icon

Môže ma priateľ vyhodiť z bytu?

10. júl 2026

Moze ma priatel vyhodit z bytu? (Ex)priatel sa rozhodol ze uz so mnou nechce byt a povedal ze kym pride z prace aby som tu uz nebola a ked ano tak ma vyhodi. Moze to urobit? Som v zmluve tak isto aj ja.

Strana
z2
anonym_b2daf5
10. júl 2026

ak si vlastnicka bytu nemoze

anonym_68168e
10. júl 2026

Otázka znie, či ty chceš zostať bývať a takým človekom? Prenajímateľ vie určite zmluvu zmeniť v takýchto prípadoch. Možno podstatné aj je, kto platí nájom. Teda pochopila som to tak, že ste v nájmne, keď ste obaja "v zmluve".

autor
10. júl 2026
@anonym_b2daf5

ak si vlastnicka bytu nemoze

@anonym_b2daf5 byvame v podnajme..pisala som ze som v zmluve tak isto ako on

anonym_b2f40e
10. júl 2026

Dávno by som bola preč. Nebudem v byte s chlapom ktorý má nelubi

anonym_8162e6
10. júl 2026

@anonym_autor ste v nájme? Trvaj na tom, že sa odsťahuješ po zmene nájomnej zmluvy. Na tento mesiac máte už nájom zaplatený?

anonym_b2daf5
10. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_b2daf5 byvame v podnajme..pisala som ze som v zmluve tak isto ako on

@anonym_autor len kecá, nemoze, otazne ci chces byt s tym clovekom v tom byte ty

autor
10. júl 2026
@anonym_68168e

Otázka znie, či ty chceš zostať bývať a takým človekom? Prenajímateľ vie určite zmluvu zmeniť v takýchto prípadoch. Možno podstatné aj je, kto platí nájom. Teda pochopila som to tak, že ste v nájmne, keď ste obaja "v zmluve".

@anonym_68168e tak musim ..aktulne nemam tolko financii aby som sa len tak odstahovala...bola som dlho dobo pn kvoli operii skoro 8mes. len pred tyzdnom som sa vratila do prace

anonym_a7c5e4
10. júl 2026

Nemoze. Ale tak chces byvat s exom? Bud sa odsťahujes ty, alebo on, alebo obaja..

maca1984
10. júl 2026

Ak si v zmluve tak on ťa nemôže len tak zo dňa na deň vyhodiť. I keď teda s prenajímateľom môže zmeniť nájomnú zmluvu a teba z nej odstrániť.

anonym_68168e
10. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_68168e tak musim ..aktulne nemam tolko financii aby som sa len tak odstahovala...bola som dlho dobo pn kvoli operii skoro 8mes. len pred tyzdnom som sa vratila do prace

@anonym_autor tak ako som písala, je podstatné, kto platí nájom. Lebo ex môže kontaktovať prenajímateľa a zmluvu môžu kľudne zmeniť, aj bez tvojho súhlasu, hlavne ak ty sama by si ten nájom platiť nevedela.

autor
10. júl 2026
@maca1984

Ak si v zmluve tak on ťa nemôže len tak zo dňa na deň vyhodiť. I keď teda s prenajímateľom môže zmeniť nájomnú zmluvu a teba z nej odstrániť.

@maca1984 a nato nepotrebuje aj moj suhlas ? Tak v tom pripade by som to mohla spravit aj ja..

autor
10. júl 2026
@anonym_68168e

@anonym_autor tak ako som písala, je podstatné, kto platí nájom. Lebo ex môže kontaktovať prenajímateľa a zmluvu môžu kľudne zmeniť, aj bez tvojho súhlasu, hlavne ak ty sama by si ten nájom platiť nevedela.

@anonym_68168e platime 50/50 ale platba prebehla vzdy z jeho uctu

anonym_68168e
10. júl 2026
@anonym_autor

@maca1984 a nato nepotrebuje aj moj suhlas ? Tak v tom pripade by som to mohla spravit aj ja..

@anonym_autor samozrejme nepotrebuje tvoj súhlas. Ano, mohla by si to spraviť aj ty. Ale však si písala, že nemáš toľko financií. A vieš, prenajímateľovi je jedno, kto tam zostane, len nech má nájomné načas a požadovanú sumu.
Máš na platenie celého nájmu?

autor
10. júl 2026
@anonym_68168e

@anonym_autor samozrejme nepotrebuje tvoj súhlas. Ano, mohla by si to spraviť aj ty. Ale však si písala, že nemáš toľko financií. A vieš, prenajímateľovi je jedno, kto tam zostane, len nech má nájomné načas a požadovanú sumu.
Máš na platenie celého nájmu?

@anonym_68168e najom by som platit vedela ..len na odstahovanie nemam sumu..kaukcia najomne atd..

anonym_68168e
10. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_68168e najom by som platit vedela ..len na odstahovanie nemam sumu..kaukcia najomne atd..

@anonym_autor tak ho skús predbehnúť, skontaktovať prenajímateľa a riešiť to hneď s ním, ak to už ex nespravil. A nech sa teda potom odsťahuje on.

anonym_d6aeb1
10. júl 2026
@anonym_68168e

@anonym_autor tak ho skús predbehnúť, skontaktovať prenajímateľa a riešiť to hneď s ním, ak to už ex nespravil. A nech sa teda potom odsťahuje on.

@anonym_68168e No prenajimatel sa potesi, ked mu zacnu vyvolavat a estrady riesit. Nakoniec vyhodi oboch😄

anonym_68168e
10. júl 2026
@anonym_d6aeb1

@anonym_68168e No prenajimatel sa potesi, ked mu zacnu vyvolavat a estrady riesit. Nakoniec vyhodi oboch😄

@anonym_d6aeb1 ako vyvolávať, však 1 telefonát a vybaví to. Ak je s nimi spokojný, urcite nebude hľadať nových a ktovie akých nájomníkov

katkaseiner
10. júl 2026

na jednej strane by som s nim viac nechcela byt pod jednou strechou, ale ako pises, platite najomne 50;50, predpokladam ze aj depozit ste platili tak, v tom pripade by som ocakavala od neho tvoju cast depozitu a spat najomne za dni v mesiaci ked tam uz nemas byt

anonym_d6aeb1
10. júl 2026

Inak typek ide vyhadzovat niekoho z bytu, ked ani nepatri jemu. Pobavilo😄😁

maca1984
10. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ako to je právne, netuším. Ale mňa ako prenajímateľa nezaujímajú cudzie vzťahy, spory. Skús sa spýtať tu v sk.právnici či aký má názov tá skupina.

anonym_38b187
10. júl 2026

Ak sú na nájomnej zmluve uvedení obaja partneri ako nájomcovia, prenajímateľ nemôže jednostranne rozhodnúť, že jeden z nich sa musí vysťahovať len preto, že sa rozišli. Ak sa obaja dohodnú, že v byte zostane iba muž, uzavrie sa dodatok k nájomnej zmluve, ktorým žena prestane byť nájomcom. Dodatok musia podpísať prenajímateľ aj obaja nájomcovia. Ak sa žena odmieta vzdať nájmu, muž ju nemôže sám "vyhodiť" a ani prenajímateľ ju nemôže jednostranne odhlásiť zo zmluvy. Stále má rovnaké právo byt užívať ako muž. Ak prenajímateľ nechce, aby nájom pokračoval za týchto podmienok, môže postupovať len podľa zmluvy a zákona , napríklad dať výpoveď z nájmu, ak sú splnené zákonné alebo zmluvné dôvody, alebo po skončení dohodnutej doby jednoducho neuzavrieť novú zmluvu.

anonym_d6aeb1
10. júl 2026
@anonym_68168e

@anonym_d6aeb1 ako vyvolávať, však 1 telefonát a vybaví to. Ak je s nimi spokojný, urcite nebude hľadať nových a ktovie akých nájomníkov

@anonym_68168e Vybavi, alebo nevybavi...kde ma zaruku? Ved ta zmluva tiez nie je zdrap papiera a nemoze nikto jednostranne ju menit. To potom nemuseli pisat ziadnu.

anonym_38b187
10. júl 2026
@anonym_d6aeb1

@anonym_68168e Vybavi, alebo nevybavi...kde ma zaruku? Ved ta zmluva tiez nie je zdrap papiera a nemoze nikto jednostranne ju menit. To potom nemuseli pisat ziadnu.

@anonym_d6aeb1 nedá sa to vybaviť. Buď sa vypovie existujúca zmluva a následne uzavrie nová, alebo sa bude dodatkovať aktuálna, kde sú potrebné podpisy všetkých strán.

anonym_115c00
10. júl 2026

@anonym_autor neodchádzaj kým nebudeš mať vyplatený depozit - kauciu.

tanyan
10. júl 2026

Práva máte rovnaké. Povedz mu, že keď nechce byť s Tebou, nech sa odsťahuje on...
Ak má násilnícke sklony, tak by asi bolo fajn, aby si tam mala niekoho ako svedka a podporu, keď sa vráti z práce.

anonym_2ca432
10. júl 2026
@anonym_68168e

@anonym_68168e kym to nemaju realne vyriesene a ten druhy s tym nesuhlasi, tak to nebude len jeden telefonat, nebudme naivni, posledne co sa chce majitelovi riesit su hadky a rozchod jeho najomnikov

anonym_68168e
10. júl 2026
@anonym_d6aeb1

@anonym_d6aeb1 veď v poriadku, ale nejak sa predsa dohodnúť musia. Buď odíde ona alebo on. Takže zmluva sa bude musieť nejak poriešiť

anonym_68168e
10. júl 2026
@anonym_2ca432

@anonym_68168e kym to nemaju realne vyriesene a ten druhy s tym nesuhlasi, tak to nebude len jeden telefonat, nebudme naivni, posledne co sa chce majitelovi riesit su hadky a rozchod jeho najomnikov

@anonym_2ca432 tak nech sa hádajú a naťahujú oni dvaja medzi sebou. Mne je to v podstate jedno, len som písala, ako by mi napadlo riesiť to.

danica2711
10. júl 2026

máš potvrdenky na to, čo si platila ty? Predpokladám, že nie. Platby išli z jeho účtu, takže ťaháš za kratší koniec...

anonym_4432eb
10. júl 2026

Zavolala by som majiteľovi či može napísať znluvu ĺen na teba (lebo ťa ex vyhadzuje) a ak ti to prisľúbi ex by som oznámila že vysťahovať sa može on, nakoľko budeš mať zmluvu na seba..
Treba ho predbehnúť.. adekvátnu čas zo zaplatebého nájomného si možete obaja odbývať, alebo sa vyrovnať

Strana
z2