Máte aj vy nepríjemnú svokru?
Extrem akoze takuto svokru nema asi nikto . / s priatelom niesme este manzelia, takze ja ju vola TETA ale to je jedno len aby sa nepovedalo /. Mame 2,5 rocne dieta, od vianoc sme neboli spolu lebo byvame rozdielne cca 30 km. Dnes sme mali ist k nej. Este vcera som hocorila priatelovi nech jej da vediet ze teda prideme ze sa naobedujeme doma a pojdeme teda k nim. Priatel vola poobede mame a ona sa zachovala ako keby sa nic nedialo, uplne mimo, pritom vedela ze chceme prist , a to uz idete, ja lezim, asi pojdem spat. Uplne hnusna, a to podotykam je furt taka , mala prist ku nam neviem od kedy uz 3 tyzdne vypisuje ze pride a nebola schopna nam dat vediet ani napisat. Jej odpoved no neviem este aky budem mat vikend furt je v praci ja chaoem je unavena robi sestricku v nemocnici. Ako ja chapem ale aby si kris**** nenasla jeden volny den a prisla za malym mi.pride absurtne. Pritom ma aj auto. Ked ta ma clovek ist sto vyhovoriek. Ako dneska som sa tak dohadala s priatelom ked som pocula co mu rozprava, uplne nas tam ako keby nechcela alebo ja neviem. Ona je tem typ ze jej vadi vsetko ked maly robi bordel, necha smietky. Vola nas na obed a opyta sa nas ci sme jedli ako.ludia je toto v poriadku ?. Ako mne to pride az smiesne 🙂 no tak sme tam nakoniec nesli nikto a je vybavene. Len mi to pride take blbe ze sa s priatelom hadame vzdy len kvoli tomu ze ja rafsej chodi k svojej rodine, ano chodim tam radsej lebo tam sme vitani. Prideme urobia nam kavu pohostenie. Su radi ked su s malym a toto. Je priste na hanbu.mate to niekto talto podobne ?
@lucka_ke tak nech svokrička potom neočakáva aby sa oni starali keď bude staršia, keď sa nevie premohnut raz v mesiaci pozrieť vnuka.. strašná táto generácia starých rodičov
@mamina7070 supee ale viete , my sa nestretavame casto, naco ale aby si nenasla jeden den volny mi.pride blbe 🙂
@sasa1310 haha no to je tiez mozne mi sa totiz nemusime nejako extra kedze, ja neviem my si akoze nemame co povedat, ona ss nic nepyta ju iba zaujima co maly papa a ze je chudy a neviem aby som mu favala kase jej vzdy komentovanie ;) skapem ale je to pravda noo ona je taky typ ze proste by ste momente vyleteli co trepe
@dzarika ja som mala taku babku z otcovej strany. Ako male dieta som to nevnimala. Neskor zamrzelo, ze babka vzdy uprednostnovala vsetkych bratrancov a mna odsuvala vzdy nabok. Jedinu vnucku 🤷♀️ moj brat je ovela neskor narodeny, velky rozdiel a vsetci uz odrasteny a znovu uprednostnovala pravnukov a pravnucky pred mojim bratom. V dospelosti som uz neriesila, zavolala jej na velke sviatky a tym to haslo. Druha babka uplny opak. Neries.
@dzarika treba si uvedomiť, že je to matka toho, koho miluješ. Zjavne priateľa miluješ, keď s ním žiješ a máš s ním dieťa. Trošku úcty k nej, namiesto vypisovania toho, čo trepe. Čo tu aj tak nikoho nezaujíma. Zmeň tvoj postoj a možno aj ona zmení svoj postoj, keď ti to tak vadí a vidíš, že to nie je v poriadku
@dzarika takto maly nahlad na to co je “zla” svokra
moja dcera uz dospela ju nespozna videla ju pred 10 rokmi nemala zaujem o stretavanie svokra myslim (detto jej druhe vnuca ma len dve)
predtym mozem na prstoch spocitat kolko krat ju videli prvy krat sme u nich boli s malou ked mala rok a pol cestovalinsme k nim 100km ponukli nam cistu vodu a ked mala spomenula ze papat doniesla jej z komory kosti z kurata co mala pre psa odlozene
moje dieta od nej za 21 rokov dostalo 1 nocnik 1 prazdnu igelitku s napisom a 1 pouzity stary stolovy kalendar
na svadbu mi doniesli nou vysivane obrusy s cenovkami aby som si kupila (nic ine ani kvet na svadbu nedali)
a vela vela ineho
a co robila matke svojho druheho vnucata ti ani pisat nejdem tam sli udania na socialku, sudy, podvody doteraz splaca za nu, o byt pripravila atd
tu nemas problem len si ho vyrabas lebo tlacis svoje predstavy tato babka ma svoju predstavu ako byt babka a mozbo jej vadis ty dieta je uz vacsie tak ho posli na navstevu k babke s otcom a ty si oddychni a uvidis
@mamina7070 no ano ale 100 km je viac ako 30 km, ano mas pravdu kaslem nato nejdem sa uz rozculovat nad tym,
Jedna mladá dievčina sa vydala a začala žiť v manželovej dome. Každý deň teraz musela počúvať výčitky svojej svokry. Po nejakom čase už to jednoducho nedokázala znášať. Rozhodla sa svokry zbaviť. Navštívila obchodníka s bylinkami. Povedala mu:
Už jednoducho nedokážem ďalej žiť so svojou svokrou. Deň za dňom ma privádza k šialenstvu. Nemohli by ste mi pomôcť? Dobre vám zaplatím.
– Čo by som pre teba mohol urobiť ?, pýtal sa bylinkár.
– Predajte mi jed. Otrávim ju a trápenia bude koniec, odpovedala mladá žena.
Obchodník s bylinami dlho premýšľal. Nakoniec povedal:
– Dobre, pomôžem ti. Ale musíš vedieť dve veci. Po prvé, nemôžeš svoju svokru zniesť zo sveta naraz, pretože potom by si ľudia ľahko domysleli, čo sa stalo. Dám ti také bylinky, ktoré ju budú otravovať postupne, nikoho ani nenapadne, že by to bola otrava. Po druhé, aby si od seba naozaj odvrátila akékoľvek podozrenie, budeš musieť skrotiť svoj hnev, naučiť sa dávať jej najavo úctu a lásku, počúvať ju a byť trpezlivá. Tak ťa určite nikto nebude podozrievať, až svokra zomrie.
Mladá žena súhlasila so všetkým, vzala si bylinky a každý deň je začala pridávať svokre do jedla. Okrem toho sa tiež snažila ovládať sa, načúvať tomu, čo jej svokra hovorí a dávať najavo úctu. Keď si svokra všimla, ako sa zmenil vzťah mladej nevesty k nej, zamilovala si ju z celého srdca. Všetkým rozprávala, že jej nevesta je tá najlepšia, o takejto si ostatní môžu len nechať zdať. Počas polroka sa tie dve tak zblížili, ako by to bola matka s vlastnou dcérou.
Jedného krásneho dňa potom prišla mladá žena za bylinkárov a zaprisahala ho:
-Preboha Vás prosím, zachráňte moju svokru, dajte mi niečo proti tomu jedu, čo som jej dávala! Nechcem ju zabiť, nechcem, aby zomrela. Je to tá najlepšia svokra, mám ju rada! Bylinkár sa usmial a odpovedal:
– Upokoj sa, nedal som ti žiadny jed. To, čo som ti dal, bolo obyčajné korenie. Jed bol len v tvojej hlave a zbavila si sa ho sama.
Tak je to aj s väčšinou našich problémov. Sú jedom otravujúcim náš život. Je to však jed, ktorý je ukrytý len v našom vedomí. Zamyslite sa nad tým, ak je každý váš problém skutočne tak závažný.
(Veľmi pomôže zmeniť uhol pohľadu, mne samej to veľmi pomohlo 🙂
Kriste pane..sa budem báť na zaťa aj pozriet ,aby sa tu nebežal sťažovať..svatka v pohode, myslím, že si dcéra so svokrou padli do oka a že ju ani nenapadne sem bežať s každou chobotinou.. takže držte palce...od mája sa aj ja pýšim týmto titulom 😆
@dzarika akych 100 km ? to bolo na zaciatku potom sa prestahovali do mesta odkial pochadzam ale pochop tvoj problem s nou je banalny a da sa riesit jednoducho nech k nej chodi jej syn a vezme vnuka so sebou
@mamina7070 uff, ta prazdna igelitka, tak to ma pobavilo normalne, hoci tebe to smiesne urcite neprislo.. 🙂 ja len dufam, ze budem dobra svokra..
@la_dolce_vita ale tak my to berieme pozvolna, matke jej druheho vnucata narobila vacsie peklo (to ani nechcem pisat)
ja tiez dufam ze budem dobra svokra a babka 😉
@mamina7070 ja mam 2 synov a od kedy to tu citam, menim pohlad na vec a zacinam mat obavy. Zaujimat sa, nezaujimat, starat, nestarat, vsetko moze byt pouzite proti nam 🙂 zvlastna doba..
@la_dolce_vita toto není dobou,svokry a nevesty je večný boj
@minenkak mas pravdu, je to odjakziva, len my starsie sme to nemali moznost riesit na internete, tak mi to neprislo tak rozsirene..
@aglaonema svokrovcov voláš teta a ujo? tak to je už iný level....😀
@la_dolce_vita tiež to tak vidím... aby sa človek bál čo a ako - aj tak bude zle.
@deti95060810 aj autorka pise, ze vola svokru teta...
@dzarika Myslím, že aj ona je z teba taká "nadšená", ako ty z nej...Neviem teda, čo je na tom také nepochopiteľné, že ťa tam proste nechce...Mňa skôr zaráža fakt, že máš s frajerom dieťa a bývate oddelene🙈
@deti95060810 oni sa tak aj oslovia.. svokra mi povie " zavoláš prosím uja na obed?" A podobne... Netrklo im povedať mi nič, že teda oslovuj nás tak a tak alebo tykaj nám a podobne, ani keď sa dozvedeli, že môj manžel nojich rodičov od svadby volá menom a týka im 🤷🏼♀️ je to divné, ale už to neriešim 😅
Mne to len dojde, ze muz sa s nou nevie normalne.dohodnut? Boli ste dohodnuti na konkretny cas?
@dzarika ja by som to nechala tak... No tak keď nepríde, tak nepríde 🤷. Keď nechce aby ste vy prišli, tak proste nechce. Ber to ako fakt, nerozumiem o čom sa tam s priateľom hádate. Chodíš radšej domov, veď to je prirodzené. Pokiaľ však vždy prevrátiš oči keď priateľ volá s mamou, prípadne máš potrebu ju pred ním kritizovať za to, aká je, tak potom chápem, že sa hádate. Jednoducho ju rešpektuj takú aká je a nesúď. Evidentne sa moc nemusíte, tak nechápem, prečo ti vlastne vadí, že nepríde, alebo že vás k sebe nevolá 🤷.
Keď tak čítam autirkine reakcie,asi iba "svokra" nebude na vine ich "vzťahu".
@mandarinka555 my byvame v nasom dome spolu s priatelom mams vlastny dom 🙂

@dzarika ja som ti pisala ze mam tisic nasobne horsiu svokru ako mas ty
a niektore svokry proste priatelky (aj ked porodili ich vnuca) neberu za rodinu
ja neviem mozno je taky typ