icon

Môj partner mi zamlčal podstúpenie vazektómie. Čo robiť?

17. apr 2026

Som maximálne nasratá. Som s priateľom 5 rokov, o dieťa sa pokúšame necelé dva roky, dosť som sa tým trápila, často sme sa bavili o našej budúcnosti a o deťoch, vždy vravel, že chce mať dve. Minule sme sa povadili, lebo mi dal za vinu veľa vecí a povedal, že neviem ani splodiť dieťa. Zdravotne som ja úplne OK, nasrala som sa, tak som mu povedala nech ide na vyšetrenia aj on! Začal sa vyhovárať, že on je chlap a nepôjde nikam. Mali sme aj tichú domácnosť. Nakoniec pred pár dňami sa mi priznal pri otvorenej komunikácii, že bol ešte pred našim vzťahom na vazektomí, ale že mi to nechcel povedať, lebo to ľutuje a bál sa ako zareagujem. Aj si poplakal, ja som bola ticho lebo som naozaj nemala slov a bolo mi zle.. takže teraz neviem čo robiť. Mám sto chutí mu jednu *ebnut. Celý čas som sa obviňovala, že možno je chyba vo mne…. Prosí ma nech mu to odpustím, ale ja naozaj neviem..

sova7
22. apr 2026
@pr85

@anonym_827516 Ak máš diagnózy a nasledujúce tehotenstvo ťa ohrozuje na živote, máš právo podľa Cirkvi ísť na sterilizáciu ty. Vtedy to nie je hriech. Ale tvoj muž na vazektomiu nesmie ísť, lebo ohrozenie života sa týka teba, nie tvojho muža.

@pr85 moje nervy🤦ty si zrelý na psychiatriu

anonym_827516
22. apr 2026
@pr85

@anonym_827516 Pozri, ja ti len komunikujem učenie katolíckej Cirkvi, nič viac. Ja som si ho nevymyslel, pochádza od Boha prostredníctvom Biblie a posvatnej tradície. A je už na tebe a tvojim mužovi, ako sa zariaďte a či spáchané hriech alebo nie.

@pr85 velmi obmedzene to vnimas. Napis, ked budes mat 5-6 deti, ok?

tiezjedna
22. apr 2026
@anonym_4ab850

Tolko k idiotom, ktori idu na vazektomiu ... Po rozchode deti zostanu ex a on uz si dalsiu rodinu nezalozi. Takze teraz bud ziadne deti, alebo rozchod?

@anonym_4ab850 prečo idiotom? Idiot je ten, ktorý si zákrok nechá spraviť "preventívne" a zabudne o tom povedať partnerke. Môj muž ho tiež podstúpil, ale po vzájomnej dohode a troch deťoch

anonym_827516
22. apr 2026
@sova7

@pr85 ty sa radšej k takýmto témam nevyjadruj čistý stredovek. V realite si úplne ľavý. Cirkev pochádza od boha? Prosím ťa. Organizácia kde ide len o moc a kontrolu nič iné. S bohom nemá nič spoločné ani s vierou. Montujú sa do veci do ktorych im vôbec nič nie je

@sova7 ja som tiez veriaca, snazim sa o zivy vztah s Bohom, pre mna je to velmi dolezite, ale nadradovat striktne dodrziavanie pravidiel ako farizeji, to je chore. Prave to kritizoval Pan Jezis. Kto uveril v Neho, uz viac nie je pod zakonom (tych ich zidovskych pravidiel, neviem, ci vyse 300 ich nemali), a to si myslim, ze plati aj dnes. Nic sa nezmenilo. Nove prikazanie vam davam, aby ste sa milovali navzajom. Zakon Lasky. Treba sa drzat toho.
Ja len, ze ma velmi srdi s tou technickostou svojej viery.

pr85
22. apr 2026
@anonym_827516

@pr85 velmi obmedzene to vnimas. Napis, ked budes mat 5-6 deti, ok?

@anonym_827516 Ale tak to fakt je. Ja si nič nevymýšľaj. Ani pri 5 deťoch nie je vazektomia povolená.

pr85
22. apr 2026
@tiezjedna

@anonym_4ab850 prečo idiotom? Idiot je ten, ktorý si zákrok nechá spraviť "preventívne" a zabudne o tom povedať partnerke. Môj muž ho tiež podstúpil, ale po vzájomnej dohode a troch deťoch

@tiezjedna Dotlačil a si ho do toho? Lebo ja by som do toho nikdy nešiel. A nie len kvôli náboženským dôvodom.

pr85
22. apr 2026
@sova7

@pr85 moje nervy🤦ty si zrelý na psychiatriu

@sova7 A to už prečo? Vieš mi to vysvetliť?

anonym_40e42b
22. apr 2026
@pr85

@tiezjedna Dotlačil a si ho do toho? Lebo ja by som do toho nikdy nešiel. A nie len kvôli náboženským dôvodom.

@pr85 nastastie nie kazdy muž je ako ty.
Citat vies? Napisala po vzájomnej dohode tak preco by ho mala dotlačiť?

pr85
22. apr 2026
@sova7

@pr85 ty sa radšej k takýmto témam nevyjadruj čistý stredovek. V realite si úplne ľavý. Cirkev pochádza od boha? Prosím ťa. Organizácia kde ide len o moc a kontrolu nič iné. S bohom nemá nič spoločné ani s vierou. Montujú sa do veci do ktorych im vôbec nič nie je

@sova7 Vieš, ja som katolík a aj moja viera vplýva na taketo rozhodnutia. A vo svojom živote sa riadim mojou vierou.

sova7
22. apr 2026
@pr85

@anonym_827516 Ale tak to fakt je. Ja si nič nevymýšľaj. Ani pri 5 deťoch nie je vazektomia povolená.

@pr85 tak si ich vynos a porod sám ty chodiaci stredovek

sova7
22. apr 2026
@pr85

@sova7 Vieš, ja som katolík a aj moja viera vplýva na taketo rozhodnutia. A vo svojom živote sa riadim mojou vierou.

@pr85 aj ja sa riadim vierou a to na to nepotrebujem náboženstvo. Moja viera mi nebráni v používaní rozumu a nedrží ma v stredoveku

pr85
22. apr 2026
@sova7

@pr85 aj ja sa riadim vierou a to na to nepotrebujem náboženstvo. Moja viera mi nebráni v používaní rozumu a nedrží ma v stredoveku

@sova7 Tak vidíš, ja sa tiež riadim mojou vierou a tá mi vazektomiu zakazuje.

pr85
22. apr 2026
@sova7

@pr85 tak si ich vynos a porod sám ty chodiaci stredovek

@sova7 To biologicky nemôžem.

sova7
22. apr 2026
@pr85

@sova7 Tak vidíš, ja sa tiež riadim mojou vierou a tá mi vazektomiu zakazuje.

@pr85 viera je o Bohu nemá sa co starat do niekoho vajec. Byť tvojou ženou musi byť sama radosť 🤦

sova7
22. apr 2026
@pr85

@sova7 To biologicky nemôžem.

@pr85 a žena nie je stroj na deti.

pr85
22. apr 2026
@anonym_40e42b

@pr85 nastastie nie kazdy muž je ako ty.
Citat vies? Napisala po vzájomnej dohode tak preco by ho mala dotlačiť?

@anonym_40e42b Vieš, "vzájomná dohoda" u mnohých párov znamená, že žena sa rozhodla, že muž podstúpi vazektomiu a vydáva to za spoločné rozhodnutie. Dúfam, že tvoj muž nemal žiadne zdravotné problémy (tie sú u mužov po vazektomii dosť časté).

pr85
22. apr 2026
@sova7

@pr85 viera je o Bohu nemá sa co starat do niekoho vajec. Byť tvojou ženou musi byť sama radosť 🤦

@sova7 Viera sa stará o celého človeka (vrátane vajec). Nechápem, prečo tak podráždenie reagujem na mňa. Ja ti len prezentujem učenie Cirkvi. Ináč nechápem, prečo tu o tom diskutujeme, keď autorka má iný problém.

anonym_827516
22. apr 2026
@pr85

@anonym_40e42b Vieš, "vzájomná dohoda" u mnohých párov znamená, že žena sa rozhodla, že muž podstúpi vazektomiu a vydáva to za spoločné rozhodnutie. Dúfam, že tvoj muž nemal žiadne zdravotné problémy (tie sú u mužov po vazektomii dosť časté).

@pr85 a vies, ake nasledky ma zena? Po sterilizacii alebo aj po xy porodoch? Napriklad, ked kaslem, tak sa pocikavam, len taky "detail". Ale to nevadiii. To je v pohode, lebo nejde o chlapa. A to som spomenula este len ten zaklad. Ty si fakt strasne "empaticky".
Dobre, takze vazekromia nie, kondom nie, jedine tie prirodzene metody, takze ja by som potom volila len celibat uz, v nasom pripade, lenze...pokial je to moje rozhodnutie, ale nie manzelovo, tak pacham hriech odopierania blizkosti a intimity, spojenia, takze provokujem muza k nevere. Stale a stale len chyba zeny vsetko!
Vedel by si zit bez sexu po dajme tomu 2-3 detoch? Do konca zivota? Lebo ake ine mas moznosti..?

anonym_40e42b
23. apr 2026
@pr85

@pr85 do toho ta vies co 😃 moj manžel ide tiez na vazektomiu. Vzdy by mal byt ako prvá voľba sterilizácie muž, žena si uz s detmi vytrpela dost. A ty mas tie vajcia tak plne ze ti to tiez dobre harasi na hlavu. Ked mas pretlak chod sa ukajat na niečom a nebudeš sa musiet odbavovať tu. Niet sa co cudovat, ze ti žena nechce dat.

dadis
23. apr 2026
@anonym_40e42b

@pr85 do toho ta vies co 😃 moj manžel ide tiez na vazektomiu. Vzdy by mal byt ako prvá voľba sterilizácie muž, žena si uz s detmi vytrpela dost. A ty mas tie vajcia tak plne ze ti to tiez dobre harasi na hlavu. Ked mas pretlak chod sa ukajat na niečom a nebudeš sa musiet odbavovať tu. Niet sa co cudovat, ze ti žena nechce dat.

@anonym_40e42b Presne, je ine, ak zene podviazu vsjecniky pocas cisarskeho, ak sa tak rozhodne, ale aby zena musela podstupovat zakrok navyse, je hlupost. A navyse je ovela invazivnejsi nez vazektomia...

anonym_40e42b
23. apr 2026
@dadis

@anonym_40e42b Presne, je ine, ak zene podviazu vsjecniky pocas cisarskeho, ak sa tak rozhodne, ale aby zena musela podstupovat zakrok navyse, je hlupost. A navyse je ovela invazivnejsi nez vazektomia...

@dadis presne tak. To ale mužovi prepnutému z cirkvi nevysvetlíš. Podľa neho je to biologická úloha ženy A má rodiť kym ju neroztrhne. 🙄 on uz je strasne trápny s tým, co vypisuje do každej sexuálnej témy. Úchylák jeden nevybureny. Radšej keby začal chodiť sexuológovi a nejak polepil situáciu čo má doma a staral sa o svoju zenu

dadis
23. apr 2026
@anonym_40e42b

@dadis presne tak. To ale mužovi prepnutému z cirkvi nevysvetlíš. Podľa neho je to biologická úloha ženy A má rodiť kym ju neroztrhne. 🙄 on uz je strasne trápny s tým, co vypisuje do každej sexuálnej témy. Úchylák jeden nevybureny. Radšej keby začal chodiť sexuológovi a nejak polepil situáciu čo má doma a staral sa o svoju zenu

@anonym_40e42b Som aj ja veriaca. Myslim si vsak, ze kazdy muz, co si svoju zenu vazi a lubi ju, tak by ten zakrok podpstupil, ak by bolo treba a zobral by ten "hriech" na seba. Ale on co tu vypisuje, ako sa tych muzov pyta, ci nemaju nejake nasledky z toho 🙄.. no koniec..

autor
23. apr 2026

Nečítam všetko, nejako sa to tu rozbúrilo, ale mám novinku. On nakoniec po dlhých hádkach a rozhovoroch mi ukázal papiere a priznal sa. Bol na vazektomí pred 1,5 rokom. Nie pred našim vzťahom. Takže takto sa majú veci.

autor
23. apr 2026

A už mi to aj vychádza na ten čas, lebo ja som išla na dovolenku na týždeň s mamou k moru a on s nami nechcel, že nech si my dve oddýchneme. Takže v tom čase bol.

anonym_40e42b
23. apr 2026
@dadis

@anonym_40e42b Som aj ja veriaca. Myslim si vsak, ze kazdy muz, co si svoju zenu vazi a lubi ju, tak by ten zakrok podpstupil, ak by bolo treba a zobral by ten "hriech" na seba. Ale on co tu vypisuje, ako sa tych muzov pyta, ci nemaju nejake nasledky z toho 🙄.. no koniec..

@dadis naschval som napisala z cirkvi a nie vieri, lebo pre mna to je veľký rozdiel. Proti veriacim nemam absolútne nic. Ale proti nemu ano. Ano mas pravdu

anonym_40e42b
23. apr 2026
@anonym_autor

Nečítam všetko, nejako sa to tu rozbúrilo, ale mám novinku. On nakoniec po dlhých hádkach a rozhovoroch mi ukázal papiere a priznal sa. Bol na vazektomí pred 1,5 rokom. Nie pred našim vzťahom. Takže takto sa majú veci.

@anonym_autor ach autorka to mi je luto, no mas aspon odpoved. Je to strasne hnusne co urobil. To sa ani opísať neda. Prajem ti, nech sa z toho čím skor pozviechas a budes zit šťastne bez toho dementa. Aj na teba niekde caka dobry muž 🙂

lenka_matko
23. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor toto je neodpustiteľné, strašná zrada 😔 s takým človekom by som nikdy už nechcela mat nič spoločne

autor
23. apr 2026
@anonym_40e42b

@anonym_autor ach autorka to mi je luto, no mas aspon odpoved. Je to strasne hnusne co urobil. To sa ani opísať neda. Prajem ti, nech sa z toho čím skor pozviechas a budes zit šťastne bez toho dementa. Aj na teba niekde caka dobry muž 🙂

@anonym_40e42b ďakujem, odišiel k rodičom bývať. Vysvetlil mi to tak, že sa zľakol mať deti.

unicornlady
23. apr 2026

Ak sa aj zľakol, veď toto je rozhodnutie, ktoré ovplyvní oboch. Mal si s tebou najprv o tom pohovoriť. Urobiť také zásadné rozhodnutie, ktoré sa nedá zvrátiť. (niekde som čítala, že tuším ešte na začiatku sa to dá zvrátiť, ale neviem, aká je úspešnosť)

anonym_12f674
23. apr 2026
@anonym_827516

@pr85 a vies, ake nasledky ma zena? Po sterilizacii alebo aj po xy porodoch? Napriklad, ked kaslem, tak sa pocikavam, len taky "detail". Ale to nevadiii. To je v pohode, lebo nejde o chlapa. A to som spomenula este len ten zaklad. Ty si fakt strasne "empaticky".
Dobre, takze vazekromia nie, kondom nie, jedine tie prirodzene metody, takze ja by som potom volila len celibat uz, v nasom pripade, lenze...pokial je to moje rozhodnutie, ale nie manzelovo, tak pacham hriech odopierania blizkosti a intimity, spojenia, takze provokujem muza k nevere. Stale a stale len chyba zeny vsetko!
Vedel by si zit bez sexu po dajme tomu 2-3 detoch? Do konca zivota? Lebo ake ine mas moznosti..?

@anonym_827516 jeho zena s ním nechce po 2 pôrode spávať. Tak asi nevie čo so sebou a preto je v každej téme. To keby si všetky prečítaš, tak si spravíš o ňom obraz. Ja sa tej jeho žene nečudujem. Sex len ma misionára, jej orgazmus neexistuje a bez ochrany. Pre ňu je ozaj lepšie žiť v celibáte. A on sa tu chodí odbavovať na sexuálnych témach. Toto neni o katolíkovi, ani veriacom. My sme tiež a nemáme takéto strelené postoje. Poznám veľa katolíkov a takéto strelené postoje ako on majú len 2ks. To nie je o viere, to jeho fanatizme.