icon

Môže kamarát s výhodami chcieť viac než len sex?

23. máj 2025

Ženy potrebujem radu. Mám kamaráta s výhodami. Na začiatku sme sa dohodli, že pôjde naozaj len o sex, žiaden vzťah z toho nebudeme robiť. Otvorene sme si stanovili pravidlá, ktoré dodržiavame - dôverujeme si a všetko je v poriadku. Stretávame sa približne pol roka, sme však naozaj aj kamaráti, občas ideme von len tak, bez sexu, aby sme sa porozprávali, veľmi dobre si rozumieme. Nedávno sme si písali, rozoberali sme niečo o vzťahoch, ja som sa ho pýtala v hypotetickej rovine niečo o tom, ako by to riešil vo vzťahu a podobne. On sa zhrozil, že od neho chcem vzťah. Mňa to absolútne ani nenapadlo, jeho správa ma úplne šokovala. Tú konverzáciu som si čítala niekoľkokrát aj potom, ale nikde som nenašla náznak toho, že by som ja naznačovala, že chcem vzťah. Vysvetlili sme si to, ale po asi troch stretnutiach, kedy to neriešil, to vytiahol znova. Vraj má zo mňa pocit, že mi to prerastá cez hlavu a že som sa zaľúbila a chcem vzťah. Hneď ma začal ubezpečovať, že on ho nechce, teda nie so mnou (som od neho staršia o niekoľko rokov, čo je podľa neho neprekonateľný problém). Opäť som ho ubezpečila, že mi to vyhovuje ako to je, že ho mám rada, ale nie v tom zmysle, že by som bola zalubena. Odvtedy mám ale pocit, akoby ma presviedčal o tom, že je pre mňa ten pravý. Začal hovoriť o tom, ako vie hospodáriť s peniazmi, že vie niečo aj ušetriť, ako chce žiť v budúcnosti, hovorí o tom, aké ženy sú podľa neho ideálne pre život a vzápätí popíše mňa presne tými istými vlastnosťami. Začal byť voči mne veľmi otvorený, či už v komunikácii, alebo v oblasti jeho súkromia, ktoré si dovtedy veľmi strážil. Mám pocit, že to s tým vzťahom vytiahol preto, že to tak cíti on, aj keď si to možno nechce priznať. Občas to vytiahne, teda v zmysle, že medzi nami by nemohlo byť nič za žiadnych okolnosti. Ak som naznačila, že kto vie čo prinesie budúcnosť, akčne to začal negovať, že toto určite nehrozí. Keď som ale spomenula muža, s ktorým som v kontakte, že sa vyjadril, že by chcel so mnou začať vzťah, bol tento môj kamarát prekvapený, že sa s niekým stretávam a zjavne zostal nervózny, až keď som mu po chvíli povedala, že s tým druhým vzťah nechcem, pretože mi na ňom niečo vadí a už sa s ním nestretnem, viditeľne sa uvoľnil. Pritom je to jedno z našich pravidiel - stretávame sa s kým chceme, ale kým spolu my dvaja spíme, nespávame s nikým iným. Predtým mu to, že občas s niekým idem na kávu nevadilo, aj on sa občas stretol. Teraz sa nestretáva s nikým, väčšinu voľného času trávime spolu. Neviem to posúdiť, či chce vzťah ale niečo mu bráni v tom ísť do toho, alebo si to len namýšľam. Ja nie som bezhlavo zaľúbená, ale priznávam, že si to viem s ním predstaviť. Čo myslite vy?

Strana
z3
monsterablue
Autor odpoveď zmazal
pribinak
23. máj 2025

Že vám to obom prerástlo cez hlavu

letfenixa
23. máj 2025

Myslím si, že je to príliš kostrbaté. Keď s niekým spím, trávim voľný čas, ..., tak to považujem za vzťah.

luccija
23. máj 2025

Je čas prestať hrať divadlo a vyklopiť karty.Podla mňa okrem toho, že spolu spite trávite aj tak čas spolu, takže vo vzťahu ste

7miriam77
23. máj 2025

Veď trávite spolu veľa času,už to veru nie je len o sexe. Všetko si vravíte, zdoverujete sa jeden druhému, no neviem, ale asi ste to posunuli o latku vyššie. Obaja sa tomu branite ako malé deti 🤣. Tu to uz asi skončí ako vzťah alebo úplne nič.....

bystrozraky
23. máj 2025

Môže byť, že tie jeho reakcie, ktoré pozoruješ, sú odrazom jeho mužského ega. Podľa aktivít, ktoré spolu robíte, máte otvorený, nepriznaný vzťah, a je jedno, ako to pomenujete. On si uvedomí, čo k tebe cíti, keď ťa takmer stratí. Ak mu povieš, že s niekým chatuješ a že ťa pozval na nejakú túru o dva týždne, či by mu to vadilo. On s tým bude v pohode... ale ako dni budú bežať, začne si uvedomovať isté veci... a deň predtým to uvidíš... ale samozrejme, môže to vyústiť aj do konca. 😊

letfenixa
23. máj 2025

Tzv kamarátstvo s výhodami si predstavujem len ako sex stretnutia, žiadne vykecavacky a kavicky.

mischy00
23. máj 2025

...ze nerozumiem tomu ako niekto môže spávať s niekým bez citov. Ale to je môj problém, nie Váš samozrejme 🙂.
Prídete mi ako male deti, síce píšeš, ze sa zdoverujete, mne to skôr príde ze nie ste k sebe vôbec úprimný a hráte obaja nejakú hru. Tieto vzťahy len o sexe podľa mňa malokedy dopadnu dobre, vždy z toho jeden vyjde ako ukrivdeny. Urci si v hlave, čo ozaj chces a nehraj to na tú akože silno nad vecou. Len ti to ublíži...

maury
23. máj 2025

No že už to nie je kamarátstvo s výhodami, ale vy fungujete na emocionálnejšej úrovni nakoľko spolu trávite čas, vediete rozhovory a zdieľate spolu veci zo svojho života. Takto sa to javí, že už vo vzťahu ste bez toho, aby ste si to uvedomovali.

0silvia0
23. máj 2025

skončite to divadlo a skúste narovinu hodiť reč

karolinakr
23. máj 2025

vnucovat sa niekomu, kto mi sväto sväte tvrdi, že nechce mať so mnou vztah - ani do toho sexu by som.nemala chut
či ako to robite, ležiš na chrbte, on na tebe, ty sa mu hrabeš vo vlasoch a on ti šepka do ucha- ale teba nechcem, ty si priliš stara..
ako sorry, ale podla mňa nemaš žiadnu hrdosť a ešte fantaziruješ o vzťahu s ním..😃

tanyan
23. máj 2025

Nie ste v škôlke, aby ste si hovorili veci ako "som do Teba," "chodíme spolu," "máme vzťah" a podobne. Nerozmýšľaj zbytočne nad teoretickým vzťahom, užívaj si prítomnosť a nerozvíjaj debaty o tom, čo nahlas ani jeden z Vás aktuálne nechce. On si aktuálne nevie sám pred sebou jasne povedať či chce alebo nechce "vzťah." Ty si to vieš momentálne predstaviť, ale nepotrebuješ meniť oficiálny názov toho, čo je medzi vami.

januska12323
23. máj 2025

Vy vzťah máte, už ako si to každý z vás nazval je vaša vec. Ak s ním nechceš byť prestaň s ním spávať.

autor
23. máj 2025

Ďakujem za odpovede. Ja si tiež myslím, že sme do toho už spadli obaja, len som si nebola istá, či aj tieto jeho prejavy vnímať tak, že sa zaľúbil, resp., že je v tom niečo viac, alebo si to len namýšľam. Pravda je ale taká, že on sa tomu, aby sa to dalo pomenovať ako vzťah (hoci to samozrejme pomenovávať nemusíme nijako) bráni tak intenzívne, že napríklad nechodíme von ani s jeho ani s mojimi kamarátmi a známymi, aby nás nikto nezaškatuľkoval ako pár. Toto nebolo síce priamo povedané, ale vyplynulo to z kontextu. On intenzívne trvá aj na nejakej svojej voľnosti, alebo ako to nazvať. Ak sa neozýva, nemá potrebu povedať mi kde bol (nie že by som sa na to pýtala), ale toto by v normálnom vzťahu fungovalo automaticky. Obaja si napríklad plánujeme aktivity bez ohľadu na toho druhého, iba ak si napíšeme alebo sa dohodneme, že sa stretneme, tak toho druhého zahrnieme do plánov, ak sa dá. Ale stáva sa, že napríklad ja navrhnem stretnutie, ale on už má niečo v pláne a nezmení to kvôli mne - aby mi nedal najavo, že mu na mne záleží. A teda tiež, keď som mu povedala, že ak sa náhodou aj zaľúbim, on to riešiť nemusí (pretože to bude môj problém), sa tak zľakol, že chvíľu uvažoval, že to skončíme. Preto mám skôr pocit, že mu na mne aj záleží, ale ak by som mu to otvorene povedala poprel by to a ak by som mu povedala, že mne záleží na ňom, ukončil by to.

autor
23. máj 2025
@tanyan

Nie ste v škôlke, aby ste si hovorili veci ako "som do Teba," "chodíme spolu," "máme vzťah" a podobne. Nerozmýšľaj zbytočne nad teoretickým vzťahom, užívaj si prítomnosť a nerozvíjaj debaty o tom, čo nahlas ani jeden z Vás aktuálne nechce. On si aktuálne nevie sám pred sebou jasne povedať či chce alebo nechce "vzťah." Ty si to vieš momentálne predstaviť, ale nepotrebuješ meniť oficiálny názov toho, čo je medzi vami.

@tanyan ďakujem, to si napísala myslím veľmi výstižne. Asi je cesta netlačiť naňho a nechať ho, nech si to asi uvedomí sám. Len mne začína troška vadiť tá neistota a možno aj túžba po trošku otvorenejšom prejavení citov.

autor
23. máj 2025
@karolinakr

vnucovat sa niekomu, kto mi sväto sväte tvrdi, že nechce mať so mnou vztah - ani do toho sexu by som.nemala chut
či ako to robite, ležiš na chrbte, on na tebe, ty sa mu hrabeš vo vlasoch a on ti šepka do ucha- ale teba nechcem, ty si priliš stara..
ako sorry, ale podla mňa nemaš žiadnu hrdosť a ešte fantaziruješ o vzťahu s ním..😃

@karolinakr neviem, čo ťa vedie k tomu, rozmýšľať spôsobom takýchto extrémov, je to trošku zvláštne a mala by si prehodnotiť svoje predstavy. Ale ako asi aj tušíš, takto to medzi nami neprebieha. V každom prípade, ja sa mu nevnucujem a ani on ma takýmto spôsobom nedeptá. Samozrejme to nie je o hrdosti, treba sa na to pozrieť s troškou nadhľadu. Prvotná myšlienka bola, že budeme riešiť iba sex, vtedy som si ani ja vzťah s ním nevedela predstaviť, takto sa to skomplikovalo až postupne. Čiže toto nemá nič s hrdosťou ani fantazírovaním

mischy00
23. máj 2025

Bola tu nedávno téma, kde rok ju mal iba na sex a potom si našiel ženu na vzťah......a ona to nechápala. Toto mi trosku pripomína Vás 2, ani jeden nahlas nepovie narovinu čo chce a čas ubieha a ubieha. Ty už teraz vieš, že vzťah s ním chceš, keď on to tak nechce, zíď z kratšej cesty. Lebo môže sa ľahko stať, že zabijes kopu času sexovanim s ním, v domnienke ze raz budete pár.
Už len vyjadrenia, on chce slobodu a podobné kecy. ..mala by som v hlave veľký otáznik, či chcem s takymto typom muža vzťah

zuzanita1609
23. máj 2025

🤔 na to,že je to že je to len o sexe to riešiš až veľa. Podľa mňa,on vzťah určite nechce, pretože už by to zariadil dávno tak,aby to bol vzťah. Vyhovuje mu len sex zadarmo a konec. Za to ty si na tom horšie, pretože to riešiš. Ja nechápem týmto "vzťahom",no načo je to dobré? Aj tak nakoniec sa jeden trápi, ťahá za kratší koniec a aby mi niekto vyhovoval len na sex, radšej sa začnem viac venovať športu a kúpim si vibrátor(a neriešim zbytočné omáčky okolo),ono to dá viac výhod,ako len taký občasný "sex 😁.

autor
23. máj 2025
@zuzanita1609

🤔 na to,že je to že je to len o sexe to riešiš až veľa. Podľa mňa,on vzťah určite nechce, pretože už by to zariadil dávno tak,aby to bol vzťah. Vyhovuje mu len sex zadarmo a konec. Za to ty si na tom horšie, pretože to riešiš. Ja nechápem týmto "vzťahom",no načo je to dobré? Aj tak nakoniec sa jeden trápi, ťahá za kratší koniec a aby mi niekto vyhovoval len na sex, radšej sa začnem viac venovať športu a kúpim si vibrátor(a neriešim zbytočné omáčky okolo),ono to dá viac výhod,ako len taký občasný "sex 😁.

@mischy00 veď to, že ja vôbec neviem, čo on chce alebo nie a ako to je. Či už predsa len nie sme v nejakej čudnej forme vzťahu a už len počkať, kým si to aj on uvedomí. Pretože jeho záujem o mňa podľa mňa je nielen čo sa sexu týka. A tá voľnosť, tá je podľa mňa len demonštrovaním toho, že nie sme podľa neho vo vzťahu.
@zuzanita1609 pôvodne to bolo len o sexe, teraz už to podľa mňa je aj o inom. Aj on už nerieši iba ten sex, ako som písala, často sa spolu rozprávame celé hodiny o všetkom možnom.

maury
23. máj 2025

Tak on by sa mal vyjadriť, čo vlastne chce. Pretože toto už nevyzerá, že o teba nemá záujem.

zuzanita1609
23. máj 2025

Nemyslím to v zlom,ale klameš samú seba. Prečo si jednoducho nenájdeš vzťah a so všetkým ,ako len niečo,čo je tak povrchné, nehovorím o pocite,že poslúžiš iba ako matrac. Keby chcel niečo viac,povie to narovinu,chlapi sú v tomto dosť otvorení a úprimní. Jemu to vyhovuje takto a ty svoje myšlienky riešiš na koni a nie s ním, čiže,nie, necíti to tak ako ty.

autor
23. máj 2025
@zuzanita1609

Nemyslím to v zlom,ale klameš samú seba. Prečo si jednoducho nenájdeš vzťah a so všetkým ,ako len niečo,čo je tak povrchné, nehovorím o pocite,že poslúžiš iba ako matrac. Keby chcel niečo viac,povie to narovinu,chlapi sú v tomto dosť otvorení a úprimní. Jemu to vyhovuje takto a ty svoje myšlienky riešiš na koni a nie s ním, čiže,nie, necíti to tak ako ty.

@zuzanita1609 on je po dlhom vzťahu a rozchode. Veľmi sa popálil a myslím, že mu bolo dosť ublížené - viem iba časť príbehu. Čiže preto nechce vzťah. A aktuálne ani nie je nikto, s kým by ho mohol mať, v jeho živote som v podstate len ja a u mňa je problém vek. Hoci ho priťahujem a páči sa mi to viac ako s babou v jeho veku - to sú jeho slová.

zuzanita1609
23. máj 2025

Výhovorky a keci z jeho strany,že mu bolo ublížené a blbý minulý vzťah. Ale tak,časom sama zistíš,že trápiť sa budeš iba ty a stratiš zbytočne čas niečím nepodstatným,keď by si mohla mať s niekým iným všetko v kope.

sashabb
23. máj 2025

Aký je medzi vami vekový rozdiel?

autor
23. máj 2025
@zuzanita1609

Výhovorky a keci z jeho strany,že mu bolo ublížené a blbý minulý vzťah. Ale tak,časom sama zistíš,že trápiť sa budeš iba ty a stratiš zbytočne čas niečím nepodstatným,keď by si mohla mať s niekým iným všetko v kope.

@zuzanita1609 zrejme máš pravdu, ale aktuálne nie je okolo mňa nikto, s kým by som uvažovala o vzťahu a on mi zatiaľ vyhovuje čo do komunikácie aj sexu. Rada sa s ním rozprávam, má iný pohľad asi na všetko, takže je to pre mňa tiež príjemné. A to o tom vzťahu si skôr tak nejak myslím, nerád o tom hovorí, ale mám pocit, že to bolo preňho naozaj ťažké, nie sú to len keci. V každom prípade to mám aktuálne takto, možno si naozaj potrebujem "nabiť hubu" aby som sa spamätala. Alebo počkať na niekoho, kto ma z toho vytiahne do zmysluplného vzťahu.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
23. máj 2025
@sashabb

Aký je medzi vami vekový rozdiel?

@sashabb 9 rokov

seva22
23. máj 2025

Spite spolu,travite volny cas a rozpravate sa spolu=MATE VZTAH;) ak ho niekto z vas nechce tak je cas na rozchod;) inak je strasne zaujimave ako sa niektori ludia vyhybaju vztahom…a pritom ho chcu…a tak si najdu niekoho dalsieho kto ho tiez akoze nechce a s kym ho maju a obaja sa TVARIA ze vztah nemaju…fakt zaujimave

autor
23. máj 2025
@seva22

Spite spolu,travite volny cas a rozpravate sa spolu=MATE VZTAH;) ak ho niekto z vas nechce tak je cas na rozchod;) inak je strasne zaujimave ako sa niektori ludia vyhybaju vztahom…a pritom ho chcu…a tak si najdu niekoho dalsieho kto ho tiez akoze nechce a s kym ho maju a obaja sa TVARIA ze vztah nemaju…fakt zaujimave

@seva22 :D :D pekne si to napísala. Ten kto nechce vzťah si nájde niekoho, kto ho tiež nechce a majú ho spolu.

zuzanita1609
23. máj 2025

A nie je to tak,že nechceš byť len sama a aj takéto "omrvinky" ti vyhovujú? Ja to naozaj nemyslím v zlom,ale vážne si myslím,že byť s niekým len pre sex je strata času. Sex nie je vzduch,bez ktorého sa nedá žiť a vy sa asi ani nerozprávate, ináč by si túto tvoju dilemu teraz riešila s ním. A ak by to s tebou myslel naozaj vážne,nemá problém sa s tebou rozprávať o všetkom ,aj o minulosti,aj o budúcnosti.

Strana
z3