icon

Môže priateľské vypisovanie ohroziť manželstvo?

10. jan 2025

Poprosím o vaše názory.
Ženatý muž si vypisuje s kolegovou sestrou, ktorá kedysi brigádovala v ich firme.
On: "Ani fotku mi nepošleš a ja smútim."
"Ahoj srdiečko. Ako sa máš? Škoda že sme sa tento rok nestretli, chcel som ťa vystískať. Dávaj tam na seba pozor."
"Ďakujem za dútnik, keď si ho cez víkend dám, tak si na teba spomeniem."
Ona mu posiela srdiečka..
A podobné správy. Má ju na všetkých soc.sieťach.
Ona je mladé, pekné dievča rozlietané po svete...
On doma manželka, malé dieťa. Prešli si ťažkým obdobím za 20 rokov čo sú spolu a ona si myslela, že ich vzťah je po tom všetkom pevný ako skala....
Je mi to všetko ľúto ale neviem čo jej poradiť. Aký je váš nestranný názor?

deti95060810
10. jan 2025

" Škoda že sme sa tento rok nestretli",.... tak to sa manž. vôbec nemusí báť, ked ani za rok sa nestretnú..je to len také písanie o ničom, slečna má o pána evidentne nezáujem
pani si s týmto manž. ešte užije, je to asi typ čo potrebuje stále si niečo dokazovať...

moonlight1210
10. jan 2025

Teraz sa pytas, co poradit kolegovej sestre, alebo manzelke toho zaletneho muza?

Ak dievcatu, tak nic moc. Nebude ta pocuvat. A vyzera, ze ona s nim blizsi vztah nema. Aj ked jej lichoti, ze je z nej paf, zaujem tam z jej strany nevyzera byt. Asi je zvyknuta na takychto postarsich panov a ich zaletne zvodne reci.
U nej srdiecka lasku neznamenaju. Odpisovala by mu vetami.

Ak manzelke, tak zbierat dokazy, budovat si svoje zabezpecenie a nasledne, az to bude mat, tak akciu.
Napr. predlozenie casti (!) dokazov (on nepotrebuje vediet, ze toho ma ovela viac, nezreba vyhadzat vsetky esa naraz v ramci prvej debaty. Netreba sa nechat uniest emociami.) a poziadat ho, aby sa vyjadril, co teda planuje.
Ci zivot s dievcatom, alebo s rodinou. A ze je naklonena moznosti, aby sa zbalil a siel za dievcatom. Aj hned.
Konfrontacia s dosledkom, ze je vdaka svojim cinom uz nevitany, nezelany a odmietnuty byva sokova terapia. Lebo on si zatial zije svoj najkrajsi zivot, ked ma rodinu a zaroven si dopriava lietanie na kridlach fantazie.

Ale zaroven nech manzelka zvazi, ze toto sa hude opakovat. Nebude toto dievca, bude ine.

zelenina1
10. jan 2025

Myslim ze mlade rozlietane dievca naozaj netuzi po pricukrenom zenatom chlapovi 🙂

vroni
10. jan 2025

@moonlight1210, to vážne? Zbieranie dokazov čoho? Že vyplznuty starý kocúr platonicky cukruje nejakú zabičku, ktorej nestojí ani za odpoveď? Čo by tým dokázala okrem toho, že je hysterická stihacka? Pokiaľ mužovi z nejakého dôvodu neverí (to je úplne fuk, či oprávnené či nie), je smiešne tvrdiť, že vzťah je pevny ako skala. V takom by nemala potrebu pátrať po cudzích správach. Za mňa sú tie správy úplne nevinne. Šteklivé možno, ale evidentne bez ďalších postranných úmyslov.

kiki68
10. jan 2025

Myslim, ze on je namotany ako pes a ona ho ma mlada u prdele, Podla mna ma takych 10, poznam moje mlade kolegyne, tie naposielaju srdiecka a jeej to je mile 10 chalanom, ale realne by s nimi nic. Podla mna si tym skor dokazuju, ze su dost atraktivne. Horsie za mna je ten drbnuty stary kocur, co by mal vediet, kde byva a nie sa obsmietat kade tade. Ja by som to pekne povedala jeho zene. Nech si nerobi iluzie a zalozi konto na tinder…

stanulienkat
10. jan 2025

Stary trapko. Posiela spravy ako 17 rocny pubertiak.

petracandle
10. jan 2025

@deti95060810 podľa mňa to skôr bolo myslené, že jej to písal niekedy teraz v 2025 a vystískať ako blahoželanie k Novému roku 😃 ale môžem sa mýliť

tetapetra
10. jan 2025

@petracandle tiež sa prikláňam k tomu,že sa nevideli ešte tento rok.
@autorka no čo povedať,je to kokos.

petracandle
10. jan 2025

Bohužiaľ, mne - ako "mladému dievčaťu" sa stáva relatívne bežne, že mi nejakí takíto postarší chuji, ktorím sa zbúrili hormóny začnú vypisovať napr. v každej práci. A presne hentaké cca frázy.
Ale ja mám na rozdiel od slečny chrbtovú kosť a utmem to. Aj keď som bola ešte nezadaná som to utla, lebo ženatí/s deťmi je "no go"! A viem, že také pre mňa neškodné len rečičky dokážu pani manželke strašne ublížiť, lebo pre ňu to nie je len "nejaký starý trapko" ale JEJ starý trapko...

kiki68
10. jan 2025

@petracandle inak presne toto som mala aj ja ked som bola mlada zaba a tiez to bolo za mna no go a vela z nich sa urazilo, ze co som asi fajnova. Ako za mna boli nechutni a chlap okolo 40 bol pre mna v 20 v leveli 80 rocny dedko s rolatorom

ina2405
10. jan 2025

@tetapetra to použijem, ten kokos😁👌

domkakvet
10. jan 2025

Tak manzelka nech sa s nim porozprava a da mu ultimatum aby ten cirkus skoncil.

vanilkovazmrzka
10. jan 2025

Staremu sa zachcelo mladej buchy a mladej buchte je prijemny zaujem od muzov, ale o tohto konkretneho nestoji, len si tak pasivne udrziava jeho pozornost, lebo to robi dobre jej egu.

moonlight1210
10. jan 2025

@vroni je to pre nu. Su ludia, co vztah neukoncia, aj ked vedia svoje, kym nemaju oporu v dokazoch.
To ze ty, ci ja by sme ho ukoncili uz len preto, ze chceme a zmizla pre nas v nom dovera, je nase rozhodnutie.
Niekto sa bez dokazov nevie pohnut z miesta. Nevie obranit svoje rozhodnutie bez opory.

vroni
10. jan 2025

@moonlight1210, áno, lenže v tomto prípade sa môže stať (môže, nemusí to byť tak), že vrámci hladania dôkazov (kde žiadne previnenie existovať nemusí) tu dôveru vo vzťah stratí muž. Niekedy je lepšie odolať vlastnému paranoidnemu nutkaniu (aj keď vie byť silné alebo sa maskovať ako "intuícia") ako zbytočne spláchnuť x rokov dolu vodou.

autor
19. jan 2025