Môže sa do mňa zaľúbiť aj on?
Ahojte,
Poprosim uprimny nazor bez nejakych ohladov. Som rozvedena, mam 8 rocneho syna, 35 rokov. Minule leto som sa zacala stretat s jednym muzom, ma 45 rokov, je slobodny. Islo nam obom najma o intimne stretavanie, obaja sme dlho sami. Spolocne milovanie funguje perfektne, bez najmensieho problemu. Obaja sme zabezpeceni, vlastne nehnutelnosti, vyborna praca, nehladam sponzora… denne si piseme, podporujeme sa, stretavame sa ale len 2-3 krat do tyzdna, ked je syn u otca a nespi doma. Mala som meniny, boli Vianoce, dostala som krasne darceky, nosi mi kvety, je velmi mily. Chce este vlastnu rodinu. V utorok sme sa milovali, bolo to plne nehy a ja som sa mu priznala, ze ak to bude takto pokracovat, ze sa zamilujem. Spytal sa, ci to teda chcem ukoncit, ze jemu to takto vyhovuje…. Zabolelo to. Ako by ste pokracovali? Skoncili? Je nadej, ze aj on moze nieco zacat citit?
Ano moze, otazka ktoru sa treba pytat je “Ako?”
Musis zacat robit veci inak nez doteraz. Musi citit neistotu, odpisuj menej pravidelne a s oneskorením, náhodne zrus niektore dohodnute stretnutia na poslednu chvilu. Velmi by pomohlo keby ta videl s inými mužmi, aby bolo jasne ze nie je jediny a existuje aj konkurencia.
Zabudni na rady o otvorenom rozhovore o tvojich citoch, ktorych tu padlo mnoho. Prave prejavenie citov z tvojej strany je prejav istoty ze sex bude a to je studena sprcha na jeho zaľúbenie sa.
Momentalne ten vztah neukončuj, ta moznost ti neutečie
Urob to spravne a jedneho dna ti bude vdacny za to ze si mu dala sancu zaľúbiť sa.
Drzim palce.
A co vlastne chces ty? Si zamilovana? Ak chces nieco viac, musis mu to cim skor povedat a ked nebude suhlasit, tak to utnut. Inak nebude mat ziaden dovod o tebe uvazovat ako o partnerke a buducej matke jeho deti. Aj by ma zaujimalo, ze do kedy si mysli, ze ma este cas na hladanie buducej partnerky a zakladanie rodiny… nie je uz zrovna mlady junak.
@hugger Neviem, či v tomto prípade je to správna taktika. Treba brať do úvahy, že ide o ženu, ktorá pristúpila na vzťah založený na sexe, resp. ani nie je jasné, kto s tým návrhom prišiel prvý. Keby ho začala provokovať s iným mužom, mohol by sa len utvrdiť v tom, že si veľmi rýchlo našla náhradu a nemá s tým najmenší problém, začať si intímny vzťah s ďalším mužom. Mohla by to byť tá posledná kvapka a studená sprcha na zaľúbenie sa.
Nemusi to byt očividná provokácia, len aby si uvedomil ze ak nie je pripraveny jej ponuknut plnohodnotný vztah tak mozu byt v okoli muzi ktori toho schopní su.
Co by si poradila ty?
Iste je, ze ak bude pokracovat tak ako doteraz, tak sa nezalubi nikdy.
@hugger Ja by som sa na začiatok stiahla, lebo by ma jeho slová ranili a chcela by som si to v sebe upratať, ake mám voči nemu pocity a čo od tohto vzťahu očakávam, nepatrím žiaľ medzi tých šťastlivcov, ktorí dokážu žiť prítomným okamihom a nič neriešiť, potrebujem mať vo veciach jasno. Potom by som videla, či mu vôbec chýbam. V mojom veku už nemá zmysel hrať takéto hry, aby sa muž do mňa zaľúbil a hlavne vtedy nie, keby som mu ako žena už dala v podstate všetko. Nijako by som jeho lásku neprovokovala, tá buď je alebo nie je medzi dvoma ľuďmi, provokáciou s iným mužom by som mohla vyprovokovať jeho ego, ale nie skutočne city.
@hugger Len toto je trochu zvlášty muž, že do 45 rokov sa do žiadnej nezaľúbil natoľko, žeby sa bol oženil a pritom chce mať rodinu.
Ale ani u 35 ročnej mladej ženy to nie je celkom bežné, žeby jej po zbytok života stačil takýto vzťah s občasnými stretnutiami, keď je ešte pomerne mladá a je aj rozhľadená,
má na viac.
Mali by sa rozprávať o sebe, ako to ďalej riešiť, mať v tom jasno a ak on povie, že aj ďalej len takto, tak s tým nemusí súhlasiť, ak chce niečo iné.
Ja by som ho tiež neprovokovala s iným mužom, normálne by som sa s ním porozprávala a ak by bolo vidieť, že sa vyhovára a nebude z toho v podstate nič, tak by som sa s ním prestala stretávať.
@grof_monte_christo absolútny súhlas. Problém vidím v zoznámení cez zoznamku. On autorke nemusel dvoriť aby ju dostal do postele. Sama sa mu ponúkla. Takto ju aj berie. Určite sa asi aj kamošom pochválil, že má ženu na sex. On nie je zaľúbený a ani nebude, lebo, ako som už vyššie uviedol, kontaktoval s autorkou na začiatku za účelom sexu a nie preto, že by mu bola sympatická a chcel s ňou vzťah. Nemusel ju "dobývať", sama mu vliezla do postele. Určite má inú predstavu o žene s ktorou by chcel založiť rodinu. Čo je lacné nie je vzácne 😒
@johny54 dakujem za chlapsky pohlad na vec. Bojim sa, ze to je presne toto. On netusi, ze som sa na to roky odhodlavala a ze s exmanzelom sme mali prvy sex v svadobnu noc… Moze si mysliet, ze su to rozpravky, kedze prve stretnutie skoncilo sexom. No chcela som to zazit, roky plynu… Nevnimam to od neho vobec zle a ani nefer, ja sa preto pytam vas, anonynmne… nikdy som asi nezavazny vztah ani nehladala, tak uprimne a na rovinu. Vo mne boli tie sympatie od prvej chvile a vyvinulo sa to v nieco viac. On ma za sebou bohatsiu minulost. Uvidim, co ziovt prinesie, no hry urcite nejdem hrat. Ani provokovat inym chlapom, ani cokolvek vycitat a do nicoho ho tlacit. Stiahnem sa a utrasiem v sebe, co vlastne chcem a asi so ctou vycuvam….
Ja by som normalne narovinu priznala, ze casom prehodnocujem situaciu v svojom zivote, rada by som sa niekam posunula a tym padom chcem vediet, na com som. Samozrejme ak nebude suhlasit, tak koniec, ziadny kompromis. Ale to az ked zacne on riesit situaciu po mojom ochladnuti zaujmu. Mozno i on ochladne a bude to jasne, ale moze aj prekvapit.. Nie kazda zena vie takto fungovat, ja si to tiez neviem predstavit, potrebujeme proste viac ako len sex..
Mne napadlo ze mozno chce rodinu bez cudzieho dietata, ze nechce robit otca ani otcima tvojmu synovi. Preto je s tebou, kym najde tu pravu, bezdetnu. On sa v 45r nikam neponahla, kludne si najde 30tnicku, ty v 38r uz vela casu na dalsie dieta nemas.
@hugger Nuž, keby chcem, aby sa do mňa chlap zaľúbil, išla by som na to od začiatku inak. Nedala by som mu všetko hneď na prvom rande. A hlavne by som si hneď na začiatku ujasnila, či má vníma ako potenciálnu budúcu manželku. Tiež som spoznala chlapca, ktorý tvrdil, že raz chce mať ženu a deti.. ale so mnou sa chcel stretávať s iným zámerom. Ja som to akceptovala a ani sa viac nesnažila, aby sa do mňa zaľúbil. Na jeho návrh som nepristúpila, lebo som mala iné plány, ako robiť niekomu matrac s nádejou, že možno raz v ňom prebudim aj iné city.
Viem, že autorka išla na to spontánne, bez nejakých väčších očakávaní a až časom si rozmyslela, ze by chcela niečo viac. Ak ju má on od začiatku uloženú v škatuľke "dievča na sex", je málo pravdepodobné, že ju z tejto škatuľky presunie do inej. To je ako keď má dievča nejakého chlapca vo friendzone. Odtiaľ sa len ťažko dostáva.
@zuzanka.zuzu a to bolo kedy?
"On ma za sebou bohatsiu minulost" presne v tom je asi ten problem, preco sa nechce viazat. Lubi zeny, a viac zien a hlada pani dokonalu alebo ani nehlada len chce mat volnost a skusat nove zeny - bachelor / taky sa uz nezmeni kvoli tebe. Najlepsie bude ked skusite co @hugger poradil, a ked to nezaberie, nemas co stratit lebo tvoj frajer aj tak nebol a medzitym stretnes inych a dufam ze lepsich a neurobis tu istu chybu ako povedal @johnny "co je lacne, nie je vzacne" 🙂 No mudri su ti MK chlapi treba im uznat za dobre rady 👏
Ako tu už bolo spomenuté, jeho bohatšia minulosť (veľa sexuálnych partneriek) môže byť problém. Títo ľudia nie ze nechcú, ale skôr už nie sú schopní citovej väzby k jednému človeku. Vo vašom ne/vzťahu ide pravdepodobne o kombináciu rôznych problémov, ktoré ste si priniesli z predošlých vzťahov.
Inak ak vas bavi sex, píšete si denne, dávate si darčeky a rozprávate sa hodiny tak mate lepsi vztah nez polovica mamičiek na MK. 😁
Dolezite: ak ma počty neklamú ste spolu zhruba pol roka a prvé 4 mesiace ste sa stretli raz za mesiac.
Je pravdepodobne ze si vtedy bola jedina? Myslis ze od januára je to inak?
Ak sa zmenil a od januára ma ken teba tak je to na celkom dobrej ceste.
Ak ma vsak naďalej dalsie tak rozhovorom sa ich nevzdá , maximálne co dosiahneš je ze ta vyskytne zo zoznamu.
No ak si sa namotala, tak by som to čo najskôr ukončila pre svoje dobro. Chlap čo v 45 je stále slobodný a bez záväzkov možno ani nie je schopný normálneho vzťahu. Už Ťa spoznal skrz stretávania, ak to ukončíš, bude vedieť o čo prišiel. Tak ak mu stojíš za to, môžte začať nanovo ako reálny pár. V tomto čo máte teraz by som nepokračovala, len si ublížiš.
@autorka Mňa by celkom zaujímalo, ako váš vzťah dopadne, ako sa rozhodneš, prípadne ako sa rozhodne on, keď to budeš chcieť ukončiť. Ešte sem napíš.
@grof_monte_christo dam vediet, momentalne ssi naozaj musim zistit, co chcem od zivota ja. Ci to je este budovanie rodiny so vsetkym, co to prinasa (moje dieta, nase dieta, stahovanie, kompromisy), ci ako povedala @stanulienkat len si uzivat to prijemne… ked sa rozideme, neziskam nic okrem opat osamelych vecerov. Nie som naivna, no nemyslim, ze ma takychto “kamosiek viac”. Okrem sepcifickej prace a introvertnej povahy mam uz velmi dobry prehlad o jeho dnoch, kontakt medzi nami je dost intenzivny. Ja som sa teraz trosku stiahla, napriek tomu mi pise prianie krasneho dna, posiela fotky a napisala som mi vcera vecer ze asi na mna nieco lezie, lebo mam teplotu (to je pravda). Okamzite volal, ci netreba nakupit, kde mam maleho, s cim ma pomoct, ci netreba doniest lieky… a to nas deli skoro 90km. Asi preto ten zmatok vo mne, nesedi mi to so vztahom zalozenym len na sexe. Dakujem vsetkym, ste fajn ;)
@anonym Tvojmu zmätku v hlave rozumiem, niečo iné ti povedal a niečo iné robí, správa sa, ako keby s tebou bol v romantickom, nie čisto sexuálnom vzťahu. Myslim si, že ak to pôjde takto ďalej, tak ta pocity prevalcujú, zalubis sa ešte viac a budeš musieť túto tému s ním riešiť. Držím palce.
Nemusí mať viac kamošiek. Stačí, že sa namotáš a on s Tebou do budúcna možno nepočíta pre niečo. Lepšie ak si ujasníš čo chceš Ty a preberiete to spolu, lebo takto je to o domnienkach a realita môže byť úplne niekde inde. Namotať sa na nesprávneho chlapa by som nechcela. Lebo tie osamelé dní po tom budú ešte ťažšie.
@chodec15 Autorka má len 35 rokov, je inteligentná a rozhľadena, nie je odkázaná na muža staršieho o 10 rokov, ktorý nemá záujem o stabilný vzťah, to, čo jej ponúka on, nájde na zoznamke za pár večerov. Rozchodom by získala skúsenosť, že už nikdy nepristúpi na takéto podmienky vo vzťahu, ani ich sama nebude navrhovať, na čisto sexuálny vzťah treba mať povahu. V tomto prípade jej radím ešte počkať a potom to riešiť úprimným rozhovorom.

@jessx zase, ak by si toto daka zena myslela, a aj tak s tym muzom ostavala v tomto nevztahu (a cakala na den, kedy sa tato jej domnienka vyplni a bude nahrdena), bolo by to chore.