Môj ex mi povedal že nedovolí, aby som dcéru vychovala s iným mužom
Môj bývalý partner, s ktorým mám dieťa mi povedal že mi nedovolí dcéru vychovávať s iným mužom. Určite máte s takýmto názorom nejaké skúsenosti, vedeli by ste mi poradiť? On stále hovorí aj po rozchode že mi urobí ďalšie dieťa, že ešte medzi nami nie je koniec. Čo z mojej strany určite je.. Nenávidím ho neskutočne. Ja nemám nikoho ani v blízkej dobe nechcem, ale čo ak naozaj príde niekto iný?
@taskataska nemám, povedal mi to dnes osobne, bol tu s kamarátom, počul to iba on. A k tomu znásilneniu. Po pôrode som samozrejme nemala dlhšie obdobie chuť na sex, tak mi povedal že mu kolega v práci povedal aby ma zamkol v kúpeľni a znásilnil ma. Našťastie tam mal mamu tak si to v tom dome dovoliť nemohol. Bohužiaľ, toto všetko nahraté nemám. Ale mám správy ktoré sú aspoň akýmsi dôkazom. I keď jeho meno je na polícii dávno známe.. Pritom nemal nikdy žiadny záznam. Proste aj tu na dedine ho nikto nemá rád.. Asi vedia prečo 😔🙄 a som neskutočne rada že som s nim už nespala.. Úprimne by to po tom všetkom bolo pre mňa hrozne ponižujúce.
@taskataska Ďakujem pekne za radu 🍀 Budem to všetko nahrávať, čo som už aj chcela ale nejako mi to stále vypadlo. Od teraz už všetko nahrám..
Samozrejme ze to budeš musieť riešiť súdnou cestou. Určite budeš musieť riešiť zverenie dieťaťa do opatery, výživné, návštevy otca.. Ostatne sú jeho vyhrážky a snaha ta zdeptat a ponizit. Ja by som s nim už ani nekomunikovala ak by to nebolo nevyhnutné (TJ iba v rámci starostlivosti o dieťa) a podla možnosti ani o samote nie. On môže mať predstavy aké chce... A ako ti dcéru vezme prosim ta? 😂 Ty si z neho úplne vystresovana. Žiadny súd nedá 6m batoľa do starostlivosti otcovi a dojcene... Ved rozmýšľaj trochu. Vyhodil ta s bábok z domu a ty sa s ním "kamarátis"... Nuž, asi máš s malou dosť čo robiť a je to príliš čerstvé, inak si to neviem vysvetliť.
Vyťahovanie es z rukáva si nechaj na koniec, za predpokladu, že máš o tom aj dôkazy. Ale to sa porad s právnikom. Chcela som ešte povedať ze over si ci nemá medzi kamošmi veľa policajtov ale ty máš otca bývalého policajta a neviete si dat s takýmto exotom rady? Vieš ono keď bývalému pritakavas, necháš sa otlkat a terorizivat tak veľmi ťažko potom niečo dokazovať.... Ale to by si ako dcéra polisa mala vedieť, na všetko potrebuješ dôkaz, svedkov, volať políciu...
...ako ta moze napustit...co ta znasilni? Zakazat ti iny vztah nemoze... odkkafaj sms, maily std a v orioade obtazovania kludne alarmuj policiu
A nie si povinna s nim komunikovat vobec ...obmedz to na info o dietati strucne a nic viac
Neboj, poznám prípad, keď takýto podobný frajer, sa vyhrážal matke svojho dieťaťa, aby bolo všetko po jeho vôli. Ona to dala na súd a keď sa ešte aj tam pred pojednávaním vyhrážal, tak mu povedala, že požiada súd o nariadenie drogových testov, ak budu negatívne, pristúpi na jeho pravidlá. A zrazu bolo možné sa dohodnúť
Odlož si správy, maily, kde ti to píše, pripadne si nájdi konkrétne dôkazy o tom, že je díler, aby si mala všetko, keby došlo na súd. Veľa sú len také rečicky, chce ta vydesit a zdeptat, aby si zo strachu sa vrátila, čo samozrejme, neurobíš, keďže máš zdravý rozum. Zákazat ti iný vzťah tiež nemôže. Pripadne sa porad s právnikom, vziať ti len tak bábätko nemôže,nasilu by to bol únos, urobiť ti druhe dieťa, to jediné znasilnenim, a oboje sú trestné činy, a ktoré by šiel sedieť. Čize predbehni ho, daj na súd kvôli plateniu alimentov, pretože aj tak sa s ním budeš musieť o tom dohodnúť. Keby mu dokázali drogy, nemusí sa s dieťaťom ani stretávať, zakazu mu to
@sandyl07 joooj zamysli sa dievča... Hneď na druhý deň si mala mat podané o predbežne opatrenie zveriť dcéru tebe plus návrh na určenie starostlivosti. Jeho drogová činnosť? Na čo cakas? To nie je eso. Ty si povinná ho udať inak sa podielas na jeho trestnom cine. Už len z ľudského hľadiska sa nebojis o dcéru že by s ním mala byť sama? Sa troska zamysli a chovaj ako dospelá zodpovedná žena. Zamýšľas sa nad tým momentálne najmenej podstatným.
Ad jedna riesit sud, uz vcera bolo neskoro, lebo ta moze predbehnut a preto zamestnava tvoj mozog motovmi, ktore zlakaju tvoju pozornost inam. Oznacit jeho inklinovanie k drogam je tenky lad ked to nevies dokazat....a komunikovat vyhradne mailom a sms. Sms i malily vies pouzit na sude povedane a bez svedkov sa dokazuje velmi tazko. Plus treba pocitat s tym, ze mozu byt predvolani svedkovia na sud otazka znie kto bude ochotny ist svedcit bez strachu z toho, ze tvoj ex mu to oplati. Nedavat mu vediet viac o tebe a dcere v akomkolvek zmysle ako je nutne, taki vedia prekrutit vsetko. Sustredit sa nato, aby v prechodnom domove mala dcerka svoje miesto a mkhlo byt urcene za lepsie prostredie ako u svojho otca. Mas moznost dat na sud o zverenie do vyhradnej starostlivosti a o vyzivne ns seba s dceru. Je aj institut predbezneho opatrenia pred tym ako prebehne sud. Nikde nieje napisane, ze nemoze byt stretavanie za pritomnosti matky pokial nato je dovod, niekedy sa riesi aj zakaz styku. Co sa tyka kto bude vychovavat dceru je to jedina paka na ktoru reagujes zrejme a preto tym operuje, chce manipulovat a drzat ta v strachu a strese. Moze to sudom riesit ak si najdes tyrana a nasilnika. Niektore zeny maju opakovane stastie na rovnake typy....
@sandyl07
Prepáč ale už len to, že tri týždne potom ako vás vykopol, riešiš to, že Ti v ďalekej budúcnosti nedovolí mať frajera🤔👎
Nezrelosť. A žila si s ním aj keď si vedela že predáva drogy. Ak neoznamis trestný čin ak o ňom vieš, vieš čo to asi znamená?
Tak si treba upratať život, tým že začneš riešiť zverenie, výživné.
Potom môžeš riešiť nejakého budúceho otca pre Tvoje dieťa.
Ako ti môže urobiť ďalšie dieťa, ak ho k sebe nepustis? 😄
A to, že nedovolí aby niekto iný vychovával tvoje dieťa je po rozchode normálne. Prejde ho to až, keď bude mať vážnu známosť.
Vlastná skúsenosť 😊
Toto je dalsia story do dennicka neuveritelnych pribehov...
So psychosom, ktoreho nikto nema rad, ktory je zname meno na policii, ktory doma pestuje zelene mas dieta a to je tvoj tromf, ze ho udas...ty si si z toho "salatiku" nikdy nedala, ze mas ciste svedomie a mozes to pouzit proti nemu?
Nejake vyhrazky o zamknutych kupelniach? Slovo proti slovu
Len jedna otazka, cim ta tento pan okuzlil?
Tatko je policajt, ale radu budes hladat tu ...no to sme dosli
Nemusela nahlasovat trestný čin, tak netreba ju zase zbytočne strašiť, preto som pisala, že sa s tým treba poradiť s právnikom. Jednak je to blízka osoba, ak žili spolu... Na druhej strane mohla by tym ohroziť seba a dcéru ak bývali spolu atď..
On jej to povedal iba teraz, ze zasial...
Takze co ma oznamit ?
Zasial neviem co
Zasial neviem kolko
Zasial neviem kde
Polícia nastartuje 10dronov a pojdu mapovat vseeeetku zelen v okoli.ci njdu 5listkovu rastlinku co este ani nemusi mat 5cm
Počkať, vyhodil ťa na ulicu pred troma týždňami ale stále s ním komunikujes natoľko, aby ti písal, že zasadil travu na viacerých miestach?
Nechápem, už malo byť nejaká úprava styku alebo čo na súde a to je celé. Minimálne mu netreba odpisovať. Pretože neviem, či ti len tak napíše ráno, dobré ránko, zasadil som na viacerých miestach. :D
@dovozadokoca Chodi predsa za malou, nemoze mu odopierat kontakt, a on geroj si mysli ze sa k nemu vratia, ze ma iba rozmar tak vo svojom afekte jej tara 2na3, ved je vsetko ok....
Necitala som vsetko, len mi nejde do hlavy, ze na nejakej dedine, kde sa ludia poznaju a vsetko o sebe vedia, sa das do kopy s dilerom drog. A podla toho, ako sa k tebe sprava, aj konzumentom. To uz si bola taka zufala a este aj dieta si das urobit? Len tak sa ho nezbavis, kedze mate spolocne dieta. Udat by si ho mohla aj anonymne.
Nebudem čítať všetky príspevky, ale napíšem k tomu moju skúsenosť s mojim bývalim.Ked sme ukončili nás vzťah a ostali mi po ňom dve deti tak vravel tó iste, ze nedovolí aby bol kolo deti niekto iný a vychovával ich a podobne. Zo začiatku som mala z toho strach nakoľko je to agresívny curak a zničil nám celý život ako aj mne tak aj deťom.. No čas času ukázal že sa zjavil niekto nový a mne a deťom srdcu blízky. Keď to zistil prišiel pre deti vzal ich a ze ich nepusti viac domov kým je tam on.. Pekne som sa opýtala-odvezies ich sám alebo volám políciu? Doviezol ich a aj keď sem tam ešte behal popod dom kde nemal už prístup alebo sa snažil nadávať mi a podobne tak som to od ignorovala totálne.. Vieš čo sa neskôr stalo??? Ani im nezavolal, ani si ich nebraval v čase kedy mal, žiadne ich narodeniny, meniny, vianoce, či výsledky v škole a choroby ho nezaujímali.. Nezaujíma sa o nich už 4 rok a pritom vyhrážky boli také, že si človek myslel, že nás možno aj zabije.... A ver tomu, že ani ten tvoj neurobí nič. Daj si žiadosť o zverenie dieťaťa do starostlivosti, tam sa dohodnite kedy sa môže stretávať s dcérou a ostatné nerieš.. Poradím len jedno a to je to, že komunikuj sním na základe už len čo sa týka dcéry. O jej potreby a vtedy keď si pre ňu bude mať prísť alebo priviesť domov. Nikdy mu nepíš nič zlé a keď napíše on čosi v zmysle takom, že to bude vyhrázka tak si to pekne ulož. Budeš mať dôkazov materiál kebyže náhodou niekedy niečo... Ja ich mam viac než dosť. 🙂 A neboj sa on len brese, lebo stratil všetko čo mal a je so toho vedomí.. Môj co som zistila neskor to nerobil koli deťom ale koli tomu ze už nemá mňa a nemôže ma ovládať a dovoliť si absolútne nič.. Kebyže to tak nebolo tak sa o deti zaujíma do dnes ale prd.. Držím prsty a nedaj sa a konaj tak ako chceš ty a nie on.

@h2 tak ocko je už skoro 15 rokov na dôchodku 🤭 takže možno by tak vedel zorganizovať stretnutie seniorov 🤣🤣 (aspoň trochu humorne) Ale určite skôr zostali nejaké kontakty, len nám dosť pomohol a nechcem ho tiež stresovať, ale určite ak by prišlo k tomu najhoršiemu, nenechá ma v štichu 🍀🙏