icon

Môže manželská terapia pomôcť obnoviť vzťah?

21. nov 2025

Toto bude dlhe rozpravanie. Neviem ci tam dam vsetko ale asi tie zaklady len. Manzel asi pred 2 rokmi si zacala pisat so zenami na pokeci o sexe ako by si to predstavoval a fotky im posielal mozno aj videá , je to uchylne a nechutne pre mna ako zenu. Minuly rok tiez sa to zopakovalo a rocne je to podla mna tak 2x , nemal detstvo pekne cize mozno to prameni odtial kde to videl a mysli si ze je to ok a nic si z toho nerobi, neciti vinu. Ale , povedal mi ze si mysli ze to ma z detstva, chce to riesit , chce ist na terapiu, je ochotny sa kvoli mne a detom zmenit, pochopit preco to robi a riesit to. Bolelo ho to ked videl ako ma to zranilo a bolelo lebo pre mna je toto nevera. Aj ked je to uz 3-4x ,ano mame deti mohla som odist hocikedy ale neodisla som kvoli detom, teraz som povedala ze odidem ale pristupila som na hranice, do telefonu sme si dali kazdy polohu , jeho hesla viem ale to asi od zaciatku vztahu a taktiez je ochotny ist sam to riesit a ist do poradne a povedala som ze pokial po terapii a vsetkom mi nedokaze ze sa zmenil tak moj pohar uz sice pretiekol ale dala som mu šancu , nas vztah po deťoch nebol idealny , posledny polrok sa to zlepsilo.. on chodil do prace 12-15h kratky dlhy tyzden a ked mal volno som ho o 7 budila aj s dcerou , nech sa nam venuje , ziadala som ho nech aj on cez volno nieco uprace ale on ked chcel sam od seba upratal, varil a vari dodnes on. Mozem povedat ze som mala hormony a nalady ako na hojdacke , bola som hnusna nanho inokedy milá. Sama neviem doteraz prečo. On má povahu taku vybuchujucu sem tam ked uz mu pretecie pohar , niekedy sa hadal za malickosti. Kazdy ma nejake chyby nejdem ho ospravedlnovat to co spravil bolo jeho rozhodnutie jeho mysel. Detstvo nemal pekné, bitky, videl ako si jeho otec masturbuje, vedel ze sa navzajom podviedli a nemal vzor aky by mal mať. Pred detmi ho toto nenapadlo ani, až po detoch ked sa nas vztah zmenil. Nechcela som v tej dobe sex az posledny polrok od deti uz mam chut aj naladu cize sa to opäť vracia. Nevedeli sme sa otvorene porozpravat , cize nas vztah nebol idealny. Ale mna ani v tej najhorsej situacii nenapadlo si pisat, posielat fotky atď. Pri tom vsetkom je uzasny otec - stara sa o deti , oblecie , okupe, urobi jest, ide snimi von, vysvetluje im vela atd. Navari, uprace cely byt , pomoze mi s oblecenim. Moja chyba je to ze som sa nespravala mozno ako idealna partnerka po pôrode nedavala som mu len tak pusu , sex som nechcela , nepochvalila som ho za nieco lebo muzi to vyzaduju vela krat, ignorovala som jeho potreby a davala prednost detom. Proste priznam nestarala som sa o nas vztah tak ako by som mala.A to iste opacne mozno, on si myslel ze nic nerobim na materskej az kym on nesiel na tu matersku a tam to pochopil ze je to niekedy boj o zivot. Cez to vsetko sa milujeme a vieme ze kazdy ma chyby a sme ochotni pre to vela urobit a posilnit nas vztah , lebo ta iskra tam stale je , ta pritazlivost tiez. Nechcem teraz urazkya podobne veci chcem sa spytat na jednu vec môže pomôcť terapia a celkovo zmena človeka ak on sám chce ?

anonym_97b8ed
21. nov 2025

terapia pomôže ale podľa toho čo píšeš aj ty by si ju potrebovala alebo spoločnú máte medzi sebou veľa nevyriešeného a on hľadal únik od reality rodinného života síce to robil spôsobom ktorý sa tebe nepáči ale čo mal robiť ak s tebou nebola reč veľa vecí ak nevieš povedať tak to napíš na papier

autor
21. nov 2025
@anonym_97b8ed

terapia pomôže ale podľa toho čo píšeš aj ty by si ju potrebovala alebo spoločnú máte medzi sebou veľa nevyriešeného a on hľadal únik od reality rodinného života síce to robil spôsobom ktorý sa tebe nepáči ale čo mal robiť ak s tebou nebola reč veľa vecí ak nevieš povedať tak to napíš na papier

@anonym_97b8ed presne toto mam problem od detsva , neviem preco.. rodicom som radsej pisala veci ako hovorila

anonym_f05c77
21. nov 2025

@anonym_autor pises o manzelovi ako robi chyby a hned ho ospravedlnujes aky je chudak a ake mal detstvo....za to na seba si prisna, precitaj si co vsetko si o sebe napisala ze robis zle...typicky scenar 😒 vlastne za vsetko mozes ty....no mas pred sebou dlhu cestu...musis sa naucit mat sa rada, vazit si samu seba, nemusis byt dokonala...si dost tak ako si...a pozri sa spat na svoje detstvo...asi tiez malo nejake trhlinky mozno aj vacsie len to nechces riesit

autor
21. nov 2025
@anonym_f05c77

@anonym_autor pises o manzelovi ako robi chyby a hned ho ospravedlnujes aky je chudak a ake mal detstvo....za to na seba si prisna, precitaj si co vsetko si o sebe napisala ze robis zle...typicky scenar 😒 vlastne za vsetko mozes ty....no mas pred sebou dlhu cestu...musis sa naucit mat sa rada, vazit si samu seba, nemusis byt dokonala...si dost tak ako si...a pozri sa spat na svoje detstvo...asi tiez malo nejake trhlinky mozno aj vacsie len to nechces riesit

@anonym_f05c77 ano obaja sme mali vselijake detstvo ja ho neospravedlnujem len mi je luto ze z toho detstva si prave zobral toto, viem ake mam ja chyby a je mi luto ze napriklad ja som ich neriesila skor, ja mam traumu aj z predchadzajuceho vztahu ktory trval 4 roky takze mala som to riesit uz davno.. ale verim ze da to vyriesi , na vsetko je riesenie ked clovek chce

zabka79
23. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_f05c77 ano obaja sme mali vselijake detstvo ja ho neospravedlnujem len mi je luto ze z toho detstva si prave zobral toto, viem ake mam ja chyby a je mi luto ze napriklad ja som ich neriesila skor, ja mam traumu aj z predchadzajuceho vztahu ktory trval 4 roky takze mala som to riesit uz davno.. ale verim ze da to vyriesi , na vsetko je riesenie ked clovek chce

@anonym_autor niekedy jedine riesenie je odchod....aj to je riesenie....ale nehovorim ze to plati na kazdy vztah ale napadne pripominas mna a moje nekonecne zachranovanie niecoho co neexistovalo

alienkami
23. nov 2025

Ja si myslím, že tá spoločná terapia je super nápad - nech už to dopadne akokoľvek. Trošku si to každý v sebe aj medzi sebou "upracete", a potom sa s jasnou hlavou rozhodnete, čo ďalej.