icon

Môže ma priateľ vyhodiť z bytu?

10. júl 2026

Moze ma priatel vyhodit z bytu? (Ex)priatel sa rozhodol ze uz so mnou nechce byt a povedal ze kym pride z prace aby som tu uz nebola a ked ano tak ma vyhodi. Moze to urobit? Som v zmluve tak isto aj ja.

Strana
z2
moonlight1210
10. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_68168e platime 50/50 ale platba prebehla vzdy z jeho uctu

@anonym_autor A ty si mu davala peniaze do ruky, alebo z tvojho uctu posielala na jeho ucet?

anonym_599bd2
10. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_b2daf5 byvame v podnajme..pisala som ze som v zmluve tak isto ako on

@anonym_autor Odkiaľ máme vedieť, v akej zmluve si písaná? Pri zadaní treba upresniť. Môže to byť nájomná zmluva, kúpna zmluva,...

Ak si v nájomnej zmluve, tak aj ty máš prenajatý byt a máš právo tam bývať. Je možné ale urobiť dodatok k zmluve a vypustiť ťa z nej ako nájomníka. Pokiaľ si aj ty nájomníkom, tak si tiež povinná platiť nájomné.

Chceš tam zostať bývať s niekým, kto ťa už nechce? Koľko tak vydržíš? Na tvojom mieste by som odišiel.

anonym_a47db5
10. júl 2026

@anonym_autor Ak by to bolo po mojom, uz by mal kufre pred dverami. Vsak co je to za sprava, ze mas byt do vecera prec z bytu v ktorom si tak isto najomnicka. Minimalne mu odpis, ze ak chce tak mu ich pobalis a das pred dvere, aby si ho nemusela vidiet blbca.

komplikovana
10. júl 2026

Ak si na zmluve uvedena tiez, tak ta priatel vyhodit nemoze. Ty mas zmluvu uzatvorenu s majitelom a nie priatelom. Vyhodit ta moze jedine majitel.

anonym_4b67c6
Autor odpoveď zmazal
autor
10. júl 2026
@anonym_4b67c6
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_4b67c6 byvame tu 4 roky nikdy sme nevolali majitelovi ani on nam..a volal som majitelovi ako to je ..a predstav si nie kazdy je taky kár jak moj ex ty ze vyhodi niekoho len tak ..✌🏻 povedal ze jemu je jedno kto tu zostane len nech sa plati najom a ked on sa ma pokusi vyhodit alebo hocijaky cirkus ohladom toho robit mam MU ZAVOLAT pride sem s policajtmi a on bude vystahovany..ak sa nedohoneme máme 3mes. vypovednu lehotu 😊 nie kazdy je taky neludsky sviniar ako napriklad ty 🙃 maj pekny den

anonym_52243c
10. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_4b67c6 byvame tu 4 roky nikdy sme nevolali majitelovi ani on nam..a volal som majitelovi ako to je ..a predstav si nie kazdy je taky kár jak moj ex ty ze vyhodi niekoho len tak ..✌🏻 povedal ze jemu je jedno kto tu zostane len nech sa plati najom a ked on sa ma pokusi vyhodit alebo hocijaky cirkus ohladom toho robit mam MU ZAVOLAT pride sem s policajtmi a on bude vystahovany..ak sa nedohoneme máme 3mes. vypovednu lehotu 😊 nie kazdy je taky neludsky sviniar ako napriklad ty 🙃 maj pekny den

@anonym_autor a toto trepol prenajímateľ kravinu ako hovado. Takže ak ty budeš chceť vyhodiť priateľa spraví to isté ?

autor
10. júl 2026
@anonym_52243c

@anonym_autor a toto trepol prenajímateľ kravinu ako hovado. Takže ak ty budeš chceť vyhodiť priateľa spraví to isté ?

@anonym_52243c ja ho nechcem vyhodit..ale nema ziadne pravo aby on mna vyhadzoval..takze ked sa bude hrat na frajera tak majitel nedovoli aby rozhodoval svoj volne ..vysvetlila som situaciu mne by stacilo 2-3 mesiace aby som si nasetrila aspon na normalnu garzonku ..takze bud "moj drahy" sa ukludni alebo bude robit cirkus a ide on prec alebo ideme obaja ked tak a máme nato 3 mesiace ..

anonym_eed4e3
10. júl 2026

Tvoj priatel ta vyhodit nemoze. Ani ty nemozes vyhodit jeho. A ani majitel si nemoze len tak vyhodit najomcu (ani teba, ani jeho), takze to su leda tak silacke reci, ak ti povedal, ze vyhodi tvojho priatela. Ani kebyze si zavola políciu, nemoze ho vyhodit len tak. Takto to nefunguje. Policia by ho (tvojho priatela) mohla jedine napomenut, ze ta nesmie vyhadzovat a pripadne ho riesit v priestupkovom konani a dat mu pokutu, to je cele. Najlepsie je sa ukludnit, hladat si nieco ine a setrit.

anonym_d6aeb1
10. júl 2026

Sami drsnaci- najomcovia aj majitel. Kocurkovo suviks😃😄

anonym_2c3fa2
10. júl 2026
@anonym_d6aeb1

@anonym_d6aeb1 a hlavne drsnacky tu v komentároch 😂

anonym_115c00
10. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_52243c ja ho nechcem vyhodit..ale nema ziadne pravo aby on mna vyhadzoval..takze ked sa bude hrat na frajera tak majitel nedovoli aby rozhodoval svoj volne ..vysvetlila som situaciu mne by stacilo 2-3 mesiace aby som si nasetrila aspon na normalnu garzonku ..takze bud "moj drahy" sa ukludni alebo bude robit cirkus a ide on prec alebo ideme obaja ked tak a máme nato 3 mesiace ..

@anonym_autor ak bude agresívny, stačí zavolať políciu a podať trestné oznámenie.

domkakvet
10. júl 2026

@anonym_autor ak si aj ty na zmluve, tak ta nemoze len tak odstranit ta zmluva je uzavreta na nejaku dobu.

anonym_3bc90c
10. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_b2daf5 byvame v podnajme..pisala som ze som v zmluve tak isto ako on

Pošli ho kadelahsie s týmto čo on je majiteľ bytu??? nie

autor
10. júl 2026
@anonym_d6aeb1

@anonym_d6aeb1 majitel moze ukoncit najomnu zmluvu, preco by nemohol ? V bytovke byvaju slusne rodiny aj strasi ludia takze v zmluve je aj to ze ked robime bordel typu party project x neustale hadky krik a podobne alebo ked znicime byt tak okamzita vypoved s tym sme samozrejme suhlasili lebo sme ludia a nemali sme v plane nic podobne ..hadky maximalne boli take vymeny nazorov 2 dni ticha domacnost..

anonym_c20207
10. júl 2026

To sú ale problémy... veď si vezmi úver, kúp si svoj VLASTNÝ byt a máš po starostiach. Ja som to tak spravila a nemusím sa báť, že ma niekto vyhodí z môjho bytu.

cacianka
11. júl 2026
@maca1984

Ak si v zmluve tak on ťa nemôže len tak zo dňa na deň vyhodiť. I keď teda s prenajímateľom môže zmeniť nájomnú zmluvu a teba z nej odstrániť.

@maca1984 zmluvu môže zmeniť aj ona, jeho vyhodiť a zobrať náhradu, platiacu

Strana
z2