Mikulášske sklamanie: Ako sa vyrovnať s lakomou tetou?
Ahojte, musím to dať zo seba von lebo to už nezvládam.
Vyčerpáva ma teta je to veľmi lakomý, chamtivý, vypočítavý človek.
Stretávame sa pravidelné, sme rovesníčky do 30 rokov.
Ide o to že ona má 2 deti z toho jeden pubertiak. Ja mám jedno dieťa v predškolskom veku.
Na Mikuláša som im urobila veľké balíčky sladkosti, lebo nezjedia len tak niečo, čiže kvalitné a drahé...
Ona mi vravela čo všetko kúpila aj môjmu dieťaťu, posielala fotky či také ma rád a nakoniec ona mu dala balíček s 5 sladkosťami ... a to čo sa pýtala a vravela nedala.
Aby ste si nemysleli, že mi ide o sladkosti, tak to vôbec, finančné sa máme dobre. Len ide o princíp. Mňa ich sladkostí stáli 30€ a ona dala asi za 5€ ani to nie... pri tom mi ešte volala a muž sedel pri mne počul to. Ťaží ma to lebo ako si váži mňa a moje dieťa? Prečo ma potrebu toto robiť ?
Stále sa potrebuje pred každým chváliť aj keď zarobí len 10€. Výplatu ma 500€ a chváli sa akoby zarábala 5000€. Ubíja ma tá osoba veľmi. So všetkým sa chváli, pritom sa nemá čím, chodí stále v tom istom čo je rok dlhý. Aj keď ju zavolám na nákupy tak si nič nekúpi. Ale prachy prefajčiť jedna radosť.
Ako sa odstrihnuť keď sme rodina ? Všade sa každému chváli, potrebuje byť dôležitá, pri tom naozaj nič nemá.
A je to zakaždým.. už som povedala x krát že sa zachovam ako ona ale mne je ľúto tých detí.. len kto berie do úvahy moje dieťa? Pred každým hovorí aký je ona dobrý človek a dá aj posledné.
@hellionka videla, ale to sú všetko smejdy, a s čokoládou také veci nemajú nič spoločné. Práve preto sa pýtam lebo deti tej tetky ze vraj nezjedia žiadne smejdy, len drahé sladkosti. Tak mala dat aj ona kvalitné veci, a nie smejdy.
Autorka, to akože ja som ta nechápava? Véd som sa pýtala pre tvoje dobro. Ze ti teta dala smejdy, a ty jej kvalitné sladkosti. Lebo za 5 eur žiadnu kvalitu nekúpiš. Už to chápeš?
Vies co, su to hovadiny, ja som nasim 2 chlapcom kupila velke kinderka po 9e jedno a to bolo vsetko na mikulasa, nevidim dovod davat plne tasky sladkosti, co maju radi sa kupuje priebezne. Dnes som bola u kamaratky, ma tiez 2 vacsich chlapcov zabalila som im balicek, predtym jej manzel priniesol 2 mikulasov, lebo bol u nas nahodne.
Davame si aj darceky, lebo su krstni starsiemu synovi, ale nie vzdy vsetko vyjde, nie vzdy sa zadari aj nejaku oslavu zorganizovat. Ak tetu nemas rada, jednoducho jej nedavaj nic, nerob to le ne preto, ze sa to patri alebo musi, alebo to ocakava. Si ju tu tiez dobre poohovarala.
Ked aj nahodou niekto da nasim mikulasa aj tak 95% z toho nemozu, teda starsi urcite, lebo je alergik, tak som rada, ked nikto nic nedonesie. Moze take svoje overene a to je najlepsie, to nemame problem hocikedy kupit.
Autorka a prečo za nimi vždy bežíš s darmi keď vieš že oni ti len napíšu správu k sviatku. Tak isto aj tvojim deťom. Veď aj ty tak rob. Aj teraz píšeš že si im zaniesla Mikuláša. Prečo? Možno by si nakoniec pre neho ani neprišli. A teda tie deti sú vlastne tvoji bratranci. To nie su ani netere, synovci, krsňatá... Im kupovať ani nič nemusíš keď nechceš. Ešte keď vidíš že oni nejaké kupovanie vam majú na háku a pošlú len správu na messenger...
Nerozumiem ti vieš,že nema peniaze ,tu sa máš dobre a trápi ta smiešnych 30 e co si dala detom z rodiny? To sa nehanbis ?Zamysli sa nad sebou.
Ak nechceš, nekupuj drahé balíčky ani ty. Ak chceš, kúp a nefrfli. Keď vieš, že je taká, už si si mohla zvyknúť 😏
Takže ty si nakúpila drahé balíčky len preto , lebo si si myslela , že aj tvoje dieťa dostane hodnotnejší balíček ? Si môžete akurát tak ruky podať
riesis blbosti, neporovnavaj sa a nemaj od inych ocakavania
Takejto by si sa podľa mňa zbavila ľahko ak povieš, že nemáš peniaze, nemôžeš nič kúpiť lebo neviem co si vymyslis ze ste mali veľké výdavky, splácať pôžičku. Nemôžeš pozvať, lebo nemáš čas peniaze to je jedno proste nemôžeš, nedá sa.... A uvidíš hneď ti prestane vypisovať a chcieť dačo. Ani ti nebude posielať co ma kúpiť tvojim deťom. Moja mama mala takú kamošku, ktorá stále stupnovala požiadavky a keď mama ju prestala pozývať , veľmi rýchlo sa odkamaratila.
Ja som tiez neurobila balicek pre synovca mojho partnera a vobec sa preto necitim blbo. Jeho sestra ma napozicane peniaze od nas a ked vidim ako mu pise ze ci jej poziciame lebo nema na benzin a cigarety miesto toho aby napisala ze nema na jedlo pre dieta tak sa mi dviha tlak. Skoro kazdy den je u nas takze ak by nemala na benzin tak sem nechodi. Ona neurobila nasmu balicek tak ani ja som neurobila jej.
Nechápem prečo dávaš Mikuláša kade tade mi sme všetko zrušili iba domacim čiže svojim deťom dávam maximálne čokoládu sestrinim deťom tak isto ona mojim žiadne balíčky
My sme nechapave a Ty si letadlo. Nekupila, tak nekupila. Peniaze mas, kup svojmu dietatu sama a nerozhadzuj inde, kde ani vlastne nepotrebuju. Ale, ked sem pises, utried si, co chces pisat a nemen tu stale informacie, len aby si Ty vyzerala ako chudatenko, ktoremu tetka nevratila v rovnakej hodnote. Sak blba si, ak stale kupujes.
Podla mna netreba kupovat drahe darceky, kup, co chces, ale od srdca. Preco su jej deti chudata? Ved kludbe im aj ty kup par sladkosti, alebo 2 kvalitne a hotovo. Nemusia predsa dostavat drahe darceky, aby neboli chudence. Vies aka je, tak k nej aj tak pristupuj. Obmedz drahe dary a ked idete na kavu, rovno povedz, ze super, ze ta pozvala a jednoducho nezaplat. Ak sa uplne vykruti, tak s nou uz na kavu nechod. A obmedzila by som navstevy. No a co, ze mesiac pred tym, nez ma sviatok o tom vsade rozprava, kup jej dezert a hotovo. Ja viem, ze niektori ludia su prefikani, ze az, a ked ty si dobroprajna, tak je ti to blbe a neprijemne. Bohuzial, na hrube vrece, hruba zaplata. Asi sa to v zivote mas naucit.
Závisť, závisť, závisť.
Nemeňte si balíky. Nevidím v tom zmysel
Načo si kúpila sladkosti za 30,-. Vrd to je choré. A ona si to určite zo svojho platy dovoliť nemôže.
A načo je dobre to balíčkov anit? Ty kúp svojim deťom a ona nrch kúpi svojim. Vybavene
@xckaretx balickovanie
@h2 nieje povedané že každý človek musí mať dieťa na staré kolená
Ak nieco davam, davam to nezistne. Tetka lakoma, ale kazdy tvoj prispevok je “ja, ja, ja”. Nerozumiem, ze sa dospely svojpravny clovek radi na verejnom fore, ako sa nestretavat s nejakym pribuznym. Ved to nie je povinnost.
davno by som sa od takej rodiny odstrihla. tych deti je luto aj mne, ale treby ti mysliet na vlastnu rodinu.
Ide o to že na čo mi písala čo všetko kúpila posiela fotky keď to nedala ? SPYTAJ SA JEJ

Nechaj to tak... Vieš si predstaviť ako žijú tie jej deti s takou materou... Tiež by som tie jej vychvaľovačky pustila jedným uchom dnu druhým von, vieš taká povaha, to je za trest sama osebe. Ona si nič nedovolí kúpiť sama sebe, šetrí na sebe, až na tie cigy teda atď., sama seba trestá a do toho žiaľ aj svoje najbližšie okolie (tie deti napríklad drží rovnako nakrátko). A čo z toho, že sa vychvaľuje kade chodí? Kto ju bližšie pozná, ten vie kde je pravda a v duchu prevráti očami, veď nech si bankovkami hajzlík vytapetuje, to sú takí strýkovia držgrišovia, ale ver tomu, že ty sa máš lepšie ako tie jej deti a oni sa úprimne asi o dosť viac tešili z tvojho balíčka, ako z toho, čo doma dostali... Nad jej rečami by som sa len pousmiala, a určite jej pritakaj, hej hej aj trávu majú zelenšiu ako vy, aj slnko im jasnejšie svieti ako vám 😁. Do budúcna sa samozrejme pouč, normálny balík kúp, ale keby aj niečo väčšie, nech ťa pri srdiečku hreje, že tie decká aspoň raz za rok niečo väčšie dostali ako nejaké šmejdy z výpredaja kdesi z posledného zlacneného regálu alebo bohvie odkiaľ.