icon

Môže babka opatrovať vnučku počas vašej práce?

18. máj 2024

Dobrý deň, neviete či by sa dalo že by babka ostala pri vnučke 1,5 rokov kým by som chodila do roboty ?

deti95060810
18. máj 2024

prečo nie? samozrejme že ty môžeš do práce...
ja som išla do školy od 3 týždňového syna - nikdy sme s tým nemali problémy ani so žiadnou inštitúciou.

abby11
18. máj 2024

Ak babka súhlasí, nevidím dôvod prečo by sa nedalo.

pribinak
18. máj 2024

Keď je babka ochotná a schopná tak prečo nie?

januska12323
18. máj 2024

To je na babke, s nikým iným to konzultovať nemusíš. Ak ti ide o rodičovský príspevok ten ti ostáva aj keď budeš v práci a babka sa bude starať o dieťa.

doriiis
18. máj 2024

Úplne normálna situácia vo väčšine rodín.Ak to babke neprekáža a viete sa normálne dohodnúť.Idealna situácia pre vsetkych

mogaa
18. máj 2024

Samozrejme....ak ale babke nebudú chýbať financie, lebo predpokladám že ak nie je na dôchodku, chodí do práce a musí platiť aj účty.....

autor
18. máj 2024

@mogaa toto som chcela vedieť či by jej chodili nejaké peniaze

luxus10
18. máj 2024

no jedine od teba -ked babke das rodicak...

zuzanockamt
18. máj 2024

Peniaze jej chodiť nebudú. Ak je na dôchodku, tak iba ten. A ty jej môžeš posielať RP.

doriiis
18. máj 2024

@zuzanockamt
@luxus10 ....babka môže požiadať o rodičovský príspevok.Matke bude zobraty a bude ho dostávať stará mama.
Je to úplne normálna,legislatívne možná vec.

doriiis
18. máj 2024

Ak je stará mama už na dôchodku môže kľudne poziadat o rodičovský príspevok na vnučku.Ten jej bude udelený iba s písomným súhlasom rodičov.

zuzanockamt
18. máj 2024

@doriiis to asi ťažko

zojanka
18. máj 2024

@doriiis To by babke muselo byť to dieťa zverené do starostlivosti súdom a to by prečo robili? Veď matka môže pracovať a dostávať normálne RP a ten môže dávať babke.

mogaa
18. máj 2024

Babke nemajú chodiť aké peniaze....to že ostane doma a bude opatrovať zdravé dieťa je len jej rozhodnutie....