Môj muž je už tretí rok závislý na pervitíne
moj muz uz treti rok berie pervitin. je to peklo. uplne ho to zmenilo. ja nepijem ani len alkohol, drogy su mi uplne cudzie. mate niekto skusenost? neexistuje nejaka linka pomoci pre blizkych ludi fetakov? mame tazko choreho 9 rocneho syna a malu dcerku. nemam ziadnu podporu rodiny. syn na muzovi velmi lipne. neviem co mam robit. tak velmi som ho milovala. teraz je ako cudzi clovek. tyran. zazili ste niektora nieco podobne?
najhorsie je, ze si to neprizna. stale klame. vcera hulil travu. prichytila som ho tesne po. cely od nej smrdel. ale do oci mi klamal ze nie. uplne nasurovo. nasla som mu maily ako si s nejakou zenskou vypisuje ze laska sem, laska tam. do oci mi klamal ze to su stare maily. lebo som sibnuta a nevidim datum, vsak? maily som nasla nahodne, nechal si ich otvorene na obrazovke pc.
je to strasne zufalstvo. vobec neviem co mam robit. ako sa s tym vyrovnat. najradsej by som odisla. ale kam? a ako uzivit deti ked kvoli synovi nemozem pracovat? dcerka nema ani rok. ked som otehotnela, netusila som ze fetuje.
pripadam si tak strasne sama na vsetko. uplne stratena a opustena
@dollyzv prosim, vies mi poslat link na nejake spolahli testy? aj vcera spal a dnes rano skaredo krical ked ho mala zobudila
Tieto sú veľmi spoľahlivé https://www.zdravotnetesty.sk/p/208/metamfetami...
Ja som ich kupovala v lekárni ;) skús zajtra nejaké obehat
Ahoj autorka, odkial si? Toto je velmi dobre a overene centrum, urcite si ich popozeraj. MENORA- protidrogove centrum, mozes im zavolat, napisat o pomoc... www.menora.sk drzim silno silno palce 💝💝
Len ešte dodám,že pokiaľ mal včera spaci deň,dávku mal ešte tak deň až dva dni pred včerajškom..je možne ak by si aj zajtra zohnala test,môže ukázať negatívny výsledok..najlepšie by bolo keby si mu dala test najneskôr aspoň v ten spací deň,alebo keď z neho budeš cítiť ten puch. A otázne je,či ti bude ochotný nacurat
@dollyzv dakujem pekne.
@dollyzv takto pospava uz asi stvrty den. puch z neho praveze necitim. pockam, kym bude mat den, ze spat nebude, nech sa vtedy otestuje. ked nebude ochotny, tak to bude jasne. ale on mi sam povedal, ze nech kupim testy a otestujem ho. to ale hovoril, aj ked bral. ja ozaj nechapem uz.
vcera bol sice cely den spavy, ale nebol podrazdeny, aj sa hral s detmi, aj upratoval, aj na prechadzke s nami bol. ale vecer vytuhol o pol desiatej a spi doteraz. rano sice vstal k tej malej ale hnusne krical, tak som radsej vstala ja. a on siel znova spat. nechapem. uplne iny clovek 😔
@veverickav dakujem pekne.
Tak niekedy aj ja spím 10-12hodin a nikdy som nič nebrala,a niekedy zase nespím celé noci🙈🙈🤣 ono keď naozaj bude brat,tak si to všimnes..
Prečítaj si ešte raz, čo si napísala... Popremýšľaj, hneď budeš vedieť, čo máš robiť.... To, že deti ho ľúbia je pekné, no zváž, či skutočne potrebujú vnímať, ako ich otec osočuje ich mamu... Viem, ľahko sa mi to hovorí, keď som to nezažila.... No čisto racionálne- radšej to ukončiť skôr... A nečakať na moment, keď sa stane niečo, čo Ti síce definitívne potvrdí, že máš odísť... Ale zároveň to bude moment, ktorý by si radšej zo života svojich detí vymazala.... Tvoje váhanie by som pochopila, pokiaľ by sa chcel dať liečiť, skutočne by na liečbu nastúpil.... A nie takto, že Ti do očí klame.... Prepáč za priamosť... Nikdy som niečo také nezažila, ale pokiaľ on sám nebude chcieť, lepšie to nebude... Ani pre Teba, ani pre neho a v prvom rade ani pre Tvoje deti.... Píšeš, že syn má 9- pomaličky príde puberta, si si istá, že v takomto období chceš, aby syn mal pri sebe takýto vzor... Lebo áno, ešte je to v štádiu, že "len badá", že s ockom sa niečo deje, je iný... Ale ver, že s narastajúcim vekom to bude vnímať ešte intenzívnejšie... Každopádne ti želám, aby si sa rozhodla správne, hlavne vo vzťahu k deťom... A veľmi si prajem, aby si opäť našla šťastie... Veľa síl a správnu dávku odhodlania situáciu riešiť! 🙂
@dollyzv neviem. ten prvy rok ked bral pervitin som to zistila hlavne podla toho, ze bol strasne neprijemny. neustale za mnou chodil a psychicky ma tyral. urazal. manipuloval. nedalo sa s nim normalne komunikovat. ta agresia prisla az ked zacal fetovat strasne moc. to sa stale zatvaral do kotolne a tam snupal.
a teraz je to take ako vtedy na zaciatku. stale ma kritizuje. uraza. nikdy sa za nic neospravedlni. ja som stale ta zla. dnes uplne typicky priklad. isla som k nasim. odmietol ist. od nasich som sa sla s detmi prejst. volal mi kde sme. ked som povedala, ze na prechadzke, tak okamzite zacal byt urazeny, ze som ho vmanipulovala do toho, aby s nami nesiel. ale neopytal sa, kde sme.
chvilu sa smeje a ma dobru naladu, o chvilu ziape a chova sa ako nepricetny. ta celkova zmena je postupna. ale ako som ho nacapala s tou travou, tak si to zacinam uvedomovat viac a viac. zas zacinam byt v strese. povodne som pisala, aby som sa poradila, ci si to len nahovaram, ale cim dlhsie to takto analyzujem, tym viac mam pocit, ze sa nemylim.
dnes mi povedal: raz za mesiac si kupim pervitin za 100 eur, to vysnupem hned, a potom si uz kupujem len tak po 5 eur do konca mesiaca. a potom ze haha, ale nie, robim si srandu. neviem. blba sranda. clovek co abstinuje by podla mna takto nevtipkoval.
ked v decembri prestal fetovat, tak bol uplne iny. pokorny. ospravedlnoval sa. lutoval to. narovinu sa ku vsetkemu priznal.
nechcem odchadzat z domu. mam tu veci pre syna. chcela by som najst sposob,aby musel odist on.
mam videa z minuleho roka, naktorych ziape ako nepricetny.
mam printscreeny smsiek, kde sa priznava k fetu a pyta sa, ci som uz vyhulila tym policajtom, co prisli k nam (on vtedy utiekol z domu, aby sa s nimi nestretol). 2 krat tu boli za nim policajti,aj to je dokaz, nie?
rozmyslam, ze zaplatim nejakej detektivnej kancelarii, aby mi zohnali dokaz, ze fetuje.
mame velke uspory, ale vsetko ma on v hotovosti. ja nechcem prist o peniaze, dom a ist niekde do azyloveho domu, aby si on v klude a v blahobyte mohol fetovat nadalej.
objednala som si tie testy. a mam aj slzny sprej. pre istotu. ale on ma nenapadne, ked mu dam najavo, ze sa ho nebojim. je to zbabelec. este na zaciatku fetackeho obdobia ma udrel pastou do chrbta. ja som sa po nom zahnala kolobezkou. odvtedy si voci mne fyzicky nic nedovolil. ale hlavne ze mi to doteraz vycita, co som si ja dovolila voci nemu
@najstastnejsia my sme spolu uz takmer 20 rokov. ja v nom stale vidim toho, ktoreho som milovala. nie je stale vsetko iba zle.
stale zvazujem za a proti. keby som mala jasny dokaz, ze stale fetuje, tak je moja volba jasna. lebo ak neprestal doteraz, tak uz neprestane nikdy. ale ten dokaz nemam. len domnienky. preto vaham.
ODPORÚČAM http://www.menora.sk
@hanahsuza dakujem. to uz mi niekto pisal. akurat ma trosku odradilo, ze vyznievaju dost fanaticky, co sa tyka boha. my nie sme veriaci
Sú to veľmi príjemný ľudia, poznám ich osobne
@hanahsuza aj tak je to bohuzial od nas velmi daleko. viac ako 3 hodiny autom ☹ mozno sa zajtra odhodlam a skusim aspon zavolat. mozno poradia aspon po telefone
Verím, že dokážu pomôcť, poradiť, usmerniť. Môžeš mi dať potom vedieť prosim, ako to dopadlo? Budem rada
Ak by naraz vysnupal dávku za 100€ tak by najskôr asi zomrel,takže ozaj blbosť...môže byť že aj z tej trávy mu tak prepína..popripadne skús ešte multidrogovy test..ale neostavala by som s ním ani za všetky prachy sveta ;)
@dollyzv to sa lahko povie ked nie si v mojej kozi 😔 ja som na vsetko sama. plus ten syn. s tym treba chodit kazdu chvilu na vysetrenia. z coho nas mam zivit? on mi ziadne peniaze neda. vyzivne tiez platit nebude ked ma na paske tretinu z toho co zarobi realne. na ziadne prispevky narok nemam.
keby siel on prec, ze mozem aspon ostat v dome a neplatit niekde nekrestansky najom, tak by som to zvladla. ale on neodide nikdy dobrovolne.
A myslíš že výdavky za dom by ti platil on? Nuž,je to na tebe ako sa zariadis..buď budeš trpieť jeho správanie,alebo odídeš...
@dollyzv dom je zaplateny, mesacne vydavky su iba okolo 100 eur. odist nie je riesenie. chcela by som aby sa siel liecit. ale neverim ze sa dokaze vzdat fetu. nechapem to, ze preco sa na to v takom veku. asi z nudy 😔 by mi nikdy nenapadlo ze sa nas krasny vztah skonci takto 😔 je tazke to prijat a zmierit sa s tym
dom je vas spolocny?
@simca06022011 ano, je pisany na oboch. nemame ziadne pozicky.
Tak preco by si mala ist z domu ty? pekne by som mu po jeho vylevoch nechala veci pred dverami, nech sa ide dat liecit a potom sa vrati alebo po jednom vyleve na moju osobu a kriku na deti volam policiu, ze ma tyra, napada... hadam nebudem cakat kym ma zbije. A nech ho beru do certa. A rodina na znami nech si myslia, co len chcu, ved ked si na deti sama, tak ti aj tak asi velmi nepomahaju. Ak samozrejme berie nieco naozaj, lebo to ze niekto o pol 10tej zaspi neznamena ze nieco berie.. Ja sa ti divim, mne keby chlap RAZ nieco zobral a zistila by som to, tak je vystahovany... Zobud sa, uz davno je po peknom vztahu, teraz mysli na dobro svojich deti. Moze byt, ze rpave ten sok z toho, ze pride kvoli svojmu "hobby" o rodinu ho vylieci, alebo naopak..
@simca06022011 och, ako pekne a jednoducho to znie, vsak?
v momente ako by zistil ze je zamknute, tak by skusal rozmlatit dvere. alebo by zavolal policajtov, ze ho nechcem pustit do vlastneho domu.
ked na mna krical ze ma zabije, tak som volala policajtov. odhliadnuc od toho, ze im trvalo 40 minut kym prisli, tak jedinym vysledkom bolo, ze mi povedali, ze pokial ma fyzicky nenapadne, tak mu nic nezmozu. a ze mu neurobia ani test na drogy. ze to by ho museli chytit soferovat napr. to, ze rozmlatil vlastny nabytok a vyhadzoval ho z okna, tak s tym tiez nic neurobia, lebo je to jeho majetok.
takze si to bohuzial predstavujes velmi naivne a jednoducho.
bola som sa informovat aj na psychiatrickej klinike, tam ma tiez odbili s tym, ze pokial on sam nechce, tak proti jeho voli ho tam zatvorit nemozu. to iste plati o liecebni.
potrebujem ziskat dokaz, ze skutocne uziva pervitin.
zatial je to len moja domnienka na zaklade priznakov a chovania.
a vies, to nie je tak, ze raz spi dlhsie.
ale je to o tom, ze ma psychicky vydiera a tyra, niekolko dni je vystartovany, nespi a neje. potom niekolko dni naopak, len spi a je. do toho je podrazdeny, nervozny az agresivny, alebo naopak sa smeje, jasi, ma az extaticky dobru naladu.
Nepredstavujem si to naivne, teta dostala takyto amok doma a zobrali ju rovno na psychiatriu a nepustili kym neprisli na to co je vo veci... Pre mna je dost udivujuce, ze je pre teba taky problem, zbavit sa chlapa co sa ti vyhraza ze ta zabije a sprijemnuje zivot tebe aj detom a staci ti vyjadrenie hliadky, ze nemozu nic robit kym vam fyzicky neublizi. Ako si ty chces ziskat dokaz ze uziva drogy? Tak si skor nahraj tie jeho vyhrazky a amoky co ma... Rozmyslam, ako to asi robia tie ostatne zeny, co dostanu chlapa z domu a co vlastne by si chcela pocut. Ze bude ako bolo? Nebude.
A inak, tym, ze rozbija nabytok a vyhadzuje ho z domu neohrozuje teba a tvoje deti? To ze ta psychicky tyra nie je nic? No by ma zaujimalo, co by na to povedala socialka a normalni policajti. Google ti vyhodi kopu kopu linkov, mas urcite moznosti, ale ak zacnes musis to vediet aj dokoncit a mas aj dost stazenu situaciu. URcite by sa ti zisiel aspon blizky clovek a pomoc nejaka od rodiny.
https://www.zastavmenasilie.gov.sk/formy-nasilia/
@simca06022011 vidis, mame asi u nas uplne naprd policiu. boli tu dve rozne hliadky a obe sa od neho distancovali a obe mi povedali to iste.
ako som pisala predtym, on sa v sekunde dokaze prepnut a byt mily a charizmaticky a urobit zo mna tu blbu. ja sa bohuzial takto pretvarovat nedokazem.
preto ani nemam pomoc od rodiny, lebo jemu zeru vsetko, co povie a ja som ta zla.
ked sa nasi dozvedeli, ze som nanho zavolala policajtov, tak vies co mu povedali?
ze keby na ich syna nevesta zavolala policajtov, tak jej vlasy vysklbu. a so mnou to neriesili vobec. absolutne ich nezaujimalo, ze preco som ich vlastne volala. za takejto "podpory" rodiny a okolia uz skutocne zacinam rozmyslat, ci naozaj nie som ja ta blba.
takze ano, naozaj je problem ho vyhodit z domu, ked su vsetci na jeho strane a mne nikto neveri.
videa mam urobene. aspon par. aj prinstcreeny smsiek.
nie je lahke s niekym zit takmer 20 rokov, a potom zrazu riesit nieco taketo. ja s drogami ani narkomanmi nemam vobec ziadne skusenosti. ked mi povie, ze neberie, tak mu verim. ale uz prestavam. nerozumiem tomu proste.preto som aj sem napisala. aby som si trosku upratala v hlave.
Poznam pripad ked mariska spustila tazku psych.diagnozu. Uz dozivotnu bohuzial. A to co popisujes mi silno pripomina maniodepresivne stavy. Tak sa striedaju tiez obdobia extremnej aktivity s totalnou depresiou. Skus niektory z kontaktov, co Ti baby dali, aj ked na zaciatok by si isla sama sa porozpravat. On uz nemusi nic brat, ale mohlo mu to psychicku chorobu spustit.
Drzim ti velmi palce. Nemam osobne skusenosti s tymto. Ale viem ze nie je jwdnoduche muza zbalit a vyhodit lebo sak fetuje ... to si poviemkazda z nas pokial sa jej to netyka
Aj to dokazovanie
Moze sa stat ze este on teba uda ze si ho ociernila ...
Mas to narocne. Drzim palce a prajem vela sil!

@jaass ano, on si to mysli. ale nie, samozrejme, ze nie. ani neviem ze kedy by som ho asi tak mohla podvadzat, ked som vkuse s detmi. nema mi ich kto strazit