Máte aj vy lakomú svokru?
Ahojte baby , mali ste aj Vy takú lakomu svokru ?
S priateľom sme spolu 5 rokov, máme spolu 6 mesačnú dcérku, no odkedy sa narodila neprišla ani len svoju vnučku pozrieť nič jej nekúpila ani len čiapočku 《 peňazí ma dosť 》 a ešte ma veľké ústa kde míňame peniaze , ona si myslí že veci na dieťa sú lacny špás, moja mamina ktorá nemá toľko peňazí kupi vždy niečo hoci len maličkosť , mate alebo ste mali niektorá takú svokru.?
Prečo utocis na martamasarova, keď si ta zastala?
Jediné, čo by ma mrzelo je, že ju nezaujíma vnúča. A nie, nemám takú svokru. A chlapa by som vyniesla v zuboch, kedy jej papagájoval o našich výdavkoch.
Ja ťa chápem. Bolí to, keď sa svokra nezaujíma. Ja som si tým prešla. Tiež bola lakomá, veď nemusela nič nosiť ale ona sa presne, ako tvoja, vôbec nezaujímala. Je to veľmi smutné.
ja si to tiež neviem predstaviť že syn ma polročnú dcerku a ani som ju nevidela...
Precitala som si Tvoj prispevok a ja Ta uplne chapem a presne viem, ako co myslis. Ja som akurat zhrozena z tych komentarov zien. Ja som snad nenasla jeden, kde by Ta niektora podporila. Kazda podpichuje, rype, fuj, kde to zijeme???!!! Vy herecky, ste kazda taka dokonala, ze tu mate potrebu si vybijat zlost na autorke? Ona necaka absolutne nic, len sa pyta, ci je to normalne, ze jedna babka sa nezaujima o vnuca a ano!!!, ze jej napriklad neprinesie aj jednu ciapku!!! A coo???!!! Co take nenormalne tu napisala??!! Ze caka drahokamy, ci zlate retiazky????🙈🙈🙈 Preboha ziveho, vy ste pardooon, ale take tupela poniektore, ze sa mi chce grcat!!🤮
Autorka, ano, je to divne a smutne, ale s tym nespravis nic. Nebud smutna kvoli tomu. Svokry su proste svokry. Niektore su take, ine inake. Kazdy sme nejaky. To proste nezmenis.🤷🏼♀️
@tetapetra Autorka svojmu dietatu domov dala. Dala mu zivot, dala mu domov, stara sa on a stara sa aj jej mama. Stara sa aj otec dietata a k otcovstvu sa priznava. Vsetko je ako ma byt a urcite je to ich najväcsie prianie mat spolocny domov.
Este raz sa opytam... vsetky zeny, ktore vychovavaju deti bez partnera, sa musia postarat o to, aby s nimi zil pod jednou strechou nejaky chlap a az vtedy sa mozu postazovat na mk?
Slobodne matky, ktore byvaju u svojich rodicov, nemaju pravo nieco zdielat na mk? A ked sa postazuju, tak ich budete sikanovat, lebo nemaju 600e mesacne na prenajom? Na mk mozu pisat iba zeny, ktore v prvych piatich rokoch svojho vztahu nadobudli majetok vo vyske... kolko? Prezrad, kolko penazi musi mat zena, aby sa mohla modremu koniku zverit, co ju trapi?
Kazdy pochopil, ze autorka svokru nema a ze pise o starej matke dietata. Autorka nevyzaduje od tej zeny nieco pre seba, je jej luto, ze jedna stara matka da vnucatu vsetko a ta druha nema ani vôľu ho navstivit.
Ked sa hrame na slovickarcenie, tak... matka otca autorkinej dcery alebo stara matka autorkinej matky vnucky alebo stara matka autorkinej starej matky pravnucky(namiesto v skratke svokra) si neuvedomuje situaciu, ze nie je v pozicii niekomu nieco vycitat, kym sa ona nepostara o prapravnucku autorkinho prapradeda.
@oliolijanka ty si prečítaj ešte raz všetky príspevky. Tiež som som si najprv myslela,že bože čo je to za človeka, ani dieťa ňou nepohne. A potom ako autorka písala vysvitlo,že ako to je. Ona píše,že v 5r vzťahu. Škoda,že nevieme ich vek. Za 5, mladí snažia osamostatniť. Za mňa je to mladá baba, ktorá si neviem čo myslela a nejako to nezvládla. Nikto ju tu neodsudzuje za to,že je slobodná matka, ale za to čo píše. Hlavne v prvom rade nie je to jej svokra. Je to babka jej dieťaťa alebo matka jej priateľa bodka.
@oliolijanka cize podla teba ak budu takto zit este 10 rokov tak je vsetko OK dieta ma domov. Odpovedz co urobi, ak zajtra jej mama pride o byt? Co urobi?
Ziaden domov za 5 rokov dietatu neprichystala a nie nie kazdy musi kupit byt, existuje nieco ako prenajom.
Obe moje dospele deti ziju v najmoch.
"
nie je v pozicii niekomu nieco vycitat, kym sa ona nepostara o prapravnucku autorkinho prapradeda."
Nemyslis vazne
@oliolijanka ono keby si čítala všetky autorkine príspevky aj tie zmazané pochopila by si prečo ženy reagujú tak ako reagujú. Nie preto že každý je vo svojej detskej izbe ale to...že babka nekúpila čiapočky a kontroluje synovi bločky, pritom možno dáva peniaze synovi a preto chce vedieť načo ich pouzil. A aby neminal "na zbytočnosti" ale šetril aby bola mladá rodina spolu A pri otázke či aj ona dala niekedy niečo "svokre" alebo ju navštívila. Tak reagovala posmešne prečo by jej ona mala niečo dávať. Takže tam zrejme tie vzťahy neboli ani predtým. Pravda bude určite niekde uprostred. A možno aj babka záujem mala ale ak autorka reagovala aj v skutočnosti tak ako tu tak neviem.
pretoze napr medzi mojou mamou a svokrou bol tiež diametrálny rozdiel čo sa dcéry týka. Ale mne ako matke záležalo aby mali ako taký vzťah ,rovnako ako ty si sa snažila.... zial napriek snahe to nevyšlo .. ale z autorky žiadna snaha nešla len očakávania
@oliolijanka o moje vnucata sa bat nemusis, moje nevesty nemaju problem prist ku nam ako ma problem autorka.
ja som s 2 malymi detmi cestovala 500km k svokrovcom a to na celom useku bol 1slusny zachod v Zarnovici za 5korun.
ziadne mega pumpy s detskymi ihriskami a podobne. a dali sme to.
Nič si z toho nerob ja o svojich svokrovcov by som mohla román napísať
@oliolijanka "všetko je ako má byť". Si si istá? Tak toto je určite sen každej ženy...porodiť dieťa a žiť oddelene od otca svojho dieťaťa, v dome rodičov. 🤔 Nejak mi to nedáva zmysel. 🤷
Akoze ja si Ta idem zastat. Vam dievcatam by nebolo luto, keby vase svokry mali vase dieta na haku? Tu nejde ci kupila, ci nekupila...to je o jej charaktere...ale o princip. Viete len utocit na tomto d.bnutom koni. Kazda jedna uzasna dokonala,zena, matka nevesta.
@katica06 tak ju to asi mrzi. Aj mna napriklad, ze moja
Svokra ma robotu od nas 5 min.autom a nevidela si vnuka 2 mesiace. A to uz mal aj meniny, aj moj muz narodeniny a neprisla. A sere ma to ti poviem pravdu. Lebo ja mam s mojimi rodicmi uplne iny vztah a aj oni l detom mojim a toto spravanie ja nejak neviem prehryzt. Pride mi to cele zle aj vo vztahu mama- syn
Bliočky treba vyhodiť, babke milo povedať, nech sa nestará, kúpili ste za svoje.
Nevšímaj si ju, myslí len na pozitívne veci a starú vytesni.
@tetapetra Ty sa tvaris, ako keby iba ty si porozumela diskusii. My sme diskusiu citali a pochopili sme, o kom autorka pise. Nezalezi na tom, v akom vztahu je osoba, o ktorej sa pise, k autorke. Ved utorka sa nestazuje, ze ona nedostava darceky. Trapi ju, ze ta spomenuta osoba, nazvime ju, ako sa nam zaraci.. osoba "A", "svokra", "neoficialna svokra", "mozno buduca svokra", "Julia Novakova" alebo "matka otca autorkinej dcery, ktora neychovala syna podla ocakavani dnesnej doby".. nenaplna predstavu autorky, ako by sa mala babka spravat k svojmu vnucatu.
Autorka je v pozicii tento zial si vyliat na mk, aj sa poztazovat, aj si vypytat radu. O svoje dieta sa prikladne stara, hoci sa jej nenarodilo v najspravnejsom case a nie do manzelskeho zväzku. Problem je "svokra" (nazvi si ju ako chces), nepomaha, ale starosti pridava.
O tom, ze ju "svokrin" syn oplodnil v mladom veku, nezobral si ju za zenu a byva u mamy, mozno autorka zalozila temu v minulosti, nic z toho nie je podstatne v tejto teme.
Keby ste toto pochopili vy, diskusia by sa niesla v uplne inom duchu
@oliolijanka ty sa láskavo ukludni. Čítala som dokonca aj to, čo autorka písala, predtým ako jej nadávky boli vymazané. Očividne ty nie. Nemám pocit,že by jej niekto nakladal ohľadom toho,že mala dieťa. Ide skôr o jej prístup a o jej očakávania.
@tetapetra Aj ja som citala, co pisala vo vymazanych spravach.
Kazda zena ma ocakavanie, ze babka by mala chciet svoju vnucku aspon vidiet. Nic ine autorka nepisala.
Spomenula, ze aspon ciapocku by hadam babka mohla doniest... nespecifikovala, ci ciapocku od lujavitona alebo z prady, alebo upletenu, alebo po styroch detoch nosenu, alebo po synovi. Mrzi ju, ze sa babka nezaujima.
@oliolijanka nie nebolo to o tom. Hlavne vôbec nepísala,či ju volali pozrieť dieťa. Vzťahy asi nebudú celkom ružové. Nedozvedeli sme sa dokopy nič,len to,že neposlala ani čiapku, nepáči sa jej,že sleduje, čo syn dieťaťu kupuje. Očividne vyhadzuje peniaze na hlúposti. Ale ani to sme sa nedozvedeli.
@bambulka224 odkial vies ze za svoje nakupuje mlady?
@emiw cize len babka je povinna cestovat za vnuckou, zeby mlada "dobehla" ukazat sa ani nahodou. ved moze prist s dietatom na cely tyzden, aspon si dieta uzije aj otca.
@tetapetra pocuj, poradim Ti do buducna. Napis si svoj nazor, akykolvek ho uz mas a nekomentuj nazor druhych. Nemam cas citat autorkine predosle diskusie a popravde ma to ani nezaujima. Toto som si precitala a napisala svoj subjektivny nazor a pohlad na vec. Ze ty mas nazor iny? Maj a napis si ho, ale nestrkaj nos a nepoucuj druhych!

Autorka uz sedi vo vlaku🚂