icon

Mikulášske sklamanie: Ako sa vyrovnať s lakomou tetou?

10. dec 2024

Ahojte, musím to dať zo seba von lebo to už nezvládam.

Vyčerpáva ma teta je to veľmi lakomý, chamtivý, vypočítavý človek.
Stretávame sa pravidelné, sme rovesníčky do 30 rokov.
Ide o to že ona má 2 deti z toho jeden pubertiak. Ja mám jedno dieťa v predškolskom veku.
Na Mikuláša som im urobila veľké balíčky sladkosti, lebo nezjedia len tak niečo, čiže kvalitné a drahé...
Ona mi vravela čo všetko kúpila aj môjmu dieťaťu, posielala fotky či také ma rád a nakoniec ona mu dala balíček s 5 sladkosťami ... a to čo sa pýtala a vravela nedala.
Aby ste si nemysleli, že mi ide o sladkosti, tak to vôbec, finančné sa máme dobre. Len ide o princíp. Mňa ich sladkostí stáli 30€ a ona dala asi za 5€ ani to nie... pri tom mi ešte volala a muž sedel pri mne počul to. Ťaží ma to lebo ako si váži mňa a moje dieťa? Prečo ma potrebu toto robiť ?
Stále sa potrebuje pred každým chváliť aj keď zarobí len 10€. Výplatu ma 500€ a chváli sa akoby zarábala 5000€. Ubíja ma tá osoba veľmi. So všetkým sa chváli, pritom sa nemá čím, chodí stále v tom istom čo je rok dlhý. Aj keď ju zavolám na nákupy tak si nič nekúpi. Ale prachy prefajčiť jedna radosť.
Ako sa odstrihnuť keď sme rodina ? Všade sa každému chváli, potrebuje byť dôležitá, pri tom naozaj nič nemá.
A je to zakaždým.. už som povedala x krát že sa zachovam ako ona ale mne je ľúto tých detí.. len kto berie do úvahy moje dieťa? Pred každým hovorí aký je ona dobrý človek a dá aj posledné.

Strana
z5
bublinka1426
10. dec 2024

tak s nou nebud ked ta ubija.

klip0
10. dec 2024

Tak keď zarobí 500€ a vy sa finančne máte dobre.. asi si nemôže dovoliť, hoci by možno aj chcela

vikusjk
10. dec 2024

Ak ti je luto jej deti, tak im daj, co uznas za vhodne a neocakavaj, ze to iste (alebo v takej hodnote) dostanes spat. Bud rada, ze ty sa mas lepsie a svoje dieta vies lepsie zaopatrit a nepotrebujes pomoc od inych.
A k nej by som dodala len tolko, ze naco ju volas na nakupy, ked ta tak vycerpava? Ved nebud iniciativna, chod a nakup si sama, ju nechaj doma fajcit...

autor
10. dec 2024

@klip0 muž jej zarobí veľmi dobre, len je veľmi lakomá. je to na dlhý príbeh.

januska12323
10. dec 2024

Nemusíš sa hneď odstrihnúť len zmenši početnosť stretávania.

ina2405
10. dec 2024

Zarobí 500€ a má kupovať drahé balíčky? Vieš, ono je to strašne ťažké a trápne dorovnávať sa finančne s človekom, čo sa má lepšie a má z čoho. Nakoniec si o sebe prečíta na MK, že daroval málo.

tykat
10. dec 2024

No tak ked si to nemoze dovolit tak sa asi len pochvali a potom kupi podla svojich realnych moznosti.
A "muz zarobi dobre" ...kolko je tu diskusii kde muz zaraba vynikajuco a zena rozmysla ci kupi jedlo alebo plienky lebo jej neda?

arieska
10. dec 2024

tak sa s ňou dohodni že si nebudete dávať Mikuláša pre deti. proste tie deti toho majú veľa z každej strany. Od rodičov, od starých rodičov, v škole, v robote... Ja mám dve krstné deti, ale dohodli sme sa s ich mamou že si nebudeme dávať Mikuláša. Sú to zbytočné náklady, starosti a deti majú toho potom veľa.

ina2405
10. dec 2024

Ona je lakomá a ty falošná, keď ju nemáš rada a aj tak sa pred ňou inak tváriš a stále stretávaš. Nemáte si čo vytknúť.

lenkakravcova
10. dec 2024

Ono keď ty si kúpila za 30€ to je 10€/dieťa a ona 5€/dieťa, tak to až taká katastrofa nie je.
Nabudúce nákup za 15€ a budeš vpohode.
Alebo sa s ňou proste nestretávaj, keď ti lezie na nervy.

hzn123
Autor odpoveď zmazal
hzn123
10. dec 2024

Vsak toho mikulasa davas jej detom nie jej. Naco sa ides pretekat kto komu dal za kolko ? Vsak ona zarobi 500€ a ty isto viac. Tak asi nema € na rozhadzovanie. Ina vec je ze sa tvari ze je za vodou aj ked ocividne neni. Mozno to robi zato ze ty sa zase vytahujes ze davas Mikulasa za 30€ tak asi sa nechce citit ako chudera ze ona si to nemoze dovolit 🤫Nuz bud prestan superit s nou a davaj za kolko uznas za vhodne a neries alebo ju uplne zacni ignorovat.

autor
10. dec 2024

@vikusjk ona by si ich vedela zaopatriť len radšej nastčí ruky kto čo dá.
Prepočítava každý cent aby jej ostalo čo najviac. Pri tom tie peniaze doslova rozflaka na iné veci
Keď majú nejaký sviatok pred každým to povie mesiac vopred až nikto nezabudne doslova žobre nepriamo lebo povie čo by sa deťom hodilo ..
Pozve ma niekam na kávu ale pri tom to platím ja ..

autor
10. dec 2024

@ina2405 ma sa pomaly lepšie než ja ma svoju chalupu ja platím dráhy nájom.. ona neplatí takmer nič lebo sa skladajú na poplatky.. muž jej zarobí niekedy viac než môj. Len ja viem aj šetriť aj si kúpiť.
Ide o to že na čo mi písala čo všetko kúpila posiela fotky keď to nedala ? Ja sa tu nejdem rovnať finančné v živote by som to nerobila. Ja som napríklad v živote nebola ani na dovolenke ona áno (je to len príklad že nieje taka chuderka ako si myslíte)

denisa0504
10. dec 2024

Autorka, a prečo si myslíš, že si povinná s ňou chodiť na nákupy, alebo na kávu alebo čokoľvek iné? Ak je problém, že ťa klamala s tými sladkosťami, no veď vieš aká je. Ak je vždy lakomá, prečo ťa to ešte stále vie prekvapiť a zamrzieť? Nemusíš ju odstrihnúť, no ak ti jej spoločnosť nerobí radosť, tak to obmedz na nutné minimum. Veď to nie je problém. Načo si robiť zbytočne a dobrovoľne nervy?

lenkakravcova
10. dec 2024

A ty nemáš ústa?
Pozve ťa na kávu a platíš ty? Však zaplať za seba a ku nechaj nech si zaplatí za seba..
Z toho posledného vyjadrenia mi príde, že máš riadne veľký problém s asertivitou. Tak buď sa preber a normálne komunikuj, čo ti vadí, alebo si to nechaj ako doteraz. Nikto iný to za teba neurobí.

madeincssr
10. dec 2024

AUTORKA, neviem ci toto stoji za to, aby si si tym otravovala zivot a ani ci to stoji za nejaku vojnu (uplne prerusenie kontaktu) s tetou. Tvoje dieta to trapi?

bg92
10. dec 2024

uplne jednoduche, stretavaj sa s nou menej. a ked ti vadi ze dava detom male darceky davaj aj ty mensie. nechapem ze je problem to vyriesit.

melanta
10. dec 2024

Má do 30 rokov a už má dieťa v puberte?

autor
10. dec 2024

@hzn123 nezarábam... príjem majú niekoľko tisíc ako kedy 3 - 4 my máme 2 tisícky z toho zaplatím dráhy nájom a poplatky čo treba ..

gejb
10. dec 2024

Nechápem, o koho ide? Aka teta ked ma 30? Ked ste rovesnícky a ona uz ma pubertiaka? Wtf?
A ty sa s ňou musíš stretávať lebo ....?

lukbe
10. dec 2024

Ty nevieš adekvátne reagovať. Ci už pri tých darcekoch(tie by som úplne zrušila), či pri jej rečiach, chváleni ap. Naco sa s ňou porovnávať? Treba si povedať svoj názor a upratať ju. Ak to nevieš, vyhybaj sa kontaktu s ňou.

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
vikusjk
10. dec 2024

Tak ale potom ozaj nechapem, co ti brani v tom, aby si sa spravala tak, ako to citis? Robis jedno a pritom citis, ze to nie je tak, ako by si chcela. Ju nezmenis, ona je aka je, ale mozes zmenit seba - svoje spravanie voci nej.
Preco mas problem povedat, ze pozvala si ma na kavu, tak platis? Ak nie, ja zaplatim iba za seba. Viac ta nepozve. A ty to ani nepotrebujes, aby ta pozyvala, lebo ta len vycerpava. Nespravas sa pri nej tak, ako to citis, mozno preto ta to tak vycerpava. Skus si pozriet nejake clanky o asertivnom spravani, mozno ti to pomoze sa nastavit na nu inak.

zdenka11081983
10. dec 2024

V dnešnej dobe ma ubíja zas to, že každý len čaká, očakáva co dostane, čo mu dajú. Pre mňa je to tak odpudive. Ak chcem dám, ale neočakávam.

autor
10. dec 2024

@zdenka11081983 pre mňa je odpudivé, keď človek ti tvrdí niečo a urobí úplný opak .. ako píšem nejde o peniaze ani sladkostí iba o princíp

katica06
10. dec 2024

Chceš mať škandál v rodine? Tak to hod na sociálne siete, s nápisom,, Mikuláš.od tety Bety,,
Síce nešlo o pár eur, ale kamoškyna svokra sa vždy a pred každým chválila aké drahé značkové veci.vnúčaťu kupuje, pri tom to bol jasnýfake, len otecko chcel ulahodiť matke tak dieťaťu obliekol jednu tú súpravu, kým kamoška ležala v pôrodnici a tak sa na sociálne siete dostali fotky fake vianočných darčekov pre syna a novorodenca od babky.
Potom to puklo.Dosť dlho ich svokra nekontaktovala

ina2405
10. dec 2024

Obmedz s ňou stretávanie a na rovinu sa jej opýtaj, prečo ti fotila niečo iné.

diewcatqoo
10. dec 2024

Riesis totalne kraviny 🙄

zdenka11081983
10. dec 2024

Ale čo ťa trápia materiálne veci? Véd v živote sú iné dôležité. A ak ta to tak sere bud charakter a povedz to tej tetke a neohovaraj ju na sociálnych sieťach. Ľudia majú iné problémy, fakt existenčné a nie Mikuláša 30 e, 50 e, 5 e...

Strana
z5