Máte aj vy lakomú svokru?
Ahojte baby , mali ste aj Vy takú lakomu svokru ?
S priateľom sme spolu 5 rokov, máme spolu 6 mesačnú dcérku, no odkedy sa narodila neprišla ani len svoju vnučku pozrieť nič jej nekúpila ani len čiapočku 《 peňazí ma dosť 》 a ešte ma veľké ústa kde míňame peniaze , ona si myslí že veci na dieťa sú lacny špás, moja mamina ktorá nemá toľko peňazí kupi vždy niečo hoci len maličkosť , mate alebo ste mali niektorá takú svokru.?
@crazy_cat_lady asi tak lebo čakala iné reakcie...
Oj, ale sa tu do teba pustili. Som sokovana z tychto pomerov na modrom koniku. Ale vysvetlujem si to tak, ze zlo je hlasite, lebo dobro sa prizera a mlci.
A väcsinou su to stale tie iste uzivatelky. Dve tri tu este chybaju a nadaju ti az po mojom prispevku... lepsie...nam obom😁
My mame doma rovnaku situaciu. Len nasa "svokra" nielen ze nedava, ona aj pyta, v tisicoch a na paradu, nie z nudze. Nielen ze nepride, ale stanovuje si aj podmienky, kedy jej vnuca mozme prist ukazat.
Ked sa dieta narodilo, svokrovci neprisli, hoci byvali od nas ca.20 minut. Prvykrat, ked moj chlap siel dieta rodicom ukazat(kedze nechodili, tak som ho poslala), obratili ho na ceste, lebo meskal desat minut a oni si chceli pozriet spravy.
Ked je dieta chore a my musime do prace a poprosime "svokru", ci by nepomohla, tak nepomoze, lebo dieta je chore🙂
Ale az na male omyly, z ktorych sa rychlo poucim, neocakavam nic. Takze to beriem ako kuriozitu, ked svokra nieco vyvedie.
Moja mama je nasmu dietatu najlepsou babkou na svete a ta druha je do poctu a dieta to aj tak vnima.
Ma ale rado obe, kazdu svojim sposobom.
A tiez musim uznat, ze svokra sa snazi, len ona to u nich v rodine nikdy nevidela, tak je pre nu normalne nieco ine, ako pre mna.
Este kuriozta😀
Svokra pletie svetriky a ciapky pre nejaku charitu(ako keby nebolo handier dost). Raz doniesla krasnu bodkovanu ciapku, nasadila ju na hlavu mojej vtedy pätrocnej dcere, ta bola uplne dojata, ze jej babka dala darcek(prvykrat) a babku vystiskala. Ta jej dala ciapku dole, ze to nie je pre nu, ze len chcela vyskusat, ci velkost sedi, pre tak stare deti, ako je ona😀
Ja by som to zhrnula tak, že bábo sa určite podarilo ,,náhodou". Mladí, neskusení obidvaja, nasporené 0,- EUR, ona ostala pri mame aby ju mal kto ratovať, on ostal tiež pri svojej mame.
Ja mám v tomto celom dojem, že práve jeho mama je jediná, ktorá má zdravý rozum. Už sa vôbec nečudujem, že kontroluje bločky. Snaží sa im len otvoriť oči a nastaviť zrkadlo, aby sa mladí čo najskôr schopili a postavili na vlastné nohy a nemíňali peniaze na hovadiny.
Máte nad 20 rokov? Asi ani nie.
@oliolijanka a vy tiež bývate ako autorka? Ty u svojich rodičov s holým zadkom a tvoj muž tiež už svojich rodičov? Porovnávaš neporovnateľné.
Však, tak nech jej manžel povie, že čo ju do toho čo vy kupujete, že vy, od nej tiež nepýtajte pokladničné bloky. Tvoj muž, ako jej syn ju má uzemnit, čo sa jej nespýta, či nie je zvedavá, ani na svoju vnučku, iba na to čo nakupujete.
@oliolijanka aj moja pýtala poriadne páky, a keď muž prišiel o prácu a raz nedal tak na nás hodila exekúciu. Však sú všetky tie svokry milé a dobrosrdečné
No ja si skôr myslím, že matka dáva synovi peniaze pre dieťa, a preto kontroluje bločky, že načo ich minul.
@katica06 ako sa da na niekoho hodit exekucia? Na zaklade coho?
A možno otec dieťaťa ani nepracuje, a matka mu dáva peniaze na dieťa.
@la_dolce_vita muž bol jej ručiteľ a ona naschvál nesplácala úver. Tak banka dala na exekúciu a exekútor si našiel muža a zablokoval účet, kam mi chodila materská
@katica06 chapem.. To je neprijemne, ze za dobrotu na zobrotu :(
@oliolijanka očividne si nečítala všetko. Len to čo vyhovuje tebe, ako vždy. Pre tvoje info on žije pri matke a ona tiež. Čiže rodinu spolu ani zďaleka neotvoria. Preto slovo svokra je v tomto prispevku úplne zle.
@martul Nebyvame ako autorka a aj napriek tomu sa nasa svokra chova ako autorkina.
To ako byvaju, nema s neochotou svokry nic spolocne, to ste si vyfabulovali len vy, aby ste si mohli na autorke vybit vasu frustraciu.
Na Slovensku je to tak, ako je. Mnohi mladi si vlastne byvanie dovolit nemozu a deti sa rodia aj tak. Ked sa dieta pritrafi a mladi nie su pripraveni, vtedy pomozu rodicia. Teda v podla mna normalnych rodinach. V podla vas normalnych rodinach svokra situaciu este zhorsuje a netreba jej to zazlievat.
Uz sa stalo. Autorka ma krasne dietatko, o ktore sa stara, tiez jej mama a partner.
Mala som vlastne byvanie, vlastne uspory, karieru, odzite, mala som vsetko a aj tak mi to prislo luto, ako sa svokrovci chovali. Nie kvoli mne, ale kvoli dietatu. Autorka je uz tak v tazkej situacii, naozaj sa tu na nej potrebujete odbavovat?
Kto chcel, pochopil, ze autorke nejde o peniaze.
@anna777115 nie je to jej manžel. Baby čítajte to celé. On žije pri matke, on má pri svojej. Len si spravili dieťa,možno ani nevedia ako
Prepáč, ale Tvoj partner je v poriadku, keď jej ukazuje bloky z nákupov???? Vy ste odkázaní na jej finančnú pomoc, keď máte potrebu vysvetľovať, koľko ste na čo minuli??? Mňa osobne práve nakupovanie blbostí od svokry vytáča, radšej kúpim, čo uznám za vhodné....
@oliolijanka nikto sa tu na nej nepotrebuje odbavovať, ale príspevok je o tom, ako sa snaží silou mocou na ňu kydať a postupne sa dozvedáme okolnosti, ktoré dávajú celému príspevku úplne iný význam.
Prepáč, ale máte dieťa kvôli svokre??? Lebo tak to vyznelo z tvojho príspevku.
Tešte sa, že máte zdravé dieťa. Tvoja rodina je prvoradá ( tvoj manžel a dieťa)
To, či svokra alebo rodičia niečo kúpia, je ich vec a vaša zbytočná starosť.
Píšeš, že ju neprišla pozrieť. Pozvali ste ju? Prečo ste vy neprišli k nej?
@oliolijanka neodbavujes sa tu tak trochu ty, kedze mas rovnako mrchavu svokru, ako si mysli aj autorka a si len zatrpknuta zena, ktora ma zjavne problem racionalne vyhodnotit autorkine komentare a vyjadrovanie?
@martul Ako jej vasim hejtom chcete pomoct? Myslis, ze si autorka neuvedomuje, ze by bolo lepsie mat vlastne byvanie?
Alebo viac penazi?
Ved kym dieta dirastie, budu pri svojich mamach a potom, ked aj autorka bude pracovat, budu mat vlastne byvanie.
A co tvoja svokra? Pomoze?
Až teraz čítam tvoje komenty.... že bývate ďaleko a dcéra nezvládne dlhu cestu, že plače... volali ste ju, neprišla...
Jej sa možno nepáči, ako žijete. Oddelene, Máte dcéru a v podstate nežije s otcom. Tak sa jej nečuduj. Stalo sa... ale.... tento život na divoko k ničomu dobrému nevedie.. Ak nemáte kde bývať, mohli ste sa chrániť.
@oliolijanka aha cize je normalne kym dieta dorastie byvat daleko id seba👏
@oliolijanka ja osobne si myslim ze nie neuvedomuje si to, lebo keby ano tak by rozumela tomu preco mama jej frajera mu kontroluje blocky ( chce nech neminaju na hluposti a konecne sa postavia na nohy ako dospeli ludia a hlavne rodicia) a nazov diskusie by bol skor ze ju trapi ako ziju,nie ze svokra nic nekupi. Viacere si to myslime, uz z komentov vidiet.
@oliolijanka Nehejtujem, píšem svoj názor. O tom sú diskusie.
Moja svokra?
Ja som sa vedela o seba postarať sama, nikdy sme si nemuseli korunu/euro ani len požičať. Zobrali sme sa a išli bývať sami.
@oliolijanka ty máš len blbú svokru, tu sú blbí všetci. Prečo by mali mať hneď kúpené bývanie. Stačil by podnájom alebo keby bývali u jednej z matiek spolu. Však to dieťa ani nebude vedieť ako má vyzerať normálna rodina.
@oliolijanka dieťa sa pritrafí? 😳😳😳😳 tak to si týmto výrokom fakt zabodovala
Dieťa jw nejaký chripkovy vírus?
Dieťa sa nepritrafi. Museli mat sex. Dnes je toľko možnosti ako sa chrániť pred neželaným tehotenstvom že sa už nedá na nič vyhovárať
Bud rada. Mojej svokra nosí lacné čínske blbosti aj keď sme jej už 1000000x povedali a aj sama videla ze mala sa s tým vôbec nehrá. Tak sa to mesiac vala medzi hračkami potom to pobalim a zbavím sa toho.

Ok, tak teraz som si prečítala tvoje ďalšie odpovede. No 1.april už bol, takže nechaj si tieto bájky na ďalší rok. 😅👍