Moja sestra ma neskutočne zlého syna
Moja sestra ma neskutočne zlého syna. Má 10 a je neskutočne drzý ku každému. Nič si nevie upratať. Len hry, mobil a odvrávanie a opakovanie všetkého čo poviem, žiadny rešpekt a keď mu niekedy tasnem po nohe alebo po chrbte, tak sestra sa hnevá na mňa, že nemám biť jej deti. Pritom som sa mu viac venovala ako ich vlastný otec. Úplne saje moju krv a niekedy rozmýšľam, že asi naozaj je najlepšie sa niekedy na rodinu vy....ť. Však to nie je normálne, abh sa človek vytočil 10x za deň. Čo by ste robili vy ?
Už mi je úplne jasné odkiaľ nabral synovček takéto správanie. Nuž gény asi nepustia…
pytas sa v zavere prispevku, ze co by sme robili. kazda ti normalne napisala. ci ty si chcela len pochvalne komentare na toto tvoje absolutne nepripustne spravanie citat??
svagrina (teda ty) NEMA co dvihnut ruku na synovca/neter! na vychovu (slovnu, po riti,..) su rodicia, nie ty.
tak sa spolu nestretavajte, ked sa nevie vmestit do koze - vybavene
Nepotrebuje názor iných ludí...prišla si sem po súhlas, že biť dieťa je normálne.
Je to všetko o výchove. A vychováva tvoja sestra. Dnes je módne deti nekarhať, nedávať im hranice, veľmi veľa tolerovať a nejak nezmyselne očakávať, že sa raz dieťa poučí z vlastných chýb…len zabúdajú, že deti sú deti, ktoré si neuvedomujú dosledky a bez hraníc to nikdy fungovať nebude. Tak ako majú stanovené hranice dospelý napríklad v práci , tak by mali mať aj deti v rodine. Tvoja sestra raz príde na to, že urobila chybu, ale ak ho neusmerňuje a ešte teba zhodí pred synom, ako možeš od synovca očakávať úctu? Neočakávaj, chybu robí tvoja sestra a budeš mať raz možnosť vychovávať svoje vlastné deti, tak sa snáď tomuto vyhneš. No nie nadarmo sa hovorí: ,,Ohýbaj ma mamko pokiaľ som ja Janko, neohneš ma mamo,keď ja budem Jano.”
@makodob ale určite by si nemala biť cudzie deti, ani deti tvojej sestry. Ak to uznáš za vhodnú výchovnú metódu, tak tak vychovávaj svoje deti. Ale bitka veľmi málo rieši a ponižuje dieťa. Je aj iný sposob ako deti vychovávať a inak deti sú celkom múdre, veľmi rýchlo pochopia aj z rozhovoru, síce niekedy sa ten rozhovor musí opakovať, ale pochopia. Základ je určiť im hranice a dodržiavať ich majú deti ale aj rodičia a deti budú slušné a vychované. Rodičia idú deťom vzorom. Ak budeš tĺcť svoje dieťa, ono bude pravdepodobne tĺcť iné deti podľa tvojho vzoru.

Ty si si tu prišla vylievať zlosť na nás alebo čo? Nie nemôžeš si dovoliť udrieť dieťa. Je to dieťa. A vychovávať má rodič nie ty.