Môj partner a jeho vášeň pre zoznamky
Žiadny z predošlých partnerov nebol na nijakých zoznamkach ( myslím počas toho ako boli single). Keď aj boli sami, žili taký bežný život zaneprázdnení prácou, hobby a mali tak max Facebook alebo ig takze keď zoznamovali sa buď tak že ich zaujala žena ktorú poznali ( alebo z videnia) či natrafili na ňu na soc.sieti a skúsili ju osloviť ( čiže všeobecne oslovenie niekoho a nie výhradne na stránkach kde sa ľudia zoznamovať chcú). A to sa vraj nestavalo zase tak často. Čiže nenaháňali sa za zoznamovanim. Ja som v tomto rovnaká takze bolo všetko ok.
Ale teraz mám menší problém. Môj potenciálny nový partner, viem že tie zoznamky ma, používal ich aktívne a teda aj chodil na rande z nich. Ak spolu budeme od čoho nie je ďaleko, viem že by si ich počas vzťahu vymazal keďže by ich nepotreboval. No ja sa toho nejako bojim lebo to je celé pre mna tak nejak odstrašujúce, nepoznane. Myslím na to či to pre neho nie je istým spôsobom take malé hobby, neviem koľko ani aké ma, koľko času tam trávil. Či to bola taká rutina ako pozrieť novinky že si pozrieť nových ľudí alebo čo a hrať sa s tým dávať si srdiečka alebo čo sa tam robí. Vypisovať si denne s novými ľudmi. Keďže iné je zoznamka a iné napr ten Instagram. Na zoznamke je ľahké osloviť hocikoho keď vieme ze sú tam kvôli zoznameniu sa. Popravde už teraz by som očakávala, že si ich vymaže keďže dosť postupujeme a nemusí čakať až na moment, keď vstúpi do vzťahu. Neviem ako sa od tohto celého odosobnit. Lebo sa na neho začínam pozerať tak že až kričí po zoznámení, veď keby nešiel so mnou von je to jedno šiel by s hocikým iným. Čo ti moji predošli viem, že nie. Nemali na toto ani čas a ani chuť sa stretávať s toľkými ľudmi.
Začína to byt pre mna taká prekážka, ako som ani nečakala. Zároveň mi je trapne mu o tomto hovoriť aby som ho nejak neurazila že niekto na zoznamky chodiť nemusí a on áno
@anonym_autor Ako čítam tvoje reakcie, vôbec by som na tvojom mieste do tohto vzťahu nešla. Ušetríš si veľa nervov, keď už teraz toto všetko riešiš.
Ty sa nám tu síce snažíš prezentovať ako extrémne racionálna a s jasným plánom, nie ako ostatné tvojich očiach možno “slepice, ktoré mužovi tolerujú hocičo”... Ale vyznievaš úplne ako jeden veľký Red Flag. Bola by som zvedavá, ako by reagoval tvoj potenciálny chlap keby toto čítal.
Ono je fajn vo vzťahu nechať veci trochu plynúť…
@anonym_autor Nejak nechapem aky mas vlastne problem, ked si presvedcena o tom, ze by tie zoznamky vymazal ak by ste boli spolu? Co je celkom odvazne tvrdenie v dnesnej dobe 🙃
A celkom ma zarazila tato veta "Zároveň mi je trapne mu o tomto hovoriť aby som ho nejak neurazila že niekto na zoznamky chodiť nemusí a on áno". Asi mas pomylenu predstavu o tychto zoznamkach, akokeby tam chodili len uplni loseri, ktorych nikto nechce. Je tam vela podivinov, ale aj vela normalnych ludi. Takze to, ze niekto "nemusi" chodit na zoznamku este nic neznamena.
Tak, ja neviem ale ja budem asi veĺmi čudná, ale ja toto všetko čo si vymenovala robim s partnerom alebo manzelom. S kamamaratom (alias potencialnym partnerom) spolu randime, čize sa streravame za učelom lepšieho spoznavania.
@anna777115 nesúhlasím, aj ten životný druh a manžel nebude dokonalý ale bude mat chyby, ktoré budeme schopné akceptovať a opačne, nie? Čo je problém pre jedného nemusí byt pre iného. Potenciálny partner? Keď s niekym randis a iba s ním. Čiže logicky sa stretávate, spíte spolu, trávite spolu čas a všetko čo predchádza vzťahu pretože aspoň ja som sa nikdy nezobudila s tým, že včera mi niekto padol do oka a ráno už bol vzťah 😊a ani som sa nestretavala naraz s 5muzmi kde po pól roku jeden došiel do finále a stal sa vzťah. Proste spolu randime ale ešte nie dostatočne dlho aby už jeden z nás vyslovil slovo vzťah, ale je to nablízku.
@anonym_autor píšeš "spíte spolu"
spávaš s ním?
@mimikarol vzhľadom ku tomu čo opisujem už na začiatku
@anonym_autor na začiatku píšeš že ju určite vymaže, keď spolu budete. Tak nerozumiem čo riešiš. Jedine že si si nie až taká istá že ju zmaže.
Vy spolu spávate a on je stále na zoznamkách? Nejaký vzťah spolu máte, či chceš alebo nie. Ale zdá sa, že nezáväzný. Ak to chceš inak, treba s ním o tom hovoriť.
@anonym_autor vy nemáte vzťah, len ta ma ako IP a ktovie koľko ďalších. Nevola sa náhodou Tomáš alebo Matúš? 😀 Nabudúce hneď neroztahuj nohy na počkanie, lebo málokedy sa dočkas vzťahu. Ja by som ťa nechcel ani náhodou
@anonym_8ffdab pripadne ako píšeš, ešte s ním nechodíš a už vytváraš problém- čiže najlepšie je hrať sa na sladucku, obmotat chlapa chytiť ho do vzťahu a potom počkať si rovno na manželstvo aby som mohla povedať , čo mi prekáža? Asi to niektoré takto robia, to sú potom presne tie ženy ktoré na začiatku vyzerajú že s ničím nemajú problém a postupne sa to odbaluje ako adventný kalendár 😉
@anonym_autor Ty ho prečo chceš, keď je na zozname?Že sa zmení?Preboha ženy. Zakaždým vám každý jeden ukazuje, čo je zač a vy slepé, hluché...
@anonym_autor Ty ho prečo chceš, keď je na zozname?Že sa zmení?Preboha ženy. Zakaždým vám každý jeden ukazuje, čo je zač a vy slepé, hluché...
@enmery a co je na tom ked je niekto na zoznamke? Co mi to akoze ukazuje “co je zač”?
Vy spolu spávate a on je stále na zoznamkách? Nejaký vzťah spolu máte, či chceš alebo nie. Ale zdá sa, že nezáväzný. Ak to chceš inak, treba s ním o tom hovoriť.
@monro povedal mi, že chodieval na rande cez zoznamky, že ich ma. Možno sa nevedel inak zoznamovať, neviem. Je to dobrý chlap a veľa komunikujeme, no tiež nechcem mat milion otázok a ani som nevedela, že zrovna toto na mna bude tak zle vplývať. Len som sa opatrne spýtala, či tam ešte chodí a povedal nie. Nemá dôvod stretávať sa alebo niečo s niekym iným, keď mame medzi sebou niečo .samozrejme je logické, že mi hneď nepovie či budeme vo vzťahu, na to treba istý čas. Inak by som to ani nechcela. Príde mi to že tu väčšina komentujicuch žije podľa pravidla čo nie je na papieri neexistuje, tak asi až keď podpisu sobášne papiere sa vykazujú zoznamky a všetko. Mne príde normálne nemať ich už v čase, kedy to s jednou osobou myslím vážne.
Je férový a otvorený ale neviem či zrovna nejaký muž ( ktorý tie zoznamky ma) odpovie úprimne na to ci mu bude za nimi luto. Proste ti ktorí ich nikdy nepoužívali to v tomto majú asi inak
@anonym_autor vy nemáte vzťah, len ta ma ako IP a ktovie koľko ďalších. Nevola sa náhodou Tomáš alebo Matúš? 😀 Nabudúce hneď neroztahuj nohy na počkanie, lebo málokedy sa dočkas vzťahu. Ja by som ťa nechcel ani náhodou
@anonym_4ae3d0 určite máš pravdu nemusime pochybovať 😊 ale určite mi aj rad odpovieš na otázku, ako podľa teba vyzerá to keď dvaja idu do vzťahu. Skús mi to popísať čo tomu predchádza alebo ako k tomu dochádza keď tu je niečo inak, nakoľko som ani poriadne nenapisala ako to mame😂 tiež patríš k tým čo idu raz so ženou von a rovno sa jej spýtaš či budete spolu chodit? Alebo čo je na tomto divne čo ta pohoršilo u mna?
Tak, ja neviem ale ja budem asi veĺmi čudná, ale ja toto všetko čo si vymenovala robim s partnerom alebo manzelom. S kamamaratom (alias potencialnym partnerom) spolu randime, čize sa streravame za učelom lepšieho spoznavania.
@anna777115 ale veď ten vzťah musí nejak začať ci trva to deň keď niekoho stretneš a si vo vzťahu? Robíme všetko ako partneri asi preto že spolu randime čo netrvá tak dlho aby sme už oficiálne vo vzťahu boli, ja neviem čo tu kto stále nechápe. Alebo majú všetci aj sex až po svadbe? A keď teda s niekym randis ale ešte nemas vzťah tak sa stretávaš aj s inými? Potom ako vôbec k tomu vzťahu dôjde
@anonym_autor Nejak nechapem aky mas vlastne problem, ked si presvedcena o tom, ze by tie zoznamky vymazal ak by ste boli spolu? Co je celkom odvazne tvrdenie v dnesnej dobe 🙃
A celkom ma zarazila tato veta "Zároveň mi je trapne mu o tomto hovoriť aby som ho nejak neurazila že niekto na zoznamky chodiť nemusí a on áno". Asi mas pomylenu predstavu o tychto zoznamkach, akokeby tam chodili len uplni loseri, ktorych nikto nechce. Je tam vela podivinov, ale aj vela normalnych ludi. Takze to, ze niekto "nemusi" chodit na zoznamku este nic neznamena.
@jakkubova to si si ale vysvetlila po svojom takze to trosku uvediem na pravú mieru. Vieš aky je rozdiel medzi zoznamkou a soc sieťami typu Instagram? Asi áno ale ak nie, na zoznamku ideš vyslovene keď sa chceš zoznámiť s ľudmi, ktorí sa chcú tiež zoznamovať. Je jedno na aký účel ale chcú. Ig a soc siete tomu podobne neslúžia výhradne na toto. Môžeš si tqm dávať fotky len tak lebo chceš, pre priateľov a známych a to že tam máš profil neznamená automaticky že túžiš po tom, aby ta oslovovali cudzí ľudía a nemusíš sa chcieť zoznamovať. Celým tým čo som napísala že niekto tam chodiť musí niekto nie som chcela povedať, že niektorí ľudia sa potrebuju zoznamovať silou mocou. Proste si dnes povedia chcem sa ísť zoznamovať a idu tam, kdezto ini možno túžia po partnerovi alebo kamarátovi či hocikom ale idu na to inak, nemajú to ako to do list že tak teraz idem upratať kuchyňu, potom sa najem, potom sa idme zoznamovať. Proste žijú svoj život idu do roboty idu do fitka, idu s kamošmi von možno im niekto padne do oka a skúsia dotyčnú nájsť a osloviť ju ale nejdú sa zoznamovať účelovo že ešte ani nevedia s kým ale chcú. Už viac to podať neviem. Pre mna je to prvý muž ktorý na tie zoznamky chodí, ti ini sa zoznamovali tak ako píšem vyššie. Preto je vo mne trosku strach, že keď niekto tak moc sa zoznamovať chcel či aj mna nezobral iba preto že bolo. Pri tých iných viem, že si ma vyhliadli inak
@anonym_autor Ako čítam tvoje reakcie, vôbec by som na tvojom mieste do tohto vzťahu nešla. Ušetríš si veľa nervov, keď už teraz toto všetko riešiš.
Ty sa nám tu síce snažíš prezentovať ako extrémne racionálna a s jasným plánom, nie ako ostatné tvojich očiach možno “slepice, ktoré mužovi tolerujú hocičo”... Ale vyznievaš úplne ako jeden veľký Red Flag. Bola by som zvedavá, ako by reagoval tvoj potenciálny chlap keby toto čítal.
Ono je fajn vo vzťahu nechať veci trochu plynúť…
@anonym_702aeb skúsiš upresniť v čom konkrétne? Je red flag že ma zaujala zrovna táto vec? Čo ak mi nič iné na ňom nevadí? Resp keby tu každá napíše, čo by jej vadilo na mužovi možno by sme videli, že niektoré sa zhodneme na tom istom a iné nie. To neznamená hneď že je niekto red flag, keď mu niečo vadí, ci?
Uvidíme ako to dopadne. Popravde, ak by mu niečo takéto vadilo a nejaké posrane zoznamky staval na váhu dôležitosti hodnú zvažovania, či mu ja stojím za to ísť do vzťahu keď mi to vadí, tak rovno teraz viem povedať že to ja budem ta, ktorá by ten vzťah nechcela
@anonym_autor S akým konkrétnym cieľom si zakladala túto diskusiu? V čom si chcela vlastne poradiť? Lebo neprídeš mi ako niekto, kto hľadá radu.
Držím Ti palce, aby si sama zistila, či ste ako partneri kompatibilní, lebo súhlasím v tom, že každému vadí niečo iné.
Skôr by som sa ešte zamerala na rozhovory s partnerom ohľadom plánov do budúcnosti.
Chcete obaja dlhý čas len randiť?
Chcete obaja v blízkej budúcnosti manželstvo, rodinu?
Raz tu jedna žena písala, že oznámila frajerovi, že je ochotná obetovať dva roky vzťahu a ak to neklapne, tak idú od seba. Lebo škoda strácať potom čas.
Ujasniť si priority.
@anonym_autor hladas zaruky, tie nikto nikomu neda. Ty mozno vnimas, ze niekam smerujete, potencialny partner to moze vnimat inak. Asi ziadna sablona neexistuje. Kazdy vztah je iny. Toto co si tu nadhodila je o tebe a nie o tom muzovi. Mas v sebe neistotu, ktora patri k tebe. Hladaj istotu v sebe
@monro povedal mi, že chodieval na rande cez zoznamky, že ich ma. Možno sa nevedel inak zoznamovať, neviem. Je to dobrý chlap a veľa komunikujeme, no tiež nechcem mat milion otázok a ani som nevedela, že zrovna toto na mna bude tak zle vplývať. Len som sa opatrne spýtala, či tam ešte chodí a povedal nie. Nemá dôvod stretávať sa alebo niečo s niekym iným, keď mame medzi sebou niečo .samozrejme je logické, že mi hneď nepovie či budeme vo vzťahu, na to treba istý čas. Inak by som to ani nechcela. Príde mi to že tu väčšina komentujicuch žije podľa pravidla čo nie je na papieri neexistuje, tak asi až keď podpisu sobášne papiere sa vykazujú zoznamky a všetko. Mne príde normálne nemať ich už v čase, kedy to s jednou osobou myslím vážne.
Je férový a otvorený ale neviem či zrovna nejaký muž ( ktorý tie zoznamky ma) odpovie úprimne na to ci mu bude za nimi luto. Proste ti ktorí ich nikdy nepoužívali to v tomto majú asi inak
@anonym_autor Ako dlho teda randíte? Veľmi tomu celému nerozumiem....randíte, spite spolu, robíte veci ako partneri ale vzťah nemáte?
Zoznamky boli vždy problém u kamarátiek, že tam tí chlapi aj tak chodili ďalej ako do cukrárne.. niektoré to neriešili, niektoré boli klamané.
A pokaždé sme ho tam našli, aj keď trepal že si apku odinštaloval.
To sú nepolepšiteľný štramáci, čo si nenechajú nič ujsť.
Je to hobby
@anonym_4ae3d0 určite máš pravdu nemusime pochybovať 😊 ale určite mi aj rad odpovieš na otázku, ako podľa teba vyzerá to keď dvaja idu do vzťahu. Skús mi to popísať čo tomu predchádza alebo ako k tomu dochádza keď tu je niečo inak, nakoľko som ani poriadne nenapisala ako to mame😂 tiež patríš k tým čo idu raz so ženou von a rovno sa jej spýtaš či budete spolu chodit? Alebo čo je na tomto divne čo ta pohoršilo u mna?
@anonym_autor sama píšeš že nemate vzťah, ale nemáte od toho ďaleko, to znamená že ťa akurát tak prasi a ty už máš v hlave že sa asi pomaly zamiloval. V pohode, mysli si to. Ale nerozuniem ČO tu riešiš, keď píšeš že by okamžite zoznamky vymazal lebo by ich nepotreboval. Teraz ich potrebuje 😀 prečo ich teraz potrebuje? Hľadá niečo lepšie? Krajšie? Alebo spáva s ďalšími? Myslím že keby to s tebou myslí vážne a mysli na budúcnosť s tebou, zoznamka je daaavno zmazana
@anna777115 ale veď ten vzťah musí nejak začať ci trva to deň keď niekoho stretneš a si vo vzťahu? Robíme všetko ako partneri asi preto že spolu randime čo netrvá tak dlho aby sme už oficiálne vo vzťahu boli, ja neviem čo tu kto stále nechápe. Alebo majú všetci aj sex až po svadbe? A keď teda s niekym randis ale ešte nemas vzťah tak sa stretávaš aj s inými? Potom ako vôbec k tomu vzťahu dôjde
@anonym_autor Randenie a vzťah su dve rozlične veci. Rovnako, ako je rozdiel frajer, partner a manžel. Ono všetko ma mať nejakú postupnosť. Len v dnesnej dobe sa všetko zbuchne do jeneho celku a o rok tu mame vyhorene, prechodene vzťahy, bez možnosti dalšieho posunu. A nie pocas randenia som s nikym nespavala. Intimne, som začala ziť až vtedy, keď sme spolocne obaja vedeli kam smerujeme a čo od seba očakavame. A hlavne,mali odkomunikovane zakladne zalezitosti, čo sa tyka spoločneho života a spoločnej buducnosti.

ak je to partner tak by si to mal vymazat, ak nie je, tak ti to moze byt fuk
@brontofuz ale prečo táto radikálnosť ty si dnes nezadany a zajtra už máš partnerku tak vymazes? Keď si vyberieš jednu ženu o ktorú máš záujem a budete randiť atd kým do vzťahu prídete, tak naďalej budeš využívať zoznamky lebo ešte nepadlo slovo vzťah a keď príde potom vymazes? Tak mne osobne sa to takto nepáči. Keď už mám niekoho v tom živote s kým sa pravidelne stretávam a spejeme do vzťahu