Môže kamarát s výhodami chcieť viac než len sex?
Ženy potrebujem radu. Mám kamaráta s výhodami. Na začiatku sme sa dohodli, že pôjde naozaj len o sex, žiaden vzťah z toho nebudeme robiť. Otvorene sme si stanovili pravidlá, ktoré dodržiavame - dôverujeme si a všetko je v poriadku. Stretávame sa približne pol roka, sme však naozaj aj kamaráti, občas ideme von len tak, bez sexu, aby sme sa porozprávali, veľmi dobre si rozumieme. Nedávno sme si písali, rozoberali sme niečo o vzťahoch, ja som sa ho pýtala v hypotetickej rovine niečo o tom, ako by to riešil vo vzťahu a podobne. On sa zhrozil, že od neho chcem vzťah. Mňa to absolútne ani nenapadlo, jeho správa ma úplne šokovala. Tú konverzáciu som si čítala niekoľkokrát aj potom, ale nikde som nenašla náznak toho, že by som ja naznačovala, že chcem vzťah. Vysvetlili sme si to, ale po asi troch stretnutiach, kedy to neriešil, to vytiahol znova. Vraj má zo mňa pocit, že mi to prerastá cez hlavu a že som sa zaľúbila a chcem vzťah. Hneď ma začal ubezpečovať, že on ho nechce, teda nie so mnou (som od neho staršia o niekoľko rokov, čo je podľa neho neprekonateľný problém). Opäť som ho ubezpečila, že mi to vyhovuje ako to je, že ho mám rada, ale nie v tom zmysle, že by som bola zalubena. Odvtedy mám ale pocit, akoby ma presviedčal o tom, že je pre mňa ten pravý. Začal hovoriť o tom, ako vie hospodáriť s peniazmi, že vie niečo aj ušetriť, ako chce žiť v budúcnosti, hovorí o tom, aké ženy sú podľa neho ideálne pre život a vzápätí popíše mňa presne tými istými vlastnosťami. Začal byť voči mne veľmi otvorený, či už v komunikácii, alebo v oblasti jeho súkromia, ktoré si dovtedy veľmi strážil. Mám pocit, že to s tým vzťahom vytiahol preto, že to tak cíti on, aj keď si to možno nechce priznať. Občas to vytiahne, teda v zmysle, že medzi nami by nemohlo byť nič za žiadnych okolnosti. Ak som naznačila, že kto vie čo prinesie budúcnosť, akčne to začal negovať, že toto určite nehrozí. Keď som ale spomenula muža, s ktorým som v kontakte, že sa vyjadril, že by chcel so mnou začať vzťah, bol tento môj kamarát prekvapený, že sa s niekým stretávam a zjavne zostal nervózny, až keď som mu po chvíli povedala, že s tým druhým vzťah nechcem, pretože mi na ňom niečo vadí a už sa s ním nestretnem, viditeľne sa uvoľnil. Pritom je to jedno z našich pravidiel - stretávame sa s kým chceme, ale kým spolu my dvaja spíme, nespávame s nikým iným. Predtým mu to, že občas s niekým idem na kávu nevadilo, aj on sa občas stretol. Teraz sa nestretáva s nikým, väčšinu voľného času trávime spolu. Neviem to posúdiť, či chce vzťah ale niečo mu bráni v tom ísť do toho, alebo si to len namýšľam. Ja nie som bezhlavo zaľúbená, ale priznávam, že si to viem s ním predstaviť. Čo myslite vy?
Tak to ukonci ty a uvidíš čo naozaj on chce. Lebo keď zistí o čo príde. Potom si už tie city ( ak tam sú) bude musieť priznať.
Co si mas o tom myslieť ty, to neviem. Ale ja si o tom myslim, že je to cele dobrá blbosť. Človek má nielen telo, s jeho potrebami, ale aj dušu s jej potrebami. Nikdy som nechápala potrebe sexu oddeleneho od roviny citov, to je podľa mňa proti podstate človeka. Veď ten sex by mal byť zavŕšením vašej vzájomnej blízkosti. Malo by tam byt priateľstvo, porozumenie, suzvuk, zhoda v pohľade na svet, rovnaké hodnoty a samozrejme aj telesná príťažlivosť a z toho všetkého vyplýva túžba po vzájomnej intimite, po splynutí, a to je práve to, čo človek nezdiela len tak s hocikym, ale len so svojím vyvoleným. Oddeľovať tieto zložky od seba znamená robiť z človeka len zvieratko so svojimi primitívnymi pudmi (aj to neplatí pre každý živočíšny druh). A to je podľa mňa veľká škoda a ako sama vidíš, aj dobrá fraška. Ale možno som len ja stará škola🙂
9 rokov rozdiel je dosť, možno sa bojí budúcnosti a druhá vec čo ho trápi je, “čo povedia ľudia”.
Mala som podobný “vztah”, kde som sa bála opýtať, aby odpoved nebola “nie” 😕 tak radšej si kadečo domyslala a trpela 🤣 Po tej skusenosti už by som chcela vedieť rovno, na čom som.
Ukonči to so zdôvodnením, že ti kamaratstvo s výhodami už nevyhovuje a uvidíš, čo on na to 😁
Mne toto príde také alibisticke.....ze keď to vyjde a nestretne niekoho zaujimavejsieho , tak máte vzťah a keď to nevyjde, tak ste vzťah akože nemali. Toto by ma nebavilo, bud ma chce so všetkým alebo nech nechá tak. Nieje jediný chlap s vtákom medzi nohami.
A kecy, že mal ťažký rozchod. No tak nech mota hlavu niekomu inému, lebo to robíte obaja. Vzťah o sexe, je iba o tom kedy a kde. Nič viac, nie o kavach a vzájomných pocitoch.
On vzťah s tebou nemá, príde mi ako keby sa za teba aj hanbí, pripadne potrebuje stále pôsobiť single pred okolím ( možno aj pred ex). Preto nepoznáš a nestretavas sa s jeho známymi, ved keby ta predstaví, tak čo? Nech si predsa myslí kto chce, čo chce. Ale on to tak nechce.....čiže neberie toto vážne. Pri mužovi čo ma naozaj záujem, a úprimný , už od prvej chvíle vieš, že si jeho 🙂🙂, ver tomu. Ani slová netreba......toto je paródia na vzťah
vždy je lepšie, ked muž uteká za tebou ako ty za nim..a to je jedno, že pred hodinou ťa videl bez spodneho prádla, muži to tak nevnímajú, vedia city oddeliť od sexu, ženy ťažšie
Normálne sa s nim porozprávaj, povedz ako to cítiš a co chceš.. ..inak zabijes ďalší rok čakaním na to, že ti len jedného dňa sucho oznámi, že už niekoho má a ide sa ženiť 😄. Tieto tanečky okolo toho, kto je do koho a podobne robia deti v škôlke....dospelý ľudia majú mat jasno. By som okaslala aj celý sex
vždy je lepšie, ked muž uteká za tebou ako ty za nim..a to je jedno, že pred hodinou ťa videl bez spodneho prádla, muži to tak nevnímajú, vedia city oddeliť od sexu, ženy ťažšie
@karolinakr ja neviem ako velmi by mi musel chýbať sex, aby som na takéto niečo pristúpila. Ozaj si radšej kúpim poriadny vibrátor, ten ma aspoň nesklame. Ako niekomu zohrievat posteľ, robiť mu spoločnosť na káve a butlavu vrbu. A nakoniec z toho vyjdem len ako nejaká kamoška a druha čo príde, bude jeho princezná.
@karolinakr ja neviem ako velmi by mi musel chýbať sex, aby som na takéto niečo pristúpila. Ozaj si radšej kúpim poriadny vibrátor, ten ma aspoň nesklame. Ako niekomu zohrievat posteľ, robiť mu spoločnosť na káve a butlavu vrbu. A nakoniec z toho vyjdem len ako nejaká kamoška a druha čo príde, bude jeho princezná.
@mischy00 😅 však toto
kamarát s výhodami - tento termín určite vymysleli muži
kamarát s výhodami - tento termín určite vymysleli muži
@alenka58 tiež si myslím 😆. Pretože,tie výhody poväčšinou bývajú len z jednej strany,čiže sex bez platby 🤭
@alenka58 tiež si myslím 😆. Pretože,tie výhody poväčšinou bývajú len z jednej strany,čiže sex bez platby 🤭
@zuzanita1609 lebo mojej kamarátky dcéra má priateľa s výhodami, ale čo čert nechcel otehotnela, aj keď sa chránili a teraz kamarát s výhodami chce len výhody, ale zodpovednosť nie, tak dcéra chce ísť na UPT, neviem ako to dopadne
Normálne sa s nim porozprávaj, povedz ako to cítiš a co chceš.. ..inak zabijes ďalší rok čakaním na to, že ti len jedného dňa sucho oznámi, že už niekoho má a ide sa ženiť 😄. Tieto tanečky okolo toho, kto je do koho a podobne robia deti v škôlke....dospelý ľudia majú mat jasno. By som okaslala aj celý sex
@mischy00 určite máš v niečom pravdu, ale či klamem samu seba, alebo je to naozaj tak, momentálne mi toto vyhovuje, ak si odmyslím toto moje zamýšľanie sa. Je pravda, že by som vzťah s ním chcela, ale som v pohode aj s tým, ako je to teraz. Je mi s ním dobre a keďže aktuálne nemám nikoho s kým by som randila, je to príjemnejšie “zabíjanie” času. Myslím, že ak by som to začala preberať s ním, ukončí to, pretože momentálne si neprizná za nič na svete, že mu na mne možno záleží. Ale o nejaký čas na to zrejme príde. Alebo ja stretnem niekoho iného a ukončím to.
@mama5202 chapem čo chceš povedať. Jasné že viem, aké je to keď ma niekto chce, práve preto sa mi toto kamarátstvo s výhodami páčilo, že je to niečo ine. Je tu príťažlivosť aj vášeň, ale bez zbytočného obmedzovania. Až neskôr som začala mať pocit, že by bolo fajn mať niečo viac a aj to až keď to začal riešiť on. Inak by to mňa asi ani nenapadlo, išla by som tou cestou, ktorú sme začali. A keďže si myslím, že on chce viac, ale neprizná to, asi počkám, či jo to prejde, alebo to naozaj ukončíme.
@zuzanita1609 lebo mojej kamarátky dcéra má priateľa s výhodami, ale čo čert nechcel otehotnela, aj keď sa chránili a teraz kamarát s výhodami chce len výhody, ale zodpovednosť nie, tak dcéra chce ísť na UPT, neviem ako to dopadne
@alenka58 no a toto je tá najhoršia varianta,ako tento vzťah/nevztah môže dopadnúť 😔. Keď už má jeden tie výhody,ten druhý by mal mať aspoň rozum.
@zuzanita1609 lenže výhoda toho sexu môže byt práve za výhodu považovaná aj oboma stranami, nielen chlapom. Aj žena môže mať profit z dobrého a kvalitného sexu.
@alenka58 Toto je ta horšia stránka príbehu. O tomto sme komunikovali, ten môj kamoš sa vyjadril, že ak by niekedy žena s ním zostala tehotná, tak by sa k tomu postavil ako chlap a samozrejme by sa podieľal na starostlivosti aj výchove ak by priamo s matkou dieťaťa nezačal žiť. Má k tomu pomerne zdravý postoj, otázne je, aké by to bolo naozaj. Ale samozrejme nie som Alenka z ríše divov, chránime sa, dávame si pozor a ja si prípadné následky plne uvedomujem.
Hlavne sa chráň,aby si niečo nechytila a neotehotnela. Ostatné je len "omáčka". Kvalitný sex môžeš mať aj so svojím chlapom a máš k tomu aj dôveru.
A ináč,keď ti to takto vyhovuje,nerozumiem, prečo táto téma? Protirečíš si skoro vo všetkom.
Tak si uzivaj teda ten sex( mne by to takto nechutilo ani keby bol boh sexu) ale na tvojom mieste by som normálne hľadala a randila ďalej. Neupinala sa na neho a dala mu najavo, že je pre teba iba toto a nic viac, niečo hlbšie si budeš hľadať u niekoho iného.
Toto je ani z voza ani na voz. On ta chce mat istu a ty minas svoj drahocenny cas na niekoho, kto nevie co chce. Nespavala by som s niekym, pre koho nie som priorita.
žena bude vždy v nevýhode oproti mužovi
A ináč,keď ti to takto vyhovuje,nerozumiem, prečo táto téma? Protirečíš si skoro vo všetkom.
@zuzanita1609 popravde, až keď som to sem napísala, tak som si uvedomila, že mi na ňom asi záleží viac ako som si aj ja sama pripúšťala, ale podstatné bolo, že som chcela nestranný názor na to, či jeho prejavy môžu poukazovať na jeho záujem o mňa, resp. či to celé už nie je tak trochu niečo ako vzťah, ktorému sa on tak veľmi bráni. Nemyslím si, že si protirečím, ak tak niečo vyznieva, tak sme sa asi len nepochopili. Jasné, že toto nepovažujem za ideálnu formu vzťahu alebo ako to nazvať, ale aktuálne je to pre mňa prijateľné. Keď som to písala a aj potom, čo sa vyjadrili niektoré ženy som si uvedomila ešte niekoľko zmien v jeho správaní voči mne a myslím, že z jeho strany tam tiež sú nejaké city, musí len prekonať ten svoj pocit, že nechce viac, alebo počkať, kým viac bude chcieť. Ale ako vravím, ja sa nebránim aj inému vzťahu, ktorý ma z toho možno vytiahne a pošlem ho kade ľahšie.
Ty si tu už dakedy davnejsie písala,že? A ak je to tak a stále to trvá,tak si len naivná a s prepáčením,až hlúpa. Tu sa hodí to trefné prirovnanie,pre jeden párok (ktorý ani nie je môj),nebudem chovať celú svinku. Stratený prípad obaja. Prepáč.
Keď je muž zamilovaný a chce vztah tak ho nic nezastaví, nic. Ani vek, ani co na to povie okolie ani žiadne iné kecy ktoré tu píšeš ze si to len nechce priznat. Myslím ze v tom vidíš viac než tam je a domyslas si
prajem ti plnohodnotný vzťah, aby si nemusela riešiť veci ktoré ťa budú trápiť
Tak ja v tom mam celkom jasno, zelas si uz nieco viac ako ti chce dat, hovori ti to slovami, ze jednoducho nechce a aj skutkami, len sex, ziadni spolocni kamarati, pre mna je to ako 1+1=2, ale toto je len 1+0 a to nebude 2…a suhlasim s nazormi vyssie, chlap, ktory ma zaujem si ide nohy dolamat, aby ziskal zenu, ktoru lubi, cize ak raz taku najde, potom len uvidis, coho je schopny, nemyslim v zlom len tak triezvo pohlad zvonku
On ťa určite nechce, načo by mu bola taká stará rároha. SKôr si myslím, že ťa veľmi skoro odkopne a chystá sa na to, resp už si pripravuje cestu a ty si myslíš, že on by chcel niečo viac?
najviac uvidi žena hlbku citu chlapa, ked mu oznami, že je tehotna...okmažite zoberie nohy na plecia a maš vymalovano a čo už vôbec nechapem, ešte aj po takejto reakcii, je xy žien, ktore by chceli mat s takym chlapom vzťah..ja by som ich dala na odstrel
Ty si tu už dakedy davnejsie písala,že? A ak je to tak a stále to trvá,tak si len naivná a s prepáčením,až hlúpa. Tu sa hodí to trefné prirovnanie,pre jeden párok (ktorý ani nie je môj),nebudem chovať celú svinku. Stratený prípad obaja. Prepáč.
@zuzanita1609 nepísala som sem, ako píšem, stretávame sa pol roka a takto intenzívnejšie to riešim asi 3 týždne. Neviem kedy si tu videla nejaký podobný príspevok, ale môj to nebol.

A nie je to tak,že nechceš byť len sama a aj takéto "omrvinky" ti vyhovujú? Ja to naozaj nemyslím v zlom,ale vážne si myslím,že byť s niekým len pre sex je strata času. Sex nie je vzduch,bez ktorého sa nedá žiť a vy sa asi ani nerozprávate, ináč by si túto tvoju dilemu teraz riešila s ním. A ak by to s tebou myslel naozaj vážne,nemá problém sa s tebou rozprávať o všetkom ,aj o minulosti,aj o budúcnosti.
@zuzanita1609 ja ani neviem. Pôvodne som vzťah nechcela, ale teraz to vnímam inak. A práveže sa rozprávame, o všetkom možnom, len nie o nás. Pretože podľa neho žiadne "my" nie je, čiže o tom nechce hovoriť. Ako som písala vyššie, keď som mu povedala, že mne by nevadilo sa doňho zaľúbiť, bol z toho úplne vyplašený a uvažoval nad tým, že to ukončíme. A ja si asi začínam myslieť, že naozaj v niečom "skoroakovzťah" sme, len on si to nechce priznať. Pretože s ním o tom začať hovoriť znamená, že on sa prepne do stavu "všetko odmietam" a rozumná reč je preč.