Máte naplánovaný odchod od manžela, keď deti podrastú?
Samozrejme tie, co ste tu bez fotky, anonymne.
Ste rozhodnute že hneď len co to bude mozne s financiami a detmi, idete prec? Nepisem ak vas bije, to je najlepsie odist hned alebo ho poslat do basy ale ked vam vadia nejake povahove crty alebo sa stali udalosti kvoli ktorym uz nechcete pokracovat vo vztahu a povedali ste si, ze s tymto clovekom nechcete zostarnut ani omylom.
Raz tu jedna zienka pisala ze s muzom nespava ale ziju spolu, nejaky cholerik.
Tak som nad tym premyslala ze sa to tu casto odporuca, setri s potom odid...
@ravador no konecne.
Tak zabezpec svoju rodinu ako najlepsie vies. Podla toho co ty povazujes za najlepsie, takze nechaj kazdeho nech sa rozhodne tak ako on uzna za najlepsie. Teda ak zena nechce byt len prislusenstvom maternice, tak to nechaj na jej rozhodnutie a netvar sa, ze len ten tvoj recept je jediny spravny.
@nezabudkaaa a potom v pripade, ze zena zaraba viac by mal s detmi ostat otec. Ale toto by uz bol vrchol ponizenia v ociach niektorych muzov, ze ona si z toho chudaka nestastneho spravila opatrovatelku a sluzku...
@nezabudkaaa Tak si nerob deti s hulvátom. To, že on chce aby si zostala doma, nemá nič s tým, že vytvára toxický vzťah. Tomu sa hovorí negative exposure bias. Drvivá väčšina žien, ktoré sú doma s deťmi sú šťastné. Tie ale o tom nepotrebujú vykrikovať na internete, takže jediné čo mladé ženy vidia, je to, aký sú všetci muži, ktorý chcú žiť v normálnej tradičnej rodine, hrubý, sprostý a ako urážajú svoje ženy. A potom keď sa ja rozprávam s dievčaťom o budúcnosti a poviem, že takto si to predstavujem, začne ziapať, že som "mizogýn" či ako sa to píše.
Keby sa ženy prestali zameriavať na absolútne arbitrárne a povrchové veci pri výbere partnerov, ale začali skutočne rozmýšľať o budúcnosti a uplatňovať aspoň nejaké to sebaovládanie, neboli by ste nikdy dospeli do takéhoto bodu. Mužom neprepína v hlave ako ženám, zo dňa na deň sa z neho nestal úplne iný človek. Keď sa dáš dokopy s nevhodným partnerom a ešte mu aj spravíš 3 deti, môžeš si za to sama. Je neskutočné, ako sa vkuse vyhovárate na mužov, pritom váš proces výberu partnerov sa ani trochu nezhoduje s dlhodobým šťastím vo vzťahu.
@viestta Poviem to zas a znova. 99% mužov zarába viac ako ich ženy, lebo ženy nechcú chodiť s mužmi, čo zarábajú menej. Keď si v tom 1%, nak muž zostane doma, ale prvý rok musíš byť aj tak doma ty, lebo si matka. Otec dieťa nenakojí a prítomnosť otca nevníma dieťa ako prítomnosť blízkej osoby, dokým nemá vyvinuté časti mozgu, ktoré spracúvajú sociálne štruktúry. Puto medzi dieťaťom a otcom je bohužiaľ oveľa viac abstraktné, ako s matkou. Dieťa inštinktívne vie, že si jeho matka, pretože vyrastalo v tebe 9 mesiacov, podvedome tomu rozumie. Takto ale vzťah malého dieťaťa s otcom nefunguje. Muži a ženy nie sú rovnaký, vitaj v reálnom svete.
Ahoj, kamaratkina mama cakala kym jej dcera zmaturuje a potom podala rozvod. Kamaratka bola velmi velmi aj doteraz je naviazana na otca. Nechcela, aby sa jej dcera trapila. Muz ju nebil, ale rad pil a buzeroval ked bol doma.
Su jedinci s ktorymi sa neda zit. A cim je starsi tym je to horsie, ako by sa tie negativne vlastnosti coraz viac zosilnovali a jedneho dna prides do bodu, ked to uz nechces vznasat a respektovat.
@sense https://uzitocna.pravda.sk/ako-vybavit/clanok/2...
Francúzsko, Nemecko a Česko asi neexistujú podľa teba. A to v článku nie je spomenuté Švédsko, Nórsko, Holandsko a ďalšie.
Zasa ďalší premúdrelí človiečik, čo nevie spraviť jeden Google search, aby si overil fakty skôr, než napíše blbosť.
@ravador jasne tam všade sú ženy doma na platenom rodicKu 3 roky
Vo. Francúzsku je materská 3-4 mesiace a nie ženy nedostávajú doma 3 roky a nie Francúzsko určite nie je mentálne zaostalejsie ako slovesnko
A mať možnosť ostať doma neznamená hneď dostávať za to aj peniaze
Ale na tu najlepšie aby ženy boli aspoň doma 5 rokov a ešte im potom chlapi vykrikovali ako ich ziavis
@ravador v článku je chyba, toľko vo Francúzsku nikdy rodičák nebol. Materská je 16 týždnov, žena môže byť doma do max 6 mesiacov. Tebe zrejme v detstve chýbala materinská láska a asi ani dojčeny si nebol. Zrejme od 6 mes v jasliach podľa toho čo pýšeš.
Inak, čo je tradična rodina?
Zhodou okolnosti som sa vcera rozpravala s jednou znamou Nemkou a jej muzom.
Su uz na dochodku, ale ziju velmi aktivne, rocne niekolko dovoleniek po svete, typu plavba po Karibiku mesiac, Australia, plavba po juhovychodnej Azii, niekolkokrat za rok otocia Kanarske.
Bavili sme sa o tom, ze ak by ona ako mlada vydata zena zostala doma s vedomim, ze na starobu bude zit z manzelovho dochodku, mali by teraz prijem o polovicu mensi a tak ako v mladosti, tak aj teraz by sedela doma na riti (tak ako sedia niektore jej kamosky, ktore boli v mladost ineho nazoru-ved muz dobre zaraba a postara sa).
Jej volba bola mat zamestnanie so slusnym prijmom, platit odvody a aj v dochodkovom veku si plnit sny.
Ak ma niekto inu volbu, treba ho respektovat s tym ze vie, co ho bude neskor cakat.
Taky typicky scenar moze byt ten, aky citame na MK denne-muz ma uz pred manzelstvom byt/dom, vezmu sa (alebo ziju ako partneri), maju deti, zena zostane 3 x 3 roky doma a stara sa o blaho rodiny(caruje s vydelenymi peniazmi od muza na stravu a chod domacnosti a robi mu full servis), no a ked uz su deti vacsie, muz si zmysli, ze taku chuderu vlastne nepotrebuje a vymeni ju za dalsiu. Ta prva nema nic-ani byvanie, ani pracu, ani uspory, ani pracovne navyky, len posliapane sebavedomie a pocit, ze je uplne h...o.
Takze kazdy za seba a kazdy podla seba, so vsetkym, aj s vyhodami, aj s nasledkami.
@ravador tak si rozoberme preco zeny zarabaju menej? Preco na tej istej pozicii zarabaju menej? Uz len ten fakt, ze zena ostane 3 roky doma s dietatom ju vyradi z pravidelneho zvysovania platov u jej zamestnavatela. Ked taka zena nastupi na to iste miesto, z ktoreho odchadzala, kde jej kolegom za ten cas stupol plat len o 10% tak nastupuje s rovnakym platom. Kedze je matka, tak OCR jej tiez siahne na prijem. Malo otcov je schopnych takej zodpovednosti, ze sa na OCR striedaju s matkou. Ked zena po 3 rokoch nastupuje do prace, castokrat sa nemoze vratit na rovnake a dobre platene miesto, pretoze je tu mnozstvo okolnosti, ktore musi zohladnovat pri vybere miesta. Smennost, pracovna doba skoro rano, ked nema kto odviezt dieta do skolky, pracovna doba do neskorych hodin, ked nema kto vybrat deti zo skolky. A to je len pri jednom dietati. Co ked sa toto "kolecko" zopakuje zo tri krat? Ale nic z toho neopravnuje ziadneho muza, ani teba prisudzovat zenam povinnost ostavat doma s detmi, len z toho dovodu, ze menej zaraba.
Na druhej strane, ak dieta uz nie je dojcene, neexistuje jedina cinnost, ktoru treba s dietatom a okolo dietata vykonat, ktoru by nezvladol aj muz. Ten otec, ak by ostal na materskej bude sam s dietatom len 10 hodin ak zaratame matke aj cestu do a zo zamestnania. Matka s dietatom bude po zvysok casu, ona neodchadza z jeho zivota uplne a definitivne. Dokonca si dovolim tvrdit, ze matka, ktora sa k dietatu vrati po smene sa mu bude venovat viac ako sa svojim detom venuje velka vacsina otcov, takze ziadna citova ujme dietatu nehrozi.
Ale ty si stale nespracoval to, ze teba mama dala do jasli, mas z toho celozivotnu traumu a poznacilo ta to na cely zivot. Takze celkom chapem tvoju posadnutost "krkavcimi matkami", ktore sa opovazia zit inac ako je ta tvoja predstava o zodpovednej matke.
@viestta Tak za prvé, moja mama bola 3 roky so mnou, aj s mojimi súrodencami na materskej, ako sa patrí, tak ju prestaň urážať. To, že ty nevieš a nechceš byť poriadnou matkou, neznamená, že nikto iný to tiež nechce. Ale to som si už zvykol, že keď si psychicky nevyvážená žena uvedomí, že nemá ako vyhrať argument, začne oponenta ponižovať a gaslishtovať, takže to nie je nič prekvapujúce.
Za druhé, protirečíš si, lebo nemáš žiadny koherentný argument.
"tak si rozoberme preco zeny zarabaju menej? Preco na tej istej pozicii zarabaju menej? Uz len ten fakt, ze zena ostane 3 roky doma s dietatom ju vyradi z pravidelneho zvysovania platov u jej zamestnavatela."
Áno, je jasné, že keď 3 roky nepracuješ, nezdvihnú ti plat. Prečo by mali? Však si nepracovala. Nebudovala si si pracovné skúsenosti. To akože keby som bol 3 roky nezamestnaný, tak mám očakávať, že po nájdení novej práce, budem na vyššej pracovnej pozícii, ako som bol predtým? Takto svet nefunguje.
Toto ale nie je žiadny argument voči tomu, prečo žena zarába menej, než má prvé dieťa. A skôr než začneš trepať feministické sračky o gender pay gape, tak ti rovno poviem, ako to funguje. Žena na rovnakej pozícii s fixnou mzdou zarába rovnako, ako muž. Priemerná žena ale zarába menej ako priemerný muž. Prečo?
1. Ženy si vyberajú iné kariéry ako muži.
2. Ženy si berú viac voľna a sú menej ochotné robiť nadčasy.
3. Priemerná žena je menej verejne konfrontačná, ako priemerný muž, tým pádom štatisticky je menej žien, ktoré "majú gule" na to, aby vydierali svojho zamestnávateľa o väčší plat. Toto je jediný dôvod, prečo na rovnakej pozícii môžu byť platové rozdiely, ale to nemá nič s pohlavím, ale s osobnosťou človeka. Mám kolegu, ktorý je dosť utiahnutý a tichý. Dlho nám s kolegami trvalo, kým sme ho navnadili na to, aby si vypýtal vyšší plat po tom, ako už s nami robil nejaký čas. Každá žena, čo to tu číta, by sa mala spýtať samá seba: "Mám gule na to, aby som prišla za zástupcom zamestnávateľa, ktorý rieši mzdy, ale povedala mu, nak mi zdvihne plat o 25%, ináč vymením prácu?" Možno nemáš ponuku, ani ja som nemal, lebo som nehľadal. Prídem za HR, poviem: "Som tu jediný zodpovedný za toto a toto, ak odídem, kým nájdete, alebo zaučíte nového človeka, ste na pár mesiacov v prdeli. Daj mi +35%." Dali mi +20%. Lepšie ako 0, OK, beriem. A tento rok to spravím znova. A ak mi raz nedajú, za na 3 mesiace dám quiet quitting a nájdem si novú prácu a keďže novým zamestnancom dávajú väčšie platy, aby ich podchytili, pravdepodobne budem v pluse. A ak nie si v pozícii na to, aby si mohla urobiť niečo takéto, tak to je tvoj problém. Ženy nie sú platené menej preto, lebo nemajú medzi nohami penis. Všetko má logické dôvody.
@tenerifka Zas a znova. Nerob si deti s grobiantom.
A ešte niečo, lebo vidím, že nie si veľmi schopná s financiami.
Keď žena zostane doma, to neznamená, že nevytvára peňažnú hodnotu. Vieš koľko peňazí ušetríš, keď nebudeš musieť na obedy v práci chodiť dakam von? Vieš koľko peňazí ušetríš tým, že nebudeš musieť vkuse kupovať nové veci, lebo sa o ne budeš starať? A nie len to. Žena zrazu nepotrebuje napríklad vlastné auto, lebo je doma.
A chlap, ktorý sa môže 100% sústrediť na svoju prácu, lebo žena vyrieši väčšinu problémov v domácnosti, bude zarábať viac, lebo bude oddýchnutý a plne prítomný.
Je to veľmi individuálne, ale dosť pochybujem o tom, že priemerný rozdiel v tom, koľko peňazí za mesiac rodina našetrí, bude nejak veľký medzi rodinami, kde si žena a muž plne zastávajú svoje rozličné úlohy a rodinami, kde sa obaja snažia robiť všetko a teda nič poriadne.
A len aby si vedela, argument s dôchodkom nemá v dnešnej dobe už žiadny zmysel. Do 20 rokov žiadne dôchodky nebudú. Mala by si začať investovať, ak nechceš skončiť ako starena na ulici, alebo svojim deťom na príťaž.
A na tvoje chabé pokusy o gaslishtovanie odpovedať teda nebudem. Ak nechceš debatovať o faktoch, ktoré predkladám, tak odpoveď nedostaneš.
@ravador ako sa opovazis sudit kto je a kto nie je poriadnou matkou?
A tie tvoje logicke dovody davaju logiku iba tebe. Pre teba je zena len sucas maternice. Tym jej uloha pre spolocnost a cena ako cloveka zacina aj konci. S tebou sa skoda bavit. Ty si este stale nepochopil, ze zena je tiez clovek. Clovek so svojimi potrebami, so svojimi zaujmami, so svojimi pravami a zial aj s obrovskym bremenom povinnosti, ktore na su na nu ako matku kladene a cely zivot sa snazi medzi tym najst rovnovahu. Niekedy uspesnejsie, niekedy menej uspesne, ale jej hodnota nie je viazana iba a len na to kolko hodin, dni, tyzdov, mesiacov, rokov venovala svojim detom a rodine.
@ravador
1. Ženy si vyberajú iné kariéry ako muži.
- matky (nie zeny, matky) su nutene vyberat si karieru tak aby zvladli deti, rodinu aj precu. Keby to nemuseli, vyberu si karieru inac
2. Ženy si berú viac voľna a sú menej ochotné robiť nadčasy.
- matky (nie zeny, matky) nemozu robit nadcasy, pretoze musia zabezpecit starostlivost o deti, domacnost
3. Priemerná žena je menej verejne konfrontačná, ako priemerný muž, tým pádom štatisticky je menej žien, ktoré "majú gule" na to, aby vydierali svojho zamestnávateľa
- zamestnana matka (nie zena) sa vie dozadovat vyssieho platu, lenze vedenie jej ho nezvysi tak ako chlapovi, lebo puzije jedenz tych beznych priblblych argumentov, ze vymeskava z prace kvoli detom, netaha nadcasy kedy treba, musi zvysit plat zivitelom rodin, na co jej je vyssi plat, vsak ma muza, ten nech zaraba...
@viestta Áno, v tomto máš pravdu. Akurátže si to vytrhla z kontextu a začala si rozprávať o matkách, pričom ja som pred tým priamo definoval, že hovorím o ženách, ktoré ešte matkami nie sú: "Toto ale nie je žiadny argument voči tomu, prečo žena zarába menej, než má prvé dieťa. A skôr než začneš trepať feministické sračky o gender pay gape, tak ti rovno poviem, ako to funguje. Žena na rovnakej pozícii s fixnou mzdou zarába rovnako, ako muž. Priemerná žena ale zarába menej ako priemerný muž. Prečo?"
Argumentovali sme totiž o tom, prečo má s deťmi zostať doma matka a nie otec a keďže ty sa na celý svet pozeráš len cez peniaze, musel som ti to vysvetliť cez peniaze.
A než začneš kričať, tak áno, ženy (nie len matky) si vyberajú kariéry, ktoré sú im bližšie a bohužiaľ, väčšina z nich je platená menej, kvôli objektívnym dôvodom.
Áno, ženy (nie len matky) žiadajú viac voľna, viac benefitov a robia menej nadčasov.
Áno, ženy (nie len matky) sú menej konfrontačné a nemajú gule na to, aby vydierali svojho zamestnávateľa.
"zamestnana matka (nie zena) sa vie dozadovat vyssieho platu, lenze vedenie jej ho nezvysi tak ako chlapovi, lebo puzije jedenz tych beznych priblblych argumentov, ze vymeskava z prace kvoli detom, netaha nadcasy kedy treba, musi zvysit plat zivitelom rodin, na co jej je vyssi plat, vsak ma muza, ten nech zaraba..."
To, že si berie človek nad rámec voľna a neťahá nadčasy, je absolútne objektívny argument proti zvýšeniu platu. Ak chceš zarábať viac, viac makaj.
@ravador ten článok z roku 2010 ma fajne rozosmial. 😀😀 Ale áno, slovo google search vieš napísať, len nie ho použiť. Franzúcsko 16 až 26 týždňov, írsko 26 (samozrejeme sú tam aj pridané týždne v rôznych situáciach, ale nešplhá sa to na 156 týždňov ako u nás).. asi nemusím pokračovať, však? 😀 Stačilo vygoogliť jednu vetu.
Po zistení tvojej abilitky orientovať sa na internete sa k tvojmu prehľadu o štatistikách radšej nebudem vyjadrovať.
“Zasa ďalší premúdrelý človiečik, čo nevie spraviť jeden Google search, aby si overil fakty skôr, než napíše blbosť.“.. ma poskladalo jak záhradné lehátko xddd
Píšeš tu romány plné sračiek, nulové fakty, nulové znalosti, nulový prehľad, obmedzené zmýšľanie a ideš si tunnel vision. Hlavne, že slovo fakty máš v hube častejšie ako zubnú kefku, proste trapas. Riadna sedlačina tie tvoje fakty, nemyslíš? 😀
Ono nájdu sa tam vety, s ktorými by bolo možné sa stotožniť a to u mňa aj v iných témach, sú tam veci, o ktorých sa dá diskutovať ale len v prípade ak by boli povedané inteligentne a najmä inteligentným človekom, ty sa tu prezentuješ úplne naopak. Nehovoriac o tom, že tvoje vyjadrenie sú maximálne nedôveryhodné a plné emócií, pravdepodobne z komplexov.
Rovnako to, že použiješ pár cudzích slov v tom sedláckom texte z obsahu nerobí fakt. A ani tvoje staré slovenské články, ktoré nemajú žiadnu váhu.
A to je dôvod prečo sa nebudem vyjadrovať k problematike ako takej, to by tvoje komunikačné schopnosti museli byť na inej úrovni. Ale nemohla som sa nezasmiať na tvojich.. faktoch. Skúsila som mierne klesnúť v komunikácií na tvoj level, tak hádam sa v tom budeš orientovať viac ako v googleni. 😀
@ravador ty nechapes, ze nadcasy su platene naviac? Za to je samostatna polozka vo vyplate mimo hodinovej, mesacnej mzdy. Za nepritomnost v praci zena plat neberie. Ale je objektivny fakt, ze zeny na rovnakej pozicii ako muzi, s rovnakym vykonom mnozstevnym aj kvalitativnym maju mensiu zakladnu mzdu, hodinovu, mesacnu bez akychkolvek inych priplatkov. Tu ide o vykon, pretoze ta zena poda pocas riadnej pracovnej doby vykon rovnaky ako hociktory chlap. Ked zena po materskej nastupi na poziciu rovnaku ako maju jej kolegovia, podava rovnake vykony, bez ohladu na to, ze 3 roky nepracovala ma narok na rovnaku mzdu, rovnaku zakladnu mzdu ako ktorykolvek chlap. To, ze potiahne menej prescasov a obcas vypadne na OCR je irelevantny dovod na to aby dostala mensiu zakladnu tabulkovu mzdu. Prijem bude mat mensi, lebo nedostane premie, nebude mat nadcasy, obcas neodpracuje smenu, ale zakladnu mzdu ma dostat rovnaku ako ktorykolvek jej kolega. Chapes?
@cocolino234 Zaujímavé, ako žiadne z tých "faktov" nevieš vyvrátiť. Jediné, čo sa ti podarilo bolo to Francúzsko a aj to len kvôli tomu, že autor článku urobil chybu. Spomenula si Írsko, ktoré som ja vôbec nespomínal, ale Nemecko, Česko, Švédsko a ďalšie štáty čo som spomínal si už pre istotu vynechala 😉
Som veľmi zvedavý, ako ideš faktami vyvrátiť tie "romány plné sračiek". Veľmi sa teším.