icon

Máte aj vy lakomú svokru?

8. apr 2025

Ahojte baby , mali ste aj Vy takú lakomu svokru ?
S priateľom sme spolu 5 rokov, máme spolu 6 mesačnú dcérku, no odkedy sa narodila neprišla ani len svoju vnučku pozrieť nič jej nekúpila ani len čiapočku 《 peňazí ma dosť 》 a ešte ma veľké ústa kde míňame peniaze , ona si myslí že veci na dieťa sú lacny špás, moja mamina ktorá nemá toľko peňazí kupi vždy niečo hoci len maličkosť , mate alebo ste mali niektorá takú svokru.?

veronicka1901
8. apr 2025

@natalka13 no ver mi, ze teraz by som mala uz lepsi rozum, ale co bolo, bolo

veronicka1901
8. apr 2025

@oliolijanka ano, ale zasa, ked je to jednostranna zalezitost, ze chodis len ty, pomahas len ty. Pritom ti stari rodicia su mobilni, lietaju po rekraciach, atd., ale nevedia raz za rok prist k vnucatam 🙂. To je mierne frustrujuce. Fakt staci ta navsteva, nase deti sa velmi vela pytali na druhych starych rodicov, ale casom rezignovali a su to pre nich cudzi ludia. Teda u nas uz len svokor a jeho priatelka. Ja som bola vychovavana k ucte k starsim, stale som to brala, ze su to manzelovi rodicia, ale po rokoch ignoracie to uz cloveka proste dozerie.

oliolijanka
8. apr 2025

@sense Este raz... stary rodic vita svoje vnuca. Nejde na navstevu ku svatke, ci neveste. Ide pozriet vnuca, ide si pohladit, privitat nevinne dieta.

kitycat
8. apr 2025
belbel
8. apr 2025

...je to ďaleko a "do cudzieho".... takže dochádza otec denne za nimi, alebo niekoľkokrát v týždni? Lebo on žije u mamy, ktorej pravidelne ukazuje bločky, to znie tak, že sa zdržuje často, žije tam, býva proste denne. Čize to nie je až tak ďaleko, keď denne sa presúva? Ak tam je len časť týždňa, tak v tom prípade si "nazbiera" bločky a ukazuje ich súhrnne? Nevieme vek rodičov, vzdialenosti, či otec pracuje, či mama ho doslova nedotuje.

belbel
8. apr 2025

Myslím to tak, že možno to nie je až tak ďaleko, žeby trochu ústretovosti preukázala aj mama dieťaťa po pol roku. Nezdá sa, že by bol vôbec vybudovaný vzťah medzi nimi už predtým "svokra / nevesta" a snaha nie je.

sense
8. apr 2025

@oliolijanka čiže ty by si len tak niekam prišla zrejme aj kychajuc a povedala by si byť dem pani mekvickova , prišla som si pozrieť vnúča ktorý na nás Jožo s vašou Zuzou.
Autorka mohla navrhnúť aj stretnutie na pol ceste, polročné deti v iných krajinách chodia už do jasli a ich matky do práce. ale tam nebol zrejme žiaden vzťah ani pred dieťaťom autorka a matka otca dieťaťa.

lauruska_sumienka
8. apr 2025

ja som cakala nieco v style, ako sa mne stalo minule na oslave ze som zjedla 3 chlebicky(hold, cely den so nejedla a hned po praci sme mali ist blahozelat) a svokra mi vytkla ze som ich tolko zjedla, ci na opekacku si musime nosit vlastne potraviny 🙈

to, preco je priatelova mama taka aka je, si my mozeme len z palca vycucat. ale ber do uvahy ze urcite nie je 3x nadsena ze mate dieta a obaja stale byvate u rodicov, ste nesamostatni, mate problem sa postarat o vlastne byvanie.
A ze radsej akoby mala ist za vnuckou radsej sla na vylet. z tohto pristupu mozes vycitat vela veci. jednoducho vasa dcerka nie je pre nu dolezita. je to smutne- pre teba ako mamu, ja uplne chapem ze to vsetko chces pre jej vnucku ale pokial ty nebudes mat s nou dobry vztah, tak ani ona nebude mat dobry vztah s vnuckou. bud sa zapracuje na vztahu s nou alebo ti ostava to vsetko len akceptovat a ozeliet darceky ci navstevy. mozno sa to casom zmeni. mozno, mozno ak sa napr. aj situacia s byvanim zmeni.
Skuste zabojovat o vlastne postavenie sa na nohy. my s manzelom sme tiez byvali v podnajme-nastastie sa nam podarilo zohnat take, ze sme vedeli potom davat dokopy financie aby sme si mohli kupit vlastne.
kamaratovej sestre povedali v praci, ze na nu pockaju max 6mesiacov a tak sa musela vratit do prace-nastastie jej vedenie v praci tolerovalo dcerku aj pestunku. chce to hladat riesenia na zvysenie prijmu. ja sama som tiez musela ist do prace ked syn nemal este ani 18m.

ikka204
8. apr 2025

@oliolijanka Ty to vidis velmi "naivne", ako z nejakej knizky. Keby ti syn plodil, kade chodi, tak ty by si chodila po navstevach. Mladi sa zachovali vrcholne nezodpovedne, starej mame nemozno zazlievat, ze ma odstup, ze vycita, i to, ze sa mozno trochu hanbi. Mozno sa len snazi synovi dohovorit, aby si zariadili zivot. Dievca vidi len to, ze ho kontroluje. A to este ide posudzovat jej spravanie. Zrazu vie, co sa patri. Ale zacat by mala skor od seba. Splodit dieta a nech sa mamky staraju.. No veru, aspon kus pokory by mohla mat. Ked si daju do poriadku zivot, mozno aj pristup "svokry" sa zmeni

alma3456
Autor odpoveď zmazal
oliolijanka
8. apr 2025

@sense Nie, ja by som neprisla len tak. Dohodla by som sa s "nevestou" a uistila sa, ze ani jej rodicom vadit nebudem. Vyvinula by som iniciativu, hlavne ak by som si uvedomovala neskusenost, neistotu mladych ludi. Tak ako ja sa zachovam teraz, oni sa zachovaju o 20-40 rokov, ked pridu ich vnucata.
Samozrejme, ak by som im u nich doma vadila, poprosila by som nevestu, aby sme sa stretli niekde mimo.
Ale iniciativa by vychadzala z mojej strany, lebo by som ja chcela vidiet moje vnuca. Samozrejme by som aj respektovala, ak by si to rodicia nepriali, tak by som sa tam nenutila, ale ukazala by som voľu, ze chcem byt sucastou zivota mojho vnucata. A opytala sa, ako mozem prispiet, urobit radost.
To, ze chovam doma nepodareneho syna nema nic spolocne s vludnostou k mojej cerstvo narodenej vnucke, ako vy sa tu snazte prezentovat.
A vsetky tomu rozumiete, a vsetky by ste to citili robnako, keby partnerovi rodicia nemali zaujem o vase dieta, len dnes ste sa rozhodli, ze sa vyvrsite na dievcati, ktore ma nestastia aj bez vas dost.

oliolijanka
8. apr 2025

@ikka204 Nejde o nevestu. Je tu 6 mesacne dieta, ktore nebolo privitane, babkou pohladene, lebo jeho mama "je prespanka". Ci?

Co ak by tvoja svokra prisla pozriet tvoje dieta iba pod podmienkou, ze musite mat dom s deviatimi spalnami, lebo inak ste nezodpovedni? Kto urcuje kolko majetku je dost, aby stara matka mala rada svoje vnuca?

mullerova46
8. apr 2025

Teraz je tak dôležité materiálne že neviete oceniť návštevu a pomoc. Ja som oveľa radšej keď nikto nič nenesie na návštevy lebo väčšinou to aj tak je blbé. Radšej si kúpim sama a väčšinou z bazara lebo je obrovská výroba a deti fakt nepotrebujú nové veci

aurora33
8. apr 2025

Bozeeee taká dobrá téma 😃😃😂 autorka, napis ešte niečo nech sa nasmejeme 😃😃😃

sense
8. apr 2025

@oliolijanka nikto sa na nej nevyvrsuje len preto že napíše že nevidí pohľad aj z druhej strany a ako to skutočne je. Ale vždy je matka partnera horšia ako vlastná matka. Pretože ja ako matka takého nepodareného syna by som ho v prvom rade hnala nech sa ide starať o svoju rodinu. Zas keby prejavuje záujem zas by nebolo dobré lebo sa stará až moc.
A ty ako vieš že to tak nebolo? Aha lebo to autorka tak napísala.
Ale ja osobne mám pocit že autorke ako prítomnosť babky prekáža to že matka kontroluje syna a neposiela darčeky. Svedčí o to aj to keď napísala že jej mama ma menej peňazí a kupuje a tá má viac a nekupuje.
Ale mne je jasné že u teba je to aj preto inak lebo tvoja svokra tiež na deti kašle. Ale poviem ti to tak, moja exsvokra tiež videla vnučku až keď mala niekoľko mesiacov a to sme tam boli my a áno sli sme za ňou niekoľko sto kilometrov , takisto malej nekupovala veci ale ani sa nestarala do našich financií keďže náš nezivila a bohvie ako je to v prípade túto syna.
Ale máš pravdu v Tom že potom potom nie je povinnosťou vnúčatá babku navštevovať lebo nebudú mať vybudovaný vzťah, ale ten si môžu začať budovať aj o polroka ak mladý pán bude mať dosť na podnájom a nebude žiť v mama hotely

ikka204
8. apr 2025

@oliolijanka nejde o majetky. Velmi zle pochopene.. Ide o celkovy pristup k zivotu ako tu prezentovala "mamicka". Myslis, ze svokra nevie, co je jej vycitane podarenou "nevestou"? Mozno je jej blbe ist k cudzim ludom pozriet dieta, kym syn kuci v detskej izbe. Dostali vsetkych do tejto situacie, moze sa ist aj ona pochvalit babatkom, aspon sa nebude citit babka trapne. To, ze sa natisne do bytu s obalkou v ruke, to je predstava tej mladej. Lenze ona nie je v pozicii, aby urcovala, co sa patri. Mozno to chce cas, aby to stara mama stravila, cas, aby sa mladi k situacii postavili ako rodicia a dospeli ludia. Ja viem, ze ti ide o to male, ale toto je fakt situacia, ktoru by mamicka mala riesit s pokorou a nie klast si naroky, aby tie vztahy nejake vobec boli.

natalka13
8. apr 2025

@oliolijanka hlavne ze ty tomu rozumies a vies ako to cele je👍

mia667
8. apr 2025

Mne svokra nežije ani som ju nepoznala. Buď rada že aspoň nejakú máš 🙂

rozculena
8. apr 2025

nie,nemala som takú svokru

mk1111111111
8. apr 2025

@oliolijanka ake ne-privitanie babkou? Ved ona uz v nazve pise, ze je lakoma a neposlala/nepriniesla ani ciapocku. Len preri chcela, aby prisla a laskavo priniesla, nevytvaraj si pozitivne iluzie o autorke a citaj prvy text, ten vzdy povie pravdu. Neskor sa to uz len poprikrasluje.

enmery
8. apr 2025

Svokra sa nezaujíma a/akebo nič nekupuje=zle. Svokra sa zaujíma a kupuje= zle.😄Tieto témy ma vždy veľmi pobavia.

mamutka
8. apr 2025

Škoda, že autorka už nepíše, koľko majú rokov ona a ten otecko.
Ta žena ti nie je ani náhodou svokra, nemas manžela, nemas svokru. Ta žena ti živí a ubytováva otca tvojho dieťaťa. Ty píšeš, že je lakoma? Sa spamataj.
Že neprišla pozrieť vnučku je smutne, ale na druhej strane, kam mala prísť? K tvojej matke do detskej izby? Zdvihni zadok a choďte na výlet za babkou. Ked je to taky problém, tak nechaj tak. Babke raz bude ľúto, že vnučku ignorovala. Sustred sa na seba a svoje dieťa, nie na babku. Máš chlapa, ktorý ani nerieši, že spolu nebývate, to je tvoj problém, nie babka

zuzu11166
8. apr 2025

Tak ale to uz je o niecom inom.Ty si si vzala chlapa,co nema prestrihnutu pupocnu snuru?
To ako,ze musi mame ukazovat bloky????
Toto by som v prvom rade riesila,nie to ,ci svokra nieco kupi malej.to co je za chlapa???

tetapetra
8. apr 2025

@zuzu11166 on je len otcom jej dieťaťa, nežijú spolu,on pri svojej matky, ona pri svojej ďalej od seba. Dieťa sa pritrafilo

zuzu11166
8. apr 2025

@tetapetra ano,uz som sa docitala neskor
Toto je uplne cele zle🙉

oliolijanka
8. apr 2025

@ikka204 Ona nie je v pozicii, aby urcovala, co sa patri? Vari ona moze za to, ze si ju otec jej dietata nezobral za zenu?
Ona otehotnela mlada, ale nesla na potrat. Donosila dieta, postarala sa so svojou mamou.
Su slobodne matky, take, co usli od nasilnika v pozicii vyjadrit sa k starej matke svojho dietata? Ci len vydate v kostole?
Autorka je uplne rovnocenna s hociktorou z nas. Je v pozicii sa postazovat, ze jej svokra nema o jej dieta zaujem.

katica06
8. apr 2025

@la_dolce_vita aj ja by som dala deťom aj to posledné aj keď som musela od vlastných úst odtrhnúť, ale nie matka ako matks
@oliolijanka áno, a poriadne, ešte aj desaťročie po tom. Boli vidno že sa trápi.

klaridka
9. apr 2025

@tetapetra Jeeeminku, tak tam som sa až nedostala.... Už rozumiem. Takže svokra chce vlastne len dobre- nech chlapec šetrí a čo najskôr vypadne z domu... "Komu není dáno, v apatyce nekoupí"...

natalka13
9. apr 2025

@oliolijanka lebo "nevesta" sa ide potrhat navstivit svokru.

lucialucy43
9. apr 2025

Nuž svokru si nevyberieš 🤣