Môj partner mi zamlčal podstúpenie vazektómie. Čo robiť?
Som maximálne nasratá. Som s priateľom 5 rokov, o dieťa sa pokúšame necelé dva roky, dosť som sa tým trápila, často sme sa bavili o našej budúcnosti a o deťoch, vždy vravel, že chce mať dve. Minule sme sa povadili, lebo mi dal za vinu veľa vecí a povedal, že neviem ani splodiť dieťa. Zdravotne som ja úplne OK, nasrala som sa, tak som mu povedala nech ide na vyšetrenia aj on! Začal sa vyhovárať, že on je chlap a nepôjde nikam. Mali sme aj tichú domácnosť. Nakoniec pred pár dňami sa mi priznal pri otvorenej komunikácii, že bol ešte pred našim vzťahom na vazektomí, ale že mi to nechcel povedať, lebo to ľutuje a bál sa ako zareagujem. Aj si poplakal, ja som bola ticho lebo som naozaj nemala slov a bolo mi zle.. takže teraz neviem čo robiť. Mám sto chutí mu jednu *ebnut. Celý čas som sa obviňovala, že možno je chyba vo mne…. Prosí ma nech mu to odpustím, ale ja naozaj neviem..
@bruno1 prečo by mala podstupovat pre neho toto všetko
jeden jediny dôvod prečo by z toho čo píšeš mala čo len 1 vec urobit pre ten "vztah"
@sara07 Samozrejme ,ak by mu autorka odpustila a pomerili by sa.😉Inak pochybujem ,že by si dal odobrať ..injekčne...spermie zo semeníkov.Ja som opísal môj prípad ,toto mi povedala pani doktorka a dodala ,že by bolo dobré ak pošlem so žiadosťou aj ,kópiu sobášneho listu a súhlas manželky ,v tedy sa to dosť urýchli.
@anonym_dc01e5 preco sa potom pred vs vyzaduje ten podpis a cas na rozmyslenie tak dlho? Plus mas dalsi problem a to je ich vyhrada vo svedomi. Ja to pojdem podstupit, hoci u mna je vek a deti davno splneny, ale toto sme diskutovali priamo so zenami, co to podstupili na SK a tiez v AT. Mozno nejake sukromne kliniky to spravia aj 18 rocnej bezdetnej. Ja som zvazovala SK kvoli sume a tiez polovica AT to nechce vykonavat, nakolko je to vec ich svedomia. Pomerne zapeklite, ked dojde na realnu vec to vybavit
@kiki68 nuž, to je tak keď je náboženstvo nadriadené zákonom 👎
@pr85
Myslíš nesexobat ako tvoja žena s tebou? Aby zase neotehotnela, keďže ty razis verziu, koľko pán Boh nadeli toľko žena odrodu? Prosím ťa už sa spamätať konečne. Tí muži, ktorí to podstupia sú svojpravni jedinci s op, schopní urobiť aj vážnejšie rozhodnutia. Myslíš, že nie si informovaní o rizikách lebo čítať nevedia?
Prestaň riešiť rozhodnutia cudzích dospelých ľudí. Ona muža nenúti ale rozhodol sa sám. Čítaj suco.
@svetlonos Tebe sa páči, že jej zatajil svoju neplodnosť a ešte to na ňu zvaloval? To sa ti zdá normálne? Mne nie. A áno, keď sa tu už hovorí o vazektomii, tak som spomenul, aké následky tento zákrok môže mať. Nikomu ho nezakazuje (a vlastne to ani nedokážem 🙂 ).
mrzi ma co prezivas. ja prezivam nieco obdobne, na zaciatku, tvrdil ze chce dieta a po 3 rokoch zmenil nazor a chce ist na vazektomiu
@anonym_aecd4a A máte už deti?
To ti dva roky kontinuálne klamal a nechal ťa trápiť sa?? DVA ROKY?? Už by som mu neuverila nikdy nič. Absolútny egoizmus, musel vidieť ako sa trápiš, to by ti človek, ktorý ťa má naozaj rád, nikdy neurobil. Ja by som sa cez tú stratu dôvery nepreniesla.
@cacianka áno viem .Aj tak nedokážem pochopiť ,ako mu slobodnému a mladému chlapovy ,urobili vazektómiu.Keď som sa na zákrok, pred 15 rokmi informoval,bolo mi povedané ...vek po 40ke a 2 deti ...čo som spľňal a dokonca v tlačive bola kolónka ,kde manželka svojim podpisom dala ...súhlas so zákrokom.To bolo v Trenčíne na Urológii.
@bruno1 Podľa slovenskej legislatívy má každý muž (a aj žena) má právo podstúpiť sterilizáciu od 18 roka života. Kedysi existovali tzv. sterilizácie komisie, ktoré posudzovali, či je muž ženatý (slobodnemu by ju nespravili) a má deti (aspoň 2). To je už dávno pase (zmena pred cca. 13 rokmi) a dnes to spravia každému mužovi, ktorý má aspon 18 rokov. Logicky, podpis manželky sa vôbec nevyzaduje. Ináč ty si na to nakoniec šiel?
@sara07 nie je to nijako obmedzene, cize mozu. Berie sa to inak ako u zien.
@kiki68 To nie je pravda. Rovnaké podmienky platia aj u žien. Aj slobodnej žene spravia sterilizáciu, keď má aspoň 18 rokov. Iná vec je, ako sa to berie v realite. V štátnych nemocniciach by takúto ženu nesterilizovali, lebo si tam stanovujú podmienky naviac (typu vek nad 30, minimálne 2 deti, atď), ktoré ale nemajú oporu v zákone. V súkromných zariadeniach by bezdetnu 18 ročný ženu bez problémov sterilizovali.
Súhlasím s moonlight1210. Nehľadala by s ním žiadne možnosti mať dieťa. Je dosť možné, že ešte s dieťaťom ostaneš sama, ak sa vôbec nejaké podarí.
@anonym_autor Koľko má ten tvoj partner teraz rokov? Lebo ak mal vazektomiu v 20 a teraz by mal napr. 30 (a viac), šance na revazektomiu sú minimálne, takže dieťa prirodzené nepocnete.
Chlap na pohladanie. Tvari sa ze chce dieta a akoze na nom pracuje, pricom vie ze ho mat nemoze. Obvini teba ze to ty nevies splodit dieta🤷♀️ a ked pride na lamanie chleba, udrie sa do hrude, ze on je predsa chlap a na ziadne vysetrenie chodit nepotrebuje. Potom si poplace a problem vyrieseny. Rada? Kopacka z otocky a dovidenia. Ved ta 5 rokov klame a boh vie v com dalsom este.
Keď som si to prečítala...a vcitila do tvojej kože...ani neviem aké pocity mnou lomcovali 😡😡😡, asi by som musela niečo ísť rozbiť...aby som mu jednu nepritankovala ( chcela som vulgárnejšie) .....ale sa krotím...
Neviem čo by som robila na tvojom mieste.... odišla...klamal ťa celé roky.....keby si to vedela od začiatku....dávno si mohla mať už niekoho iného 🤷🤷🤷🙈🙈🙈držím palce ✊ snáď sa správne rozhodneš
@anonym_autor Koľko má ten tvoj partner teraz rokov? Lebo ak mal vazektomiu v 20 a teraz by mal napr. 30 (a viac), šance na revazektomiu sú minimálne, takže dieťa prirodzené nepocnete.
@pr85 Snad bude natolko rozumna, ze takato alternativa jej ani len nenapadne a kopne ho do tych jalovych vajec. Takyto chrapun si nic ine ani nezasluzi. Hentake prasa nema narok sirit svoje chore geny.
Chlap na pohladanie. Tvari sa ze chce dieta a akoze na nom pracuje, pricom vie ze ho mat nemoze. Obvini teba ze to ty nevies splodit dieta🤷♀️ a ked pride na lamanie chleba, udrie sa do hrude, ze on je predsa chlap a na ziadne vysetrenie chodit nepotrebuje. Potom si poplace a problem vyrieseny. Rada? Kopacka z otocky a dovidenia. Ved ta 5 rokov klame a boh vie v com dalsom este.
@anonym_ca349d ospravedlňujem sa , teraz si pozeram svoj komentár, asi sa to objaví ako odpoveď na komentár, omylom... nevedela som že som označila...mala to byť len odpoveď autorke, takže sa ospravedlňujem...
Neviete niekto ako skutočne zistím kedy presne bol na tej vazektómii? Hovorí, že ešte pred našim vzťahom, ale ja neviem. Nechce povedať presne kedy
@anonym_autor Ak je k tebe teraz akoze uprimny, tak z akeho dovodu ti nechce prezradit termin, kedy bol na tej vazektomii? Zeby vybehlo na povrch este nejake dalsie jeho klamstvo? Tu nie je uz co riesit, ziadna svadba, ziadna spolocna buducnost, okamzite to ukonci. To co ti spravil, je neodpustitelne. Tohto chlapa naozaj vo svojom zivote nepotrebujes.
@pr85 Snad bude natolko rozumna, ze takato alternativa jej ani len nenapadne a kopne ho do tych jalovych vajec. Takyto chrapun si nic ine ani nezasluzi. Hentake prasa nema narok sirit svoje chore geny.
@mandzula Máš absolútnu pravdu. Ja len keby jej napadla taká myšlienka, nech si je vedomá, že čím viac uplynie od vazektomie, tým je šanca na obnovenie fertility menšia.
@anonym_autor Ináč za tých 5 rokov, čo ste spolu, si mohol našetriť na revazektomiu, keď tak básnil o 2 deťoch a podstúpiť to aj bez tvojho vedomia. Samozrejme, že tam nie je žiadna garancia, že sa to podarí, ale aspoň by bolo vidiet, že sa tým pokúša niečo robiť. Keďže nič takéto nespravil, vážne pochybujem, že tie 2 deti s tebou chcel splodiť.
@anonym_autor Ináč za tých 5 rokov, čo ste spolu, si mohol našetriť na revazektomiu, keď tak básnil o 2 deťoch a podstúpiť to aj bez tvojho vedomia. Samozrejme, že tam nie je žiadna garancia, že sa to podarí, ale aspoň by bolo vidiet, že sa tým pokúša niečo robiť. Keďže nič takéto nespravil, vážne pochybujem, že tie 2 deti s tebou chcel splodiť.
@pr85 on vedome klamal a obvinoval partnerku z neplodnosti. Ja neviem, ci by som ho vlastnorucne nekastrovala k tomu… to uz je ake zle, ta zena zila v tom, ze nedonosi dieta.
@anonym_autor takemu muzovi co takto klame a este obvinuje zenu a necha ju trapit sa to je muz bez charakteru a teraz to ukazal, rychlo prec ...Aj keby mohol mat dieta a to nebude ...
@bruno1 Podľa slovenskej legislatívy má každý muž (a aj žena) má právo podstúpiť sterilizáciu od 18 roka života. Kedysi existovali tzv. sterilizácie komisie, ktoré posudzovali, či je muž ženatý (slobodnemu by ju nespravili) a má deti (aspoň 2). To je už dávno pase (zmena pred cca. 13 rokmi) a dnes to spravia každému mužovi, ktorý má aspon 18 rokov. Logicky, podpis manželky sa vôbec nevyzaduje. Ináč ty si na to nakoniec šiel?
@pr85 nie nemusel som.Príroda to vyriešila za nás...Bohužial.Manželka musela ísť na operáciu ,pre silnē krvácanie a vyoperovali jej maternicu🥺.To mala 38 rokov ,poplakali sme si ,ale už je to O.K.Aby som upresnila ...V Tom formulári boli napísané ...Partnerka je oboznámená so zákrokom ... nemusela so zákrokom ,vyslovene súhlasiť,či nesúhlasiť,aj tak to bolo hlavne na mojom súhlase.Len by to komisia rýchlejšie odsúhlasila ,ak by manželka nebola proti.
@cacianka áno viem .Aj tak nedokážem pochopiť ,ako mu slobodnému a mladému chlapovy ,urobili vazektómiu.Keď som sa na zákrok, pred 15 rokmi informoval,bolo mi povedané ...vek po 40ke a 2 deti ...čo som spľňal a dokonca v tlačive bola kolónka ,kde manželka svojim podpisom dala ...súhlas so zákrokom.To bolo v Trenčíne na Urológii.
@bruno1 neviem aké sú podmienky, nikdy som to neriešila. Ale viem že ľudia vedia nájsť všelijaké okluky
@anonym_autor ty srandujes však? Je normálny? To akože si myslel, že s tebou sa pomiluje a bábätko donesie bocian, keďže on je po zákroku? Bože, to fakt ľudia osprostievaju.. Ja by som išla svojou cestou.
Tiez som po vazektomii a nemyslim si, ze musim byt hned nutne idiot. Manzelka aj dieta pri poslednom porode skoro zomreli. Deti mam tri. Po dalsich netuzim a ani nie som ochotny ohrozovat manzelku na zivote dalsim porodom.
@anonym_autor to je. ..........
ani sekundu viac radsej byt slobodna matka ako mat takehoto debila pri sebe ,
vazektomiu nemam kludne pis ;)
Tiez som po vazektomii a nemyslim si, ze musim byt hned nutne idiot. Manzelka aj dieta pri poslednom porode skoro zomreli. Deti mam tri. Po dalsich netuzim a ani nie som ochotny ohrozovat manzelku na zivote dalsim porodom.
@anonym_520b5c ale to je veeeeelmi rozdielna situácia
On kreten je a hlavne preto ze ju obviňovali ze zato moze
Už by mal zbalené veci a zbohom

@sara07 možno si myslel, že motyka vystrelí a ona otehotnie s ním. 🥴 prirodzene 🥹. Celkovo je ten muž hlboko porušený, psychicky aj fyzicky a aj mentálne by som povedala.
@anonym_c89c5c ono tam už ani nie je po tomto žiadny základ vztahu ..
nevera , klamstvo sa da s jazvami odpustit .. ale toto za mna proste nie , je to cez čiaru , hlavne potom ako si podmienoval svadbu dietatom a jej vykričal neplodnost...