Môže mať človek partnera na celý život?
Ahojte. Často sa zamýšľam nad jednou vecou. Vnímam v súčasnej dobre príliš veľa rozvodov, rozchodov. Myslíte si že človek môže mať partnera na celý život? Je tam väčšia šanca na úspech, ak sa spoznajú po 30? Alebo každý koho stretneme má len dočasné miesto v našom živote? Z vlastnej skúsenosti mám pocit že každý len utečie pred väčším problémom.
@ninuska36 prečo je veľa takých čo sú stále spolu ha som jasný príklad spoznali sme sa keď som maká 16 on 22 bol tesne po vojenčine a vzali sme sa keď som mala 18 lebo sne to obaja chceli a sme teraz oslávili 33 rokov manželstva
Ked si dvaja prejavuju uctu a respekt a zaroven maju silne zakorenene hodnoty nie je to nemozne.
@ninuska36 prečo je veľa takých čo sú stále spolu ha som jasný príklad spoznali sme sa keď som maká 16 on 22 bol tesne po vojenčine a vzali sme sa keď som mala 18 lebo sne to obaja chceli a sme teraz oslávili 33 rokov manželstva
@andrejka1974 Krásne. Aj ja by som chcela zažiť
@ninuska36 samozrejme, že môže. Mám známych, sú spolu takmer 40 rokov, spoznali sa ako stredoškoláci. Aj v rodine máme viacero párov, ktorí sú spolu dlhšie, ako 30 rokov, myslím, že je jedno, či sa spoznali ako mladí, alebo neskôr. Dôležité je, ako si sadnú, či majú rovnaké alebo aspoň veľmi podobné názory na život, úctu jeden k druhému.
Ja zial take pary nepoznam, jedine moji nebohi stari rodicia ale to bola ina doba ako dnes. V sucasnosti poznam minimum harmonickych parov alebo ludi ktorym to vyslo na prvykrat.
môže. ale to sa musia 2 stretnúť. a áno, aj to si myslím že keď sa stretnú starší a majú to v hlave upratané, tak to má vačšiu šancu…
@ninuska36 my s manzelom sme sa spoznali na SS, boli sme dobri kamarati asi 10 rokov. Az potom preskocila iskra. Manzelia sme takmer 30 rokov.
som s manželom od mojich 15rokov, on mal 18. Sme spolu 19rokov manželia, máme dve deti 18 a 14 a zatiaľ nemienime meniť... Základom je komunikácia, dôvera, rešpekt...Ešte stále si viem predstaviť, že s ním budem do konca života, on tvrdí to isté....
vieš ako sa hovorí "Nie je money - nie je láska" .
Alebo
" Budem ťa milovať do posledného tvojho centu. " sa smiali z jedneho známeho politika z 90tych rokov ktorý sa oženil tuším 3 krát. za asistentku? Jasné že to nevydržalo.
Nemám tada túto tému. Pretože nikdy nie je nič také ako teraz. To, že v minulosti manželstva boli a rozvodovosť bola mizivá, to nie je výsledkom šťastných manželstiev. Áno aj! Ale veru veľa nie. Od mojich starkych viem, že veľa manželov sa neľúbilo len si zvykli spolu žiť. Veľa žien tolerovalo mužov zaletnikov a dokonca aj mužov tyranov. V tejto dobe si vie žena zarobiť aj sama na seba a nemusí držať v rozbitom vzťahu. Naopak, dnešní mladi proste experimentujú. Neviažu sa a uživajú si, stači že len jeden z nich si mysli, že je vo vzťahu aj keď nie je a “vzťah” sa do mesiaca rozpadne. To jest dôležita je komunikácia a pochopenie a je jedno či maš 20 alebo 50 rokov..
moji rodičia boli spolu 27 rokov...a to otec nebol žiadny anjelik, keď si vypil vedel byť agresívny...roste kedy si to bolo tak, že v dobrom aj zlom, v šťastí aj nešťastí...a keby nebol zomrel pred 7 rokmi tak sú ešte stále spolu...
Aj teraz je kopec manželstiev ktoré hrajú navonok divadlo,, ale za dverami su nefunkcne, ziju ako spolubyvajuci.Tak ako v minulosti.Mam take v okoli.Sice su spolu polku zivota, ale ten zivot je nešťastný, a lepsie by urobili keby šli od seba, aspoň kvoli detom aby nemali zlé vzory.
Takže keď je niekto s niekým 20-30 rokov i viac neznamena to automaticky šťastný zivot a lasku, niekto ostava lebo nič ine sa nenašlo atd.
moze, ale...je tazke vybrat pomedzi emocne nevyspelych jedincov, ako pises, ktori nedokazu komunikovat a potom sa po rokoch vztah rozpada, nevernikov, vsade same sex chaty, ludry, problemy, mozes teoreticky najst niekoho a prezit s nim zivot, ale priprav sa aj na riesenie roznych problemov, ktore by si necakala
V podstate odjakživa som to takto chcel. Chvíľu to tak aj vyzeralo, ale realita ma potom rýchlo zbavila všetkých ilúzií.
Sme spolu 28 rokov, o vzťah sa musia starať obaja partneri, mať záujem byť spolu, plus samozrejme úcta jeden k druhému, riešiť problémy kompromismi
babka a dedko boli spolu 60 rokov,spoznali sa mladí,moji rodičia boli spolu 55rokov a boli by doteraz,keby mama nezomrela.Moja sesternica je s mužom vyše 40rokov,spoznali sa mladí....ja som sa s mužom spoznala už nie najmladšia a rozviedli sme sa...to nezáleží od toho,ako starí/mladí sa spoznajú.
chlapci chodili na vojencinu na dva roky, museli sa naucit o seba postarat, do vztahu vela priniesli, teraz ziadna vojencina ale mamahotel, co tito chlapci prinesu do vztahu
my sme spolu 23 rokov zatiaľ, uvidíme, snáď to klapne... ale nikdy by som nechcela držať vzťah za každú cenu, len aby som si mohla urobiť pekný výčet rokov. Moji rodičia sú spolu 53 rokov a teda myslím si, že keby sa mama bola dávno dávno rozviedla, urobila by lepšie😇 A to mám otca veľmi rada. Ale proste narobil niekoľko kotrmelcov, ktoré im zo staroby urobili viac starosť než radosť...
@ninuska36 Moze. Ale ja som takeho nestretla. 45 stale single.
Podla mna by to mal pre cloveka byt zmysel zivota, stat pri osobe, ktoru som si vybral, cely zivot pracovat na vztahu... samozrejme uz pri vybere partnera je ale dolezite pozerat na spolocne hodnoty a ciele
Moji rodicia sa rozviedli po 19 rokoch, moji stari rodicia boli spolu do smrti, ale z jednej strany nenormalny tyran, ktory aj mlatil deti aj manzelku, a z druhej strany zaletnik, ktory mal 2 milenky, kazdy o tom vedel.
U nas v rodine viac parov, ktory su spolu podla mna len zo zvyku, uz medzi nimi ziadnu iskru, vztah nevidiet, necitit, ale su spolu.
Je ina doba, zeny su samostatnejsie, lepsie pracovne pozicie, tak nemaju potrebu zotrvat vo vztahu len napr. kvoli financiam.
Nie je na to pravidlo, niekomu to vyjde, niekto len vydrzi a niekto si povie, ze dakujem, stacilo.
Urcite ano, takych parov je vela, niekto musi mat tych 50% uspesnosti. Tam zalezi na vela veciach, ale po 30-40 uz clovek mysli vacsinou inak. Tam ked to posere, tak tie sance na napravu su mensie
@ninuska36 📌
Samozrejme ze ano. Rozvody vzdy boli a budu rovnako ako manzelstva az za hrob.
Samozrejme,že to možné je. A nie iba násillu,ale naozaj harmonicky.
No neviem, všetci naši známi sú spolu už dlhé roky, ľudia medzi 40-60 a majú normálne pekne vzťahy. My sme s mužom už 25 rokov spolu, verím, ze nám pohoda vydrzi. Koľkokrát už tu na koni vidíš v téme ako debilne si ženy vyberajú partnerov. Od začiatku problémy a ženy nie a nie sa zobudiť, ešte si deti narobia, potom už len dúfať, že sa rozvod podarí a nebudú držať deti v chorom pekle. Takže veľa rozvodov bude aj tým výberom na počiatku. A zase keď sú dvaja spolu 10-15 rokov a zistia, že majú extrémne odlišný štýl života, napr jeden každý víkend lozí po horách a druhý by chcel pozerať spolu s ním seriály, chodiť do kina a nevedia sa zhodnúť, radšej si možno nájdu seberovneho. Neviem, dohodnúť sa da, keď sú ľudia normálni.
A keď niekto začne pit, podvádzať, hrať automaty a podobne extrémy, no na čo s ním ostávať?
My s manželom sme spolu od 16. Máme 45. 20 rokov manželia. Moji rodičia tiež spolu od strednej školy. Oslavili 45 výročie svadby.
Podla mna by to mal pre cloveka byt zmysel zivota, stat pri osobe, ktoru som si vybral, cely zivot pracovat na vztahu... samozrejme uz pri vybere partnera je ale dolezite pozerat na spolocne hodnoty a ciele
@cdt Stotožňujem sa s tvojim názorom. Ja som stará skola. Do vzťahu dávam všetko. Tak som aj bohužiaľ dopadla. Ale bude lepšie snáď…

Ak stretnes partnera, s ktorym vychadzas a vsetko funguje, tak s nim aj zostarnes. Ak takeho nemas, je lepsi rozchod ako nasilu ostavat v nefunkcnom vztahu. Nastastie sa to uz da