icon

Vzťahová búrka: Ako prekonať hádky s manželom?

16. jan 2025

17 rokov spolu, 13 manželia, moje dieťa z 1 manzelstva 18 r.( vzťah trval 2 roky, dôvod rozvodu ex na úrade práce, chaty, alkohol)
S terajším manželom 2 deti, 14 a 7. Sme výbušné povahy, vycitame si, hádame sa, urazame obaja neustupcivi, kto z koho, kazdy ma svoju pravdu, rodiny nas neprijali. Po búrlivej hádke sa cítim zranená a nešťastná. A potrebujem sa rýchlo uzmierit, lebo neviem fungovať. No začína to byť čoraz častejšie, tak 4 x ročne ale teraz máme obdobie že od Vianoc tretia veľká výmena názorov. Vždy sa spomenie aj rozvod. Dôvodom hádky je môj syn s ex. Je taka ležérne povaha, bordelar,
lenivy, chceli sme aby siel na tazku skolu, no neuci sa a nosi 4, je tretiak a bude mat 4 stvorky na vysvecku, na konci roka si opravi na 1 stvorku. Povie ze ho skola nebavi. Stale hadky ze sam od seba smeti nevyniesol, mycku nenalozil, ma bordel v izbe. Syna pri tom od malicka vsade chvalia aky je slusne vychovany, je oblubeny, neublizi ani muche, neflaka sa. Len nie je flexibilny je ako ex. Žijeme v jeho dome, úspory nemám, ale mame spolu nadobudnuté majetky pretože sme obaja výkonný. Muž je stavbar má firmu je zaneprázdnení, mobil na uchu, nervózny z deti, má 51 rokov. Ja mam 44r, firmu, z ktorej som už vyhorena, najmä z ľudí, ale mam veľa voľného času.

elli333
16. jan 2025

Ach jaj autorka, tazko sa mi to cita a ani nevies ako velmi dobre ti rozumiem. Drz sa

luccija
16. jan 2025

@mk1111111111 ale veď on urobí...mne by sa tiež nepáčilo, keby mi niekto urcoval, že teraz treba to a to, lebo som povedal.Asi tam tie smeti nie sú 2 dni.Kazdy má svoj systém.

ahhola
16. jan 2025

Boze, autorka, vies co mi chodilo po mysli, ked sa ta citala... Ti chalani, 17 a 20.rocni,tusim predvcerom sa hodili pod vlak.🚂 Rada by som poznala ich storky, asi nieco podobne, otcimovia, macochy a buzeracia aj za to, ze rano vstanu.
Synov tatko muzikant, co robi? Nemoze ist byvat k nemu, aj za cenu zmeny skoly a co ty vies, mozno to aj na dvojky vytiahne. Tu to ma na haku, naco sa snazit, ked aj tak bude len zdrbany... Stareho prekvap, ked sa dovali na obed... Pocuj Jozo, preco ty vlastne Petula nenavidis? Ty si prepasol taku sancu, vychovat sice cudzie dieta, ale take, ktore ta bude v srdci nosit, od zeny, ktoru mas rad... Mas vlastne? Ci uz ma len trpis? Pod si zasexovat, lebo ty si natlakovany papinak a niekde to buchne (aneuryzma) nedaj boh.
Zavolaj exovi, co moze pre svoju krv urobit. Dovtedy chalana naprataj l💔askou a bud niekedy len pre noho-vylet, navsteva, kavicka... , ako vychadza s krpcami, aj tych by si mohla instruovat, nech sa k nemu trochu maju, ze ma teraz tazke obdobie a potrebuju jeho moralnu podporu. Makaj na tom, vsetko ine daj bokom, mozno este nie je neskoro. Ked chlapovi zalezi, aby ho brala tvoja rodina, nejako to zariad, nema-nedava.

unicornlady
16. jan 2025

@ahhola Ja správy síce nesledujem, ale skúsila som to pozrieť. A ono je toho vlastne viac. Za cca posledný týždeň to bol 15r, 16r. a aj 17r. chlapec, plus dospelý muž.
https://regiony.zoznam.sk/mimoriadne-tragicky-d...

ahhola
16. jan 2025

@unicornlady no ved, mne to srdce trha... Lutujem cestujucich, obsluhu vlakov, rodiny pozostalych. Rozthol sa s tym pytel... Uz osadzaju tabule pozdlz kolajnic s cislami na linky pomoci💥

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
simca06022011
16. jan 2025

Ak je 80% hadok kvoli synovi, tak nech sa kovli nemu nehada a vybavene... co ked nevylozi umyvacku? co ked ma 4ky? vy ste mu vybrali skollu.. no asi on o nu nema zaujem.. tak tam sa skor treba venovat synovi, ze co vobec chce, ako si to predstavuje a co by chcel robit. Najst mu brigadu, nech sa odreaguje, vyskusa si svet... ktory TINEDZER sa ide potrhat aby umyvacku vylozil? Ja ti poviem takto, som z gympla a nie hocijakeho, ani ti 4rkari sa nestratili :D Tu to vidim na boj a tlacenie bez nejkaej rodicovskej "lasky" od otcima. PRetoze normalne otec by povedal dietatu "svoje" a vybavene, nevadil by sa doma so zenou do takeho stadia ze mesiac sa davate dokopy. A k samovrazdam sa nevyjadrujem, pretoze ty ams viest syna v duchu, ze ano je to otcim, ale uc sa, a za chvilu si z domu a budes mat klud :DD To je uz aj u nas nejaky ten piatok mantra, ktoru dcere, ktora je sikovna, ale ucit sa jej velmi nechce, opakujem... ze ked sa nebude, ostane mi tu na krku a bude pocuvat o umyvacke, pradle, a spinavom umyvadle cele dni :DD

Okrem toho, podla mna je dost mozne, kedze mate vybusne povahy, keby ste sa nevadili za syna, budete sa za ine veci. Rovnako som to mala doma ja, vadili sa mama s otcimom "vraj za deti", sestra zmizla este ako 13r, postarali sa, ja som uz cez maturitu byvala inde a 2t po nej som odisla aj z mesta.. a vies co? ano naoko si zili svoj harmonicky bohaty zivot v blahobyte.. ale su to uz dve desatrocia, ani jeden spokojni nie je a vadia sa STALE a to uz doma ziadne deti nemaju. Najdu si vzdy daco ine. Uz to nie je co syn/dcera robia/nerobi, a ako vychovavas a toto ma robit a hento, ale uz to je ty si taky, ty si taka...

autor
Autor odpoveď zmazal
mk22
16. jan 2025

Školu si mal vybrať chalan sam..nie že my ti vyberieme, tam nastúpis a budeš nosiť jednotky, dvojky.
18r chalanovi načo chodí do izby a dr*be ho za bordel?
Mam 17rocnu, do izby jej idem zavolať ju na večeru, alebo keď odchádzam.. Aby som tam vlietla a rozoberala ze nemá upratané?
A teda poznajú sa 17rokov, dosť dlhá doba aby tvoj muž chalana spoznal, a našiel si k nemu ako takú cestu.
A svokra ma svätú pravdu, chlapca si máš viac menej vychovávať ty.
To nič iné nerobíte len sa hádate, potom vychladnete, a nestihnete mat ani sex, príde ďalšia hádka.
No ďakujem pekne 😃

unicornlady
16. jan 2025

Autorka, ale neodpovedala si, čo tie ďalšie deti? Tie majú aký vzťah k svojmu bratovi. Tvoj muž aj na nich kričí, buzeruje za maličkosti?

belasy_motylik
16. jan 2025

Chúďatá deti 😒

jozef1890
16. jan 2025

@hipuska Presne ako píšeš, PALICU NA NEHO, prípad ako cez kopirák. Toto bol jeden z dôvodov rozchodu, Keď sme sa spoznali bol už dospelý, ale čo sa nestalo, oľutoval som deň keď som ho spoznal, tváril sa akoby bol jej manžel len rozkazy, príkazy nariadenia, bordel v izbe, špinavé veci na strede jeho izby, živila ho a šatila do jeho tridsiatky, neskôr sme mu platila prenájom bytu, a keď už nebolo z čoho tak na ňu vybehol do telefonu že TO ČO MÁ ZNAMENAŤ??? normálne sa ho bála. Len jej doteraz nadáva, vytýka, vyhráža sa že pôjde na ulicu atd., mne tiež nadával od začiatku do ha....zlov ostatné ani nenapíšem radšej a to som znášal 12 rokov. Povedal som si A DOSŤ!!! Výplatu samozrejme pre ku....vy prepije ale už sa mu zas robiť nechce. Teraz mu kúpila byt a samozrejme čaká že mu ho bude aj platiť, robiť mu tam upratovačku atd., No proste pre ňu sviatosť oltárna.

unicornlady
16. jan 2025

@jozef1890 Jozef, ty tu projektuješ nejaké vlastné traumy.
Tu sa bavíme o niečom inom. Tu dáva rozkazy manžel, nie syn.

yoxinka
16. jan 2025

Vy dvaja vy ste mali veľmi zapracovať na komunikácii. Lebo keď ste obaja tvrdohlaví, neústupčiví a výbušní, tak sa nikam nepohnete. Ja som tiež výbušná aj tvrdohlavá a trvalo to dlho, ale spôsob konunikácie s mužom som zmenila. Tiež som sa správala ako malé decko, čo len trucuje. Vy sa tak správate obaja. Hrozné! Tvoj muž vychovával syna 17 rokov!!!!!!!!! Správanie tvojho syna je predovšetkým obrazom výchov tvojho muža. Vy ste svojimi rečami z chlapca spravili “lenivého” lebo má také gény. A tvoje gény decko nemá????? Chlapec nemá na školu, učiť sa mu nechce, nemá o to záujem, ale vy ste mu školu vybrali. To má akože byť čo??? Chlapcovi by som vysvetlila, že OK, na vyoskú ísť nemusí, ale musí pracovať. O všetkom zaňho rozhodujete vy. Tak sa nikdy nenaučí prijať za seba zodpovednosť!!! Správanie nevlastného otca musí byť pre chlapca veľmi frustrujúce. Nečudovala by som sa, keby po škole odíjde a už ho nikdy neuvidíš. Prípadne začne robiť strašné hlúposti ako prejav vzdoru voči vám a vášmu fakt debilnému prístupu.

luccija
16. jan 2025

Ale toto robí veľa chlapov, že so synmi tak súperia kto má väčšie ego.A ako reaguje syn oponuje či skôr sa podvoli?Veľa chlapov si myslí, že ženy deti rozmaznávaju, držia s nimi, spravia veci za deti veď to je normálne každý to má inak.Aj my sa vieme najviac pohádať kvôli dcére.Je prísnejší aj na ostatné 2 deti?no tak bude syn bonvivan umelec po otcovi😉možno od detstva počúva v škole, že je neposedny add doma počúva otčima, ktorému sa stále niečo nepáči.A možno je to super chalan len zlý výber skoly ako nechcem to zľahčovať, ale vieš aké starosti maju niektorí, že im decká pijú, fajčia, sú vonku týkajú sa...ešte máte dobrú pubertu.Treba mužovi vysvetliť, že mu zničí sebavedomie, keď bude do neho stále drbkat nikdy nepochvali atď...

luccija
16. jan 2025

A ešte sa môže chalan spamätať, keď píšeš, že na konci roka to vie utiahnuť na na jednu 4.Na aku chodí školu škoda, že ste ju po prvom ročníku nezmenili.

simca06022011
16. jan 2025

A ja inak vobec neverim na take ako "geny", hlavne ked syn vobec s otcom nezil... vacsinu spravania ovplyvni vychova a vas pristup. genami sa casto osrpavedlnuju chyby, ktore sa dali pekne krasne odstranit = ale aj dotknuta osoba sa pre pohodlie, alebo z trucu, radsej necha nalepkovat ako "to ma po otcovi, dedovi, babke...."... no nie nema.. to ma od debilneho pristupu. Nie moj chlap nie je pohodlny a necaka servis, lebo to ma po dedkovi, on je taky, lebo tak 2-3 generacie zien u nich v rodine vychovava muzov.

autor
Autor odpoveď zmazal
unicornlady
16. jan 2025

No, a tvoj muž nazahriakne toho stredného, že ako sa to správa voči bratovi?
Či šikana je dovolená, lebo tvoj muž to robí tiež?

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
unicornlady
16. jan 2025

Čo sa týka profesie, to sa mení aj počas života. Koľko ľudí ani v dospelosti nevie, čo chce. Takže to by som ako problém až toľko nevidela.

Chlapec teda nie je problémový.
Ale tvojmu mužovi asi najviac vadí to, že ... nefunguje na povel? Že je to ľudská bytosť, ktorá má svoje potreby, pocity... a nie je ako tvoj muž?

elli333
16. jan 2025

Asi naozaj nieje lahke mat rad "cudzie" dieta. Clovek je k nemu omnoho kritickejsi ako k vlastnemu. Zacinam si mysliet, ze clovek co sa uz raz rozviedol a ma dieta by mal skor ostat sam. Ze je to preto dieta lepsie lebo velmi casto to dieta bojuje a citi to neprijatie a nema skutocny domov kde ho miluju a bezpodmienecne podporuju. Ty tym, ze manzel nanho stale utoci asi casto utocis aj na syna aj kvoli veciam kvoli ktorym by si normalne neutocila. Aj podla mna je normalne mat vlastne tempo upratovania. Na smrtelnej posteli nebudeme s usmevom spominat nato, ze nam nikdy doma neostalo dlhsie smetie, ze sme mali vzdy vylestenu kuchynu, alebo dieta malo vzdy upratanu izbu. Budeme spominat prave na vztahy a nato ake boli. Vzdy, vzdy je dolezitejsi vztah so synom ako to ci ma upratanu izbu. Ale to je moj pohlad. Pohlad mojho manzela je rovnaky ako pohlad toho tvojho. Ja si myslim, ze dieta potrebuje svoje pokojne prostredie kde vie, ze ho nikto nesudi a nebuzeruje a prave vtedy ukaze svoje dobre vlastnosti. Ale ano asi je to tazke pre vsetky zucastnene strany a neviem co je lepsie ci sa trapit, alebo ist od seba, ktovie? Pre dieta je asi lepsia ta druha moznost, len ci aj pre dalsie dve deti?

0silvia0
16. jan 2025

Je mi ľúto toho chalana, v mnohom mi pripomína môjho syna. Uvedomte si, že pri takejto atmosfére chalan pri prvej príležitosti zdrhne, pretrpí to doma ešte pokiaľ bude musieť, a život bude tráviť s niekým, kto ho bude akceptovať taký aký je. A domov príde maximálne raz do roka. Teraz tvoj muž bazíruje na vyupratovanej izbe, ale raz ho to bude mrzieť, že ho vystrnadil z domu.

elli333
16. jan 2025

Ja proste nechapem ludi pre ktorych je poriadok dolezitejsi ako city rodinnych prislusnikov a city dietata aj ked nieje "moje" . Nech si ziju v tom svojom sterilnom prostredi sami a premna zamna nech upratuju vo dnes v noci a potom sa tym poriadkom kochaju az do konca svojho zivota

autor
Autor odpoveď zmazal
elli333
16. jan 2025

@0silvia0 smutne je, ze mozno ho to mrziet ani nebude. Mozno bude rad a o to je to horsie. Mrziet to bude len a len matku a jej syna