cez 40 a chcel by už dieťa, ona sa pred jeho rodinou tvári, že to dieťa straaašne chce. Od augusta ide študovať 2r, už teraz vie, že potom chce študovať ďaľšie tri roky, potom chce byť na vedúcej funkcii. Ona nikdy nemala v pláne dieťa ani omylom. Len ako k tomu príde ten chlap?

sarahh09
Autor odpoveď zmazal
eva8
21. feb 2026
@blacki12

@anonym_autor Je mi ľúto, čo prežívaš. Od prvého príspevku mi je jasné, kto tvoja manželka je. Tie Vianoce to je také typické pre narcisov. Je to obdobie, keď buď vyvolajú parádny konflikt, alebo tak ako tvoja žena, odignorujú ich. Pretože pozornosť sa upriamuje nie na ňu, ale na slávenie týchto sviatkov, prípravu, veci okolo toho.. To ona neznesie. Musí byť tá dôležitá, musí ísť o ňu.Ak kúpi nejaký darček, tak pro forma, len aby sa nepovedalo.
Z celého textu presakuje to, ako ti dáva najavo aký si nepodstatný, nedôležitý. To jedlo, čo si navaril na vianoce, to si užila, to sklamanie v tvojich očiach.. Ona vie, keď sa cítiš zle a vie si to vychutnať.
Táto žena je extrémny egoista. Svojim správaním a činmy ti dáva najavo, že ty nie si dôležitý, tvoje potreby ju nezaujímajú. Vaše manželstvo je len forma bez obsahu.
Čo sa týka fungovania domácnosti. To čo tvoja žena robí, aby nerobila je tiež hnusná forma manipulácie.Tiež je to veľmi časté u narcistov. Jednoducho niečo, čo by zvládli urobiť, pár krát pokazia, alebo sa schválne tvária, že nevedia robiť, aby tieto činnosti robil niekto iný. Ženy s npo sa takto elegantne vyzujù s nevďačných prác v domácnosti, ktorých výsledky nik nevidí. Koncentrujú sa len na úlohy, ktoré im prinesú uznanie a pozornosť.
Pracujem v zdravotníctbe. Máme tu jednu pomocnú silu, ktorá si vyberá, len kde môže zbierať body. Má 36r, oficiálne vydatá moslimka, nosí Kopftuch. Jej muž má už cez 40 a chcel by už dieťa, ona sa pred jeho rodinou tvári, že to dieťa straaašne chce. Od augusta ide študovať 2r, už teraz vie, že potom chce študovať ďaľšie tri roky, potom chce byť na vedúcej funkcii. Ona nikdy nemala v pláne dieťa ani omylom. Len ako k tomu príde ten chlap?

@blacki12 ty vies, co sa deje doma u tej moslimky? Co ma spolocne s danou temou?

cacianka
22. feb 2026
@anonym_autor

@minenkaa lebo nechcem zostat sam

@anonym_autor a teraz nie si sám ?
Veď podobne ti zaplní samotu aj rádio a televízor

autor
22. feb 2026
@blacki12

@blacki12 bude to ako pises, ak nieco v domacnosti umyje, vycisti, pozameta, poutiera, povysava, musim sa ist pozriet ako to pekne urobila a pochvalit ju.

eva8
22. feb 2026
@anonym_autor

@blacki12 bude to ako pises, ak nieco v domacnosti umyje, vycisti, pozameta, poutiera, povysava, musim sa ist pozriet ako to pekne urobila a pochvalit ju.

@anonym_autor preco si s niekym, koho nelubis (ani ona taba) a nevidis s nim buducnost? Vsak si mladucky. Nemusis mat vycitky, ak si ferovy.

minenkaa
22. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ešte ,že existuje ten narcizmus

blacki12
22. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Tak ak si viac budeš všímať, len sa usvedčíš v tom, že ona je narcis. Že všetko je len o nej, že pri nej strácaš seba. Nič jej o tom ale nehovor, keď dozrieš na rozchod. Nič jej neodôvodňuj. Lebo keď nič neodôvodníš, nebude mať čo manipulovať. Iba povedz, že ju viac nemiluješ, keď na to príde. Ona aj tak o chvíľu zistí, že si sa zmenil a bude ťa manipulovať.
Ak chceš prežiť šťastný život, kde nebudeš sám vo vzťahu, rozveď sa.
Ak máš otázky, kľudne mi napíš.

blacki12
22. feb 2026
@minenkaa

@anonym_autor ešte ,že existuje ten narcizmus

eva8
Autor odpoveď zmazal
ouwecka
22. feb 2026

@anonym_autor c com ste šťastný a v com ste stastny v manželstve?

simca06022011
22. feb 2026

Mna by zaujimalo o com je to manzelstvo? a rpeco? ziadne deti, ziadne zaujmy, kazdy si svoje vari, donesie, robi... neuznava sa to a ono a vymysla sa, jedne sam veceria na vianoce, druha si sedi na laptope a nebude jest ine ako rezance.. :DDD ako mne "nechcem ostat sam" velmi nestaci, ty si sam.

cacianka
22. feb 2026
@simca06022011

Mna by zaujimalo o com je to manzelstvo? a rpeco? ziadne deti, ziadne zaujmy, kazdy si svoje vari, donesie, robi... neuznava sa to a ono a vymysla sa, jedne sam veceria na vianoce, druha si sedi na laptope a nebude jest ine ako rezance.. :DDD ako mne "nechcem ostat sam" velmi nestaci, ty si sam.

@simca06022011 a ešte aj spálne majú rozdelené. Oni sú viac sami ako spolu, aj so susedou si môžu byť bližší , viac priatelia ( nemyslím na intimitu, ale medziľudské vzťahy )

simca06022011
23. feb 2026
@cacianka

@simca06022011 a ešte aj spálne majú rozdelené. Oni sú viac sami ako spolu, aj so susedou si môžu byť bližší , viac priatelia ( nemyslím na intimitu, ale medziľudské vzťahy )

@cacianka no aj s akvariom by bol menej sam a nikoho by nemusel doprosovat

anonym_c74924
23. feb 2026

Ach, normálne niektoré príspevky, ked vidím, ako spokojne ponižujú iného človeka. Je to hrozne, koľko zla je okolo nás a ešte to je brané ako norma. Aj keby je celá táto téma výmysel, tak zlo v niektorých ľuďoch je reálne...
Ak je príspevok reálny tak len toľko: odíď. Síce sa bojíš samoty, ale ty v skutočnosti si sám. Viac osamelý už byť nemôžeš.

cacianka
23. feb 2026
@simca06022011

@cacianka no aj s akvariom by bol menej sam a nikoho by nemusel doprosovat

@simca06022011 písala som rádio, televízor, a do tretice - akvárium

Strana
z9