Môj priateľ je arogantný a nechce si to uznať
Ahojte, zaujíma ma váš názor na situáciu, ktorá sa udiala dnes ráno. Išla som ráno na vyšetrenie na polikliniku, priateľ šiel so mnou. Čakali sme na výťah, keď prišiel, už bola dnu jedna pani a stála. Pozdravila som ju, opýtala som sa, či bude vystupovať, keďže prišla na prízemie, tak nech sa nehrnieme dnu, ona mi len odvrkla že nie, ani nepozdravila a pôsobila nepríjemne. Neriešila som, aj takí ľudia sú, bez jej pozdravu prežijem. Pani mala stlačený výťah na tretie poschodie, my sme šli na druhé. Priateľ stlačil jednotku, tak som sa ho opýtala, či sa nepomýlil, že my ideme na druhé. Stlačil dvojku a začal pred tou pani a predomnou nerváčiť v štýle “Do pi**, budova na rozpadnutie hlavne ze vytahy su tu nove”. Ja som ostala ako obarená stáť, výťah zastal na prvom, na ktorom nechcel nikto vystupovať, tak ešte ani neboli otvorené dvere a uz začal stláčať stokrát po sebe tlačidlo na zavretie dverí, na čo mu tá pani povedala, nech to toľko po sebe nestáča. Zobrala mi to z jazyka, tiež by som mu to hneď povedala, čo do toho trieska ako najatý, že snáď máme 10 sekúnd na to aby sme počkali kým sa otvoria a zatvoria dvere, duplom keď vidí že to nefunguje. Ženy, on sa na tú pani otočil a začal sa správať ako nepričetny, začal po nej hulákať, že on si bude stláčať čo chce koľko chce, čo si ona o sebe mysli, že ma stáť, viezť sa a byť ticho. No keby na mňa takto niekto takto vyletel, mala by som chuť mu vraziť. Keď sa dvere na tom prvom poschodí otvorili, vystúpila som preč, ja som sa za neho tak strašne hanbila. Za posledný týždeň to bolo druhýkrát čo takto na niekoho vyletel. Vtedy hneď uznal ze nemusel tak reagovať. Ospravedlnil sa mi a myslela som ze mu doslo ako to prehnal a ze ked sa niekto sprava ako debil, tak sa on nemusi znizit na jeho uroven a ukazat ze vie byt aj 10x horsi. Nikdy nebol kľudná povaha, ale toto bol extrém, mňa až triaslo. Povedala som mu, že sme spolu poslednýkrát medzi ľuďmi, či sa nevie správať a čo si to k tej pani akože dovolil. On nechápal o čom rozprávam, vraj bola k nemu drzá a čo ona mu má čo hovoriť čo môže a nemôže. Otras. Potom to pretočil na mňa, že vlastne to riešim len kvoli sebe lebo ja som sa za neho hanbila a že prečo musíme stále riešiť čo sa mne nepáči, ze jeho sa to dotklo co mu povedala tak jej povie čo chce. Zaklincoval to keď mi povedal že som sa ho mala zastať, ze ani on sa ma uz nikdy nezastane. Pre vysvetlenie, ja sa hnevam na ludi napr. naposledy ked na mna cudzia pani pustila na sidlisku navolno psa, ktory po mne zablateny zacal skakat a ked som pani poprosila aby si ho privolala a pripla tak ma este vysmiala ze jej psik je priatelsky a len sa tesi, ziadne prepacte ze na vas moj pes skace, ze vas zaspinil. Ano, v takych situaciach sa nahnevam aj ja, poviem co treba, ale vzdy najprv slusne a nikdy nikdy nikdy sa nespravam ako zmyslov zbavena. Ano, keby ho ta pani alebo niekto iny urazal, krical po nom bezdovodne alebo mu chcel ublizit tak sa ho samozrejme ako partnera zastanem, ale ja som sa ho mala dnes zastat? Ako? Zacat na tu pani tiez vrieskat ze si budeme robit co chceme a trieskat do nejakeho tlacidla tiez ako blazniva? Ja nechapem. Snazila som sa s nim potom aj v klude o tom porozpravat, a ze ked si mysli ze to vadi len mne nech sa spyta kohokolvek ineho ci si mysli ze zareagoval v poriadku, tak jeho nazory inych nezaujimaju, on to ma tak ze mu to vadilo a bodka, ze sa mi nebude ospravedlnovat. Pritom to som od neho neziadala, ja som len chcela aby si uvedomil ze ma zrejme nejaky problem, takto reagovat nesmie a treba to riesit. Vraj to je moj problem a som na vsetko precitlivena, ze on nic zle neurobil. A to nehovorim o tom ze si chce v blizkej dobe urobit zbrojny preukaz. Ja uz normalne zacinam pochybovat ci som ja ta nenormalna, ze mi stale nieco vadi, ale pre mna to nie su malickosti alebo veci ktore by sa nemali riesit alebo by sa mali pokladat za spravne. Budem vam velmi vdacne za vase nazory
pridam sa k tym, ze posli ho k vode. Neuc sa byt ticho, neries to stylom, viac s tebou von nejdem. Nebud s nim vobec. Bude ti len neprijemne. Zo vsetkeho.
taky to clovek by nemal mat zbrojny preukaz !!!!
Agresivny, arogantny sedlak. Co Ta pri nom drzi?
@autorka To, ze s nim prestanes chodit do spolocnosti predsa absolutne nic nevyriesi. Je to buran a agresor. Takto zareagovat kvoli tomu, co mu ta pani povedala a este si za tym aj stoji? 🙄. Tvoj priatel to nema v hlave uplne v poriadku. Ma evidentny problem s výbuchmi hnevu a neprimeranými reakciami, ktore ale povacsinou nekoncia len pri verbalnych vybuchoch ale aj fyzických. Bez ohladu na to, v takomto vztahu by som v ziadnom pripade neostavala. Je len otazkou casu, kedy sa to bude opakovat castejsie a dojde aj k fyzickym utokom pri jeho chvilkovom amoku, ktory si nakoniec sam aj ospravedlni a z teba sa stane ticha myška, ktora si nakoniec vsetku vinu prevezme na seba. Co sa tyka toho zbrojneho preukazu, tak ja verim, ze psychotestami by nepresiel, ked ma takyto problem....ale ak by aj ano, ja by som ho nahlasila na prislusnych organoch. Aby tu kracal clovek, ktory ma problem ovladat sa, s legalne drzanou zbranou? A este niekto, koho by si nahodou poslala k vode? 😒
@hope87 dakujem za podporu ❤️
@colsami
No ked bude revat babo, tak ona dostane do drzky.
Uz teraz vie, ze chodi z hovadom, takze v manzelstve a pri detoch sa to este zhorsi. Tu uz sa musi autorka tejto temy zariadit, ci chce taky zivot alebo nie
Autorka,
preco sa s priatelom nerozides?
strasne mi to pripomenulo mojho ex. Bol Bratislavcan (dobre aj ja som no nie takato). Isli sme do Dunajskej Stredy za mojou mamou. Na parkovisku sme isli bez prechodu a jedno auto islo, ja som automaticky trochu pobehla, no on si isiel lazo plazo a ked to auto jemne zatrubilo, on prisiel k jeho oknu a zacal tam trieskat, zacal po nom hucat, ze je jeb***y madar, ze co si to dovoluje, ze nech si vystupi a vyriesi to s nim. Ja som sa tak hanbila, ten vodic bol nastastie kludny a povedal, ze on nemieni riesit takuto somarinu a isiel prec. Ani si nepriznal chybu a toto som si vsimala castejsie taketo prejavy vybusne, vydrzala som s nim pol roka a rozisla som sa s nim lebo nemienim tolerovat agresivnych ludi a este kvoli nicomu.. cize radim ti, ak je len priatel a nemas s nim deti, a nechce sa zmenit a neprizna so chybu ukonci to lebo bude to len horsie..
@karinka223 Mám konkurenciu, čo sa slohových prác týka. 😊 Jedno šťastie, že na MK môže pridať každý takú tému, ktorú považuje za dôležitú, a ja teda nikoho nebudem označovať, že by nebol priemerný jedinec, resp. prirovnávať ho k niekomu z ĽSNS, hoci by tu pridal neviem akú tému. Nech každý diskutuje o tom, čo považuje za potrebné a nech ten, čo chce poradiť, poradí, a kto nechce, nech ide ďalej na tému, ktorá ho zaujme. Pekný deň prajem, Karinka.
@karinka223 daj navrh adminom, nech registraciu podmienuju len testom IQ a dalsim testom zo vseobecneho rozhladu. A samozrejme treba pretestovat aj zaregistrovanych na MK. 😀 Tych co neprejdu, nemilosrdne blokovat! 😲
konecne sa tu uroven zvysi, prispevky budu o hodnotnych kulturno-historickych a politickych temach. 😅
Počkaj, jeho máti ti povedala, že ona už vie kedy mat byt pri nom ticho aby nebolo zle?
To ako naozaj? To je dosť smutné. To musela byt zaujímavá výchova.
Bud sa naučíš kedy máš byť ticho a ak ti to za to stojí, zostaň s takým.
Prvý krok máš hotový tvoj intelekt ti našepkáva že treba od neho utekať. Srdce ťa ešte drží lebo takúto ľudia sú vášniví..to sa ti páči, chápem. Nie je ani percento šance že k tebe bude iný, ani percento...naco to naťahovať, neuznáva chybu? Fuuu ešte horšie. Slovenky,máte na viac!!!?
@karinka223 Nenapisala si naozaj nic, co by ma co i len naznakom presvedcilo, aby som s tebou suhlasila. To ze tu zeny suhlasia s "tvojou" moznostou č. 1 😀 este stale neznamena a nepodporuje fakt, ze si temy netreba citat, len sa k nim vyjadrit na zaklade nadpisu nejakymi nahodnymi moznostami pre autora. Ked si nedas namahu precitat si to, tak sa nevyjadruj. Logicke, nie? Nadpis este nic nevysvetluje, mnohokrat zavadza. Takze stale si stojim za tym, co som napisala...Nevyjadruj sa k niecomu, co sa ti nechce citat alebo to povazujes za hlupe, bodka. Myslim, ze MK ma dost kapacity na to, aby sa tu pridavalo niekolko 10tok "jednoduchsich" tem kazdy den. Myslim si, ze inteligencne tato tema neznizuje hodnotu MK. Kedze si tu kratko, asi si nemala prilezitost vidiet tu ine výkvety a pomaly otazky typu, ci si ma niekto rit utierat s tromi alebo štyrmi kuskami toaletneho papiera. Takze asi tak.
...a co sa tyka tvojej politickej vlozky, to sa uz vobec nevyjadrujem 😀.
No clovek ktory sa nevie ovladat nie je dobry priatel manzel ani otec, tento mlady muz by mal zostat na ocot, nezasluzi si ziadnu
Prvá polovica textu mi úplne stačila na to, aby bol v kategórii ex. Hanbila by som sa byt s takým volom nejako spájaná
uz len dufat ze neprejde psychotestami a zbrojny nedostane legalnou cestou, este tu je ta nelegalna moznost, ved jemu predsa nebude nikto prikazovat co ma a nema robit, ja by som byt tebou uz teraz zaradila spiatocku, a velmi opatrne….
Ani som to nedocitala - no ver,ze pride den ked takto nahuka aj ma teba, a mozno mu ani nrbude vadit,ze pred vasimi detmi.
@karinka223 absolútne s tebou nesúhlasím. každý sa vyjadruje inak, pre každého je problémom niečo iné.Ak tá slohové praxe obťažujú, nečítaj ich. Ja a určite mnohé iné domoch prečítajú rady. intelektuálne príspevky naozaj na MK nehľadám. Tu očakávame všetky skôr emocionálne výlevy a tie sa málokedy dajú zúžiť do pár viet.
Ďakujem vám všetkým za reakcie, ani po celom dni nie je ochotný uznať, že to prehnal, vraj si k nemu nikto nebude dovoľovať. Škoda reči.
Dalsi vztah bez buducnosti.
Ako sa správa k ostatným, tak sa čoskoro bude správať k Tebe. (Možno aj horšie).
Poznám z vlastnej skúsenosti.
@autorka tu ale predsa nejde ani tak o to, aby si uznal, ze to prehnal ale o to, ze sa vobec takto zachoval a nebolo to prvýkrát. Ako vyriesis toto? Aj keby to olutoval, tak to neznamena, ze sa to uz nestane. To je ako ked nejaky seriovy vrah zavrety vo vazeni olutuje, ze zavrazdil tolko ludi...to predsa hned neznamena, ze uz vrahom nie je a nema to v sebe. Stale ostane vo väzení. Mozno blbe prirovnanie ale to ma ako prve napadlo. No a teda, ty chces byt s takymto clovekom? Normalne uprimne odpovedz, co ides teraz dalej robit?
Ked sa rozoberu ti arogantni nam normalnym ostanu snad tí fajn chlapy

@karinka223 Načo sa potom vyjadrujes k niecomu, co ani necitas, lebo to je dlhe...? Ale zaroven vies, ze je to bezobsažné 🙄. MK funguje aj takto...mohla si sa s tym uz davno zmierit, alebo tu prestat chodit. Aj toto je totiž jeho funkciou a pre mnohe zeny aj pomocnym lanom, nadejou a podporou aj pri takychto "jednoduchych" temach. Bez ohľadu na to, či sme dospelé, či nie, sme vsetky tak rozdielne. Co niektora poklada za bezobsažné a lahko vyriesitelne, iná ma pochopenie pre autorku a chape to, ze sa potrebuje postazovat a dostat nazor od viacerých zien. Inak, tu sa nikto neprie, ze na svete je ovela viac ťažších tém a problemov (napr. ako z linku, ktory si autorke poslala) ale nemozeme sa predsa vo svojom zivote upierat len na taketo veci a neriesit ine, ktore nas trapia. Ja napriklad autorku chapem. Napisala sice sloh ale uplne chapem, ze je z toho cela rozhodena a preco to sem napisala. Ked ma tema nezaujima alebo sa mi ju nechce citat, tak si ju ani neotvaram a ani sa k nej nevyjadrujem. Skus to aj ty, budes spokojnejsia 😉