Máte aj vy lakomú svokru?
Ahojte baby , mali ste aj Vy takú lakomu svokru ?
S priateľom sme spolu 5 rokov, máme spolu 6 mesačnú dcérku, no odkedy sa narodila neprišla ani len svoju vnučku pozrieť nič jej nekúpila ani len čiapočku 《 peňazí ma dosť 》 a ešte ma veľké ústa kde míňame peniaze , ona si myslí že veci na dieťa sú lacny špás, moja mamina ktorá nemá toľko peňazí kupi vždy niečo hoci len maličkosť , mate alebo ste mali niektorá takú svokru.?
@oliolijanka kým dieťa nedorástie 🤣🤣🤣🤣tak toto je gól
A do čoho ma dieťa dorast? Do maturitných či svadobnych šiat?
Joj, takze problem je aj mimickyn tutmacik, ktory mame ukazuje blocky. To co je za chlapa, ktory sa nevie postavit za vase spolocne rozhodnutia?
@hopatko Urcite kvoli mojej svokre nie som zatrpknuta🙂
Ja mam najlepsiu rodinu na svete...od surodencov, rodicov, starych rodicov, partnera a dcery az po deti mojich brarancov a sesternic, vsetci skveli dobrosrdecni ludia. So svokrou mam minimalny kontakt a aj s chlapom sa na jej poziadavkach zabavame, ked si nieco vymysli.
Viem sa ale vcitit do autorkinej situacie, ze ju to moze trapit.
@pribinak Pisala som.... kym autorka bude moct ist pracovat. Ved dieta ma 6 mesiacov.
..toto mi príde taký hrrrr brrr rýchly pokecový "vzťah" a la "nikto s tým nerátal"... ináč si to neviem vysvetliť 😳
@katica06 to je hrozne, co pises, neviem to pochopit, detom by som vzdy pomohla ako sa len da, nie im este uskodit, to je fakt sila :(
Tak som docitala. Dvaja rodicia maleho dietata vyuzivajuci vyhody mamahotela, kazdy toho svojho. Cim dalej tym lepsie. Ale svokra je skupa, to, ze sa rodicia nevedia postarat o samostatne byvanie pre svoju rodinu, to uz nie je problem. Otecko chodi "navstevovat" vlastne dieta a jeho matku ale ponozky mu perie mama. Mamicka, ktora byva so svojim dietatom vo svojej detskej izbicke a jej mama este musi akceptovat navstevy otca jej vnuka...
Myslim si, ze ciapocka, ktoru babicka nekupila je v tomto pripade najmensi problem.
@oliolijanka takze ona má ísť pracovať od 6 mesačného bábätka ….snad by autorka mohla napísať že akú prácu má otec dieťaťa
@katica06 To sa tazko aj cita. Hrozna situacia, aj pre tvojho chlapa to musi byt velmi tazke.
@pribinak Ved pisem, ze az ked dieta dorastie. Teraz ma dieta 6 mesiacov, tak hadam autorka ist pracovat nemoze, esp.moze, ale zrejme je to vyhodnejsie ostst doma, ako platit sukromne jasle.
A otec dietata mozno pracuje, mozno nie, nepostrehla som, ci to utorka uviedla. Ak studuje, tak zrejme nepracuje a je lepsie, ked dostuduje.
Oni sa o seba postaraju, o to autorka strach nemala.
Autorke prislo luto, ze kym jej mama pomaha, ako moze, svokra situaciu este zhorsuje.
@oliolijanka však bolo milé od nej, že kvôli tejto akcii sa muž dostal na čiernu listinu a neschválil nám úver na rekonštrukciu, vedela dobre že sa nám skoro zrútila strecha
Priatel a svokra neexistuje.
Priatel a oriatelova matka.
Manzel a svokra.
Synova priatelka, nie nevesta💥
@oliolijanka nevieme či je všetko so “svokrou” ako autorka píše
Myslím že ak by sa vyjadrila druha strana, asi by tento príbeh vyzeral inak
@tetapetra Áno, už vidím, mala som to rozpísané a kým som dopísala, tak autorka uviedla veci na pravú mieru. Vzhľadom k tejto situácii sa prikláňam na stranu pratelovej maminy a keďže mladý pán je otcom a býva stále u nej, tak sa má čo starať kde míňajú financie, kedže nie sú schopný bývať a žiť samostatne ako rodina.
@pribinak Ano, dieta sa pritrafi. Kolkokrat aj starsim skusenym rodicom od viacerych deti a aj ked sa chrania.
Tvaris sa, ako keby autorka bola prva na svete, ktora v mladom veku neplanovane otehotnela.
Ved aj ta ochrana nie je 100%.
Mňa by dosť iritovalo, keby zakaždým donesie nejakú "maličkosť"
Ty si si teda.vybrala dievča🫣🫣v uvode pises ze ste 5rokov.spolu???to ste akoze ako a u koho byvali tych 5 rokov........tvoj priatel neni schopny vam.najst ani podnajom ??vtedy by snad nemusel bločky ukazovat nie?
@oliolijanka WTF? Nie, dieťa sa nepritrafi. Mam sex, nemám ochranu, musím počítať, že zostanem tehotná
autor
•
Dnes o 10:54
@martul žije pri nej , my spolu ešte nežijeme chceme si niečo kúpiť no nemáme ešte toľko, a koľko krát príde domov vždy sa pýta a vyhadzuje mu na oči koľko on peňazí míňa na malú, ukazuje preto aby sa doma nemusel hádať.
S touto info si mala zacat, ze zije u mamicky a ona asi vie svoje, ked mlady ukazuje blocky. Svokra⚡je tvoj najmensi problem, tam usmolte nejaky spolocny najom, lebo sa nikdy nezzijete. Potom uvidis jeho priority v hospodareni. 🌠
a za pat rokov vztahu ste neboli schopni si zabezpecit byvanie? ale hlavne, ze dieta ste stihli..
@oliolijanka a ako priateľova matka situáciu zhoršuje? Že nekúpi čiapočka pre vnúča? Možno by sme ešte boli prekvapene z názoru matky jej priatelia? Áno ok vezmi tak že dieťa sa môže pritrafilo ale sú spolu 5 rokov ani spolu nežijú hoci je dieťa už na svete. Autorka k jeho matke nejde lebo je to ďaleko , a síce nepíšebkolko majú oni rokov ani koľko má matka priateľa, ale pre ňu to už ďaleko nie je? Možno aj pre matku je to ďaleko (aj keď teda nepíše ako ďaleko), možno tým že žije u mami , nechce ísť na návštevu k matke a možno ani jedna z matiek mladych nie sú nadšené situáciou ktorá nastala.
Tam to určite nebude také čierno biele ako sa tu prezentuje. A hlavne priateľ tiež nebude ukážkový otec a partner keď žije naďalej pokojne u mamičky. A dieťa chodí tiež len navštevovať. Nevraviac o Tom že možno sa matke priateľa nepáči že kupuje veľa drobnosti pre dieťa ak keď vlastne , namiesto toho aby zaobstaral len to najnutnejšie a riešil a šetril hlavne na to aby mladí žili ako kompletná rodina
A situáciu ktoru máš ty je úplne odlišná ako tu čo popisuje autorka
@sense Ked ma autorka do 20 rokov, tak "svokra" ma medzi 40-60 rokmi. To by sa mala vediet presunut lahsie ako 0-6 mesacne babätko.
Kto chce, hlada sppsoby a kto nie, dovody.
Autorka to teraz pochopi a svoje dieta bude vychovavat v tomto duchu, ze svokra nechcela. Je jedno kvoli comu, jednoducho svoje vnuca vidiet nechcela.
Ja chapem tvoju frustraciu, potesila by navsteva a drobnost. Ano, nemusi to kupovat, ale kazdy normalny stary rodic to robi. Mam to velmi podobne, svokra uz nezije, ale ked zila, velka slabota to bola, ani raz nepovarovala vnucata, nekupila absolutne nic a to sme im este chodili pomahat do zahrady, s drevom, atd. Byvaju od nas hodinu cesty, este aj obed sme si museli prisniest pre seba a deti, aby sme mali co jest. Kto nezazil, nepochopi. Ano, je prava, ze o dieta sa maju postarat rodicia a nikto iny nema povinnost kupovat nic, ale tak drobnost do 10 eur raz za cas, by asi nikoho nezabila. Takze ja ta celkom chapem a neboj sa, casom si zvyknes, spracujes to v sebe a zariadis sa po svojom.
@oliolijanka
@veronicka1901
ja by som daleku cestu k cudzim ludom nesla. nieje to byvanie mladej.
@oliolijanka tak ja by som sa ako matka otca dieťaťa tiež nehrnula do cudzej domácnosti, pretože ani jej syn ju predsa nemôže pozývať na návštevu do bytu ktorý ani jednému z nich nepatrí. A stále nevieme čo je to tá dialka. Možno keby pozve na návštevu matka mladej možno by to aj matka mladého brala inak, či čo ju má ísť navštíviť do detskej izby?
@natalka13 Je to tvoja volba. Mozno, ked budes v domove dochodcov, tvoje vnuca nepride... "do cudzieho".
Mozno budes v nemocnici, nepride, aby sa nenakazilo.
Alebo budes byvat vo svojom a vnuca nepride, lebo si bude chciet pozriet serial na netflixe. Je to vasa voľba, na ktoru mate pravo. Dik za info, naoplatku: ak by som mala na svete privitat moje vnuca...sla by som za nim aj na kraj sveta🙂
Na navstevu "do cudzieho" sa chodi uplne v pohode, ak je vôľa. Plus stara rodic tvojho vnucata nie je "do cudzieho".

@la_dolce_vita my sme zostali bez eura s novorodencom a dvojročnou dcérou. Od stresu mi z večera do rána odišlo aj mlieko, nevedela som kojiť. Nemali sme ani na mlieko a plienky. A ona si len ďalej z diaľky rozkazovala že toto chcem a dajte toľkoto peňazí. Vždy bola prefíkaná. Ten úver si brala, keď žil ešte muž u nej doma, a boli dohodnutý, že ostatok úveru,.(pár tisíc)zaplatí muž jednorazovou splátkou aby nikde už nefiguroval. Muž šiel do banky ale tam mu povedali, že není disponent, musí prísť majiteľ účtu. Tak dal peniaze svokre a moja milovaná svokra namiesto toho aby vyplatila ten úver ako boli dohodnutý rozdelila peniaze ako sa jej chcelo. Z tohto konkrétneho úveru zaplatila iba dve splátky s ktorými bola v omeškaní. Mužovi povedala že všetko je OK, a on jej uveril, veď je to jeho matka.
Ale toto je iba kvapka v mori, z toho čo všetko vyviedla