Mladší priateľ po rozvode: Syn sa hanbí za matku?
Som po rozvode pol roka , mám 40 rokov a dve deti chlapcov 18 ročného a 16 ročného . Návrh na rozvod som podala ja , nakoľko som v určitom okamihu zistila že mi je muž k ničomu , vyčerpáva ma , oberá o energiu a je to ďalšie decko v našej rodine. Málo zarobil , doma nepomohol , s deťmi nepomohol , len jeho koníčky, kamaráti a adrenalínové športy. Po rozvode som sa zoznámila s 27 ročným mladým mužom a trávime spolu voľné chvíle , občas zájdeme do kina alebo divadla , vybehneme nejaký kopec. S bývalým mužom sa nestretávam , úplne som sa od neho emočne odstrihla , vyvoláva mi pod rôznymi zámienkami a každý jeden , naozaj každý jeden rozhovor končí tým aká som ja sviňa , ako som mu zničila život a mal si radšej nohy polámať ako ma stretnúť. Synovia k nemu chodia a tam ich zas očkuje proti mne . Zrejme nás niekto videl z jeho známych a povedal mu to , no a exmanžel rozpútal voči mne úplne peklo . Synom povedal že som pedofilka , že on je určite gerontofil , že mať takého mladého chlapa je zvrátené choré . Priateľa domov neťahám, synom ho nepredstavujem , budúcnosť s ním neplánujem ale je mi s ním dobre , obidvaja si spolu užívame čas ktorý spolu trávime, zažívam veľmi kvalitný sexuálny život . Dospelý syn to nerieši , ten mi povedal že je to môj život a mám právo si ho žiť ako ja uznám za vhodné . Ale 16 ročný syn začal odo mňa bočiť, vraj mu robím hanbu a keď ma s ním náhodou stretne , tak ma ani nepozdraví . Prebehla medzi nami ostrá výmena názorovo , a sa ho pýtam ale otec keď si nájde o 15 rokov mladšiu priateľku to bude ako v poriadku ? Vraj to ale je iné . A keď budem s ním pokračovať , odsťahuje sa k otcovi . Veľmi ma mrzí synova reakcia, čas s priateľom však budem tráviť naďalej . Do toho mi volal exmanžel že čo som to za mater keď mi je prednejší nejaký zajko pred dospievajúcim deckom , ktoré sa za mňa musí hanbiť. Cítim sa pod tlakom a vydieraná či synom ale aj exmanželom. Nechcem aby syn odišiel ale nechcem ani sa vzdať svojho života.
@fantaghiro21 veď práve aj protirečiť treba vedieť s noblesou a viesť diskusiu a oponovať bez urážok, tak si rada oponujem s ľudmi a rozmýšľam a vyhodnocujem a pri tom sa učím a niekedy zmením aj názor ale nazval autorku že jej peplo a že sa za ňu majú hanbiť - to je také ublýžené.
@xtrin ňuz,je to pravda...aj keď som možno priklonena k menšine ( dôvod som uviedla,že sa mi zdá,že autorka emočne možno stále nie je tak presvedčená,ako (sa snaží) vystupuje...Aspoň vo vyjadreniach si sem tam odporovala.
Ale môžem sa mýliť....
Neviem no,čudujeme sa , pohoršujeme ,aký je ten svet zlý , skazený..
Ale meniť seba nechceme.Je to drina,ja nie som vždy chrumkavá a dobrá , poprípade myšlienky zle napíšem,ako som ich reálne chcela...
Ale toto naozaj nepochopím ,odkiaľ ťahajú ženy tie dôvody ako "závidíš?".A pritom to môže byť zena, ktorú priťahujú muži o 10+r viac a nie ,nemusí byť ani zlatokopka a podobne....
@fantaghiro21 uz chytas za slovicka kde som ja napisala ze ty hovoris konkretne o parku ? Si sa zhodla s Kassandra co stale isla svoje o parku davala si jej za pravdu . Ste sa vo svojich domnienkach chapali 😉 Keby ste mali empatiu a chapali ze autorka ma pravo na svoj zivot tak to tu nerozpitvavate a nehladate chyby tam kde nie su. Mozno vam len vadi ze ma mladsieho frajera Lebo Keby mal 45 tak by neboli domnienky ze si nieco kompenzuje , Jasne ze si nieco kompenzuje v dobrom a ma na to narok.
@miadi počkať,nemylis si ma a niekým? Od posledného môjho komentáru som tu neprispievala ani nečítala takmer žiadne komentáre,takže opäť sa mýliš... Kassandte som ak má pamäť neklame,ani raz nepísala.popravde neviem,čo pisala.komu som čo dávala za pravdu?
Nie je to náhodou tak,že si sa teraz poriadne šuchla?Snažíš sa má obviňovať z niečoho,čo nie je pravda?Mne sa ti to nechce fakt čítať ,kde som viedla komunikáciu s kassandrou a ešte jej dávala za pravdu?
Keby som mala empatiu,tak tu neprispievam-takze si ty neempaticka ?kazdy,kto prispeje do diskusie na otázku (lebo je tento portál na to určený) tak je neempaticky?
Nie je to tým,že hľadás chyby tam kde nie sú? Že ti,čo majú iný názor už závidia podobne?
V uvode autorka absolútne nepísala,že chce len reakcie od tých, ktoré sú za jej rozhodnutie.A diskusia je myslím o diskusií -v hladom či pozitívnom smere(ak by mala požiadavku,nech jej píšu len tí,čo sú za jej rozhodnutia ,budem to rešpektovat)
A mne akurát vadí ten prehnaný negativizmus na iných, neustale navázanie sa ,snahu iných ponižovať, kritizovať....
Iný názor sa dá vždy povedať slušne....bez zbytočných útokov (čo dám za pravdu,že sama by som nenapísala hanlivý komentár -autorke šibe)
Prečo toľko nasivania klamatiev a domyslania?
Môj syn má na otca telefón a on na neho. Ja mám svoj život. Nechápem prečo by si mala tráviť čas s mužom ktorý ti v živote ubližoval a naopak. Máme korektné vzťahy. Keď niečo pomôžeme si. Ak by som ho mala počúvať každý deň asi by som mu jasne dala najavo že nie. Jednoducho sa snažím v rámci syna veci nechať tak. Snažím sa vyhovieť a bodka. To sa už nevráti. Nič z toho a som za to vďačná. Máš právo na lásku a niekoho s kým ti bude dobre. Asi má tvoj ex málo vlastných problémov a je mu dobre keď má potrebu sa do teba zastaravat hlavne keď on sám má svoj vzťah. Trošku pokrytecké.
Ešte jedna vec. Ja som ten najmenej kompetentný človek radiť. Ale píšem ti ako to cítim ja. Vždy budete rodina. Kvôli deťom. To nikdy nezmenis. Zmeniť môžeš to že sa určia pravidlá. Ako som napísala. Oslavy ktoré sú dvakrát do roka. Viete si zavolať za deti. A snažiť sa o korektné vzťahy. Po prípade zapojiť aj tvojho nového partnera. Toto ale je už aj na ňom či on to bude chcieť a ak nie budeš to musieť akceptovať. Rozhodne si nenechaj zničiť vzťah v ktorom si šťastná ani tvojím ex ani okolím. Držím ti palce všetko je iba o komunikácii aj keď je to niekedy nepríjemné. To verím.😉
Tak toto je presne to , keď sa žena rozhodne byť šťastná a odísť od neschopneho chlapa. Vačsina chlapov si mysli , že len oni majú právo si uživať a nevážiť si ženu,brat všetko ako samozrejmosť. Pritom ženiť sa a mat deti chceli aj oni. A problem nastane keď sa karta obráti a zrazu aj žena si nájde nový šťastný život pri niekom schopnejsom ,zdravo uvažujucom mužovi. Nič netrvá večne chlapci moji ,staňte sa chlapmi a potom sa žente.
Nechápem, prečo Ti Tvoj ex vyvoláva a prečo mu dvíhaš telefón. No a s reakciou Tvojho syna sa musíš len zmieriť, očividne je na otcovej strane, aj ak by mal frajerku, pretože vieš, Ty si bola tá, čo rozbila vzťah a pokiaľ máš frajera, lepšie už to z jeho (synovej) strany nebude.
@keman7 fuha. Čo je to za stredoveký názor. Deti už ma skoro dospelé, teda jedno už dospelé a druhé skoro. Je rozvedená, takže predošlý vzťah ma už vysporiadaný, takze nechápem tento hon na čarodejnice. U mužov sa spoločensky toleruju mladšie partnerky, a opačne to nejde? Presne takýto ľudia kedysi odopierali zenam vzdelanie a volebné pravo ….
@mimolimit 😂
Ženy kedy už príde doba že sa karta obráti a my si budeme užívať a chlapi sa budú o všetko v domácnosti starať , darmo, sme a boli sme vždy utlačané, preto sme aj silnejšie ako muži,pretože oni by ani tretinu z toho čo my musime zvladnut nedali.A páči sa mi ako vieme spolu držať, tlieskam ,že ste autorku podporili .
Nechaj syna, nech ide k otcovi. Máš nárok na vlastný život. Uvidíš, ako sa to vyvinie. A aj deti si zvyknú. A syn si rýchlo uvedomí, ako he bez mamy.
Môj 28 ročný syn žije so 40 ročnou, majú ročne dieťa a sú spokojní. Ona má 18 ročnú dcéru, nechcela ísť bývať s nimi, ostala u babky. Aj tak je protivna a vyžaduje si pozornosť, čo je Normalne, keďže vždy bola len ona a mama.

@xtrin neviem,či tá správne chápem,...Ale ako píšes,je fakt,že človek ,ak niečo nemá v živote spracované,snaží sa to nasit na iného ,aby sa cítil "viac" ....(Nie všetci)
Myslím si,že sme v diskusií,takže názor za/ proti je úplne primeraný.Ale ponižovať iných za iný názor je také ...no...