icon

Môj partner mi zamlčal podstúpenie vazektómie. Čo robiť?

Včera o 18:52

Som maximálne nasratá. Som s priateľom 5 rokov, o dieťa sa pokúšame necelé dva roky, dosť som sa tým trápila, často sme sa bavili o našej budúcnosti a o deťoch, vždy vravel, že chce mať dve. Minule sme sa povadili, lebo mi dal za vinu veľa vecí a povedal, že neviem ani splodiť dieťa. Zdravotne som ja úplne OK, nasrala som sa, tak som mu povedala nech ide na vyšetrenia aj on! Začal sa vyhovárať, že on je chlap a nepôjde nikam. Mali sme aj tichú domácnosť. Nakoniec pred pár dňami sa mi priznal pri otvorenej komunikácii, že bol ešte pred našim vzťahom na vazektomí, ale že mi to nechcel povedať, lebo to ľutuje a bál sa ako zareagujem. Aj si poplakal, ja som bola ticho lebo som naozaj nemala slov a bolo mi zle.. takže teraz neviem čo robiť. Mám sto chutí mu jednu *ebnut. Celý čas som sa obviňovala, že možno je chyba vo mne…. Prosí ma nech mu to odpustím, ale ja naozaj neviem..

Strana
z3
gribka1
Včera o 18:53

Kebyže len klamal, ale on celý čas vinu hádzal na teba. Charakter na pohľadanie. Hovädo to je.

pe_mi
Včera o 18:53

@anonym_autor tak každá hádka prehrmí, len táto má trošku siahodlhejšie následky. Ostré slová by som odpustila, aj to že to zatajil , ale išla by som svojou cestou. Celkom logicky, keďže chcem dieťa

anonym_df7907
Včera o 18:56

@anonym_autor to kde chodíte na takýchto chlapov? Nechápem... 🙏

anonym_4ab850
Včera o 18:56

Tolko k idiotom, ktori idu na vazektomiu ... Po rozchode deti zostanu ex a on uz si dalsiu rodinu nezalozi. Takze teraz bud ziadne deti, alebo rozchod?

anonym_827516
Včera o 18:59

@anonym_autor tak toto je mimo mojho chapania...on sa akoze tvaril, ze sa snazite o dieta a ked zabijate roky, tak Tebe este bude davat nieco za vinu a on ani na vysetrenia nejde??? A popritom vie, ze na vine je on. Kus k*k*ta s prepacenim. No toto neviem, ako by som riesila, ale nasrata by som bola riadne.
Lebo toto "milujem", hlavne v dnesnej dobe, ze on je chlap a nejde na vysetrenia. Akoze a preco? Chlap nemoze vyt chory? Uz len pre toto uvazovanie by som zvazila, ci je to vobec partner do zivota.

janinah

Zajtra rano najneskor uz by som bola bez " priatela".

anonym_ca349d

Chlap na pohladanie. Tvari sa ze chce dieta a akoze na nom pracuje, pricom vie ze ho mat nemoze. Obvini teba ze to ty nevies splodit dieta🤷‍♀️ a ked pride na lamanie chleba, udrie sa do hrude, ze on je predsa chlap a na ziadne vysetrenie chodit nepotrebuje. Potom si poplace a problem vyrieseny. Rada? Kopacka z otocky a dovidenia. Ved ta 5 rokov klame a boh vie v com dalsom este.

catherin4
Včera o 19:01

To, ze ti tolke roky klamal by som mu neodpustila. Aky zly vplyv to muselo mat na tvoju psychiku ked ste sa 2 roky snazili a stale nic. Okrem toho, on uz nemoze mat deti a ty ich chces, tak jedine riesenie je kopnut do prdele.

anonym_6203f4
Včera o 19:01

@anonym_autor tak to mas teda doma riadny charakter
V pondelok nech si nakluse na urologiu a nech mu ich odoberu a hold ostava vam len ivf
Rozhodla by som sa ci s niekym takym si chcem zalozit rodinu

pr85
Včera o 19:02

@anonym_autor Ten tvoj chlap je chrapun. Dúfam, že ho dobehnú všetky negatívne následky jeho hlúpeho rozhodnutia (a akože je ich tam fakt dosť - cez post vazektomizacny syndróm bolesti - PVPS, o 70 % zvýšená incidencia autoimunitnych ochoreni - ako reakcia na vytekajuce spermie, o 15 % zvýšená incidencia rakoviny prostaty, ktorá najviac kosi mužov v SR, atď).

pr85
Včera o 19:03
@anonym_6203f4

V pondelok nech si nakluse na urologiu a nech mu ich odoberu a hold ostava vam len ivf

@anonym_6203f4 Ty by si si s takýmto "charakterom" chcela založiť rodinu? Klamstvom o vazektomii to len začína...

anonym_827516
Včera o 19:04
@anonym_4ab850

Tolko k idiotom, ktori idu na vazektomiu ... Po rozchode deti zostanu ex a on uz si dalsiu rodinu nezalozi. Takze teraz bud ziadne deti, alebo rozchod?

@anonym_4ab850 toto vobec nie je o tom, ze idioti idu na vazektomiu. Ak ma chlap zo 2-3 deti, a keby aj ostanu zene, tak otcom byt neprestava a ma za ne zodpovednost az do dospelosti. Takze uz dalsie asi moc nechce, kedze by platil na viac deti, logicky. Idiotstvo je, ked chlap narobi kade tade deti a nestara sa o ne, nie ze ide na vazektomiu, to je skor zodpovedne. Ak ide na zakrok bezdetny, tak asi deti nikdy nechce(l), exka mu hadam noz na krku nedrzala, ked sa rozhodol na zakrok ist...

anonym_6203f4
Včera o 19:04
@pr85

@anonym_6203f4 Ty by si si s takýmto "charakterom" chcela založiť rodinu? Klamstvom o vazektomii to len začína...

@pr85 plati posledna veta mojho komentara

anonym_4ab850
Včera o 19:05
@anonym_827516

@anonym_4ab850 toto vobec nie je o tom, ze idioti idu na vazektomiu. Ak ma chlap zo 2-3 deti, a keby aj ostanu zene, tak otcom byt neprestava a ma za ne zodpovednost az do dospelosti. Takze uz dalsie asi moc nechce, kedze by platil na viac deti, logicky. Idiotstvo je, ked chlap narobi kade tade deti a nestara sa o ne, nie ze ide na vazektomiu, to je skor zodpovedne. Ak ide na zakrok bezdetny, tak asi deti nikdy nechce(l), exka mu hadam noz na krku nedrzala, ked sa rozhodol na zakrok ist...

@anonym_827516 Najskor poslete chlapa na vazektomiu, lebo je to vraj lahsie spravit muzovi ako zene. Ak nepojde, je to sebecky kkt, ktoremu nezalezi na zene. Ked tam pojde, aj tak mu potom nadate, ze je kus kkt. ;) Je jedno, co urobi, aj tak bude za ... Mohol si tu vazektomiu usetrit. 😝

pr85
@anonym_4ab850

@anonym_4ab850 A úbohá žena zakladateľka zatiaľ minala svoje plodné roky s niekým takýmto. Chuda.

gribka1

Predstavím si tento pár pri sexe, ona myslí na to, že chcú dieťa a nech to výjde... A on? Na čo myslel on? Pozerá sa na ženu a kľudne hrá divadlo popri užívaní. Tu je len jedna správna odpoveď.

anonym_f56d65
Včera o 19:06

Ten problem je riesitelny, keby velmi chcel https://tvojezdravie.sk/zdravie-a-prevencia/chc... … evidentne nechcel. Takze by som sa zamyslela, co chces ty … natahoval ta 2 roky … ak by naozaj zo dieta chcel uz ho mate … to, ze by to neslo klasickym sexom, neznamena, ze to nie je mozne inym sposobom … vazektomia nie je kastracia … neufikli mu nic 🤦🏻‍♀️ max mu zobrali charakter ak nejaky mal… ja by som ale uz bola single …

anonym_827516
Včera o 19:07
@anonym_6203f4

@anonym_6203f4 no ja by aom do IVF v takomto pripade fakt nesla. Iba v pripade, ze sa naozaj uprimne lubime a mame nejaky problem zdravotny a nie toto, tolke roky to tajit. A este, ak maju 5 rocny vztah a tie 3 roky zvytocne brala dajme tomu HAK, ovalila by som ho dacim. A ako sa mohol pozerat na nu, 2 roky!!!, ked ocikavala test a dufala, ze budu 2 ciarky a stale nic...nechapem...fuj.

anonym_4ab850
Včera o 19:07
@pr85

@anonym_4ab850 A úbohá žena zakladateľka zatiaľ minala svoje plodné roky s niekým takýmto. Chuda.

@pr85 Zase si zober, ze by sa stal zazrak a by otehotnela. On by rozmyslal, ze s kym ...

anonym_5a8b7a
Včera o 19:08

To je chrapun a klamar.Neverila by som mu ani nos medzi očami.A to hádzanie viny ns Teba, to bude aj manipulator nielen tajnostkár.Ked nechces zle dopadnúť rozchod

anonym_534a3c
Včera o 19:09
@anonym_4ab850

@anonym_827516 Najskor poslete chlapa na vazektomiu, lebo je to vraj lahsie spravit muzovi ako zene. Ak nepojde, je to sebecky kkt, ktoremu nezalezi na zene. Ked tam pojde, aj tak mu potom nadate, ze je kus kkt. ;) Je jedno, co urobi, aj tak bude za ... Mohol si tu vazektomiu usetrit. 😝

@anonym_4ab850 Presne tak. Ja osobne by som na niečo takéto nikdy nešiel (a aj u nás uz slovo vazektomia padla po pôrode druhého dieťaťa). Vraj je to vratné, nie ako sterilizácia u ženy. Tak som ženu do pol milisekundy zrušila objasnil som jej, že to teda vratné vôbec nie je (možno tak do pár rokov, ale potom prakticky nie). Predstavte si, že 18 ročný chalan podstúpi vazektomiu a potom by si chcel, povedzme v 35 založiť rodinu. Vrátiť to už teda nepôjde, zostáva len IVF.

vler
Včera o 19:10

@anonym_autor neodpustitelne

anonym_827516
Včera o 19:13
@anonym_4ab850

@anonym_4ab850 toto sa riesi ale v dlhodobych vztahoch, vacsinou v manzelstvach, kde uz maju svoj konecny pocet deti, 2,3,4 a viac nechcu. Na tomto nie je nic zle. Lebo neviem, ktory pricetny a zodpovedny chlap by chcel s dalsou zenou napriklad dalsie 3 deti dajme tomu a zivit ma 6 dokopy. Nie? Lebo co je hrdinstvo? Narobit deti kade tade s xy zenami a nestarat sa? Takze mne pride zodpovedne toto riesenie a ano, je to jednoduchsie spravit muzovi, u zeny ide o operacny zakrok a vacsinou sa robi pri sekcii, dajme tomu drubej, tretej,...preco by antikoncepcia aj s jej negativnymi nasledkami na hormonalny, plus kardiovaskularny system, mala byt len na zene? Lebo ked su kondomy fuj, tak toto je dobre riesenie, tento zakrok.
A tu nejde o to, ze vazektomia je problem, problem je, ze jej o tom 5 rokov nepovedal a 2 roky sa tvaril, ze sa snazia o dieta!!! To je dost podstatny rozdiel, za co tu schytal "po papuli".

anonym_827516
Včera o 19:19
@anonym_534a3c

@anonym_4ab850 Presne tak. Ja osobne by som na niečo takéto nikdy nešiel (a aj u nás uz slovo vazektomia padla po pôrode druhého dieťaťa). Vraj je to vratné, nie ako sterilizácia u ženy. Tak som ženu do pol milisekundy zrušila objasnil som jej, že to teda vratné vôbec nie je (možno tak do pár rokov, ale potom prakticky nie). Predstavte si, že 18 ročný chalan podstúpi vazektomiu a potom by si chcel, povedzme v 35 založiť rodinu. Vrátiť to už teda nepôjde, zostáva len IVF.

@anonym_534a3c ale preco by mal 18 rocny chalan ist na vazektomiu, prosim Ta? To chodia doapeli muzi, co uz maju zo 2-3 deti, nestaci? Potrebuje mat poistku, ze keby nahodou nevysiel vztah s jednou zenou, tak si s dalsou zalozi dalsiu rodinu, zase zo 2-3 deti? Starat sa bude o vsetky? No uz to vidim...🙄.
Ale najlepsie, aby zena hltala tabletky, lebo aj kondom je fuj, len zena sa ma starat o antikoncepciu? A nevadi Vam, ze z toho kludne moze mat vysoky tlak, emboliu, mrtvicu? Nevadi, vsak ja som hrdy, ze spermie mozem striekat hore dolu, kedy a ako sa mi zachce.

pe_mi
Včera o 19:30
@pe_mi

@anonym_autor tak každá hádka prehrmí, len táto má trošku siahodlhejšie následky. Ostré slová by som odpustila, aj to že to zatajil , ale išla by som svojou cestou. Celkom logicky, keďže chcem dieťa

..a to píšem, ako žena muža , ktorý bol na vazektomii.
Vôbec som není proti, ale nie takto potajomky a keď si ty bezdetná a snažili ste sa , to je úplne iná situácia

anonym_534a3c
Včera o 19:33
@anonym_827516

@anonym_534a3c ale preco by mal 18 rocny chalan ist na vazektomiu, prosim Ta? To chodia doapeli muzi, co uz maju zo 2-3 deti, nestaci? Potrebuje mat poistku, ze keby nahodou nevysiel vztah s jednou zenou, tak si s dalsou zalozi dalsiu rodinu, zase zo 2-3 deti? Starat sa bude o vsetky? No uz to vidim...🙄.
Ale najlepsie, aby zena hltala tabletky, lebo aj kondom je fuj, len zena sa ma starat o antikoncepciu? A nevadi Vam, ze z toho kludne moze mat vysoky tlak, emboliu, mrtvicu? Nevadi, vsak ja som hrdy, ze spermie mozem striekat hore dolu, kedy a ako sa mi zachce.

@anonym_827516 Po prvé, je to podľa slovenských zákonov legálne. Keď chce ísť 18 ročný na vazektomiu, tak mu ju na Slovensku spravia. Stačí ísť do súkromnej kliniky, kde to za 700 až 800 eur bez problémov urobia. A bola si už niekedy na childfree fórach? Tam už po vazektomii túžia 16 ročni chlapci (lebo život je ťažký, lebo Putin, lebo vojna, lebo globálne otepľovanie, atď). Vek mužov, ktorí sa rozhodujú pre vazektomiu, neustále klesá a vôbec už neplatí, že ide o 40-nikov s 2 - 3 deťmi. Je medzi nimi veľa bezdetnych dvadsiatnikov. Sám takých tu na Slovensku (z roboty) poznám.

A prečo by mal byť kondóm fuj? Nikdy som nič také netvrdil a sám ho so ženou používame.

ivik4
Včera o 19:34

Strasne
Je to velmi nefer voci Tebe lebo Ta roky taha za nos a este Ti vykrikuje ze ty nie si plodna !!!! Hovädo 😨

Nepoviem pol slova keby vies o tom od zaciatku, vies sa rozhodnut ci s nim budes a ak ano, mohli ste za ten cas riesit ine moznosti

pr85
Včera o 19:37
@anonym_827516

@anonym_827516 Pozri toto:

https://www.sme.sk/closer/c/slovak-v-26-rokoch-...

A aj mladší bezdetní na to chodia. Byt childfree je dnes móda.

motylik2559
Včera o 19:48

@anonym_autor Tak toto musi byt pre teba autorka horsie ako nocna mora- nebol k tebe uprimny, mozno by si s nim ani neostala a uz by si mozno mala dieta za ten cas s inym, 2 roky cca co sa snazite ta klamal do oci a este tebe to daval za vinu a potom place, ked sa az po takom case prizna? Totalny sebec! Ale kedze ty deti ocividne teda chces a on je na tom ako je, tak chod radsej svojou cestou. Neviem ako by sa zachoval, kebyze mu toto spravis ty, len by si mu nakoniec oznamila, ze deti mat nebudes, lebo nemozes a on by po nich tuzil, pochybujem, ze by s tebou ostal. Takze pobal caky paky, a arrivederci, klamara nechaj inej...

anonym_827516
Včera o 19:59
@pr85

@anonym_827516 Pozri toto:

https://www.sme.sk/closer/c/slovak-v-26-rokoch-...

A aj mladší bezdetní na to chodia. Byt childfree je dnes móda.

@anonym_534a3c ale tak to je ich vec a maju si to uvazit, na ziadne take fora ja nechodim, nemam dovod. My sme pocetna rodina a cakame s muzom piate dieta a muz pravdepodobne pojde na zakrok. Po rozumnom zvazeni.
No je to tu dost caste, ze chlapi kondom nechcu a vsetko len na zene ostava. Ja napriklad tiez HAK nemozem.
@pr85 to je ich nerozum, to ano, ale nech si potom nesu nasledky, ako aj take, ze byt k zene uprimny a nie sa 2 roky tvarit, ze sa snazim o dieta a este jej vykricat, ze nie je schopna pocat! To je vymlety mozog uz z principu.

Strana
z3