icon

Mikulášske sklamanie: Ako sa vyrovnať s lakomou tetou?

10. dec 2024

Ahojte, musím to dať zo seba von lebo to už nezvládam.

Vyčerpáva ma teta je to veľmi lakomý, chamtivý, vypočítavý človek.
Stretávame sa pravidelné, sme rovesníčky do 30 rokov.
Ide o to že ona má 2 deti z toho jeden pubertiak. Ja mám jedno dieťa v predškolskom veku.
Na Mikuláša som im urobila veľké balíčky sladkosti, lebo nezjedia len tak niečo, čiže kvalitné a drahé...
Ona mi vravela čo všetko kúpila aj môjmu dieťaťu, posielala fotky či také ma rád a nakoniec ona mu dala balíček s 5 sladkosťami ... a to čo sa pýtala a vravela nedala.
Aby ste si nemysleli, že mi ide o sladkosti, tak to vôbec, finančné sa máme dobre. Len ide o princíp. Mňa ich sladkostí stáli 30€ a ona dala asi za 5€ ani to nie... pri tom mi ešte volala a muž sedel pri mne počul to. Ťaží ma to lebo ako si váži mňa a moje dieťa? Prečo ma potrebu toto robiť ?
Stále sa potrebuje pred každým chváliť aj keď zarobí len 10€. Výplatu ma 500€ a chváli sa akoby zarábala 5000€. Ubíja ma tá osoba veľmi. So všetkým sa chváli, pritom sa nemá čím, chodí stále v tom istom čo je rok dlhý. Aj keď ju zavolám na nákupy tak si nič nekúpi. Ale prachy prefajčiť jedna radosť.
Ako sa odstrihnuť keď sme rodina ? Všade sa každému chváli, potrebuje byť dôležitá, pri tom naozaj nič nemá.
A je to zakaždým.. už som povedala x krát že sa zachovam ako ona ale mne je ľúto tých detí.. len kto berie do úvahy moje dieťa? Pred každým hovorí aký je ona dobrý človek a dá aj posledné.

alenka58
10. dec 2024

neviem prečo si dávate Mikuláša, zbytočne vyhodené peniaze, stačí keď dajú deťom rodičia, je to len hromadenie sladkostí a blbostí a navyše keď sa ona takto chová a Tebe sa to nepáči

ahhola
10. dec 2024

Jeden skolak napisal v slohu O Vianociach, ze.... po veceri sme si cela siroka rodina zacali vymienat rozne predmety zabalene v lesklom papieri oznacene menovkou pod vianocnym stromcekom🎄🎄🎄😅 najprv sa smiala trieda, zborovna, potom cela skola.

Ty mi pripadas rovnako. Ja mam dat tetke, tetka mne, ona za 5,ja za 30€,mam sa rok cim uzierat po dalsie sviatky mieru a lasky.💘... Proste to zrusit, ja dam tebe, nulu, ty mne nulu a mame narovnako🤣a tych 25 co som minula naviac je na kavu, platis ju ty🤪

mirola
10. dec 2024

boze co riesis, nech kazdy da kolko a co chce.. ja som bola s mojou babkou nakupit mojmu synovi Mikulasa, moj maly zje velmi malo druhov sladkosti... vlastne len lentilky a schocobons.. a vcera sme boli pre mikulasa nebolo tam nic z toho co som mu kupila a bol tam ruzovy plysak.. len som sa v duchu pousmiala... nie je to jedno?

jesenzima
10. dec 2024

Bože toto sú problémy 🤦🤦🤦

jesenzima
10. dec 2024

Keď vidím, koľko dospelákov tu prežíva Mikulasa, je mi to smiešne. Nie len táto téma, ale aj iné ďalšie.. ako keď mi nedávno jedna zákaznícka hovorila, že v meste na príchod Mikuláša čakalo viac dospelých, ako deti, všetci natlačení v predu, išli sa udupat pre cukrík a deti, malé, vzadu, nič nevideli... Je mi už na grc z ľudí, čo majú takéto "problémy", kto komu dal viac 🤢🤢🤢

sense
10. dec 2024

Keď chcela jej deťom dať Mikuláša daj, ale nerob to preto aby tvoje dieťa dostalo v rovnakej hodnote.

Celkovo nechápem toto načo toľko Mikulášov....
A teda 5 sladkosti je málo?

januska12323
10. dec 2024

No a prečo sa jej neopýtaš? Drahá Zuzka, prečo si mi posielala fotky čo dáš deckám a nič z toho tam nebolo?

ukulela
10. dec 2024

vies co, autorka, ona je zrejme trocha mimo, mozno ma naozaj malo, muz jej vydeluje peniaze, alebo je jednoducho klamarka .... ale ty zavidis, darmo vravis, ze nie, zavidis ....
najprv pises, ze nezarobi ani 500 a vyskakuje ako z 5000. potom, ze sa maju dobre a jej muz NIEKEDY zarobi viac ako tvoj
potom napises, ze VY mate 2 000 (a ty nezarabas viac, ako ona)
... nuz, ak jej muz niekedy zarobi viac, ako tvoj , tak maju tiez 2-2500 zrejme, ale potom ti zadelis, ze maju 3-4 000 mesacne ...
nic ine, len zavidis prachy a je ti luto, ze si jej detom dala sladkosti za 30 a ona tvojmu za 5€. no, moja, co ta caka este na vianoce .... pruser, bohumile.

ivik4
10. dec 2024

Mate DO 30 a ma pubertalne dieta ? Ho mala v 16stich ? Ale to je jedno
Normalne co jej nepovies : a tie veci co si fotila su kde ?
Co si posrata 😃
Nam sa zbytocne stazujes, ved jej povedz

lenicka999
10. dec 2024

Asi ti neostáva nič iné len sa nad to povzniesť. Nabudúce s nou nediskutuj kto dá čo do balíčku. Nech dá každá čo uzná za vhodné. Ju aj tak nezmeníš.

michelle567
10. dec 2024

A neodfotila sladkosti čo kúpila jej deťom na doma?

autor
10. dec 2024

@michelle567 Bola som snou keď kupovala pár sladkosti.. na druhý deň potom, mi volala či nejdem s nou do mesta že ide dokúpiť. Nešla som tak mi posielala fotky a volala mi.

candii
10. dec 2024

Vsak ale nerobila si to pre ňu ale pre deti.

autor
10. dec 2024

Včera som jej povedala že končíme s darčekmi.. ona len že "no veď to ide strašne do peňazí" 😂 do jej určite

autor
10. dec 2024

@candii Deti ani ďakujem nepovedali keď som to doniesla 🫣

jaskolka
10. dec 2024

Prepáč,ale riešiš také hlúposti,že to je naozaj smiešne. Tak prežívať Mikuláša a pár sladkosti?Veď si nič nedávajte, nechápem inak teraz ten trend,že Mikuláša dávajú aj "otca koňa brat". Deti dostanú Mikuláša od rodičov a v škole,či škôlke a hotovo,načo také cavyky okolo? Len sa potom ľudia urážajú,že "ja som dal toľko a dostali sme len toľko".

michelle567
10. dec 2024

No veď áno len tie sladkosti dala doma svojim

autor
10. dec 2024

@jesenzima veru problémy. Odmietam stále sponzorovať niekoho kto na to má .. potom má očierňuje kde sa dá. Hovorí jedno a urobí druhé.
Ohovára mojich rodičov že jej deťom nič nedali a ona nikdy nikomu nič riadne nedala iba za peniaze. Naši skončili s tým lebo čokoľvek dali to ofrflala lebo jej deti to nechcú.
Všade len ruky nastrkuje pred rodinou kto jej čo dá. A potom pred kamarátkami nás Ohovára, mame spoločne kamarátky 😆 predom nou zas kamarátky ohovára jedna radosť a to nechcem vedieť co rozpráva o mne

h2
10. dec 2024

Hneď mi udrelo do očí, že tvoja teta je tvoja rovesníčka, má do 30 rokov a dieťa v puberte. Viaceré prispievateľky sa nad tým tiež pozastavili a hoci na iné otázky odpovedáš, toto si odignorovala. 🤨

autor
10. dec 2024

@h2 čo je na tom zvláštne? Mala ho skoro

jesenzima
10. dec 2024

Aj ty ohovaras ju. A keď kupuješ darček, tak chces potešiť a robíš to nezištne.. ale to ty asi nevieš, že ... Ten dar má mať inú hodnotu, ako finančnú. Ale to ty nevieš. Lebo ty dávaš, len preto, aby si aj ty dostala. Celé zle.

autor
10. dec 2024

@michelle567 to už viem. Len mne písala či to moje dieťa má rado a posielala čo všetko kúpila pre moje dieťa. Ide len o to.. Len ma to mrzí či má mňa za takú je☆☆☆ 🫠🙃

michelle567
10. dec 2024

Ale teda kvôli mikulasskym balíkom vyťahovať kto koľko zarobí atď. 😅😅😅 Ty nakupis drahé veci a potom sa urazis že nevrátila. Lepšie ozaj bude pre dobro v rodine keď s darčekmi skončíte 😉

jesenzima
10. dec 2024

A ešte sa snažíš tváriť, aká si nad vecou...

autor
10. dec 2024

@jesenzima nemyslíš vážne. Ja som to chcela zrušiť už dávno len išla s fintami že nedostanú jej deťom od nikoho nič a budú sklamané. Prečo ma ja byť stále sponzor niekomu ? Rodicia sú na to. Môjmu dieťaťu neprišla ani gratulovať a mne povie ze bude oslava máme prísť a nakoniec ju urobila skôr aby sme nevedeli a potom len čakali kedy dáme darček 😅🤣

jasminet
10. dec 2024

@h2 moj muz ma o rok mladsieho uja...

ivik4
10. dec 2024

Odignorovala si aj to ,preco to rovno nepovies jej ale cudzim zenam na nete

jesenzima
10. dec 2024

Keď nechcem, nekúpim. Môžu na mňa použiť 45 fínt, citové vydieranie a neviem čo. Ak nechceš kupovať darček, nekupuj, taký darček "nasilu" nemá hodnotu. Tú pravú. ..

autor
10. dec 2024

@michelle567 písali tu že z 500e nemá na Mikuláša. dávam do obrazu že nieje chudera ako si myslia

hellionka
10. dec 2024

No problem máš Ty, že Ťa to vôbec štve … kúp jej deťom pár sladkosti do balíčka za 5€ a vyriešené. Ak Ťa pozve na kávu, nech zaplatí ak nie zaplať za seba. Ak Ťa nepozve na oslavu, darček nedávaj. Vyriešené a nemusíš sa tým ďalej ani zaoberat.