Máte naplánovaný odchod od manžela, keď deti podrastú?
Samozrejme tie, co ste tu bez fotky, anonymne.
Ste rozhodnute že hneď len co to bude mozne s financiami a detmi, idete prec? Nepisem ak vas bije, to je najlepsie odist hned alebo ho poslat do basy ale ked vam vadia nejake povahove crty alebo sa stali udalosti kvoli ktorym uz nechcete pokracovat vo vztahu a povedali ste si, ze s tymto clovekom nechcete zostarnut ani omylom.
Raz tu jedna zienka pisala ze s muzom nespava ale ziju spolu, nejaky cholerik.
Tak som nad tym premyslala ze sa to tu casto odporuca, setri s potom odid...
@ravador dalsi pomatenec co si pletie
rovnakosť
rovnoCENNOSŤ
rovnoPRÁVNOSŤ
🤦🤦🤦
@ravador nechapes. Rovnost prilezitosti a rovnopravnost zien vas chlapov nevyhana z ani z ropnych plosin, ani z nocnych smien na konventoroch. Takeho, ze ho zena vyzenie z pracovnej stolicky sa moze obavat len ten, kto nie je az tak dobry vo svojom odbore aby ho sikovna zena nahradit nemohla.
@viestta Ty nechápeš. Rovnosť príležitostí už dávno máme. To však nie je rovnocennosť, ani rovnoprávnosť. Zlož si konečne ružové okuliare a pochop, že ľudia, nie len muži vs ženy, ale ľudia všeobecne si nie sú rovnocenný a ani nikdy nebudú. Absolútna rovnocennosť sa nedá docieliť, lebo každý človek je iný. A rovnoprávnosť medzi mužmi a ženami neexistuje a ani nikdy nebude. Alebo sa chceš vzdať všetkých svojich ženských výhod? Myslel som si.
A nie, mužov nikdy z ropných plošín ženy "nevyženú", lebo ženy nemajú na to aby robili takú prácu. Biologický fakt.
A keď sa tu ohŕňaš, ako "narubat drevo dokaze aj zena a po pravde, v dnesnom civilizovanom svete to drevo nekala velka vacsina muzov" tak chcem vidieť ako by bez mužov fungovala spoločnosť čo i len jeden týždeň.
Celý chod spoločnosti závisí na mužoch.
@ravador ty si uplne vysinuty. Kde ja pisem, ze spolocnost by mala fungovat bez muzov? To kde si vycital?
O tom, ze kazdy ako clovek je hodnotny a ma svoje prava sa s tebou natahovat nebudem. Pretoze tie tvoje teorie o rovnocennosti uz zachadzaju do eugeniky, a o tomto ja s nikym nebudem debatovat. Ani s tebou. Pretoze toto je dehonostovanie cloveka ako takeho,
@ravador
Celý chod spoločnosti závisí na mužoch.
Preto máme prezidentku ženu 🙂
@viestta Nie, každý človek nemá rovnakú hodnotu a to s eugenikou nič nemá.
Myslíš si, že masový vrah má ako človek rovnakú cenu ako priemerný pracujúci človek? No určite nie. To je prehnaný príklad, aby si pochopila realitu. Nemôžeš ale povedať, že ľudia sú rovnocenný, pretože rozdiel tam vždy bude. Prečo? Lebo aj keď sa ty snažíte tu rozkrikovať, nemôžeš byť rovnocenný, keď nie si rovnaký. Keď si ideš kúpiť tvarohový závin, oba stoja rovnako veľa peňazí, ale ich skutočná hodnota je iná, pretože v nich nebude rovnako veľa tvarohu. Rozdiel je malý, ale existuje.
A to, čo sú ľudské práva, je úplne iná debata. Je napríklad mať kde bývať ľudské právo? Nemyslím si. Ak si nezarobíš, budeš bezdomovec.
@silvia1983 Ak by si čítala s porozumením a v kontexte konverzácia, prišla by si na to, že som referencoval povolania nevyhnutné ku každodennej existencii našej spoločnosti. Ak ti prestane ísť voda, elektrina, plyn, čo urobíš? Veľké hovno. A o to všetko sa starajú muži, lebo ženy sa o to starať jednoducho nechcú. Keď budú feminacistky bojovať za 50/50 reprezentáciu žien v povolaniach ako kominár, murár, vodár, atď. tak vtedy sa môžeš začať sťažovať na moje vyjadrenie.
@ravador vies, mozno nie som bezna vzorka zenskej populacie, ale vodu si opravim aj sama, stierku som tiez nahadzovala, aj tie obkladacky co som ich lepila drzia uz peknych par rokov. Drevo narubem uplne v pohode ak treba, aj na ten komin by som vyliezla ak by bolo treba. Iste, neviem riadit tank, ani pilotovat lietadlo, ale to by som sa tiez naucila a na tej ropnej plosine by som sa ako strojarka uz dnes nestratila, ak by k tomu naozaj doslo. A napriek tomu viem aj varit, aj dieta vychovavam, aj upracem a vyzehlim, dokonca aj strikujem, hackujem, sijem. Ako predobraz zienky domacej by som celkom obstala. A ano, nie som sama bez muza, mam normalne fungujucu rodinu, len ak by k niecomu tragickemu doslo, tak sa aj sama prezijem a nebudem bez chlapa po boku stratena vo vesmire.
@viestta Vodu si neopravíš sama ak prestane fungovať celá kanalizácia. Koľko terénnych pracovníkov mestských vodární sú ženy? 0.1%? Kto celú tu kanalizáciu vyrobil a vymyslel? Ženy? Asi ťažko. A nie, na tej ropnej plošine by si sa určite stratila, pretože tak fyzicky namáhavú prácu určite robiť nedokážeš. A chcel by som veľmi vidieť, že koľko dní za sebou by si vládala chodiť do lesa stínať stromy a potom drevo rúbať na malé časti, ktoré sa ti vojdu do piecky. Biologický fakt, že na toto ženy proste nie sú stavané. Čudovala by si sa koľko rozdielov je skutočne v telách mužov a žien. Muži majú napríklad v pomere k svojej výške dlhšie predlaktia a niekoľko stabilizačných svalov v predlaktí, ktoré ženy nemajú. Prečo? Lebo im to zvyšuje presnosť v hode. Ako k tomu došli? Lebo celé státisícročia chodili muži hádzať nabrúsené kusy dreva do zvierat, aby priniesli domov jedlo. Prečo to nerobili ženy? Lebo hnusný opresívny patriarchát im to zakázal? Nie. Preto, lebo muži sú v tom lepší. A takýchto rozdielov je nespočetne veľa. Muži a ženy nikdy nebudú rovnaký. Nikdy si nebudú rovnocenný. Nikdy si nebudú rovnoprávny. Pretože to je ako porovnávanie jabĺk s hruškami.
@ravador jasne, kanalizaciu vymysleli este v antike, ci to boli muzi, ci nie to sa nedopatrame. Ale stavebne vykresy celkom kludne mohli nakreslit zeny projektantky. A nie je zien projektantiek malo. Iste, postavili ju chlapi, ked sa upcha vycistia ju chlapi, ale napriklad u nas je obsluha obecnej COV zena.
Stinat stromy sa nechystam, ale ked chcem opiect spekacky na zahrade a muz je akurat v robote, bez problemov tych par polienok nakalam a aj ohnik zalozim, zvycajne uz druhou zapalkou ho zalozim. Nebudeme chrumat studene spekacky len preto, ze muz je akurat v robote.
No a o tych ostatnych ptakovinach sa nebudem natahovat. Dnes uz vacsina chlapov nepotrebuje hadzat nabrusene kusy dreva po unikajucich zvieratach. Ked su hladni, tak poslu zenu do obchodu, ti co sa nezabudli v atavizme zoberu nakupny zoznam a idu nakupit sami. Taze tie svaly co v tej vasaj prezazracnej paprcke mate su atavisticky pozostatok, presne tak ako mame uplne zbytocnu kostrc.
A rovnocenni budu muzi a zeny ked konecne vymru taki ako ty. Taki, ktori pouzivaju termin femifasistky. Potom budu muzi aj zeni mat rovnost volby a kazdy clovek sa bude moct slobodne rozhodnut, pretoze ju bude mat, bude mat pravo ju vyuzit. Je takmer iste, ze nikto nebude ziadat od muzov rodit a dojcit. Na to naozaj nemaju dannosti. Ale ak budu chciet niektore zeny ist robit drevorubacky, tak preco nie? Je to ich volba a ako sa s tym vysporiadaju je uz na nich.
@viestta Každý človek má možnosť voľby. Môžeš si vybrať hocičo. Môžeš byť žena drevorubačka, nikto ti nebráni. Ale bude sa od teba očakávať istý štandard, ktorý budeš musieť dodržať a ten štandard sa nebude znižovať len kvôli tomu, že ako žena na to nemáš "dannosti", ako hovoríš.
Ja som úplne v pohode s tým, že si ženy robia čo chcú. Nie som v pohode s tým, keď ženy chcú niečo zadarmo, ako ty s tou základnou mzdou.
A páči sa mi, ako veľmi rýchlo si odignorovala moju pointu o tom, že ľudia si nie sú rovnocenný.

@ravador prava maju obidve pohlavia rovnake, povinnosti ine, aj to len s drobnymi rozdielmi. Muzi sice dieta nenadojcia, nie su na to od prirody stvoreni, ale flasu sunaru mozu dietatu podat. Muzi sice maju fyzicke danosti na tazku pracu, ale narubat drevo dokaze aj zena a po pravde, v dnesnom civilizovanom svete to drevo nekala velka vacsina muzov. Takze ak nemusia nakalat drevo aby rodine nemrzla, mozu prevziat niektoru zo "zenskych" povinnosti, napriklad vyzehlit.